Hány remake-et nyeltünk be eddig?

2014/01/22 at 07:00 41 hozzászólás

EPDATDA

Sokszor észre sem vesszük, hogy az a novella, amit épp figyelemmel követünk, egyszer már futott hazai csatornán, csak éppen akkor más volt a címe, és más színészek játszották a szereplőket. Vajon a Marichuy – a szerelem diadala rajongóinak feltűnt a hasonlóság kedvencük és a Titkok és szerelmek története között? Voltak, akik A betolakodóban felfedezték a Végzetes szerelem elemeit? Vagy egy nehezített kérdés: gondolták volna valaha a Vadmacska követői, hogy a Marimar és a Camila egy speciális ötvözetét látják a képernyőn?

A sorozatok világában megszokott jelenség a korábban sikeres ötletek újrahasznosítása, pláne egy olyan sablonos műfajban, mint a rózsanovella, ahol nehéz meghúzni a határvonalat egy-egy fordulat vagy karakter eredetisége körül. De vajon függ-e attól egy sorozat sikere, hogy az eredetijét már bemutatták-e itthon korábban? A Marimar sztoriján alapuló Corazón indomable hazai premierjének apropóján összeszedtem (DonNyunyó hathatós segítségével, amit ezúton is köszönök), hogy itthon melyek voltak azok a történetek, amelyeket több verzióban is láthattunk, ti pedig megszavazhatjátok, az eredeti vagy a remake jött-e be nektek jobban! Hajrá!

Elöljáróban egy-két érdekes adat:

 • Eddig összesen tizenhét történetből láthattunk egynél több verziót a hazai képernyőkön, két esetben három vagy több változatot is vetítettek.
 • A tizenhétből tizennégy esetben Televisa-feldolgozás is szerepelt a verziók között, de ez annak is betudható, hogy a magyar csatornák tőlük vették ezidáig a legtöbb sorozatot (szám szerint hatvankettőt a több mint 200-ból), így a nagy számok törvénye érvényesül.
 • Az csupán kétszer fordult elő, hogy előbb láthattuk a feldolgozást, mint az eredetit.
 • Érdekes belegondolni, hogy az egyes verziók közül vajon melyiket követte több néző figyelemmel, hiszen a legtöbbször aránytalanul nagyok lennének a nézőszámbeli különbségek, tekintve, hogy sok sorozat egyszerűen “elveszett” a kábeltévés műsorban. Mindenesetre akad példa arra is, mikor a kereskedelmi tévék – sokszor öntudatlanul is – ugyanannak a novellának az új verzióját tűzték műsorra, melyet egykor a konkurencia, vagy ők maguk mutattak be.

1. Escrava IsauraRabszolgasors (1976) // A escrava IsauraIsaura, a rabszolgalány (2004)

A Rabszolgasors volt az első telenovella, melyet idehaza bemutattak, ám az 1986-ban vetített verzió egy jócskán megnyirbált, rövidített változata volt csupán az eredetinek. Sokan örülhettek tehát, mikor 2006-ban a Romantica elhozta az új feldolgozást, amely nagy médiavisszhangot is kapott, ám koránt sem érte el ugyanazt a sikert, mint elődje. Az eredetit egyébként 2009-ben a Sorozat+ is elővette, így lehet összehasonlítási alapotok, hogy melyik verzió sikerült jobban.

2. CarruselKörhinta (1989) // Vivan los niñosHajrá skacok! (2002) // CarrosselAz élet iskolája (2012)

Ennek az ártatlan kis gyermeksorozatnak különös kálvária jutott osztályrészül: sokan nem tudják – és Nyunyó is csak gyerekkori emlékeire hagyatkozhat -, hogy az MTV 1992-93 táján a reggeli órákban vetített néhány részt a Carrusel c. novellából (másnak is rémlik?), ám félórás epizódokban adták, és erősen meg lehetett vágva, hasonlóan a Rabszolgasorshoz, ugyanis nem ment az epizódszám száz fölé. Ugyanezen sorozat 2002-es verzióját, a Hajrá skacokat! vetítette le a tv2, ugyancsak a reggeli sávban 2006-ban, amikor épp nem volt menő dolog délután telenovellát adni. Az igazi célközönség, azaz a gyerekek csak a brazil verziót ismerhették meg tömegesen, amelyet tavaly tűzött a műsorára ugyancsak a tv2 – vélhetően Az ének iskolája reality sikerén felbuzdulva -, ám a csúfos kudarc miatt hamar el is tüntették a képernyőről, és egyelőre nem adták le végig egy csatornán sem.

3. Yo compro esa mujerMegveszem ezt a nőt! (1990) // Corazón salvajeVad szív (2009)

A Megveszem ezt a nőt!-nek ugyan csak félig-meddig remake-je a 2009-es Vad szív (jóllehet a főszereplő négyesen kívül mindegyik szereplő az előző sorozatból lett átültetve), az, hogy Eduardo Yáñez és Enrique Rocha (a szinkronhangok közül pedig Menszátor Magdolna) is karaktert ismételt, semmiképp sem mindennapi.

4. María Mercedes (1992) // Inocente de tiA liliomlány (2004)

A kevés olyan sztori egyike, amelynek remake-jét itthon nagyobb lelkesedés övezte, kétségtelenül ez az Inés Rodena-történet a szegény lottó-/virágáruslányról, akire csúnyán ráíratja egy haldokló a végrendeletét, csak hogy a családját bosszantsa. A María Mercedes 2001-es bemutatásakor már elég elavultnak számított, nem csoda, hogy A liliomlány, annak ellenére, hogy egy kisebb csatornán, a Viasat3-on futott, jobban megtalálta a maga közönségét. A két sorozatnak ezen felül különleges ízt ad az is, hogy előbbi főhősnője, Thalía utóbbi hősnőjének, Camila Sodinak a nagynénje.

5. Rosangélica (1993) // Rosalinda (1999)

Vélhetően a Romantica tv nemzetközi szerkesztőinek halvány lila segédfogalma sem volt arról, hogy itthon micsoda Rosalinda-láz tombolt az ezredfordulón,  mikor 2001-ben bemutatták az akkor is már igen viseltes Rosangélica c. novellát, amely ugyan nem hivatalos remake-je a Delia Fiallo-féle történetnek, a hasonlóságok  kísértetiesek, így az egyszeri néző hamar rájöhetett, hogy nem véletlenül viselkedik ugyanúgy Lupita Ferrer itt, mint a tv2-n, hiszen ugyanazt a karaktert játszotta.

6. Perla negraFekete gyöngy (1994) // Perla (1998)

A Rosangélica mellett a Perla negra volt a másik olyan klasszikus, amely később jelent meg az országos tévék kínálatában, mint újabbik verziója. A Viasat3 már 2000-ben próbálkozott a Perlával, Silvia Navarro első főszerepével, melyet később a Romantica is bemutatott (akiknek időbe telt, amíg leesett, hogy a sorozathoz már készült korábban egy szinkron, de ez más kérdés). Az eredeti, argentin, andrea del bocás Fekete gyöngy sokáig csak a vidéki helyi televíziók adu ásza volt (a Celestével karoltve), mikor végül 2001-ben az MTV is leadta, számottevő siker nélkül.

7. Marimar (1994) // Corazón indomableMaricruz (2013)

A Marimar remake-jében az az érdekes, hogy annak is fog tudni újat mutatni, aki végignézte a thalíás tengerparti verziót, ugyanis a Maricruz a korábbi, történetében hosszabb előzménysorozatra épül, amelyhez ráadásul a La recogida c. történetet is hozzácsapták az alkotók. Kérdés, hogy a tv2-nek sikerül-e megismételni az egyik első nagysikerű novellájuk szép nézőszámát?

8. Marimar (1994) + Camila (1998) // Gata salvajeVadmacska (2002)

A Marimar és a Camila történetének vegyítéséből írta Alberto Gómez miami cirkuszfelelős 2002-ben a Vadmacskát, melyben nem teljesen felismerhetően, de jelen vannak a fenti novellák, sőt még a La gata egyes elemei is. Mivel itt sem hivatalos, egymásnak abszolút megfeleltethető feldolgozásról van szó, nehezebb az összehasonlítás is, de ennek ellenére próbáljátok meg!

9. María la del Barrio – María (1995) // Marina (2006)

A María itthon nagy sikerrel futott a 2001-es első vetítésekor, és nem meglepő módon remake-jének, a Marinának is sikerült meghódítania a nézők szívét a telenovella-reneszánsz első hullámában a Rubíval és az Árva angyallal karöltve. Tény, hogy a Marina jellegében sokban különbözik a Maríától, de azért ha jobban belegondol az ember, a főbb fordulatok és karakterek felismerhetők. Nektek melyik jött be jobban?

10. Acapulco bayAcapulco-öböl (1995) // SortilegioKettős játszma (2009)

A kezdő tv2-nek első éveiben egyik zászlóshajója volt az amerikai-televisás koprodukcióban, eredetileg angol nyelven készült Acapulco-öböl. Ez a kor divatja szerint valójában az Acapulco, cuerpo y alma c. spanyol nyelvű változattal készült egy időben, hogy az angol nyelvű közönséget is megnyerjék (itt pedig egy hatalmas sztori angolosoknak arról, hogyan döbbentették rá a főhőst, Tony Newmant etióp rajongói Kínában a saját sztárságára). Később aztán ez a sorozat elfelejtődött, így nem meglepő, hogy itthon is nagy sikert arathatott a Sortilegio, melyet annak idején ti is a 2011-es premierek közül a kedvenceteknek jelöltetek meg, és amellyel tavaly az RTL klub közönsége is megismerkedhetett.

11. El privilegio de amar Titkok és szerelmek (1998) // Triunfo del amorMarichuy – a szerelem diadala (2012)

A Titkok és szerelmekkel talán minden velem egykorú novellarajongó találkozott, a sorozat nagy siker volt annak idején az RTL klubon. Remake-je, a Marichuy – bár hazájában csúnyán leszerepelt -, két éve ugyancsak az RTL klubon egész szép eredményeket hozott össze, valószínűleg az Árva angyal farvizein elevezve.

12. La mentiraA vipera (1998) // Cuando me enamoroIdőtlen szerelem (2010)

Carlos Moreno olyan szép munkát végzett A vipera történetével, hogy az Időtlen szerelem gyanútlan nézőinek fel sem tűnne, hogy ugyanazt a sztorit látják, csak más csomagolásban. Sajnos A vipera ismétlése ezidáig még elmaradt a kábeltévés csatornákon, így keveseknek lehet összehasonlítási alapjuk, de azért nyilatkozzatok!

13. Muñeca bravaVad angyal (1999) // Al diablo con los guaposPokolba a szépfiúkkal! (2007)

A Vad angyal minden idők legsikeresebb telenovellájaként van számon tartva Magyarországon, ám sokan megszerettétek az itthon 2009-ben bemutatott televisás remake-jét is, amelyben hosszabbítása révén több bonyodalom is került, mint elődjébe. Melyikre szavaztok?

14. Yo soy Betty, la feaBetty, a csúnya lány (1999) // La fea más bellaLety, a csúnya lány (2006), Verliebt in BerlinLisa csak egy van (2005), Ugly BettyCímlapsztori (2006)

A Betty-jelenséget felesleges ragozni, Fernando Gaitán teremtménye immár legalább 22 verzióban borzasztja el a férfiakat világszerte. Nekünk a ctrl C+ctrl V filozófiát követő mexikói, az elrugaszkodottabb német, illetve a még elrugaszkodottabb amerikai verzióhoz volt szerencsénk. Melyik a nyerő?

15. Cuando hay pasiónVégzetes szerelem (1999) // La intrusaA betolakodó (2001)

A Végzetes szerelem a Rosangélicához hasonlóan szintén egy nem hivatalos remake, ugyanis a jogdíjfizetéstől való félelmükben a Venevisión valamennyit változtatott az eredeti Inés Rodena-történeten, ettől függetlenül a sztori teljesen analóg az itthon 2003-ban startoló A betolakodóval, azzal a különbséggel, hogy míg az előzőben Fedra López karaktere életben marad a sorozat végéig, Gaby Spanicnak csak az ikertestvére éli túl a történetet.

16. Cuando seas míaAmikor az enyém leszel (2001) // Destilando amorSzerelempárlat (2007)

A Romantica következetlenségét (vagy épp tudatosságát) jól mutatja, hogy ugyanannak a történetnek alig öt év elteltével két változatát is bemutatták, ám a tv aztecás kávéültetvényes és a televisás tequilás változat is csak a kábeles nézőket szórakoztathatta, annak ellenére, hogy mindkettő világsikert ért el. Titeket melyik győzött meg jobban?

17. O cloneA klón (2001) // El clonA klón (2010)

A brazil Klónt a telenovellagyártás egyik csúcsaként is szokás emlegetni, nem csoda, hogy a Telemundo lecsapott a jogokra, amelyeket nagy nehezen meg is kaptak, hogy aztán egy kevésbé decens, de mindenképp sikeres remake-et forgassanak belőle. Idehaza alig három év különbséggel került vetítésre a két sorozat, sőt volt olyan év, hogy egyszerre is futottak, ami páratlan lehetőséget biztosított a rajongóknak az összehasonlításra. Melyik sorozat kerül ki győztesen a viadalból?

Entry filed under: Kritika, Szavazás. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Hírek – 2014. január 21. Maricruz – még öt nap!

41 hozzászólás Add your own

 • 1. szabina333  |  2014/01/22 - 08:08

  Juuuj de jó összeállítás!
  A feldolgozásokban nálam az IDT, a Sortilegio, a 2010-es Klón és César miatt egy paraszthajszálnyival az ADCLG nyert, na de eredetiben…. eredetiben csakis az EPDA!!! ♥
  És még annyit hozzátennék, hogy van egy másik kedvencem is, bár azt nálunk sosem adták, a Montecristo, abból is csak a Tv Azteca-s Navarro változat, az tök jó lett!

  Válasz
 • 2. DrNyunyó  |  2014/01/22 - 11:53

  Ja-ja, eredetiben csakis az EPDA! Annyira jók voltak a színészek meg a készítők, hogy sikerült a mesét igazán realisztikussá varázsolni. Ez Chavának nem ment. A Sortilegiót is hasonló okokból szerettem, bár itt a “szexfaktor” is benézett, s ellentétben az Acapulco Bay-jel, itt pörgött a cselekmény. Kevés olyan telenovella van, amely minden részével le tud kötni, Estradának sikerült.

  A Betty 15 éve elég formabontónak számított, kedveltem is, viszont Lisa Plenskét sokkal jobban csipáztam. A Verliebt in Berlinben nem voltak kínos, általános iskolásoknak való poénok, viszont a kevés geg néha tudott benne ütni. Hiába volt a német környezet túl steril, mégis hihetőbbé tették számomra a csúnya lány sztoriját.

  Perla: imádtam, ebben szerettem meg Silvia Navarrót, a Perla Negra unalmas volt számomra. Brutálisan unalmas.

  A vipera / CME: mindkettő nagy kedvenc. A La mentira szerintem vontatott volt és nem újítottak eleget a sztorin (azt leszámítva, hogy az eredetije a dzsungel kellős közepén játszódik), viszont Karla Alvarez a genyóságával letaglózott. Mindig vártam, hogy Rosa Maria Bianchi mikor fordul át antagonistába, de sajnos olyan semmilyen maradt, elnézegettem volna tőle egy-két fondorlatos húzást. A CME-ben meg merték lépni viszont, hogy Sara/Fina antagonista legyen!

  Válasz
 • 3. Ben Lacosta  |  2014/01/22 - 13:36

  Csak néhányra szavaztam, főleg az én Perlámra a 98-asra. A 94-es Fekete gyöngy nekem túl komor volt. 😦
  Amikor a Sortilegios szavazást láttam eszembe jutott az Acapulco, Cuerpo Y Alma melyet dvd-n láttam. Jobb volt mint a Sortilegio.

  Válasz
 • 4. Ben Lacosta  |  2014/01/22 - 13:38

  A Megveszem ezt a nőt is jobb volt mint a Corazón Salvaje. 🙂 A CS egy kész komédia volt. Egyáltalán nem tudom mit kellett előkapni Yanezt és ugyanazt a korú pasit eljátszania.

  Válasz
 • 5. rent25  |  2014/01/22 - 16:58

  Nagyon jó, hogy össze szedted nekünk egy csokorba a remake-ket.
  Szerinem sok esetben nem célszerű összehasonlítani őket, mert nem egy generációnak készültek.
  A véleményem az, hogy amit manapság élveznek, ugyanaz a néző nem biztos, hogy az eredetit is fogja, vagy fordítva.
  De én most össze fogom. Legalábbis az általam látottakat! 😀
  Hozzám mindig is közelebb álltak a régi novellák, azon belül is a kosztümösek, illetve történelmi jellegűek, amiből mi sajnos nem kaptunk egyet sem. Istenem, milyen jó lehet egy régi, ropogós kosztümös novella manapság! (Alondra, Corazón Salvaje, El vuelo del Águila, Bodas de odió) Szerintem ezek, olyanok mint a jó bor, minél régebbi annál jobb, hitelesebb!
  Ha nekem is lenne egy képzeletbeli csatornám, tuti tele lenne kosztümösökkel. 😀

  Isaura: Isaura, egy úttörő novella volt. Akárhány feldolgozása is lesz, az IGAZI mindig a kancsal Isaura marad. 😀

  Carrusel. Hát Nyunyó ma alaposan felkavartad a napomat 😀 mert én bár emlékezni szoktam az ókori novellákra is, de erre egyáltalán nem sikerült! Kerestem-kutattam, eredménytelenül. Ha valami kis szösszenet eszedbe jut, vagy jutsz valamire, értesíts, mert érdekelne a téma!
  A Vivan…t néztem annak idején, annak ellenére, hogy nem a stílusom nem volt rossz. Délután a kisiskolások biztosan értékelték volna.

  Yo compro… Örök KEDVENC, minden kezdetek kezdete. Bár a CS nálam még várólistán van, de aligha tudja felülmúlni a folyton izzadt homlokú, legyezős kedvenceinket! Időt álló sorozat, bármennyiszer képes lennék megnézni. Csak lenne már meg jó minsőségben! 😦
  Remélem egyszer még előveszik.

  Az Inocente de ti, nekem nem jött be, itt is az eredetire voksoltam. Annó azt sajnáltam a legjobban, hogy egyetlen egyszer sem adták le teljes terjedelmében a főcímdalt! 😦

  Rosangelicát nem láttam, a Rosalinda meg szép volt, jó volt, elég belőle!

  Perlák. No, itt bevallom őszintén egyiket sem néztem. Az eredetinek már a főcímétől is borsózott a hátam. Szerintem is rideg, komor novella.

  A Marimarról hasonló a véleményem mint YCEM-ről. Kedves korszak volt. Emlékszem először egy német csatornán bukkantam rá. Pont nyári szünet volt, és minden reggel 7:30-kor azzal indult a napom. Nem sokkal később, pedig már magyarul is élvezhettük.
  A CI-t kíváncsian várom.

  Gata Salvaje. Bár nem gondoltam volna, hogy hogy köze van a MM-hor és a Camílához, de nekem akkor tetszett ez a sorozat!
  Más kérdés, hogy ma már biztosan nem nézném meg!

  MLDB-Marina, ugyanaz a vélményem, mint a María Mercedes-IDT-nél.

  Acapulco öböl. A másik nagy KEDVENCEM volt!! A Sortilegiohoz nem tudok hozzászólni, mert várólistán van.
  De az AB-t, nagyon imádtam. Sajnos méltatlanul keves terep jutott neki, hanyagolt novella, mindig a Televisa mostoha gyereke volt. De a maga korában (hasonlóan a Marimarhoz) emlékszem a fél ország nézte az újonnan indult kereskedelmi tévén. Max zseniális karakterével, már-már a latin amerikai Jockey Ewingnak számított. Az a ház (Stockdail villa)pedig nem semmi volt! Ha jól tudom, ugyanabban a házban, ugyanazokkal a díszletekkel vették fel mindkét sorozatot AB-ACYA.
  Mint ahogy a próbálkozás, hamar megbukott, ugyanúgy tűntek el a színészek is a süllyesztőben, amit nagyon sajnálok. :/
  Bár kevés az esélye, de azért remélem egyszer előveszik és leporolják ezt is az archívumból.

  El privilegio de amar-TDA ugyanaz a véleményem, mint a YCEM-CS-ről, az eredetit lehetetlen felülmúlni.

  La Mentira- Cuando me enamoro. Volt szerencsém mindkettőhöz és a történet elejét leszámítva, nem nagyon lehet észrevenni, hogy a CME a LM újrája lenne. Finomítottak rajta, nem is kicsit és kijavították az előző hibáit. Karla felejthetetlen volt Virginia szerepében, elvitte a hátán a sorozatot. Castillo és Ecker párosa nekem nem jött be. Ez a novella valahogy nem lett a kedvencem soha. Itt viszont a CME szerintem jobb volt.

  MB- ADCLG Utóbbit nem láttam, itt is ugyanaz a szitu, mint a többségnél. Az MB az csak MB a maga korában mekkorát tudott ütni. Manapság már csak röhögünk rajta.

  A Csúnyákat sosem szerettem, csak és kizárólag Angelica Vale miatt néztem a LFMB, főleg, ha leadták volna végig…

  La Intrusa. az nagyon tetszett. Bár kicsit LU szaga volt, az elődjét nem láttam.

  CSM- DA. Itt az elődöt nem láttam, de ha elővennék, Silvia miatt, esélyt adnék neki. Sok jót hallottam róla. Nagyon jó húzás volt a egykori Romanticától, hogy a Destilando Amorral teret adott a Televisa novelláinak. Az egyik LEGJOBB sorozat volt, amit valaha láttam!

  A Klónok harca. Pont most nézem az eredetit, és oda, meg vissza vagyok tőle! A Telemundósat nem ismerem, de ha beleadtak apait-anyait, akkor sem lehet a NAGY elődöt überelni!!! Mission: Impossible.

  Remake ide, remake oda, szerintem NAGYON ritkán lesz olyan REMEK mint az eredeti.
  A sok toldás-foldásokkal, az elveszem, hozzáadok szálakkal pedig egyre többször olyan sorozatot kapunk, ami nem is hasonlít az eredetire! Véleményem az, hogy aki nem hozzáértő, legtöbb esetben fel sem tűnik neki a hasonlóság! 🙂
  Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, de a véleményemet úgy éreztem, le kell írnom! 😀

  Válasz
 • 6. Zsupo  |  2014/01/22 - 17:30

  Én nem mindegyik eredeti és feldolgozást láttam. A vad angyalból mindkét verziót láttam igy van összehasonlitási alap. Az eredeti nagyon jó volt csak sajnáltam hogy nem derült ki ebben a verzióban Milli számára az igazság az anyjáról és Martha karaktere sem tetszett annyira. A feldolgozásba jó hogy kiderült Millagros anyjáról az igazság és Martha akik ebben a vezióban Karla volt sokkal jobban megcsinálták a karaktert. Hajrá skacokat néztem és tetszett a történet a gyereke bájosak voltak a későbbi változatba is belenéztem az nem annyira jött be. A csúnya lányos storinál nekem a német verzió a kedvencem a vége nagyon tetszett.

  Válasz
 • 7. DrNyunyó  |  2014/01/22 - 19:55

  Az tényleg érdekes, hogy a Vad angyalban egy mondvacsinált indokkal likvidálták a “kiderül, hogy él az anyám és gazdag”-szálat. Kíváncsi lennék, hogy vajon miért történt mindez. Talán túlságosan kezdett hasonlítani a Rosa Salvajéra és féltek egy esetleges jogi vitáktól?

  Egyébként a Vad angyal meg olyan, mintha tényleg összemosták volna benne a Rosa Salvajét és a Celestét.

  Válasz
 • 8. nota  |  2014/01/22 - 21:58

  Tényleg nagyon jó és hasznos összeállítás.
  Én csak néhányat emelnék ki, mert vagy csak az egyiket láttam, vagy nem igazán érdekelt egyik sem.
  A Rabszolgasors – nem lehet felülmúlni, hiába volt Lucelia Santos egy kicsit bandzsa, és hát nem volt egy vakító szépség. Viszont igazán aranyos volt, és az egész sorozatnak olyan hangulata volt, ami még most emlékezetes. Ráadásul nagyon jó volt a zenéje, mint általában a brazil sorozatoknak.
  Az Acapulco bay nem hagyott mély nyomot bennem, viszont a Sortilegiot nagyon szerettem. Pörgős volt, izgalmas, jók voltak a színészek, még Levy is.
  Az EPDA örök kedvenc marad számomra, itt akkora a különbség színvonal terén közötte és a TDA között, hogy még az összehasonlítás is szégyen.
  Az YCEM kétségtelenül sokkal jobb, mint a CS, viszont én azt is szeretem Aribethnek hála, és nagyon szórakoztató.
  A Betty annyira formabontó történet volt, hogy számomra egyik későbbi változat sem közelíti meg. Igaz, hogy sok óvodás poén volt benne, és a titkárnők sokszor iszonyúan idegesítőek voltak, de imádtam JE Abello és AM Orozco párosát.

  Válasz
 • 9. Andi  |  2014/01/22 - 22:59

  Annak idején a Titkok és szerelmeket és a Bettyt nagyon szerettem, szerintem az eredetiket nem lehet felülmúlni. A Bettynél viszont nagyon bennem maradt a főhős szinkronhang váltása a sztori közepénél … 😦

  Az Amores Verdaderosra mennyi esélyünk van? Ott is szerettem az eredetit, de itt kiváncsi vagyok, milyen lett a Televisas változat.

  Válasz
 • 10. Milibindi  |  2014/01/22 - 23:12

  Nota én is így voltam ezzel!
  A Rabszolgasorsot ismételték akkor is, amikor én olyan 12 év körül lehettem , valószínű az a nagyon vágott lehetett , mert az nagyon megmaradt bennem, hogy meghal Tobias, Isaura első szerelme , a következő részben meg már Alvaroba szerelmes :S Emiatt Isaura a rabszolgalányra voksoltam, bár erről tudni kell, hogy mix egy Elena című regénnyel ötvözték (az író nevére nem emlékszem :S) A regényre melyik hasonlít jobban hát szószó , talán az utóbbi. A regényben egyértelműen le van írva , hogy Isaurának első és egyetlen szerelme volt Alvaro, Leoncionak is egy felesége Malvina., aki a regényben gonosz egyébként. Az ő jelleme is közelebb áll a másododik verzióban. Van egy Isaura visszatér regény is az író lánya vagy unokája lehet az író, na orr benne van egy visszaemlékezésben kunyhótűz meg Isaura első szerelme és Leoncio első felesége (nem Malvina) , akik az eredeti történetben nem léteztek. Én így is hasonlítottam a két történetet 😀 Szakadjunk le az Isauráról!
  Betty: ennek feldolgozásait nem láttam, az eredeti nem jött be az tuti!
  Vad angyal: ez sem jött be, a mexikói változatot nem láttam!
  Titkok és Szerelmek kontra Szerelem diadala láttam mindkettőt. Volt ami a Mejia félében jobban tetszett és a szereplők is jobban lettek összeválogatva (jobban néznek ki anya-lányainak ), de összességében az előbbi jobb volt!
  Vipera kontra Időtlen szerelem mindkettő nagyon tetszik! Itt eltér jelentősen a két történet is. Voksom végül a Viperára tettem.
  Kettős játszma teszett , Acapulcot nem láttam.
  Klón egyiket sem láttam, a történet nem vonz igazán,
  Szerelem párlat nagyon jó volt az Amikor az enyém leszelt szintén nem láttam.
  Betolakodó , Rosalinda tetszettek elődjüket nem láttam sajnos!

  Válasz
 • 11. Maia  |  2014/01/22 - 23:32

  ez zsír volt!!!! mármint az összeállítás,nagyon élveztem és érdekesen láttam hogyan alakulnak a szavazások!!!! köszönjük!!!

  Válasz
 • 12. DrNyunyó  |  2014/01/22 - 23:53

  Egyébként a Televisánál van egy csomó régi sorozat, amelyek régen egész jó számokat hoztak, akad köztük sok-sok hasonló tematikájú, úgyhogy simán lehetne gyártani a fúziós remake-eket: mivel már nem 20 széria készül évente, hanem 8-9 150+ részes, simán egybe lehetne olvasztani két-három korábbi telenovellát. Ha megfelelő adapter kezébe kerülne kettő alapanyag, kigazdálkodhatna belőle egy olyan történetet, amely a 150+ epizódszámon keresztül végig fent tudja tartani a nézők érdeklődését, nincsenek mélypontok a hosszabbítgatások miatt.

  La Madrastra (A. Moya Grau) + Siempre te amaré (C. Bravo Adams)
  1994: A fiatal Maria családjában és baráti körében senki sem az, akinek látszik. Az első etap bemutatja a főhős beteges féltékenykedéseit, annak válási szándékát, illetve “Patricia” kavarásait. Az egység végén “Patriciát” a társaság egyik tagja megöli és a gyanút főhősnőnkre tereli. Maria elmenekül, egy szerencsés véletlennek köszönhetően mindenki halottnak hiszi (á la ‘The Fugutive’). 2. etap, 2014: AZ ELMÚLT 20 ÉV során Maria = Amparo Rivas színészi karriert épített magának Spanyolországban. Színháztársulata mexikói turnéra indul, amitől Amparo meglehetősen ódzkodik. Külsejét plasztikai sebészek formálták újra AZ ELMÚLT 20 ÉVben. Két gyermeke abban a hitben nőtt föl, hogy anyjuk kegyetlen gyilkos, volt férje újranősült, feleségül vette az elszánt Gildát. Amikor kiderül, hogy Amparo valójában Maria, elszabadul a pokol: egyesek azon fáradoznak, hogy börtönbe juttassák, még mielőtt a bűneset elévülne; Gildát a féltékenység őrült tettekre késztetni, s valaki a háttérből machinálni kezd, hogy mentse az irháját.

  Colorina/Salomé (A. Moya Grau) + El ángel perverso (D. Fiallo, ez a Luz Maria eredetije). 1994: A lokáltáncos főhősnő szerelembe esik az otthon szexuálisan elhanyagolt fiatalúrral. Szexelnek párszor egy jót. A lány anyja egy gazdag családnál volt cseléd, ahol teherbe esett, s hogy a gyermekét el tudja tartani, prostituáltnak állt abban a bárban, ahol Salomé/Lucecita is fellép. Az anya lett a madame, halálos beteg. Szeretné, ha a lánya nem a testével keresné meg a napi betevőt, ezért felkeresi a lány gazdag apját. A mama halála után a kedves papa Salomé/Lucecitát felfogadja szolgálónak a családjába. Pofaleesés: itt lakik a fiatalúr, akibe szerelmes, ráadásul Julio/Gustavo felesége = a papa másik (pszeudo)lánya, Ángela/Angelina, aki nyomoréknak tetteti magát. Az első etapra véget ér az El ángel perverso, a második a Colorinából épül föl. Delia Fiallo eredeti elképzeléséhez híven kapnánk egy nagyon erős, Angelinát, elvileg ő volt az El ángel perverso “főhőse”.

  Válasz
 • 13. suxel  |  2014/01/23 - 01:02

  @DrNyunyó: lehet furán hangzik, amit most írok, de nagyon sajnálom, hogy te nem Mexikóba születtél, és nem futottál be írói pályát a Televisanál, mert egyértelműen a legjobb variánsok a te zsebedben lapulnak. Te tőled még a Delia Fiallo féle rózsacuccokra is vevő lennék. Mindig élvezettel olvasom az elgondolásaidat, s mindig elgondolkodok hol vagytok kreatív írók?!

  Válasz
 • 14. szabina333  |  2014/01/23 - 08:05

  AZ ELMÚLT 20 ÉV 😀 😀 😀

  Válasz
 • 15. Devilrose  |  2014/01/23 - 14:59

  Általában mindenből az eredetit szeretem, de pl a 2004-es Isaura nekem nagyon tetszett, jobban, mint az eredeti.
  A gyerekeknek szóló sztorikat nem láttam, így ott nem szavaztam. A Marimar új verzióját se láttam, de látatlanban is úgy vélem, hogy Thalía jobb. A vadmacska azért nem tetszett, mert rétestészta volt, arra se emlékszem, hogy az utolsó részeit egyáltalán adta e a Viasat.
  A viperát imádtam, az Időtlen szerelem viszont elég harmatos lett. A kémia megvolt Kate és Guy között, de Silvia-ék egy idétlen bohózatot hoztak ki belőle. Titkok és szerelmeknél egyértelmű, hogy nálam Adela-ék nyernek. A betolakodót volt szerencsém látni, borzalom. Az eredetit nem láttam, így ott sem szavaztam.

  Válasz
 • 16. Anita  |  2014/01/23 - 15:13

  Csak párat emelek ki, amiket tudok is véleményezni:)

  Szóval Betty feldolgozásnál a német verzió tetszett a legjobban, felülmúlta az eredetit. Tetszett, hogy sokkal reálisabb, nem annyira gyerekes karakterekkel, és a végét sokkal jobbra, romantikusabbra csinálták, nem beszélve a főszereplő páros kölcsönös kémiájáról… Lisa nagyon szerethető volt:)

  Acapulco-Kettős játszma: Az eredeti a legjobb, elsősorban a színészek alakítása miatt. Sorry William és David, nagyon szeretem őket, de Max gonoszságát és Tony ravaszságát (nem mellesleg jóképű is) nehéz lekörözni:D:D:D:D:D

  Hajrá skacok-Élet iskolája: A harmadikat nem láttam, de ebből a kettőből az élet iskolája tetszett. Sajnos itthon megszakították, pedig néztem:( Valahogy a karakterek (szülők, gyerekek, tanárnő…) és a történet is jobb, modernebb volt.

  Titkok és szerelmek-Marichuy: Hát, itt egyértelmű Titkok és szerelmek, azért a színészi alakítások ott voltak az élen (különösen a papot és Cristinát illetően, de más szereplők is szuperek voltak), ezzel nem lehet felvenni a versenyt

  Fekete gyöngy-Perla: Előbbi, vagyis az eredeti volt a legjobb. Andrea del Boca és Gabriel Corrado játéka és kémiája jól működött…

  Válasz
 • 17. suxel  |  2014/01/23 - 16:02

  1, Isauráék: egyiket sem láttam, de nem is érzem veszteségnek
  2, Vivan los ninosék: csak a mexikóiból láttam részleteket, de gyerekként sem szerettem, így a Carosselre nem is voltam kíváncsi
  3, Yo compro és Corazón salvaje: a kosztümös telenovellák sem az én világom, de Leonarda jeleneteibe belepillantottam a youtube-on, de értékelni itt sem tudok.
  4, Maria Mercedes túl régies volt nekem, IDT-t elkezdtem, de hamar abbahagytam. Egyik sem jött be.
  5, Rosalindat láttam, a párját nem. Hát egyszer nézhető a Rosalinda, de semmi több.
  6, Az Aztecast nem láttam, de nekem az argetin Perla Negra nagyon is bejött. 🙂
  7, Marimar – CI: sokkal jobbat vártam a remaketől, de nem hozta még az Marimar feelingjét sem nekem, pedig azt már nem lett volna nehéz. Az eredetit itt jobb sokkal szerintem.
  8, Nem láttam a Gata Salvajet, a Camiláról meg halvány emlékeim vannak, miszerint az elég uncsi volt.
  9, Kiütéssel győzött a Guberálós Maria, számomra az egyik legelviselhetetlenebb telenovella a Marina.
  10, Elkezdtem az Acapulco bayt, de szintén a régiessége taszított, így marad a Sortilegio.
  11, Titkok és szerelmek vs Marichuy: Alapvetően a fenti képet eltekintve a főhősök is jobban mutattak együtt, mint Mejiánál. A Mejiás verzió nagyon rossz.
  12, Vipera vagy CME? Előbbi. A CME is jó lett volna 120 résszel, de a maradék nagyon sokat levont belőle. Viszont Soler és Navarro kémiája nekem utánozhatatlan.
  13, Vad angyal vagy Aldiablo? Jó kérdés: az argentin verziót nem szerettem, lassan folyó, végtelen történetnek éreztem. A mexikói verzió meg a nagyi halálaig nézhetetlen volt nekem. Onnantól viszont amikor ment, a kedvenc novellámmá vált, és külön tetszett, hogy megoldották a Rosarios rejtélyt, valamit itt legalább tudtam értékelni a humoros részeket is. Amit az argentinben még nagyon untam, azok a diszkós részek voltak.
  14, Lisa…Lisa…és Lisa. Szerintem remek volt, a főhősöket imádtam, és még a hosszúsága sem zavart, idegesített a kolumbiaiban a Csúfak klubja vagy bandája. Az Ugly Bettyben viszont Vanessa Williamset nagyon csíptem.
  15, Csak a betolakodót láttam: egyszer nézősnek jó.
  16, Destilando Amor: csak ezt láttam, de a másik is érdekelne. Amikor jött Patricia Manterola pszichológus karaktere a történetbe, nagyon belaposodott az egész. Ez is kb egyszer nézős.
  17, A klón: nem szeretem a brazil sorozatokat, de meg mernék esküdni, hogy 1000x jobb lehetett, mint a 2010-es verzió, mert én azt is kb a Marinával tudtam egy szintre tenni. Külön negatívumként a főhős mindkettőben Sandra Echeverria volt.

  Válasz
 • 18. DrNyunyó  |  2014/01/23 - 22:48

  suxel: köszi szépen, de ezek sajnos nem az én ötleteim, csak továbbgondolom őket. Mondjuk szívesen megpróbálnám a forgatókönyvírást, csak sajnos sokba kerül ilyen iskolába járni.

  Válasz
 • 19. suxel  |  2014/01/24 - 00:39

  Elég a továbbgondolás is. Egy ilyen kreatív remake szinte felérne egy teljesen eredetivel! 🙂 Úgyis sokszor olyan gyatrán ültetnek át valamit, hogy rossz nézni.

  Válasz
 • 20. Ben Lacosta  |  2014/01/24 - 22:28

  Na akkor én is részletezni fogom és lesz benne pár extra gondolat is.

  Isaura1-2. Amikor az M1-en ismételték akkor néztem meg. Összesen 30 részes volt és sötét. A Romanticás változatot 1x láttam, de nem tetszett. Nagyon durva volt, főleg hogy halálraverték az anyját. Az a mai napig egy felkavaró rész.

  Skacok, élet suli és körhinta: Nekem az Élet iskolája tetszett addig amíg nézhettem. Azt hittem nem jön be de megszerettem, sajnos a TV2 kitolt velem azzal hogy levette a 35. résznél. Az előző kettőt nem láttam.

  Megvett nő és vad szív: Nagyon szerettem a YCEM-t, de akkor láttam csak mikor 5. osztályos voltam. 13:30-kor adta az RTL és fél órás részekkel. Tetszett. Magnókazettán vannak felvéve részeim.  A kisföldalattira emlékeztető sorozat. A Vad szív szörnyű volt. Egy komédia és nem izgultam rajta. Nem volt értelme megcsinálni.

  Meche és Liliomlány: A maria Mercedes az a telenovella volt ami nagyon megfogott még 2001 hideg telén. Anno a sulis terrorból hazaszabadulva anyámmal megnéztem mindennap, dupla, 30 perces részekkel. Akkor aktívan néztem mellette a Romanticát.  A liliomlánynak külön hangulata volt. Szuperül volt megcsinálva de Camila Sodi marhára idegesített. Tetszett viszont Helena gonoszsága.

  Rosangelica vs. Rosalinda: A Rosalindát egyszer láttam még a TV2-n de akkoriban felkavart egy picit a hangulata és persze ahogy Fedra meghalt a végén. Amikor egy péntek este a Rosangelica első részét néztem akkor csak az epizód végén döbbentem rá hogy ez ugyanaz a sztori. Nekem a Rosangelica tetszett és anno szimpibbek voltak a szereplők. És ráadásul Kenny G szép, szaxofonos háttérzenéje színezte ki a sztorit és a cselekményt. Az Essential c. albumán rajta vannak a sorozatban elhangzott dalok.

  Fekete gyöngy és Perla: Elsőzör a Viasat 3-on néztem a Perlát és akkoriban nem hittem hogy mexikói! Az Azteca-nak más a stílusa mint a Televisának. Nagyon beleszerettem a sorozatba. Emlékszem tortát sütöttem a tesómmal mikor a konyhában néztük a TV-t és a Perla 1. része ment. Akkor nem tetszett először, aztán szilveszter után, 2001 első napján már néztem aktívan.
  A fekete gyöngy számomra nagyon komor, lehangoló és ahogy Eva meghalt az nagyon felkavart. Julieta nem szenvedett sokat. a 98-as verzió az a színesebb és vidámabb. Belepakoltak egy csomó extrát. APár dolgot leszámítva egy tökéletes telenovella.

  Maricruzról nem tudok még mit mondani, de Marimarról igen. Anno 149 részben adták le a TV2-n este, korábban délután. A háttérzenétől visszhangzott a lakóházunk folyosója, aztán jött a Dáridó.  Mai szemmel nézve picit gagyinak tűnhet a sorozat, de jó, viszont sajnos túl rövid. A camilának nincs köze ehhez, így nem tenném be. A gata salvaje szinte ugyanaz, csak nyújtott formájú, bár jobb minőségű és fejlettebb. A gs-ét újra nem nézném meg.

  Maria vs. Marina: Mindkét sorozat jó a maga módján. A maria kicsit túl rózsás, a Marina viszont már akciódúsabb. A Mariát 2003-ban néztem még a reggeli ismétléskor. tetszett, de kicsit gyorsabban történtek benne a dolgok. A Marinát elkezdtem nézni a TV2-n és anno örültem is neki, de a suli miatt abba kellett hagynom. barcelonában megvettem a dvd változatát és úgy néztem végig.
  Az Acapulco öblöt nem láttam, viszont az Acapulco, Cuerpo Y almát igen. Jobb mint a Sortilegio. A ACYA-nak jó volt a hangulata, de a Sortilegio nem annyira jött be.

  Titkok és szerelmek vs. Trunfo del amor: Az EPDA-t annao úgy adta az RTL hogy hétfőtől vasárnapig, és az egész család nézte. Volt egy TDK kazi akmire felveszegettük a részeket és aki nem látta megnézhette. Nagyon sok minden történt benne, de nekem bejött. A Trunfo viszont nem annyira, viszont azt dvd-n láttam amit nem ajánlok megvételre mert szarul van megvágva. Magyarul nem nézném meg. Engem nagyon zavart hogy Dominika Paletát tették be gonosznak, mikor nem volt már annyira hamvas mint anno.

  Vipera és időtlen szerelem: Csak kisebb hasonlóságok vannak benne, de mindkét változat jó. Sajnos a Viperát csak dvd-n láttam, a CME-ót viszont a STORY 4-en. A LM-nak volt egy jó hangulata és a szereplők is jók voltak. A CME anyám kedvence, mert tetszettek benne a ruhák, és a zene. Nekem is, de főleg Silvia. Itt nagyon csinos volt.

  Vad angyal és a szépfiúk: A Vad angyal a Celeste vígjátékos verziója, tökéletes sorozatnak tartottam annak idején. Ma nem merném újra megnézni, mivel anno sokat csúfoltak azért mert azt néztem. Anno a TV2-n az elejéről lemaradtam, de a STORY 4-en a hiányt bepótoltam. Jól húzták a történetet, viszont az ADCLG-t nem bírtam. Nem néztem meg, irritált!

  Bettyből csak a klolumbiait láttam, a többi nagyon zavaró volt. Ugyan megvan az Ugly Betty de még nem néztem meg. Potom ezer ft-ot adtam érte, az első évadáért. A Bettyben nagyon zavart az a hangnem ahogy a főnökök beszéltek az alkalmazottakkal. Itt nem szerelem hanem a munka volt a ,lényeg. Betty később egy csicskává vált. Az Ecomoda pedig arról szólt Armando kicsi felesége a Bettyke a szép nőci már feljebbvaló lett az alkalmazottakkal szemben. A munka nem lehet fontosabb mint a szerelem! A Betty ismétlését nem néztem, 1x elég volt.

  A CHP és a LI majdnem ugyanaz, de a főhősnő valóban meghalt a LI-ban. A CHP sokkal igényesebb volt, és nem éreztem erőltetettnek mint a LI-t. A STORY 4-en néztem meg, de jobb a CHP. Sokkal jobban élveztem mint a LI-át.

  A Cuando seas mía szintén jobban tetszett mint a desztilált víz.  A DA-t dvd-n megnéztem. Jó volt, de a CSM-át nem tudta felülmúlni. A CSM-nak egyedi hangulata volt, főleg hogy 2003-ban leginkább a konyhában TV-ztem a szobám mellett.  Silvia és Sergio azonban nem voltak szimpatikusak nekem. A CSM-nak köszönhtően ismertem meg a Sin Bandera együttest és a CD-iket. Kétszer láttam egészben, után a dvd verziót 5x. a dvd változat viszont szintén rossz, pontosabban a vége. 170-es részek körül nyisszantottak majdnem 50 résznyi anyagot és totálisan más volt a vége!

  A klón mindkét verzióját utálom! A brazilból megnéztem majdnem a felét de bánom! Ahogy bánnak az arab nőkkel, főleg Jade-val felháborító. Mocskos arabok! A zenéje viszont szép volt.

  Válasz
 • 21. Bence  |  2014/01/25 - 09:38

  Nagyon szépen köszönöm én is ezt az összegzést! 🙂
  Mint ahogy még sokan, én is (19 éves létemre) még a korábbi generációhoz tartozok, így láttam elég sok sorozatból a korábbi illetve újabb verziót.

  Sajnos az eredeti Isaurát nem láttam. Amikor hazánkba először vetítették még szerintem meg sem születtem. Aztán a Sorozat+-os ismétlését se láttam, mert akkoriban nem volt még ilyen csatornánk. Így a 2004-es verziónál maradtam, az nekem nagyon tetszett. 19 órás időpontban volt. Miután vége lett, kicsit hiányoltam a képernyőről.

  Gyermeksorozatok közül egyedül Az élet iskolájából láttam pár részt még tavaly nyáron. Hajrá skacok suli időben ment, így az kiesett a ringből. Körhintát pedig abszolút nem láttam.

  Megveszem ezt a nőt! és a Vad szív közül ha választani lehetne melyiket nézném, akkor az előbbit választanám. Egy alkalommal láttam a Vad szívből 1 epizódot, de őszintén szólva elég gagyinak találtam, és annyira látszott a jelmezeken, hogy azok tényleg jelmezek és parókák…

  María Mercedest sajnos nem láttam. A liliomlány-t viszont végig néztem 2x is a Viasat3-on. Akkoriban ment a Vadmacska, A vadmacska új élete is (a 2005/06-os évek környékén). Florecita története nekem tetszett.

  Rosangélicát nem láttam 2000-ben a Romanticán, akkoriban még nem is néztem ezt a csatornát. Rosalindát a TV2-n néztem végig 2x, 1x pedig a STORY4-en. Azóta akárhányszor ismétlik 1-1 epizódot unalmamba megnézek az 5-ösön. De egyébként tetszett a történet.

  Fekete gyöngyök közül egyedül a Perlát láttam. Az viszont az egyik kedvenc sorozatommá vált. Többször is megnéztem a Romanticán. Silvia Navarro ettől a sorozattól vált az egyik kedvenc színésznőmmé. Nagyon jól állt neki ez a karakter. A ’94-es változatot nem láttam.

  Marimar is körülbelül hasonló kategória, mint a Rosalinda. 1999-ről elég halvány emlékeim vannak róla, viszont amikor megismételték 2001-ben, akkor megnéztem. De teljes egészében a STORY4-en láttam. Ahhoz képest, hogy mindösszesen 75 epizódból áll, szerintem dinamikus volt a történet. Mindig történt valami és ez nagyon tetszett. A Maricruz-t csak és kizárólag Ana Brenda miatt fogom nézni, különben ha más játszaná a főszerepet biztos nem néznék bele. Ahogy elnéztem pár videót a YouTube-on, szerintem izgalmas lesz ez is! Érdemes lesz bele nézni! A Camilát nem láttam anno 2000-ben. Vadmacskát 2x megnéztem a Viasat3-on, de úgy őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy van közük egymáshoz a Marimar-ral. Jó, egyedül a szegény ártatlan kislányból bosszúszomjas úrnő karakter az amit hasonlónak találtam, de ez elég sok történetben előfordul, sőt.. 🙂 Újra megnézném egyébként szívesen Rosaura és Luis Mario szerelmének történetét. Carolina Tejera ebben nagyon gonosz volt, de mai napig egyik legjobb fő gonosznak tartom.

  Marinát nem néztem, mert nem voltak szimpik a szereplők. Guberálós María felejthetetlen úgy gondolom, és még sokaknak.

  Acapulco-öbölt sem sikerült néznem, Kettős játszma viszont nagyon tetszett. Elég szép történet volt. Egyedül a főhősnő karakterével nem voltam megelégedve. Bracamontes mindig is unszimpatikus volt. Ana Brendát ebben a sorozatban szerettem meg, habár ebben fő gonosz volt.

  Titok és szerelmek & Marichuy közül szerintem egyértelmű melyik a művészibb, felejthetetlen, kreatívabb történet. Természetesen az előbbi. Többször is megnéztem, de minden egyes alkalom olyan volt, mintha először látnám.

  A viperáról is halvány emlékeim vannak, mivel csak 1x adták. Az Időtlen szerelmet én nem láttam, de azért a későbbiekben szívesen adnék neki egy esélyt, mert sokan dicsértétek és már csak Silvia miatt is 🙂

  Vad angyal a gyermekkorom egyik kedvenc sorozata még mai napig! Nagyon szerettem 🙂 ADCLG nem tetszett.

  Válasz
 • 22. DrNyunyó  |  2014/01/25 - 15:26

  TE JÓSÁGOS ISTEN: összeszámoltam Marisela oldalán, hozzávetőleg 215 (lehet, hogy egyet-kettőt tévedek plusz-mínuszban) latin-amerikai telenovellát mutattak be itthon (+ 3 németet és 1 oroszt).

  Ezekből biztos, hogy remake (van legalább egy sorozatverziója még akkor is, ha “könyv formátumú” regényen alapszik):
  (CBA = Caridad Bravo Adams, DF = Delia Fiallo, IR = Ines Rodena írta),

  / jel közé tettem azokat, amelyek nem hivatalos remake-ek, de egy ismertebb művön alapszanak /

  Abismo de Pasión (CBA)
  Abrazame muy fuerte (CBA)
  Acapulco Bay
  Camíla (IR)
  + Carrusel
  Carrossel
  Contra viento y marea
  Corazón Indomable (IR)
  Corona de lágrimas
  Cuando me enamoro (CBA)
  Dónde está Elisa?
  El Clon
  El cuerpo del deseo
  EPDA (DF)
  Eva Luna
  ENDA
  Esmeralda (DF)
  /Gata Salvaje/ (DF)
  + Hollywood Heights
  Inocente de ti (IR)
  La fea más bella
  La Intrusa (IR)
  La Madrastra
  La Mentira (CBA)
  La otra cara del alma
  LQNPA (DF)
  /La Tempestad/
  La traición
  La Usurpadora (IR)
  Laberintos de pasión (CBA)
  Luz Maria (DF)
  Manana es para siempre
  Mar de Amor (DF)
  Marimar (IR)
  Maria Mercedes (IR)
  Maria la del Barrio (IR)
  Marina (IR)
  Mi corazón insiste
  Milagros (DF)
  Mulheres de areia
  Nunca te olvidaré (CBA)
  Pasión de Gavilanes
  Perla
  Pobre Diabla (Migré + DF)
  Porque el amor manda
  Por tu amor (CBA)
  Primer amor
  Rosalinda
  Rubí
  Salomé
  Senora
  Sinha Moca (van egy másik telenovellaváltozata + filmverzió)
  Sortilegio
  Soy tu duena (IR)
  Teresa
  /Tierra de Pasiones/
  Triunfo del amor (DF)
  URPEA (DF)
  Una maid en Manhattan
  Vivan los ninos!
  YCEM
  /El Zorro, la espada y la rosa/

  A escrava Isaura
  Al diablo con los guapos
  Corazón Salvaje (CBA + O. Ruilopez)
  /Cuando hay pasión/ (IR)
  Cuando seas mía
  Destilando amor
  Enamorada
  Mirada de mujer
  Muneca de trapo (IR)
  /Rosangelica/ (DF)
  Soledad (DF)

  Lehet, hogy a romanticások közt van még remake, csak azokat nem ismerem.

  Válasz
 • 23. DrNyunyó  |  2014/01/25 - 15:28

  + a Sin senos no hay paraíso az kimaradt 🙂

  Válasz
 • 24. DrNyunyó  |  2014/01/25 - 15:33

  Ja, meg sajnos az A-betűsökből:
  Alma Rebelde
  Amor Bravio

  Válasz
 • 25. Milibindi  |  2014/01/25 - 18:39

  Köszönjük DrNyunyó! :):):)

  Isaura :Bernardo Guimares regénye! Bárki elolvashatja a könyvtárakban megvan! Elvileg, a szépirodalomnál kéne lennie, mert az író a brazilok legnagyobb romantikus írója , olyan mint nálunk Jókai! A gyerekeknek Brazíliában kötelező olvasmány az Isaura!

  Sajnálom, hogy többi fent említett novella regény eredetije nem jelen meg nálunk én szívesen elolvasnám őket! Érdekelne ,nem tudom van -e olyan jó,m int a telenovella változat (lásd Tövismadarak sorozat nagyon jó , a könyv szörnyű szerintem ), de örülnék, ha el tudnám olvasni.

  Válasz
 • 26. DrNyunyó  |  2014/01/25 - 19:44

  Eléggé pontatlan vagyok, mert a K meg az el tájékán kimaradt megint kettő:
  a Kassandra (DF)
  és a La casa de al lado

  Válasz
 • 27. Milibindi  |  2014/01/25 - 23:45

  Semmi baj:) Nagyon jó ez a lista:):):)

  Válasz
 • 28. Villano  |  2014/07/08 - 18:38

  És azóta már bővült is 🙂 Amor en custodia – Amores Verdaderos 🙂

  Marco,ha lesz egy kis időd,hozzácsatolnád ? 😀

  Válasz
 • 29. Amiga  |  2014/07/22 - 11:45

  -Rabszolgasors vs Isaura, a rabszolgalány: Kövezzetek meg, de ezesetben nekem a remake jobban tetszett,mint az eredeti.

  -Körhinta vs Hajrá skacok! vs Az élet iskolája: Ezek közül nem láttam egyiket sem,úgyhogy ezekről nem nyilatkozok.

  -Megveszem ezt a nőt vs Vad szív: Egyértelműen, toronymagasan a Megveszem ezt a nőt. A Vad szív inkább no comment.

  -Maria Mercedes vs A liliomlány: Az eredetit, a Maria Mercedest én nem láttam. A liliolánynak is csak pár részét láttam. Úgyhogy ezekről sem igazán tudok nyilatkozni.

  -Rosangelica vs Rosalinda: Ezesetben sem láttam az eredetit, a Rosangelicát. A Rosalinda viszont nálam örök kedvenc, úgyhogy én erre szavazok.

  -Fekete gyöngy vs Perla: Ezesetben nekem mindkét változat bejött, az eredeti és a remake is. De ha választani kell, akkor a Fekete gyöngy.

  -Marimar vs Maricruz: A Marimar jó történet volt, csak szerintem nagyon össze lett csapva. A Maricruz abból a szempontból jobb,hogy ott jobban ki lettek dolgozva a arimarban öszecsapott elemek.

  -Marimar vs Camila vs Vadmacska: A Camilát nem láttam,úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni. A Vadmacska nekem nem jött be össze-visza húzták,nyúzták,mint a rétestésztát.

  -Maria vs Marina: Ezesetben az eredeti és a remake is bejött.

  -Acapulco öböl vs Kettős játszma: Az Acapulco öböl nekem kimaradt. A Kettős játszmát viszont szerettem.

  -Titkos és szerelmek vs A szerelem diadala: Egyértelműen a Titkok és szerelmek. A feldolgozás Levyroni-páros ide vagy oda,de elég gyatra lett.

  -A vipera vs Időtln szerelem: A viperát nem láttam,úgyhogy arról nem tudok mit mondani. Az Idődten szerelem viszont tetszett.

  -Vad angyal vs Pokolba a szépfiúkkal: A Vad agyal nálam örökkedvenc,úgyhogy én inkába felé húzok.De ennek ellenére elismerem,hogy a Pokolba a szépfiúkkal is jó lett.

  -Betty, a csúnya lány vs Lety, a csúnya lány vs Lisa csak egy van vs Ugly Betty: A Lety, a csúnya lány és az Ugly Betty egy nagy baromság (már bocs). A Lisábal csak pár részt láttam. A Bettyt,amikor hazánkban hódított, imádtam.Úgyhog nálam egyértelműen a Betty,a csúnya lány.

  -Végzetes szerelem vs A betolakodó: A végzetes szerelmet nem láttam. A betolakodó viszont Gaby Spanic ide vagy oda,de nekem nem tetszett.

  -A klón (2001) vs A klón (2010): Nekem minkét változat tetszett. De ha választani kell,akkor az eredeti.

  És azóta meg egy remake gazdagítja a listát:

  -A szerelem rabjai vs Rabok és szeretők: Hát nekem ezesetben egyik sem tetszik,sem az eredeti,sem a feldolgozás.

  Válasz
 • 30. Amiga  |  2014/08/16 - 09:44

  még egy sorozat felkerülta listára:

  -Rongybaba vs A macska (mert a Rongybaba egyes elemei szintén felfezhetöek a LG-ben): A rongybabánál maga a történet nem volt roszz,de nekem valahogy mégsem nerte el a tetszésemet.Mongjuk alapból nem szeretem a Venevision novelláit. A macska sincs a kedvenceim között,de még mindig jobban meg tud fogni,mint az elődje.És a Perrino-Arenes páros is jobban tetszik.

  Válasz
  • 31. Amiga  |  2014/08/16 - 09:44

   *Perroni

 • 32. Amiga  |  2015/07/21 - 16:15

  Újabb két novella gyarapítja a listát:

  -El manantial (El manantial-Az ősforrás) vs La sombra del pasado (A múlt árnyéka):Vitathatatlanul az eredeti.

  -La mentira (A vipera) vs Cuando me enamoro (Időtlen szerelem) vs Lo imperdonable (Veronica aranya):A vipera nekem kimaradt.Az Időtlen szerelem tetszett,a Veronica aranyát majd meglátjuk.

  Válasz
 • 33. Amiga  |  2016/01/16 - 20:21

  Újabb novella gazdagítja a listát:

  La madrastra (A mostoha) vs Quién mato a Patricia Soler (A bosszú a szonya:A mostoha tetszett.Ez még Mejia jobb novellái között van.A bosszú asszonyát nem ismerem,de őszintén szólva nekem nem jönnek be a kolumbiai novellák,olyan semmilyenek.

  Válasz
 • 34. Amiga  |  2016/07/25 - 14:50

  Újabb novella gyarapítja a listát:

  -Amor descarado (Elbűvölő szerelem) vs Quien es quien (Éld az életem):Az AD-t nem láttam,így arról nem tudok nyilatkozni.A QEQ ha jól tudom nem aratott valami nagy sikert hazájában.Néhány részt láttam belőle,az alapján nekem bejött.

  Válasz
  • 35. Gaskó  |  2016/07/25 - 15:26

   Hát az eredeti nálunk is megbukott, talán 20 rész után le is vették a műsorról.

  • 36. bence1996  |  2016/10/26 - 18:32

   A Quien es quien sem volt nagy siker, de nekem jobban tetszik, mint az Amor descarado. Egyébként az utóbbit a Fem3 és a SuperTv2 is leadta végig, csak a Tv2 nem. Ott rögtön a Marina indult el az Amor descarado 20. része után.

 • 37. Amiga  |  2016/10/25 - 17:08

  Nagy boldogság számomra,hogy végre ezt is kiírhatom!

  -Amor real (Titsza szívvel) vs Lo que la vida me robo (Szerelem zálogba): Ez számomra nem kérdés,Amor real.A LQLVMR is egész jóra sikerült.Az Amor real viszont nekem ott van a TOP3 kedvenc Televisás sorozatomban. És egyben ez a harmadik olyan eset nálunk,hogy a remaket előbb láttuk,mint az elődjét.

  Válasz
 • 38. sunflower421  |  2017/01/31 - 14:57

  Tényleg jó ez az összeállítás. Van egy feldolgozás azonban, amit nem láthattunk itthon, pedig én személy szerint nagyon kíváncsi lennék rá. Ez pedig a Tiltott szerelem című török sorozat Telemundos feldolgozása a Pasion prohibida. Már csak Jencarlos Canela miatt is 🙂

  Válasz
 • 39. Amiga  |  2017/06/13 - 11:37

  Újabb sorozat gazdagítja a listát:

  -La hija de jardinero (A kertész lánya) vs Un camino hacia el destino (A sors útjai): A kertész lányából csak pár részt láttam. De az alapján,amit láttam belőle nem volt rossz. Az UCHED tipikus Lartilleux-novella. Aki szerette az Árva angyalt,a Maricruzt és A macskát az ezt is szeretni fogja.

  Válasz
 • 40. Amiga  |  2018/06/16 - 12:43

  Újabb sorozat gyarapítja listát:

  -Esmeralda vs Sin tu mirada (A pillantásod nélkül)

  Válasz
  • 41. Nikolett Varga  |  2018/06/17 - 03:33

   Nekem utóbbi jobban tetszett, mint az Esmeralda és a vége nagyon jó lett 🙂

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum