“El Lenguaje del Amor” – Calderón és Peniche újra együtt

2015/03/24 at 15:00 7 hozzászólás

CAAbUY1WwAA1zN_.jpg large

letypenicheMiután Carlos Moreno (A szerelem nevében, Időtlen szerelem, A szív parancsa) letett a Cuna de lobos remake-elésének ötletéről, egy másik ’80-as évekbeli klasszikusra, az Amor en silencióra vetette ki a hálóját, melyet állandó írói, Martha Carrillo és Cristina García már kezelésbe is vettek, és szokás szerint az eredetit önmagából teljesen kiforgatva, egy saját történettel vegyítve tárják majd a nagyközönség elé idén nyáron. A történetetben annak idején Erika Buenfil és Arturo Peniche játszották a főszerepeket, az új változatban Leticia Calderón, Arturo Peniche és Camila Sodi is visszatérhetnek a tévéképernyőkre.

Moreno az utóbbi években szinte csak Carlos Sotomayor hajdani sikersorozatait vette elő újra (Cadenas de amargura, La mentira, Imperio de cristal), most azonban Carla Estrada egyik legnagyobb durranását öltözteti új ruhába. Az eredeti sorozat egy kétgenerációs szerelmi történet, ahol Erika Buenfil anyát és lányát alakította. A történet első felében megismerjük Mariselát (Buenfil) és Fernandót (Peniche), akik a családi ellentétek és ármánykodások ellenére egymásba szeretnek, és születik egy lányuk, Ana. Az esküvő azonban hála Fernando őrült és mániákus nővérének, Mercedesnek (Margarita Sanz) vérfürdőbe torkollik, aki lelövi az ifjú párt, magára hagyva így a kislányukat.

Ana (ismét Erika Buenfil) felnőve kiköpött mása lesz anyjának, ami sokakban felébreszti a gyűlöletet iránta, akik annak idején az anyját sem kedvelték, az élen Mercedesszel, aki megszökvén az elmegyógyintézetből azt hiszi, hogy Ana és Marisela egy és ugyanaz a személy. Mindeközben a lányt több kérő is ostromolja, többek között egy gazdag fiú, Diego, aki valójában Marisela apjának zabigyereke, és aki így akar bosszút állni rajta, amiért nem ismerte el, valamint titokban Ángel (Omar Fierro) is szerelmes belé, Marisela fogadott öccse, aki süketnéma, és ezért nem tudja bevallani vonzalmát a lánynak. Innen a sorozat címe is (Csendben szeretlek).

Moreno szokás szerint kicsit megkavarja az alapfelállást, és ha hinni lehet a híreknek, ezúttal nem ugyanaz a színésznő játssza majd a két etap főhősnőjét. A terv most az, hogy a főhősnő szüleit Leticia Calderón és Arturo Peniche fogják alakítani, akik közül csak az anya, tehát Calderón szenderül majd jobblétre, Peniche pedig a sorozat idősebb férfi főhőse lesz a második etapra, ahol a lányuké lesz az abszolút főszerep. Valószínű a süketnéma elem megmarad, a sorozat munkacíme ugyanis erre utal: El lenguaje del amorA szerelem nyelve.

A fiatal főhősnő szerepére Carlos Moreno mindenáron Camila Sodit szeretné megszerezni, aki több, mint tíz éve, A liliomlány óta nem forgatott telenovellát, ám Moreno már az En nombre del amor óta szeretne vele dolgozni. Egy másik lehetséges jelölt Marimar Vega, Zuria Vega testvére, aki már szintén egy ideje a Televisa körül sertepertél egy főszerep reményében.

marimar-vega2

Akik biztos, hogy Moreno csapatát fogják erősíteni, azok Alejandra Barros, Alfredo Adame és Horacio Pancheri, érdekes módon jelenleg mindhárman a La sombra del pasadóban dolgoznak, mintha csak ez automatikus átjárást biztosítana a 19:25-ös sáv egy későbbi novellájába. Közülük Alejandra Barros az, akinek a legnagyobb felelősség nyomja a vállát, ő lesz ugyanis a főgonosz, aki jó eséllyel itt is a Moreno-sorozatokból sosem hiányzó tömeggyilkos lesz. A sorozatban Florencia de Saracho és Ernesto D’Alessio is visszatérhet a képernyőkre, mindketten dolgoztak már Morenóval.

Az, hogy Moreno kreatív remake-elési stílusa működik, már többször bebizonyosodott, ám az is nyilvánvaló, hogy a sorozatai egyre kevesebb újat nyújtanak, és ez a nézettségen is meglátszik. Jellemzően a mellékszálak felemésztik a főhősök történetét, ez pedig a Quiero amarte idejére eljutott abba a stádiumba, hogy a színészek többsége nagyjából már csak muszájból játszotta az adott karaktert, élen a főhősökkel, még ha azok kidolgozottsága ellen nem is lett volna panasz. Kíváncsi vagyok, ezt Moreno is látja-e, illetve ha igen, hogyan igyekszik egy kicsit felfrissíteni magát, mert tény, hogy egyébként nem rossz producer.

Calderón és Peniche összeszokott párosként térnek majd valószínűleg vissza, de sok minden múlik a fiatalokon is, Sodi önmagában még nem garancia semmire, és az sem mindegy, hogy a történet megbolondítása mennyire lesz követhető. Még van idő mindezt végiggondolni, a novella ugyanis csak a Que te perdone Dios végeztével mutatkozik be a 19:25-ös sávban.

Ti mit gondoltok, Moreno képes lesz tiszta lappal indulni ezzel a történettel?

Entry filed under: Premier hírek. Tags: , .

“Simplemente María” – tényleg ilyen egyszerű? “Antes Muerta que Lichita” – novella a bullyingról

7 hozzászólás Add your own

 • 1. Thoom  |  2015/03/24 - 16:48

  Mar hianyoltam Morenot 😀
  Annak aellenere hogy quiero amarte sokak tetszeset nem nyerte el, en azert latok meg remenyt abban hogy kreativ lesz es osszedob valami bombajot 😀

  Válasz
 • 2. suxel  |  2015/03/24 - 18:39

  Hát nem bánnám, ha Alejandra Barrost és Leticia Calderont felcserélnék a szerepeikben. Barros nekem kevés gonoszként, pozitívként viszont tündéri, Leticia meg istennő, még a két emblematikus gonosza sem hasonlított egymásra. 🙂

  Válasz
 • 3. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/03/24 - 19:02

  Nekem nagyon tetszik ez a feldolgozás. Ha már feldolgoznak akkor régebbi sorozatot vegyenek elő. Az eredeti történet sztem sokkal egyedibb. Eddig Carlos Moreno sorozataival nem volt bajom. Nagyon látványosak és fantáziadúsak. Örülök hogy visszatér. A Quiero amartét csak dvdn láttam viszont a teljes magyar verzióját mindenképp megnézem.

  Válasz
 • 4. tibitoma  |  2015/03/24 - 20:08

  1. Csak Camíla Soditól mentsen meg minket a Jóisten.
  2. A Cuna de Lobosnak sokkal jobban örültem volna, nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mitől olyan működőképes az a történet.
  3. A neten több forrás azt írja, hogy Eric Vonn és Liliana Abud közösen írták ezt a történetet. 1999-ben készült egy feldolgozás, a Háblame de Amor a TV Aztecánál, ahol csak Eric Vonn van feltüntetve íróként. Ennek Danna Garcia volt a kétszeres főhősnője.

  Válasz
 • 5. tibitoma  |  2015/03/24 - 20:13

  Apropó, a Hablame de Amor főcímdal refrénjében van két apró részlet, amely eléggé hasonlít az EPDA entradájára.

  Válasz
 • 6. Vérnyúl  |  2015/03/25 - 16:02

  Azért mégiscsak jó lett volna egy Cuna De Lobos remake főgonoszként Letyvel.

  Válasz
 • 7. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2015/03/25 - 16:30

  Lety jól játszaná Catalina Creelt. Ha új verzió készülne sokkal modernebb hangulatú lenne a 86-os változathoz képest. Carlos Moreno pedig meg tudja csinálni, ill. új elemeket belefűzni a sztoriba.

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum