Szerelem ajándékba – 10 dolog, amit nem tudtál a sorozatról!

2015/01/30 at 11:00 15 hozzászólás

silvia-navarro-478x266

Ma a Szerelem ajándékba c. sorozatról hoztam nektek pár érdekességet, ha a tovább után hajtotok, többek között megtudhatjátok, miért ért majdnem tragikus véget a sorozat spanyol eredtijének története, melyik színész milyen foglalkozást űzne, ha kettős élete lenne és Silvia Navarro rúdtáncos tippjeit is megosztom veletek! Jó olvasást!0062

  • A sorozat eredetijéül a spanyol Ana y los siete (Ana és még heten) című szituációs komédia szolgált, amelyből összesen öt évad készült el 2002 és 2005 között. A címszereplőt alakító Ana Obregón (a képen) a spanyol bulvár egyik központi és sokszínű figurája, a színészkedés mellett forgatókönyvíró, műsorvezető, sőt még biológus is. (Érdekesség, hogy a Szerelem ajándékba Isabelája, Mayrín Villanueva is tengerbiológusnak tanult eredetileg!)

  • A spanyol eredeti hamar hatalmas siker lett, epizódjai a TVE spanyol állami csatornán a hétmilliós álomnézettséget is elérték, és mikor az ötödik évadra Ana Obregón már be akarta volna fejezni a sorozatot, a többi forgatókönyvíró úgy döntött, hogy ha nem akar benne a továbbiakban részt venni, kiírják a sorozatból. Végül Obregón perre vitte a dolgot, amiből ő került ki győztesen, így a sorozat happy enddel és nem karaktere halálával zárult, bár az ezt megjelenítő részeket is leforgatták, de azok végül nem kerültek adásba. A színésznő egy évvel a finálé után már az Ellas y el sexo débil, a spanyol Szex és New York szereplőgárdáját erősítette.

anaylossiete-1_560x280

  • Az ikrek karakterének nevét a mexikóiak sok más név mellett a spanyol változatból kölcsönözték, ahol Alex és Guille a spanyol ikreket játszó gyerekek eredeti neve volt. Juan Osorio hónapokig kereste a megfelelő gyerekszínészeket a dupla szerepre (ahogy a képen is látható), nem úgy Sebastiánéra, ezt a karaktert ugyanis az elejétől kezdve fiának, Emilio Osoriónak tartogatta.

mcetcasting

  • A történetből a mexikóin kívül portugál, chilei és olasz verzió is készült, igaz, az olasz családban „csak” öt gyerekre kellett vigyáznia a címszereplőnek.
  • Silvia Navarro olyan hálás volt Juan Osoriónak Ana szerepéért, hogy a sorozat prezentációján a producertől kapott nyakláncot hordja minden jelenetében, egyfajta szerencsét hozó talizmánként. Navarro rendkívül hálás azoknak a színésznőknek is, akiknek Osorio őelőtte felajánlotta a főszerepet, ám ők visszautasították: többek között versenyben volt Blanca Soto, Ninel Conde és Lucero is, sőt Mayrín Villanuevára is gondoltak az alkotók, mielőtt főgonosznak válogatták volna be. Mayrínnak mellesleg ez az első teljes értékű negatív főgonosza karrierje során.
  • Silviának a sorozat nem csak azért fontos mérföldkő, mert újfajta szerepben próbálhatta ki magát: karakterével is jól tudott azonosulni, hiszen nem sokkal a forgatások megkezdése előtt vesztette el az édesapját, így a sorozat egyfajta terápiaként is szolgált a számára.
  • Mikor megkérdezték a sorozat szereplőit, hogy ha ők élnének Anához hasonlóan kettős életet, mi lenne az eltitkolt foglalkozásuk, Jorge Salinas (Fernando) azt válaszolta, a színészkedés mellett valószínűleg titokban színésznő lenne, hiszen el sem tudja magát képzelni más hivatásban. René Casados (Bruno) ezzel szemben kipróbálná, milyen az élete egy igazán jólnevelt kalóznak, Pablo Montero (Diego) karakteréhez hasonlóan a fotózásba kóstolna bele titokban, Silvia Navarro pedig nemes egyszerűséggel az eltartott nők életét választaná.
  • Decemberben a sorozat egy speciális, vasárnapi különkiadással jelentkezett, amely a Mi corazón en Navidad címet viselte.
  • Isabela a sorozatban nanacának hívja Anát, ami egy spanyol szóvicc: a nana (dada) és a naca (proli, szegény származású nő) szavak összemosása. Kíváncsi vagyok, a magyar fordítók hogy oldják meg a magyarosítását!
  • Navarro már a sorozat megkezdése előtt elkezdett profi rúdtánc-órákra járni, ami a fokozott élethűség mellett elmondása szerint remek lehetőség arra is, hogy formában tartsa magát, és büszke arra, hogy a novellában nem kellett a jeleneteihez dublőrt alkalmazni. Az alábbi videókban összehasonlíthatjátok, hogy a spanyol vagy a mexikói Ana lenne-e hitelesebb rúdtáncosnő, Silvia ráadásul tippeket is megoszt: a titka az, hogy a megfelelő helyen gyakoroljunk, ki tudjuk zárni közben a külvilágot, és persze ne használjunk tánc közben kézkrémet, mert annak csúnya vége lehet.

Entry filed under: Eseménynapló, Magyar hírek. Tags: .

Szerelem ajándékba – soundtrack ajándékba! A szenvedély száz színe – még 3 nap!

15 hozzászólás Add your own

  • 1. tibitoma  |  2015/01/30 - 19:57

    Ana Obregón a spanyol Samantha Jones, a való életben is olyan, asszem, ezzel mindent elmondtam róla 🙂

    Válasz
  • 2. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/02/05 - 19:16

    Én elkezdtem nézni a MCETY-t. Azt hittem hogy nem fog tetszeni de nagyon megfogott a történet és persze tetszik Silvia Navarro karaktere. Sokkal jobb színésznőnek tartom mint Gaby Spanicot. Silvia majdnem minden sorozatában jókedvű és vidám és persze sokkal szebb Gabynál.

    Válasz
    • 3. tibitoma  |  2015/02/05 - 22:11

      Akkor most képzelj el vele vagy Adriana Louvierrel/-vel egy realista Paula és Paulina-remake-et, amely mondjuk a klasszikus sztori és a Quién eres tú? ötvözete történetében és a főhősnők nem ropogós húszasok, hanem valamivel érettebb harmincasok. Imádnám mindkettőt a szerepben.

  • 4. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/02/05 - 23:59

    Adriana Louviert nem szeretem. A Lorenzoban sem a Herederában nem volt szimpatikus a nő. Silvia lehet el tudná játszani P és P-t. A sorozat amúgy nem volt egy nagy szám, legalábbis én mikor láttam nagyon szomorúnak tartottam. Érdekes egyidős a Perlával.

    Válasz
  • 5. Amiga  |  2015/02/06 - 10:40

    Silvia Navarro,mint Paula és Paulina? Érdekes felvetés. Megnézném kettős főszerepben. Bár nem tudom,hogy gonoszként mennyire lenne ütős. Egyébként nekem Silvia az egyik kedvenc Televisás szinésznőm. Amellet,hogy tetszik,ahogy a szerepeit alakítja,olyan emberi is. Gaby Spanickért én soha nem voltam különösebben oda. Eléggé túlvan sztárolva. Oké,fénykorában tényleg jó volt,de ma már csak árnyéka korábbi önmagának. Annyira nem olyan nagy színésznő ő,mint amennyire sztárolják. Egyetlen,tényleg emlékezetes alakítása Paula és Paulina volt,ezt azóta sem tudta meghaladni egyik szerepével sem (és valószínű mostmár nem is fogja).A La Usurpadora meg valószínűleg azért (is) volt ekkora siker,mert akkoriban újdonságnak számított ez a műfaj.

    Válasz
    • 6. tibitoma  |  2015/02/06 - 10:56

      Pontosan azért lenne jó Paulina, mert emberi, a MCET-ban is szuperül elnyáladzik a gyerekekkel, emiatt lenne “Carlítosnak” remek pótanyukája.

      Adriana Louvier meg azért tartom megfelelőnek, mert szuperül hozza mind a porig alázott áldozatot, mind a rossz természetű perszónát.

      A jó/emlékezetes tévéműsorok javának sajátja, hogy van bennük gimmicknek nevezett cucc, pl. a Voice-ban a megforduló zsűriszék, a Rising Starban a fal, az Esmeraldában a vak hősnő, a Paula és Paulinában az ikercsere. Ez a történet olyan országban is hatalmasat szólt, ahol már hozzá voltak szoktatva a telenovellákhoz, szóval a siker titka szerintem valami másban is keresendő, nemcsak az újdonság varázsában.

      (Szerintem azért IS volt itthon sikeres a P&P, mert Gaby gyönyörű volt, az overacting ellenére elhitted neki mindkét figurát, Paulinaként sugárzott belőle a tisztaság, Carlítos és Lisette cukik voltak, és hiába a már akkor is régimódinak számító történet és színrevitel, mégis akadt minden epizódban izgalom, nem nyújtották szét nagyon.

      VS: A Titkok és szerelmek RÉSZBEN meg azért lehetett siker, mert a valamennyire már a rózsanovellák meseszerűségén és kiszámíthatóságán megedzett nézőknek bejött a realizmushoz közelítő, fasza színészekkel megspékelt sztori. De ahogy emlékszem, egy időben adták a Luz Maríával és a TV2 azzal az egyszerűbb sztorival meg tudta verni az RTL-t többször is.)

    • 7. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/02/06 - 21:07

      Silvia Aztecás! Ne feledjük ő ott lett sztár. A Televisa csak átcsábította. Mindíg Azteca-s marad bárhova is megy. Lorena Rojas is az volt. Silviát nem tudnám elképzelni mint Paulina mert ő nem volt vidám, nem volt élettel teli. Gaby Spanic majdnem minden sorozatában a szenvedő karaktert alakította, viszont Silvia első főszerepében a Perlában egy nagyon vidám és vicces csajt játszott! Alapból a Catalina és Sebastianban is hasonlóan vicces szerepe volt, de komolyabban viselkedett. A La Duda-ban szenvedett a legtöbbet sajnos. 😦

    • 8. tibitoma  |  2015/02/06 - 22:54

      * Lorena Rojas is a Televisában kezdte, a Hollywood Heights c. amerikai telenovella eredetijében, az Alcanzar una Estrellában, forgatott még ott öt sorozatot ezen kívül, majd 1998-ban többedmagával átnyargalt a frissiben létrejövő aztecás telenovellaszektorba.

    • 9. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/02/07 - 17:34

      Akkor Lorena Televisás volt? Régebben mást olvastam.

  • 10. csabikaa  |  2015/02/07 - 12:01

    Silvia Navarro mint Paula és Paulina ?
    Hát elég érdekes felvetés, bár megvallom hogy tetszik az elképzelés 🙂
    Adriana Louvier-től néha úgy elvannak ájulva emberek, pedig ez a harmadik Televisás alkotása és csak 1 főszereppel, és ami azt illeti hiába van 15 éve a pályán az AEC és az Emeratriz voltak a jelentős szerepei de azok sem kiemelkedők, persze ez az én véleményem de még a feltételezés is mint Paula és Paulina főszerep engem kissé kiakaszt ( Bocs)
    Yo no creo en los hombres közel áll hozzám nagyon is, de inkább Giselle Gonzalesnek tulajdonítom a sorozatminőségét és viszonylagos sikerét.
    Az tény hogy jól hozza a szenvedő karaktert de majd 3-4 főszerep múlva mondok róla véleményt.
    Az is lehet hogy jövőre már a Mundo-nal köt ki, szerintem kicsit túl van becsülve és korántsem olyan arc vagy tehetség v név akivel lehet építkezni és nagy novellákat eladni világszerte.
    Zuria Vega-t akárhogy is utálom de még én is elismerem hogy jó színésznő, szép és karakteres egyszóval eladható.
    Louvier nem.
    Bocs ha nyers voltam és bunkó.

    Válasz
  • 11. nuussi  |  2015/02/14 - 15:09

    Mit ábrázol a nyaklánc amit kapott?? 😀

    Válasz
  • 12. TÓTH JÓZSEFNÉ  |  2015/09/07 - 14:29

    NAGYON TETSZIK CSAK NEM ÉRTEM MINEK TETTÉK DU 5ÓRÁRA EDDIG MINDEN RÉSZT LÁTTAM DE MOST MÁR SAJNOS NEM TUDOM MEGNÉZNI.HÁNYSZOR VETITIK MÁR A VÁRATLAN UTAZÁST.KI TALÁLJA KI A VÁLZOZTATÁSOKAT? AZOKRA AZ EMBEREKRE IS GONDOLJANAK AKIK DOLGOZNAK. EGY SOROZAT BE SE FEJEZŐDIK MÁR OTT A MÁSIK.HOL ISMÉTLIK MEG A RÉSZEKET?

    Válasz
  • 14. Mary  |  2015/09/07 - 21:59

    Silvia Navarro anyuka lett. 🙂 Megszületett a kisfia. Felicidades Silvia!

    Válasz
    • 15. Csabika  |  2015/09/07 - 22:50

      Gratulálok Neki 😀

      Azért remélem nem tervez nagyon sokáig Babázni 🙂

És te mit gondolsz?

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum