“Simplemente María” – tényleg ilyen egyszerű?

2015/03/24 at 08:00 9 hozzászólás

maite-perroni-seria-simplemente-maria_590x395

80485422_RTWOEVB3Mivel az Amor de barriót rövidre tervezik, akár már idén képernyőre kerülhet a 16:15-ös sávban Ignacio Sada új novellája, a Simplemente María (Egyszerűen csak María) feldolgozása, melynek eredetijét 1989-ben Victoria Ruffo tette halhatatlanná, az új változatban pedig akár Maite Perroni is a címszereplő bőrébe bújhat.

A történetben egy szegény varrónő kálváriáját ismerhetjük meg, akit a nagyvárosba érve egy gazdag ficsúr szemel ki magának és kezd el vele játszadozni, majd ejti teherbe, ám mielőtt erről tudomást szerezne, szakít vele. Maríát egy szegény, de jólelkű tanár fogadja be, aki megtanítja írni és olvasni, ám mikor szerelmet vall neki, a sebzett María inkább úgy dönt, egyedül áll talpra. Évekkel később egy jól menő divatház nagyvilági tulajdonosaként látjuk viszont, fia pedig felnőtt férfivá érik, ám balszerencséjére pont abból a családból választ magának szerelmet, ahonnan nem kéne: saját édesapjáéból. Ezzel együtt María életébe is visszatérnek a múlt kísértetei, és választania kell gyermeke apja vagy hajdani hódolója között.

Mint láthatjátok, a sorozatban a főhősnőnek két fontos férfikarakter szegélyezi az életét, nem is beszélve a húsz éves időugrásról, ami valódi színészi kihívás elé állíthatja a majdani színésznőt, aki megkapja María szerepét. Kérdés, hogy Maite Perroni elbírna-e például a feladattal, mert bár a sorozat első felét valószínűleg csípőből megoldaná, tinédzser fiúgyermek anyjaként nehezen tudom elképzelni. (Korábban egyébként Irán Castillo neve is felmerült a szerepre, őt valahogy jobban bele tudom képzelni a történetbe.)

4jkw49

Ami pedig a férfiakat illeti: a jelenlegi állás szerint David Zepeda és Brandon Peniche (a képen) állnak közel ahhoz, hogy bekerüljenek a sztoriba, utóbbi elvileg már le is dumálta Sadával a főszerepét, ami igencsak időszerű, hiszen Peniche szépen kiásta magának a csontot az évek során (annak ellenére, hogy nagyjából minden komolyabb karakterét az adott sorozat vége előtt kinyírták), és alkalma volt már Perronin kívül az összes feltörekvő színésznőnek, így Zuria Vegának, Ariadne Díaznak, vagy épp Ana Brendának is csapni a szelet a vásznon. Ő lehetne a sztoriban valószínűleg a csapodár playboy, Zepeda pedig a szerény tanárember, Perronival pedig még ő sem került össze, így a fanok is elégedettek lehetnek, nem is beszélve a várható eladásokat, amiket ez a szereposztás generálna.

A novellában az említetteken kívül Ana Martín visszatérése is esélyes, aki Zepeda mamáját játszhatná a történetben, a női főgonosz karaktere pedig még kiadó, és nagy valószínűséggel egy nagy kaliberű színésznő zsebelheti majd be, hiszen a María életét generációkon keresztül megkeserítő Lorena del Villar epikusságban annak idején Soraya Montenegro-i magasságokba jutott.

A kevés biztos infó ellenére már most nagyobb érdeklődés övezi a novellát a tengerentúlon, mint a még képernyőn sem lévő elődjét,  elsősorban amiatt, hogy Maite Perroninak érdemes-e elfogadnia egy újabb rózsanovellát (és ezzel valószínűleg belenyugodnia, hogy komolyabb főszerepek már nem találják meg), vagy pedig várjon egy jobb ajánlatra. A másik kérdés a címben is felvetett örök kérdés: tényleg elég vajon egy viszonylag ügyesen kivitelezett sablonsztori felkapott színészekkel a világsikerhez? Összejöhet Sadának egy újabb bravúr a Menekülés a szerelembe után? Ha gondoljátok, álljatok be ti is a találgatók sorába!

Entry filed under: Premier hírek. Tags: .

“Amor de Barrio” – egy újabb jellegtelen sorozat “El Lenguaje del Amor” – Calderón és Peniche újra együtt

9 hozzászólás Add your own

 • 1. tibitoma  |  2015/03/24 - 09:17

  Hú, az a fonott hajas Maite fotó, Marco 🙂
  Ha tényleg Pepperonit választják főhősnőnek, akkor elmondhatja magáról, hogy ő a modern Ruffo: mindkettő volt “macska”, a “María” név könnyen megtalálja őket, mindkettőnek van olasz felmenője, ráadásul még anya-lánya kapcsolatot is játszottak együtt.

  Irán valóban jobb választás volna, mert 38 évesen is el tud játszani egy fiatal felnőttet, pluszban még intelligens és sokszínű az eszköztára, simán kinézem belőle, hogy a nagy időugrást is jól tudná érzékeltetni.

  Szerintem ilyen ősrégi argentin sorozatot remake-elni eléggé veszélyes, lásd a MIVAC számait, bár ha Ignacio Sada ismét rittyent egy URPEÁ-s hangulatot, akkor lehet, hogy berántja a nézőket.

  Apropó, hangulat: a látvánnyal és a zenével igazán ütős környezetet tudnának keríteni a telenovellának, ha az 1990-es évek elején játszódó etapban mindenki a korra jellemző színes cuccokat viselné, a zene, a díszletek, az autók, utcák, épületek mind-mind a 25 évvel ezelőtti Mexikót tükröznék, aztán az időugrás után belecsöppennénk a modern, mai miliőbe (vizuálisan és zeneileg egyaránt). Sajnos ezt egyik telenovella sem szokta nagyon meglépni, mert költséges.

  Válasz
 • 2. suxel  |  2015/03/24 - 09:57

  Iran Castillo lenne szerintem odavaló, mondjuk én még a férfiakon is gondolkoznék. Nem tudom mennyire tudnám elhinni Brandont 20 évvel idősebbként apukaként, és Zepedát 20 évvel fiatalabbként. Bár ha csinálnak egy profi sminket, mint Marisol del Olmonak az ADB-ben, tudja fene, férfiaknál igaz nehezebb, és a QTPD-ban sem tudták hitelessé tenni Espint.

  A történet az rossznak nem hangzik, s az eladásokat is egyértelműen ez a gárda segítené elő. Várom a fejleményeket!

  Válasz
 • 3. CSABIKAA  |  2015/03/24 - 14:19

  Szerintem ez pontosan az a történet amiből sikert lehet kreálni, Maite Perroninál alkalmasabbat nem lehetne találni ő már igazán bejáratott a rózsanovellák körében.
  +Maite simán eltudja játszani a szenvedő anyát.
  Más kérdés persze hogy egy ilyen gyönyörű nőt hogy tudnak úgy kisminkelni hogy 20 évet öregedjen.
  Peniche kap egy szakállt + bajszot és megvan oldva a dolog.
  Sada meg ha akar tud olyat is letenni az asztalra hogy mindenkinek le esik az álla.

  Válasz
 • 4. Princesa  |  2015/03/24 - 21:56

  Úgy örülök, hogy Maite ismét főszerepet kap! Nagyon várom már ezt a sorozatot!:)

  Válasz
  • 5. MarcoPolo  |  2015/03/24 - 22:28

   Azért még ne vedd készpénznek 😉

 • 6. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/03/25 - 16:33

  Ez a feldolgozás sztem nem kellene mert picit hasonlít a Triunfo del amorra. Miért nem a Sebzett szíveket újítják fel vagy a Mi destino eres tu-t????

  Válasz
 • 7. Zsuzsi  |  2015/03/25 - 18:06

  maite és david kerültek már össze és én mind2vel eltudnám képzelni https://avancetelenovela.wordpress.com/2010/12/18/maite-perroni-y-david-zepeda-seran-protagonistas-de-la-minitelenovela-tu-historia-de-telenovela/

  Válasz
  • 8. suxel  |  2015/03/25 - 19:25

   Csak tudtommal ez sosem készült el.

  • 9. MarcoPolo  |  2015/03/25 - 23:16

   Ez csak egy pilot-epizód volt, amit végül nem vetítettek.

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum