Válságban az Azteca Novelas: Gaby Spanic búcsút int

2015/06/16 at 07:00 13 hozzászólás

gaby3

Nem csak a Televisa szénája áll mostanában rosszul, legnagyobb belföldi konkurenciája, a Tv Azteca évek óta küszködik már nézettségi problémákkal, a tavalyi évhez képest a reklámbevételeik azonban olyannyira visszaestek (528 millió pesóról csaknem 392 millióra), hogy a vezetőség drasztikus költségcsökkentési intézkedéseket hozott, melynek keretében átalakul az Elisa Salinas irányítása alatt álló, a csatornának telenovellákat gyártó Azteca Novelas jelenlegi tevékenysége is, ami azt jelenti, hogy évente maximum csak egy új sorozatot fognak forgatni.

A következményekről és arról, hogy mi köze az egésznek Gaby Spanichoz, a tovább után olvashattok!

Elisa Salinas Maxine Woodside rádióműsorában nyilatkozott a változásokról, egyszersmind cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint az Azteca Novelas megszűnne, és ne gyártanának több telenovellát. Salinas elmondása szerint a gyártó az új korok igényeihez igazodva minisorozatokat, tehát évadokra bontott történeteket tervez majd bemutatni, melyek többsége eredeti lesz.

Az elmúlt napokban ennek kapcsán nagy felháborodást keltett, hogy a nem túl combos  eredményeket hozó Un escenario para el amor (a Mint a filmekben feldolgozása) alig harminc leadott rész után hirtelen lekerült a képernyőről, mondván vége az első évadnak, holott soha nem úgy kezelték a történetet, mint évadokra bontott sorozatot. Salinas nyilatkozata szerint a novellának nagy sikere volt az interneten, és terveik szerint ott is fog folytatódni a második évaddal valamikor jövőre. Ugyanez hangozz el a La promesa című sorozattervvel kapcsolatban is, melyet a gyártó leforgat ugyan, de csak jövőre küld adásba. Idén már csak a Tanto amor című telenovella készül el Melissa Barrera (Siempre tuya Acapulco) és Leonardo García (Perla) főszereplésével.

A költségnyirbálás következményei közé tartozik, hogy mivel leáll több sorozat gyártása, a stúdiókban dolgozó munkások csaknem 10%-át el kell bocsátani, ami nagyjából 800 alkalmazottnak felel meg. Ugyancsak megszüntetik néhány színész kizárólagos szerződését, vagyis ezentúl nem kapnak alanyi jogon fizetést akkor sem, ha éppen nem dolgoznak (erre azért van szükség, hogy ne menjenek át más gyártóhoz). A napokban Angélica Aragón, Ramiro Fumazoni, Fernando Luján és még vagy húsz színész exkluzív szerződését mondta fel az Azteca. Salinas ugyanakkor nem állítja, hogy ne számítanának a jövőben ugyanúgy a színészekre, hiszen szabadúszókkal is ugyanolyan jól lehet dolgozni.

las-mil-y-una-nochesAmi pedig a kínálatot illeti, az Azteca a kieső saját produkciókat külföldi sorozatokkal pótolja majd, ahogy eddig is tette: az Edith González nevével fémjelzett Las Bravót és a jelenleg futó Los caminos de Guanajuatót is teljes egészében leforgatták, mielőtt műsorra tűzték volna, a fennmaradó időben pedig az Avenida Brasil és az Amor à Vida című brazil produkciókat mutatták be, melyek azon túl, hogy sokkal jobb eredményeket hoztak a hazai produkcióknál, olcsóbbak is: míg egy teljes egészében saját gyártású, átlagban 120 részes sorozat előállítási költsége 87 millió pesóra (azaz csaknem 6 millió dollárra) rúg, egy brazil produkció megvásárlása harmadannyiból, 30 millió pesóból (2 millió dollárból) is megvan. Az Azteca a közeljövőben a Latin-Amerika szerte nagy sikereket elérő Seherezádét is bemutatja, amellyel valószínűleg Mexikóban is hódító útjukra indulnak a török sorozatok.

És hogy mi van Gaby Spanickal? A jelek szerint a színésznő megelégelte, hogy már régóta vár egy főszerepre a csatornától, és még mindig nem kapta azt meg, ehelyett a Szombat esti lázhoz hasonló Baila si puedes (Táncolj, ha tudsz) című realityben kellett bohóckodnia, ahol ráadásul eléggé meg is alázták meglehetősen gyér tánctudása miatt, és Gaby idő előtt ki is szállt a produkcióból (nem ez volt az első eset, hogy a színésznő otthagyott egy aztecás valóságshow-t, három éve a Soy tu doble című paródiaműsor zsűrijéből szállt ki). Miután Gaby-t projektenként fizették, és nincs exkluzív szerződése, jelenleg szabad előtte az út, és nem meglepő, hogy a süllyedő Azteca-hajóról máshova menekülne. Annyi bizonyos, hogy a Telemundo és a Televisa is megkörnyékezte már, ő azonban jelenleg egy brazil ajánlatot fogadott el, mégpedig egy 20 epizódos vendégszerepet az SBT-csatorna egyik telenovellájában, a 2002-es, televisás Cómplices al rescate helyi remake-jében.

Az biztos, hogy Gaby megteheti, hogy válogat az ajánlatok közül, de hogy mi lesz pályatársai sorsa, például Edith Gonzálezé, akit szerződése még négy évig az Aztecához köt, azt jelenleg nehéz lenne megjósolni.

Mit gondoltok, vajon bejön az Azteca új taktikája?

Entry filed under: Sztárhírek.

Mi történik a Televisa-főcímdalokkal? Az év híre: Mi Pecado Magyarországon!

13 hozzászólás Add your own

 • 1. Dan  |  2015/06/16 - 07:24

  Ha már Gaby Spanic, akkor szerintem szakmai szempontból az egyik legnagyobb visszalépés volt a részéről, hogy anno egyből az Aztecahoz igazolt a Duennya sikere után, és nem várta ki, hogy kapjon egy jobb szerepet a Televisatól. Utcsó sorija, a LOCDA borzasztó emlék, öröm lenne látni Osorio lehetséges novellájában.

  Marco, amúgy mit értesz az alatt, hogy megalázták Gabyt? Ki alázta meg?

  Válasz
  • 2. MarcoPolo  |  2015/06/16 - 07:50

   https://www.youtube.com/watch?v=d3UHHv9sj0I Itt látható az az adás, amikor már sokadjára lepontozták és párbajoznia kellett volna a bentmaradásért (az érkező csajszitól, aki a párbajellenfele lenne, meg is kapja, hogy sokkal jobb táncos, mint ő), de Gaby inkább párbaj nélkül visszalépett.

  • 3. Dan  |  2015/06/16 - 08:51

   Hú, de gyors vagy, köszönöm szépen! 🙂

   Szegény Gaby, tök ciki lehetett neki.. 😦

 • 4. suxel  |  2015/06/16 - 11:50

  Hat nekem 2 sorozatra van ralatasom, ez az UEPA es CDG.
  Elobbi: nem ertem hogy gondoltak ezt a sorozatot, mert egy dolog vilaglik ki belole az alacsony koltsegvetes (pl Bar Pink, vagy maga a focim is) es a tehetsegtelen szinszek tomkelege: Erick Chapat es Betty Monroet leszamitva, es talan meg Cristopher Orellanat. Teljesen ellimonadesitottak az egesz sorozatot, az eredetihez kepest ez selejtmunka volt. A szornyu nezettseget nem csodalom, full klisetenger lett belole, nem ereztem, hogy lett volna a sorozatnak valami mondanivaloja is.
  Utobbi: kifejezetten jo sorozat, szerintem a hiba itt a formatumban van. A Gran Reservat nem sikerult eltelenovellasitani, megmaradt a spanyol szerializalt sorozat jellege, es misztifikalt az egész, pl 12 resz utan sem latja az ember kiknek milyen szandekaik vannak, kik az igazi fogonoszok benne. Erik Hayser es Iliana Fox szerelmi szalat masodlagosnak erzem amellett, hogy felderitsek ki akarta megolni a fohost a sorozat elejen, es lehulljon mindenkirol az alarc amit visel. Esemenydusnak szinten nem esemenydus, viszont minden reszben elhangzik valami olyan informacio, ami tovabbgorgeti az esemenyeket, s emiatt konnyen le lehet maradni. Amint jo lesz a gepem tervezem tovabbfolytatni a tortenetet, plane ugy, hogy nem lesz hosszu, kb 80-90 reszes. 12 reszt kovetoen egy 10/8at azert szornek ra. 🙂

  Válasz
 • 5. Amiga  |  2015/06/16 - 13:04

  Gaby nagyon rosszul tette,hogy az Aztecához igazolt.Tényleg visszalépés volt a karrierjében.Nem is értem mit várt tőlük?! Nem is adtak neki olyan jó szerepeket.A Mujeres de arena-remajékben (ahol ismát egy jó és gonosz ikerpárt alakított volna) még láttam lehetőséget,dehát ebből nem lett semmi.Drukkolok,hogy sikerüljön megegyeznie akár a Televisával,akár a Telemundóval.

  Válasz
 • 6. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/06/16 - 17:02

  Ne zárjon be az Azteca! Nagyon sok színvonalas sorozatot készített és nem értem miért nem annyira sikeresek mint a Televisások. Az Azteca nem mutogatta annyira a nyomort mint a Televisa. Az Azteca sorozataik háttérzenéi modernek, hangulatuk teljesen más! Hála a dvd megjelenéseknek olyat is volt szerencsém látni amit itthon nem mutattak be! Az jó hogy eredeti történetekkel állnak elő! Gaby sztem a Telemundohoz fog visszamenni és biztos gonosz szerepben fog visszatérni. Bár az Azteca abból a szempontból gondolkodott volna hogy főszerepekkel bombázzák el és így lehet maradt volna.
  Ha már annyi színész szerződését felmondták akkor az XY színészeknek joguk van eldönteni merre tovább. Annyira sajnálom az Aztecát. A Como en el cine újrája viszont az nagy baklövés! Nem lehet egy anno sikeres telenovellát felújítani! Ahhoz hasonlót készíteni viszont lehet!

  Válasz
 • 7. tibitoma  |  2015/06/16 - 20:06

  Nem lesz Homok titkai-remake :S:S:S

  Válasz
 • 8. todi1992 (margit)  |  2015/06/17 - 09:33

  nagyon drukkolok Gabynak hogy minnél elöbb kapjon egy nagyon jo föszerepet már rég láttuk egy ujsorozatban.Nekem Ö a nagy kedvencem

  Válasz
 • 9. Vérnyúl  |  2015/06/17 - 21:01

  Csúnyán kibabráltak szegény Gabyval az tény.De egyáltalán minek kellett ehhez a csatornához igazolni?Mit várt?OK nem volt kellemes a Televisánál Lucero mögött másodhegedálni az STD-ben de könyörgöm még mindig ott a Telemundo meg az Univisión. Még Edith González fölött se tudtam napirendre térni h minek ment oda pedig neki azért bejött ott jobban mint Gabynak.De akkor is…

  Válasz
  • 10. Csabika  |  2015/06/17 - 22:36

   Az Azteca nem csatorna hanem gyártó, az Univision a csatorna habár már az is gyártatott telenovellát. ( pl: Eva Luna )
   Nekem Gaby iszonyat bejött bolond-gonosz Ivana-ként a STD-ban, komolyan elfelejtettem az addigi összes szerepét annyira átjött nekem.
   Gaby egyébként annak idején egy interjúban azt mondta hogy Mexikóban él a családjával és jobb szereti ha ott a munkája is, nem akar ingázni a lakóhelye és a munkahelye közt.
   ( Gondolom ezért hagyta ott a Telemundot is )
   Edith Gonzales először a Telemundo-hoz igazolt még 2008-2009 magasságában, ott leforgatta a Donna Barbara-t, aztán több szerepet nem kapott a Telemundo-tól de még ugyanabban az évben (2009-ben) volt egy munkája a Televisanal Camaleones néven amire személy szerint én nememlékszem.
   Utána ment az Azteca-hoz 2010-körül.

 • 11. Franciska Beáta  |  2015/06/27 - 13:41

  Én frissdiplomásként drukkolok, hogy Gaby térjen viisza a Telemundóhoz, pozitív szerepben!

  Válasz
 • 12. bence1996  |  2015/06/27 - 14:29

  Én is! Bár már erősen egy 50 éves nő hatását kelti, így lehet csak gonosz szerepeket fog kapni. A La hiena-ban megnézném viszont.
  De én is inkább a Telemundo-nál látnám szívesen.

  Válasz
 • 13. Franciska Beáta  |  2015/06/29 - 10:28

  Ha nem alakít több pozitív szerepet, akkor inkább ne alakítson semmilyet se! De ha a Telemundónál alakít negatívat, még az is jobb, min ha a Televisánál játszana!

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum