“Pasión y Poder” – hétfőn megmenekül a főműsoridő?

2015/09/30 at 12:00 18 hozzászólás

pasiónypoder

Október 5-én, azaz most hétfőn indul Mexikóban José Alberto Castro új főműsoridős sorozata, a Pasión y poder (Szenvedély és hatalom), mely a hasonló című 1988-as eredeti újragondolása, de sokatoknak ismerős lehet az alapfelállás a 2006-os Mundo de fierasból is. Két nagyhatalmú család ellentéte áll a középpontban, az egyik klánt Arturo Montenegro (Jorge Salinas), a másikat Eladio Gómez Luna (Fernando Colunga) vezeti, akik nemcsak az üzleti életben ellenfelek, hanem a szerelemben is: a csinos Juliát (Susana González) ugyanis fiatalon mindketten szerették, ám most Colunga felesége, aki mellett mérhetetlenül szenved, Salinas pedig többszöri nősülés után sem tudta feledni, még jelenlegi felesége, a frivol Nina (Marlene Favela) mellett sem. Természetesen, ahogy lenni szokott, az ádáz küzdelemnek a két család gyermekei, Regina (Michelle Renaud) és David (José Pablo Minor) is megisszák a levét, akik nem tudván a másik valódi származásáról, egymásba szeretnek.

A tovább után megtaláljátok a sorozat eddigi összes promóvideóját és egy kis fejtegetést arról, hogy mi is kellene ahhoz, hogy ez a sorozat megváltsa a régóta vergődő főműsoridőt.

Szembeszáll az emberi természet két erősebb érzelme.

Lehet halálosan gyűlölni… és szeretni is.

-Szeretnénk bővíteni a vállalatunkat.
Néha a gazdagság még nagyobb nyomorúsággal jár.

-Meg akartad ölni a fiamat!
-Elég a hazugságokból!
A hatalom és szenvedély között…
-És a társaság új igazgatója…
…örökös háború dúl.
-Sosem győzhetsz le engem! De a tiéd az, akit a legjobban szeretek.

A Montenegrók és a Gómez Lunák háborúja
-A családjaink közti gyűlölet erősebb, mint a szerelmünk.
-Regina!

-Szerelmes vagyok a bátyám feleségébe.
-Csak nem akarsz itt hagyni?
-Ha rájövök, hogy megcsalsz, megöllek!
-Arturo!
-Anya!
-Nem az én fiam! Mindketten tudjuk, hogy ki az apja!
-Nem tudlak elfelejteni…

Egy rögeszme, amitől senki sem szabadul.

Az utolsó trailert látva lefogadom, hogy nektek is megjött a kedvetek a sorozathoz,  ezeknek a promóknak aztán tényleg elhisszük, hogy ez a történet minőségében felsorakozhat a klasszikus szappanos amerikai családi drámák mögé, amit északabbra a Dallas, a Dinasty, vagy a modernebb időkben a Dirty Sexy Money vagy a Revenge képviselt. Nézzétek csak ezt a kulisszák mögötti videót:

Látszik, hogy a Televisa (mint már annyiszor) mindent egy lapra tesz, hogy ez a szerencsétlen év legalább jól végződjön. Eladási szempontokból Colunga és Favela jelenléte máris nyert ügy, és biztos vagyok benne, hogy a sorozat hozzánk is rekordsebességgel megérkezik majd, de hámozzuk csak le a glamúrt, és hadd listázzam nektek, miért is rizikós, hogy ez a novella működjön.

ycxwDDah56

 1. A történet jobban belegondolva nem nagy eresztés, és valójában semmi újat nem tesz a műfajhoz, bármennyire is látványos, ez valójában még mindig a ’80-as évek szintje. Az eltitkolt gyerekeken, a családi gyűlölködés miatt szenvedő Rómeókon és Júliákon egy 2015-ös sorozatnak már rég túl kellett volna lépnie. Bármennyire is hangoztatják, hogy újítottak a történeten, a promókból az eredeti szálak köszönnek vissza, ráadásul ott van Ximena Suárez is, aki bár remek író, a sorozatai híresen lassan indulnak be (ennek csak az elmúlt időkben a La malquerida és a Lo imperdonable is megitta a levét). Félve mondom ki, de a közönség már elbírna egy összetettebb sztorit is (na jó, persze a Mundo de fieras túlzásba esett ebben a tekintetben).
 2. A főgonoszok súlya már az eredetiben is látványosan nagyobb volt, mint a főhősöké, a ’88-as eredetiből Enrique Rocha, a 2006-os változatból Edith González karaktere a legemlékezetesebb. Kérdés, hogy Fernando Colunga (akinek első főgonoszi karakterére nagyjából a sorozat egész marketing-gépezete épül) képes-e olyan lehengerlő alakítást nyújtani, hogy a nézők hiteles gonosznak érezzék a sok jófiú után, Marlene Favelánál pedig, – akinél szintén nem kevésbé nagy szó a gonosz karakter – sok múlik azon, hogy a folyamatos dögösségen kívül lesz-e kellő tökösség is a karakterében, a promókban ugyanis bántóan alul van reprezentálva, például meg sem szólal.
 3. Susana González külön pontot érdemel, hiszen bármennyire is elkeseredetten nyomja a Televisa főhősnőként, egyszerűen nincs olyan jelenléte, mint erős mellékszerepeiben. A Susana González-átok nem jó ómen a sorozatnak, pláne, hogy látva Colunga oldalán a rosszemlékű, kosztümös Pasión is felidéződhet a nézőkben.

A sorozatnak persze pár pirospontot is kioszthatunk: az idősebb generáció végre életkorának megfelelő karaktereket játszhat, lehetőséget kapnak olyan tehetségek, mint Michelle Renaud, José Pablo Minor vagy Fabiola Guajardo, akik mind először járnak a főműsoridőben a tavalyi ugródeszka-szerepeik után, végre Altair Jarabo is pozitív szerepet kapott, és José Alberto Castro is megmutathatja tizenöt év után, hogy mire képes a főműsoridőben. A fenti félelmeim ellenére még mindig jobb pozícióból indul, mint Mejía, és ki tudja, talán a mexikóiaknak most pont egy ilyen sorozatra van szükségük. Ti megadjátok az esélyt a sorozatnak?

Entry filed under: Premier hírek, Videók. Tags: .

Októberi ismétlések a Story5-ön Hírek – 2015. szeptember 30.

18 hozzászólás Add your own

 • 1. Csabika  |  2015/09/30 - 14:25

  Ximena Suarezt száműzni kellene már a főműsoridőből, nem való oda lassú és vontatott és bármennyire is kapnak erőre a végére a storyk, ebben a kiszámíthatatlan és gyenge nézői közönségel megáldott 21:00sávban én biztosan nem tenném bele.

  Válasz
 • 2. Thoom  |  2015/09/30 - 19:25

  Én drukkolok Castronak és a többieknek is! Ha már lesz Online biztos belenézek, Altairt pedig egyre jobban imádom! 😀
  Kíváncsi vagyok mit szólnak majd a mexikóiak! 🙂

  Válasz
 • 3. Bogy  |  2015/09/30 - 19:39

  Szerintem a promók nagyon jók! Nekem tényleg meghozták a kedvem hozzá hogy belenézzek! 🙂 Amúgy is kiszámíthatatlan hogy épp mi fog bejönni a mexikói népnek…láttunk már csodákat e téren! 😛

  Válasz
 • 4. tibitoma  |  2015/09/30 - 20:35

  Simán meg, a promók hangulata berántott, nagyon tetszik az egész, csak Zsuzsi Gonzálezt nem igazán komálom.

  (Egyébként a Cuna de Lobos feldolgozásával lehet, hogy sokkal jobban jártak volna.)

  Válasz
  • 5. Csabika  |  2015/09/30 - 21:27

   A cuna de lobos-t nem ismerem, pár mondatban összefoglalva elmondanád miről szól.
   Előre is köszönöm.

  • 6. MarcoPolo  |  2015/09/30 - 21:31

   Annó mikor Mejía kacérkodott vele, leírtam a sztorit is röviden: https://televisahirblog.wordpress.com/2012/03/02/cuna-de-lobos-feldolgozast-kapunk-mejiatol/

 • 7. tibitoma  |  2015/09/30 - 20:40

  Bocs, hogy ennyit okoskodom, de a török sorozatok sem szólnak olyan túl sok mindenről, viszont remekül megtalálják a módot ahhoz, hogy a nem túl összetett cselekménnyel a képernyők elé ültessék a nézőket. Például a látvánnyal, az érdekes párbeszédekkel meg a jó zenével. Személy szerint az Ezel első évadának kivételével mindet rühellem, de érdemes lenne a Televisának tanulmányoznia őket, mert ezek a török szériák nem sokban térnek el a telenovelláktól, ám mégis elég erősek a nemzetközi piacon.

  Válasz
  • 8. MarcoPolo  |  2015/09/30 - 21:34

   Na igen, kérdés, hogy Castro tudatos-e annyira, mint a törökök, hogy egy gyenge sztorit pont a körítés túltolásával támogasson meg. Mondjuk azért ez sem mindig működik, mert a közönség átlát a szitán. Hányszor láttuk már, hogy fel-alá izéltak egymással a szereplők, ágyjelenetek dögivel, szenvedély ide-oda, de attól még a sztori ugyanúgy unalmas maradt. Ugyanez a látványra is érvényes. (Nem kell messzire menni, ld. Lo imperdonable.)

 • 9. mandi28  |  2015/09/30 - 23:07

  várom már várom…. két nagyon jó színész, és jó karakterű pasi főszereppel, szerintem erre alapoz Castro mindkét pasi el visz egy sorozatot a hátán és tény szűzet avatunk Colunga személyében mert gonoszkodni fog de szerintem hozza is a formát jó lesz majd kicsit a csajoktól félek nekem mindkét nő nem épp megfelelő ezekre a szerepekre bevallom egy Spanicot inkább beraktam volna valamelyik csaj helyére mert ő még előrébb vitte volna a sorit gonosz volt már, Colungával jók együtt szóval lehet inkább jobb választás lett volna, de meglátjuk ennél ami most van főműsoridős telenovella címszó alatt, csak jobb lehet 😉

  Válasz
  • 10. Milibindi  |  2015/09/30 - 23:44

   Engem érdekel. Szeretném ezt végre eredetiben is nézni. Csak bedöglött a laptopom, telóról meg nem fog menni. Nem tudom mikor oldódik meg ez a probléma :s

   Igen amúgy én sem Merlenět és Susanát választottam volna a két női karakterre Castro helyébe, de reméljük jók lesznek.

  • 11. Csabika  |  2015/10/01 - 08:26

   Ha okostelefonod van akkor tudod nézni, a legtöbbnek már úgyis 4inch felett van a kijelzője amin már bőven élvezetes is tud lenni.
   Én mondjuk az utóbbi 1.5 novelláit már azon nézem, teljesen szuper így is. 🙂

  • 12. Gabino  |  2015/10/01 - 10:53

   Ne felejtsük el h Marlene Favela alakította Utolsó vérig vérszomjas Aliciáját. Sorozatgyilkos volt.
   Sztem ez a szerepe meg sem közelíti majd…

  • 13. Milibindi  |  2015/10/01 - 12:40

   Samsung Core Plusom van. Egyszerűbb okos telefon. Megpróbálom majd.

  • 14. bence1996  |  2015/10/02 - 22:14

   Hát igen, az Utolsó vérig 🙂 Én csak mosolyogni tudok, mikor felidézem, amikor Marlene Favela (Alicia) Elizabeth Gutierrez karakterével egy fúróval végzett, pedig akkor éppen Saul Lisazo mutatta be az Alvarado családnak, mint a nagyi ápolónőjét. Nekem nem állt össze, hogy hogy lehetett egyszerre két helyen…valószínűleg a kapkodás miatt sikerült így, mert hirtelen történt a főhősnő váltás.

   Egy szó, mint száz, Marlene Favela ezután a “pokolfajzat” szerep után a jelenlegi szerepet is el fogja tudni játszani 😀

 • 15. Marcsi  |  2015/10/01 - 07:11

  Nagyon furcsa ezt nézni a Podia után…

  Válasz
 • 16. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/10/02 - 21:43

  Egy zavar! Colunga gonoszsága. De megnézem a sorozatot ha eljut hozzánk.

  Válasz
 • 17. bence1996  |  2015/10/03 - 08:22

  Most jöttem rá, hogy Fabiola Guajardo milyen jól választ sorozatok terén. Elég sokszínű. Először a Könnyek királynőjében láttam, majd a Yo no creo-ban, de abban már nagyobb fajsúlyú szerepe volt, most pedig ebben a sorozatban mutathatja meg, mire képes. Itt is gonoszkodni fog, vagy pozitív karakter lesz?

  Válasz
 • 18. Don Gabino  |  2015/10/03 - 11:46

  Bence!
  Azt mi is furcsállottuk mikor néztük barátnőmmel 😀
  De az efféle időzavar gyakori a sorozatokban. Pl. az egyik jelenet még este játszódik közben máshol meg már kivirradt. Az ilyet nehéz összeegyeztetni. Bár lehet azért is csinálták így h ne gyanakodjunk rá… Egyébként a Gonosz álarcában is voltak ellentmondások… De visszatérve az a fúrós jelenet az ERDLV-ból brutális volt. De a Telemundo ilyen. 🙂

  Üdv. Gabino
  Marco köszi a cikkeket, mostanában mindennap van frissítés, amiket jó olvasgatni 🙂

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum