Magyar hangja…? #5 – Laura Flores

2015/08/29 at 08:00 42 hozzászólás

MHFlores

A cikksorozatról: a Magyar hangja…? cikksorozatban azoknak a telenovella-színészeknek a legjobb hangját keressük, akiknek nem volt olyan szerencséjük, hogy egy bizonyos hanggal összenőjenek, aki minden sorozatukban megszólaltatná őket. Persze tény, hogy nem feltétlenül jó, ha mindig ugyanaz a szinkronhang szólaltat meg egy adott színészt, az ideális az, ha a hang az adott karakterhez, annak életkorához, habitusához, jelleméhez illeszkedik, ez pedig történetenként más és más színésznek adhat “létjogosultságot”. Most mégis arra invitállak benneteket, keressük meg együtt azt a hangot, aki a legjobban passzolt a kérdéses sorozatában az egyes színészekhez, és akit akár az illető “hivatalos hangjának” is el tudnátok képzelni!

Mai hősnőnkben, Laura Floresben az a különleges, hogy nehéz neki rossz szinkronhangot találni, hiszen a legtöbbször merőben különböző karaktereket kelt életre a képernyőn. Hogy a hangjainak is sikerült-e ebben őt követniük, azt kibeszélhetitek a tovább után!

Laura Flores eddigi szinkronhangjai:

Sebzett szívek: Victoria/Amparo – Tóth Enikő
Szerelempárlat: Priscila – Kocsis Judit
Pokolba a szépfiúkkal!: Luciana – Kiss Erika
A szerelem nevében: Camila – Spilák Klára
Vad szív: María del Rosario – Major Melinda
Menekülés a szerelembe: Roselena – Orosz Anna
Emlékezz, Reina!: Sara/Virginia – Orosz Anna

Nem titok, Laura Flores nekem Tóth Enikő, bárki bármit mond, sajnos annyira hiányzik manapság a hangja a palettáról, pedig annyi fantasztikus munkája volt annak idején (a másik kedvencem tőle a Megperzselt szívek Hélene-je). A legutóbbi időkben úgy tűnik, Florest is bekebelezi Orosz Anna, amit egyáltalán nem bánok, a Refugióban igencsak odarakta magát, ugyanakkor akkor sem mennék a falnak, ha Spilák Klárával hallanám újra, sőt még Kocsis Judittal is egész hiteles volt a Destilandóban, pedig ott aztán voltak bajok. Szerintetek kinek jár ki az örökös Flores-hang titulus?

Entry filed under: Magyar hangja...?. Tags: .

“Antes Muerta que Lichita” – hétfőn premier! Kilencéves a Televisa Hírblog!

42 hozzászólás Add your own

 • 1. suxel  |  2015/08/29 - 08:30

  Juhee, itt egy szerelmem!

  Sorrendem:
  1; Toth
  2; Spilak
  3; Orosz
  4, Kiss
  5; Kocsis
  .
  .
  .
  .
  .
  Es valahol egy messzi messzi tavoli galaxisban szeretnem csak hallani Major Melindaval, o abszolut nem volt hozzavalo.

  Válasz
  • 2. bence1996  |  2015/08/29 - 09:29

   Tóth Enikővel manapság nehezen képzelném el, viszont a Story5-nek pacsi, amiért bevállalták Orosz Annát. A Reina-ban valahogy meg se lepődtem, hogy az ő hangját kapta. Így a közeljövőben úgy érzem megmarad Laura Floresnek. Tóth Enikőt nem hallom sokszor. Kár, szerintem telenovellákat nem is vállal. Én mindig csak Julia Roberts-re asszociálok, mikor meghallom 🙂

  • 3. bence1996  |  2015/08/30 - 14:25

   Kökényessi Ági még űzi a telenovella-szinkron ipart. Néha Maritza Rodriguez-nek most is kölcsönzi a hangját. Sarokba szorítva és Utolsó vérig…bár utóbbi több sebből is “vérzett”. Így már ki is térek rá. Szerintem Elizabeth Gutierrez egyik legrosszabb döntése volt kiszállni. Azóta se nagyon kap ajánlatot. Marlene-nek akármennyire is örültem, a karaktere jó volt, csak kb mindenki tudta a sorozat végkimenetelét. Pedig a sztori érdekesen indult. Na mindegy 🙂

   Ha már Elizabeth Gutierrez. Aminek nagyon örülök, hogy Solecki Janka is adja még a hangját a telenovellákhoz.

  • 4. Csabika  |  2015/08/30 - 15:24

   Ezt nem is tudtam de köszönöm az infót.
   Mentségemre mondom hogy a fent említett sorozatokat szinkronosan nem láttam.
   Ági volt még valahol 2000.évek óta?
   ( mármint telenovellában )
   Nekem a vad szív ugrott be elsőre, de ott sem vitte végig talán Aracely-t.

  • 5. bence1996  |  2015/08/30 - 17:00

   @Csabika: Ez azért is volt megtévesztő, mert a Vad szívben Aracely Arambula ikreket alakított. A gonosz Regina-nak Kökényessi Ági volt a hangja, Aimee-nek pedig Götz Anna. Csak nem rég tudtam meg én is, mert a sztorira sosem figyeltem fel 🙂

  • 6. Csabika  |  2015/08/30 - 17:56

   Én emlékszem, a szőke volt a jó a vörös a gonosz. 🙂

 • 7. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/08/29 - 12:14

  Tóth Enikő. Érdekesség hogy csak egyetlen telenovellában szinkronizált.

  Válasz
  • 8. bence1996  |  2015/08/30 - 12:37

   Komolyan? Na, ezt nem tudtam. Nagy kár. Bár, ha valaki egy Julia Roberts-nek meg egy Catherine Zeta-Jones-nak adja a hangját, meg is értem, hogy nem szinkronizál telenovellában…

  • 9. Csabika  |  2015/08/30 - 13:03

   A 2000.évek elején bármely szinkronszinész szívesen adta a hangját telenovellákhoz is.
   Aztán amikor a filmek, amerikai sorozatok a telenovellák leáldozása után utat törtek maguknak, egyes színészek kijelentették hogy nem hajlandóak telenovellát szinkronizálni mert az ciki.

   Pl:

   Liptai Claudia ( ahol csak szóba kerülnek a telenovellák gúnyolódik és nevet rajtuk )

   Nyírő Bea ( Esmeralda-t karrierje szégyenfoltjának nevezte egy fórumon, majd kigúnyolta )
   ( Bár a Vadmacska 1,2 nél kivételt tett, a szinkronrendező kedvéért )

   Kökényessy Ági ( ő is a Vad Szívnél kivételt tett, de csak a szinkronrendező kedvéért, de ott is hagyta ha jól emlékszem )

   ( Azt feltételezem hogy ugyanaz lehetett a Jóbarátok és a Vadmacska 1,2 ill a vad szív szinkronrendezője a 2 színésznő gondolom ezért tett kivételt, ha nem így van kérem cáfoljanak meg nyugodtan. )

   Tóth Enikő ( ő csak szimplán nem alacsonyodik le JR, CZJ után, egy telenovellához )

  • 10. Gábor  |  2015/08/30 - 18:48

   Csabika áruld már el nekem, hogy honnan szeded, hogy Nyírő Bea Esmeralda szerepét karrierje szégyenfoltjának tartja? Hol mondott ilyet? Csak mert az ENDA-ban is őt szerették volna felkérni Lety Calderón hangjának, csak nem tudta sajnos elvállalni egyéb elfoglaltságok miatt és így lett Orosz Anna.
   Kökényessy Ági 2010 után is szinkronizált telenovellákban. Pl: Zárt ajtók mögött, A szerelem nevében, vagy a már említett Utolsó vérig.
   Liptai Claudia sem hiszem, hogy azért nevet, ha telenovellákról esik szó, mert az ciki lenne. Tudod a szinkronszínészeknek ez ugyanolyan munka, mintha bármi más filmet, vagy mesét szinkronizálnának. És ez hosszútávon biztos munka, mert egy telenovella jócskán 100 rész felett van.
   A Vad szívvel, Vadmacskával és Vadmacska új életével kapcsolatos azonos szinkronrendezős feltételezésedet megcáfolnám, ugyanis a ZR saját magának készítette el a szinkront, ráadásul nem is itthon, hanem Erdélyben, mert úgy sokkal olcsóbb volt és itthonról vitték ki a színészeket oda. Ezt még régebben írta itt valaki.
   Áruld már el nekem, hogy miért kell ilyeneket teljes hitelességgel állítani? És biztos vannak olyanok, akik nem eléggé tájékozottak és sajnos el is hiszik. Nem kötekedni szeretnék.

 • 11. Kanizsai Rudolf  |  2015/08/29 - 12:28

  Nálam spilák KLára anyerő Ha viszont gonoszt alakít Orosz Anna

  Válasz
 • 12. Kanizsai Rudolf  |  2015/08/29 - 12:28

  http://www.peticiok.com/ne_legyen_msorvaltozas_a_story5-on Kérlek Benneteket minél többen írjátok alá már csak néhány nap van a változásig! Osszátok meg ahány helyen csak tudjátok Összesen legalább 1000 aláírásnak meg kéne lenni sűrgősen!

  Válasz
 • 13. tibitoma  |  2015/08/29 - 13:14

  Szóról szóra osztom Marco véleményét. Major Melinda azért fuhh, de nem illett hozzá, pedig nekem tetszik a hanszíne.

  Kocsis Judittal meg nem hallottam sajnos, nem is rémlik, hogy a Destillandóban szerepelt volna. Csak arra emlékszem, hogy Gaviotát vagy Palomát (?) rohadt mód megöregítette Orosz Helga.

  Most jutott eszembe, hogy Lupita Ferrernek mind2 Orosz-testvér adta a hangját, Anna hangja meg olyan simulékony, hogy fel sem tűnt, amikor hirtelen lecserélték Vándor Éváról rá az IDT-ben.

  Válasz
  • 14. Dan  |  2015/08/29 - 13:28

   Belenéztem nemrég az IDT-be, és Lupita Ferrer Orosz Annával kb olyan volt, mint Spanic vénlányként. 😛

   Florestol egyedul az ENDAt lattam, es Spilak Klara tokeletesen illett hozza. Ha eljut egyszer az En otra piel is, ott remelem ot kapja majd.

 • 15. Csabika  |  2015/08/29 - 13:21

  Lesznek Telemundos sztárok is ?

  Mert akkor Aracely, Kate Del Castillo, Gaby Espino, Rafael Amaya, Juan Soler is lehetnének.

  Válasz
  • 16. Amiga  |  2015/08/29 - 14:43

   Érdekesség egyébként,hogy az általad említettek Gaby Espinót leszámítva közül mind a Televisánál kezdték.De Gaby is megfordult már a Televisánál,a Mundo de fierasban szerepelt.

  • 17. Csabika  |  2015/08/29 - 15:53

   Igen tudom. 🙂
   Csak ha Laura-t megemlítjük akkor esetleg a többit is meglehetne. 🙂

 • 18. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/08/30 - 18:40

  Tényleg? nem is tudtam hogy telenovellát szinkronizálni ciki. Esküszöm nem értem miért kell becsmérelni a telenovellákat. Liptairól nem feltételeztem! K. Ági azért az Acorralada-ban is szinkronizált. Nagy hiba volt a TV2 és az RTL részéről hogy 2002-től nagyon mellőzték a telenovellákat!
  Tóth Enikő is megjegyzéseket tett? Erről tudni szeretnék részletesebben!

  Válasz
  • 19. Csabika  |  2015/08/30 - 19:26

   Ben !

   Nem nem ciki !

   Tóth Enikő és Kökényessy Ági semmi pejoratív megjegyzést telenovellákra nem tettek, ők csak A, kategóriás színészek akiknek komoly mozifilmek és sorozatok jutnak telenovellákkal ők általában nem foglalkoznak.

   Liptai Claudia-tól pozitív megszólalást még nem hallottam Telenovellával kapcsolatban.
   Nyírő Bea egy fórumon ami az egyetemünkön volt, kigúnyolta Esmeraldat, és bár konkrétan nem mondta ki hogy az Esmeralda-ra gondol de felsorolta az eddigi munkáit és az Esmeraldan kívül midegyiket az egekbe emelte, ott csak idétlenül nevetett, azt mondta hogy: mindenkinél van szégyenfolt amit legszivesebben letagadna.
   Tett már sokszor negatív megjegyzést az Esmeraldara, pl egyszer a Fábry showban is.

   Szerintem nem ciki, sőt büszkének kellene lenni rá pláne hogy mind Liptai Claudia-t mind pedig Nyírő Beát egy Telenovella tett ismerté.

  • 20. Gábor  |  2015/08/30 - 19:33

   Látod Csabika már terelsz is! A Fábry showban sem tett rá semmi negatív megjegyzést. Sőt ha visszaemlékszünk volt vendég a Mónika showban is annak idején. És csak hogy tudd az Esmeralda idején csináltak a betétdalokból magyar verziót is, ahol szintén ő énekelt. Itt van az ominózus Fábry shows videó:

  • 21. Gábor  |  2015/08/30 - 19:35

   Ezzel a mondatoddal pedig elég szépen lehúzod az összes többi szerinted nem A kategóriás szinkron színészt!:
   “Tóth Enikő és Kökényessy Ági semmi pejoratív megjegyzést telenovellákra nem tettek, ők csak A, kategóriás színészek akiknek komoly mozifilmek és sorozatok jutnak telenovellákkal ők általában nem foglalkoznak.” Gratulálok!!!

  • 22. Gábor  |  2015/08/30 - 19:39

   És még azt is lelehet belőle szűrni, hogy te nézed le a telenovellákat, mert szerinted ciki bennük szinkronizálni éppen ezért nem vállalják el a szerinted A kategóriás színészek a szinkronizálásukat.

  • 23. Csabika  |  2015/08/30 - 20:48

   Kedves Venganza ! ( Gábor )

   Nem gondolod hogy kissé már tapintatlan az hogy állandóan kettőnkkel vannak tele a Novellás oldalak ?
   Szerintem de, és úgy döntöttem hogy ennek itt és most véget kell vetni, én szeretek ide járni és a telenovellás fórumra is, nem szeretném ha az oldal házigazdai ki tiltanának engem a sokszor már már magán jellegű vitáikért, te A-t mondasz én B-t, te eszt az infót tudod én azt, a lényeg az hogy mi értelmesen vitázni nemtudunk sajnos.
   Ezért a közeljövőben kérlek ne reagálj a megnyilvánulásaira, és ígérem én sem fogok.
   Ezzel tényleg meglehet oldani mindent, sajnos elkell fogadni hogy mindig mindenkivel nem egyezhet a véleményünk.
   Köszönöm szépen hogy elolvasod.
   Minden jót kívánok, szia.

   ( UI: azért nyilvános helyre irtam ezt a kissé magánjellegű monológomat, hogy a későbbiekben a fórumozóknak ne legyen fura a kialakult helyzet. )

  • 24. Gábor  |  2015/08/30 - 21:29

   Kedves Csabika!

   Elég szánalmas volt eme megnyilvánulásod. A hozzászólásaiddal csak egy baj van: parasztvakítás! Semmi másnak nem tudom nevezni azt, amit művelsz. Mondasz olyan dolgokat, amiket semmivel nem tudsz alátámasztani, csak ettől és attól hallottad. Aztán amikor megkérdőjelezi az informátorod kilétét akkor jössz a mártírkodással. Most sem így kellett volna válaszolnod, hanem normálisan. Semmi rosszindulatút nem írtam szerintem. Normális voltam és kúltúrált. Ha neked az kötekedésnek számít, hogy megkérdeztem normálisan, hogy honnan szedsz ilyen infókat, akkor nem velem, hanem veled van a probléma és nem tudod elviselni, ha valami nem úgy van, ahogy azt te mondod.
   Amint láthattad sokáig nem szóltam bele a nézettségi vitádba, csak már akkor, amikor nem értetted meg, amit mondott neked a másik. És ha hülyeséget fogsz írni ugyanúgy hozzá fogok szólni, mert ez egy blog, ahol bárki elmondhatja a véleményét. Arról nem tehetek, hogy a te védekezési mechanizmusod úgy működik, hogy támadsz és mártírkodsz mellette, ahelyett, hogy ész érveket sorolnál fel állításaid mellett. Arról nem tehetek, hogy nem tudsz értelmesen érvelni az állításaid mellett.

  • 25. Gabino  |  2015/09/24 - 21:43

   Érdekes. Ha nem foglalkozik telenovellákkal Kökényessy, miért szinkronizált olyan fontos szerepeket mint pl. Alma rebelde-Ana Christina, Maria del Carmen-Deborah, Acorralada-Marfil és Debora, Utolsó vérig-Antonia???
   Bár te mindenkinél jobban értesz ehhez….

 • 26. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/08/30 - 18:44

  Gaby Espino venezuelai sorozatokban kezdte. Megfordult a Caracolnál is 1x főszerep erejéig.

  Válasz
 • 27. tibitoma  |  2015/08/30 - 21:16

  Nem is tudom, nem szeretnék annyira belefolyni, de Nyírő Bea egy-két évvel az Esmeralda után a Laberintost is megcsinálta. Az pedig egy igazán ütős telenovella volt szerintem európai szemmel is elfogadható alakításokkal. Lety is remekelt benne. A forgatókönyv feszesre és kiszámíthatatlanra sikeredett, meg Ernesto Alonso az ugye Ernesto Alonso.

  (Arról nem is beszélve, hogy hiába szerepelnek nagyon nagy színészek a telenovellákban, a forgatási tempó miatt lehetetlen tökéleteset alkotni, erről Lena kétszer is nyilatkozott.)

  Válasz
  • 28. Csabika  |  2015/08/30 - 23:04

   Most ez lehet hogy ciki lesz, de megmondom őszintén hogy én nem emlékszem a Julieta-ra, pedig néztem.
   Talán az az oka hogy épp akkor voltam a gyerekből-tinivé válás időszakában és nem tudtam értelmezni a sorozat komolyságát.
   Pedig Thalía 4 novellájára, a vad angyalra, esmeraldára, sonadorasra, paula és paulina-ra és a Titkok és szerelmekre kitűnően emlékszem.
   Másik ilyen fekete lyuk nálam a Maria Isabel, abból csak annyi maradt meg nekem, hogy mindig bevolt fonva 2 coffba a haja, és egyszer eltört valamit ( talán vázát ) és lekellett vágatni a haját hogy kitudja fizetni, ennyi semmi többre nem emlékszem.

   Ezen 2 sorozatot tervezem visszanézni a közeljövőben, eddig sajnos nem voltam elég érett hogy ezeket felfogjam, hátha majd most. 🙂

  • 29. bence1996  |  2015/08/31 - 06:37

   Én is a Julieta-t nézem most. Nyár végére nagyon jó kikapcsolódást nyújt 🙂 Rövid sorozatok közül a Kettős játszmát terveztem a Julieta után. Csak a sztori nagyon erőltetett. Szerintetek érdemes megnézni?

  • 30. suxel  |  2015/08/31 - 07:41

   Bence, szerintem remek valasztas a Kettos jatszma, soha rosszabbat ne valassz. Szerintem a mostani sorozatkinalatbol mindet lepipalja. Legalabbis nekem nagyon bejott, bar eloszor 4 resz utan elkaszaltam, de vegul nem bántam meg sot.

  • 31. tibitoma  |  2015/08/31 - 09:20

   A Sortilegio az utóbbi évek egyik legjobb televisás sorozata. Itt is viszonylag jó a játék meg a rendezés, eléggé modern felfogása van, minden részben történik valami, meg szerencsére eléggé rövid. A kettő (három) korábbi verzióhoz képest mindenképpen gyorsabban haladnak az események, meg nem szenvednek benne annyit (huh, megnéztem a Tú o Nadie-ból részeket, vaze… kész burleszk ehhez képest az a sok melodrámai túlzás ott).

   Ha túllépsz azon, hogy egy kicsit hihetetlen az alapszituja, akkor élvezni fogod végig, a második, Tú o Nadie-ban nem szereplő etap az még sokkal inkább mondvacsináltabb.

  • 32. bence1996  |  2015/08/31 - 10:18

   Rendben. Köszönöm szépen suxel, tibitoma 🙂 Lehet rászánom magam. És a magyarok is nagyon ráharaptak. Bár nálam ez sosem számít olyannyira 😛 Tekintve, hogy a La gata is a legnézettebb sorozat volt itthon, pedig nem volt valami nagy szám (lehet finoman fogalmaztam).

  • 33. Csabika  |  2015/08/31 - 11:15

   Hát igen a La Gata. 🙂

   Szerintem kerekesszékes emberek sokasága kapott szívszélütést amikor meglátták, hogy egy sima tornával kilehet gyógyulni a bénulásból…

  • 34. bence1996  |  2015/08/31 - 12:28

   Akkor még jó, hogy idáig el se jutottam 😀 😀

  • 35. Csabika  |  2015/08/31 - 12:48

   Ez még semmi, a másik ciki szitu Esmeralda és Pablo gyermekeinek öregítése.
   Az időugrásig legalább 1,5- 2 év szerintem eltelt a történetben, de addig a gyerekek 1 honapos babák voltak végig 🙂 🙂

   Legalább NL a Maricruznál figyelt erre, ott Maricruz lánya és Lucia Narvaez Fia a történettel együtt öregedtek de a Macskában nem… 🙂 😀

 • 36. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/08/30 - 23:20

  A Maria Isabel nagyon jó sorozat volt! A berakott videót pedig még megnézem mert kivi vagyok rá.

  Válasz
  • 37. tibitoma  |  2015/08/31 - 14:59

   Nagyon jó, csak lassú, Ben, te azt végig bírtad szenvedni?
   Az alapsztorija nekem nagyon tetszett.

 • 38. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/09/01 - 09:46

  2000-ben ment a TV2-n mikor a CBA nyílt az utcánkban és mini csokis carte dor fagyit lehetett kapni. Nem tartottam lassúnak. Eredetileg 60 részes volt csak felezte a TV2.

  Válasz
  • 39. bence1996  |  2015/09/01 - 10:07

   Ez olyan érdekes. Itthon mennyire volt sikeres? Mert felezve a Riválisokat is alig lehetett nézni 😀 (A TV2 többi felezett sorozataira szándékosan nem térek ki: Macska, Fiorella)

 • 40. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/09/01 - 19:11

  Anno sok mindent feleztek. 😦 A Maria Isabel 100 részes volt nálunk ha jól emlékszem.

  Válasz
  • 41. bence1996  |  2015/09/01 - 21:31

   Akkor 120, ha mind a 60 részt felezték 😛 Szerintem a darára szoktatáshoz jó ez a felezés, de hogy egy 20 perces rész után még várjak egy napot…az sok 😀

 • 42. Gabino  |  2015/09/20 - 13:42

  Egy gonosz szerepben sztem jó lenne neki Szórádi Erika vagy Orosz Helga, de sztem neki nem a gonosz szerepek állnak jól. Olyan jóságos a tekintete.

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum