“Cuna de Lobos”-feldolgozást kapunk Mejíától

2012/03/02 at 00:11 Hozzászólás

Míg tegnap még arról adtam hírt, hogy Salvador Mejía vacilláló üzemmódban van a következő projektje mibenlétét illetően, mára kiderült, hogy a producer döntött: a Cuna de lobos (Farkasok bölcsője) remake-jét készíti el, mégpedig telenovella-formában. Mint ismeretes, Mejía már régóta kacérkodik az 1986-os klasszikus (egyben a valaha volt legjobb telenovellának kikiáltott) sorozat feldolgozásával. A történet egy szegény, becsapott lányról, Leonoráról szól, akit egy gátlástalan férfi  még gonoszabb és elszántabb anyja, Catalina segítségével magába bolondít és teherbe ejt, csak hogy rátehesse a kezét apja örökségére. Mikor erre Leonora rájön, visszatér, hogy bosszút álljon és visszaszerezze gyermekét, és eközben beleszeret José Carlosba, Catalina mostohafiába, aki egész életét azzal a lelkifurdalással élte le, hogy gyerekkorában “anyja” az ő hibájából vakult meg fél szemére, pedig ez nem így történt, Catalina csak ezzel igyekszik manipulálni a fiút, és előnyben részesíteni vér szerinti gyermekét.

Kezdetben az volt a terve, hogy csak egy 13 részbe sűrített minisorozatot készít az eredetileg 85 részes történetből profi kamerákkal és az amerikai sorozatokhoz hasonló minőségben, 2010-ben ennek jegyében forgattak le egy pilot-epizódot is Por derecho de sangre (A vér jogán) címmel, melyben a főszereplőket Danna García (Az áruló) és William Levy (Árva angyal), a főgonoszokat Rafael Amaya (Dél királynője) és Dominika Paleta (Marichuy – a szerelem diadala), a legendás Catalina Creelnek megfelelő karaktert pedig Rebecca Jones alakította, ez utóbbi már az eredeti ’86-os verzióban is tiszteletét tette egy gonosz karakter bőrében. Mostanra úgy tűnik, Mejía rájött, hogy van annyi potenciál a novellában, és van annyira régi, hogy érdemes legyen novella-változatban az új generációk elé tárni. Nyilván ez meg fogja osztani a közönséget, hiszen az eredeti komoly tiszteletnek örvend még ma is, ellenben sokan (köztük én is) kíváncsiak a történetre modern csomagolásban. Az alábbiakban íme pár vágókép az elkészült pilot-epizódból, sajnos a hangsáv nem eredeti:

Azt nem tudni, hogy a telenovella-verzió, amely minden bizonnyal Nicandro Díaz Amor en custodia-feldolgozását váltja majd az év végén/a jövő év elején a főműsoridőben, megőrzi-e majd ezt a kezdeti szereposztást (nagy valószínűséggel nem), de az szinte borítékolható, hogy a producer Rebecca Jones-t meg fogja tartani, ő ugyanis két éve folyamatosan tesz olyan nyilatkozatokat, miszerint ha tető alá kerül a projekt, ő ezer örömmel eljátssza benne a főgonoszt. Ha pedig ez a sorozat létrejön, valószínűleg Díaznál sem fog szerepet vállalni, ahogy a korábbi hírekben olvashattátok a spekulációkat. William Levy is valószínűleg hajlandóságot mutat majd a főszerep irányában, mert nem hiszem, hogy a táncolós műsor, melyet elvállalt, nagy ugródeszka lehetne a számára. Ami pedig Danna Garcíát illeti, azt nyilatkozta, hogy idén biztosan visszatér egy főszerepben a Televisához, és a legutóbbi megszólalásakor már a La burocracia del cielo c. Roberto Gómez Fernández-sorozatot is kizárta, hiszen Venezuelába utazik filmet forgatni, mire azonban Mejía sorra kerül, addigra elérhető lenne.

A hab a tortán, hogy valószínűleg ez az a sorozat, amelyhez Mejía minden követ megmozgat majd, hogy Thalíát megszerezze, aki ugyebár a legújabb időkben érdeklődést mutat egy rövid telenovella forgatásának irányába, a bibi csak az, hogy a sztoriban nincs nagyon olyan központi szereplő, aki korban passzolna hozzá, plusz kétlem, hogy Mejía Thalía kedvéért kockára tenné, hogy egy potenciálisan sikeres sorozatot akár 100 részen túlra is megnyújtson.

Mejía a Triunfo del amor kétes sikere után kétlem, hogy ne akarna megint biztosra menni, így a tőle megszokott sztárszereposztásra kell számítani. Még messze van az év vége, és addig még rengeteg dolog változhat, de ettől függetlenül kíváncsi vagyok, hogy oldja meg drága varangyképűnk azt az embertelen felelősséggel járó feladatot, hogy minden idők legjobb telenovellájából nézhető remake-et forgasson. Szerintetek menni fog neki?

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

Időtlen szerelem – március 5-től a Story5-ön! “Amor Bravío” – promórengeteg

És te mit gondolsz?

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum