A szenvedély száz színe: a zöldfülűek diadala?

2015/02/04 at 07:00 4 hozzászólás

ECDLPsemana4

Azzal semmiképp nem lehet vádolni A szenvedély száz színe producerét, Roberto Gómez Fernándezt, hogy ne adná meg a lehetőséget az újoncoknak: a sorozatban annyi kezdő vagy kevésbé ismert színész kapott lehetőséget, hogy még egy tapasztaltabb novellarajongó, köztük én is kapkodja a fejét a sok új név láttán a stáblistában. Noha tény, hogy egy sorozat sikere elsősorban mindig a történeten múlik, a húzónevek hiánya mégis sok produkciót vitt már a süllyesztőbe. Persze ha olyan tehetséges fiatalokkal dolgozik valaki, mint akiket Gómez összegereblyézett a CEA-ból (a Televisa színészsulijából), illetve mint látni fogjuk, a kicsit komolyabb Casa Azulból (az Argos tanodájából), nincs nehéz dolga. Hogy nektek se legyen az, most összeszedtem nektek pár olyan ifjú titánt a sorozatból, akiknek megéri megjegyezni a nevét. Jó olvasást!

ECDLP1 ESMERALDA PIMENTEL (1989)
& ERICK ELÍAS (1980)

Bár Mexikóban őket azért már elég jól be lehet azonosítani, biztos akad itthon is olyan néző, aki ezelőtt még sosem hallott a sorozat főhőseiről. Esmeralda már régi veteránnak mondható a Canal de las estrellas délutáni műsorsávjaiban, a Verano de amorban kezdett Pablo Lyle karakterének barátnőjeként, majd az igazi áttörést a nös vágyak hozta meg neki, ahol az idősebb férfiakra bukó Keniát alakította. Azóta már keresztül-kasul bejárta a 18:00-s sávot, borsot tört Maite Perroni orra alá a Cachito de cielóban, Livia Britóval pedig a De que te quiero te quieróban akasztotta össze a bajuszát.

ECDLP2Erick is régi motoros már, a Protagonistas de novela c. realityben tűnt fel többek között William Levy vagy Elizabeth Gutiérrez sorstársaként, majd a Telemundo színeiben a Második életben és a Zorróban volt komolyabb szerepe. Miután a Televisa lecsapott rá, sokáig volt ügyeletes szépfiú főszerepekben (Tormenta en el paraíso, Niña de mi corazón) vagy fontos mellékszerepekben (A szerelem nevében, Ni contigo ni sin ti). A magyarok talán az Amit a szív diktál kissé izgága Rogeliójaként emlékezhetnek rá.

Érdekesség, hogy a főhősök mindketten guadalajarai származásúak.

ECDLP6MICHELLE RENAUD (1988)

A fiatal Rebecát alakító Michelle számára mindenképp fordulópont volt ez az év, hiszen sok jó kritika érte első komolyabb villanáját, majd pedig az év végén főszerepben is kipróbálhatta magát a La sombra del pasadóban. Mindezek előtt már próbálgathatta a szárnyait az utolsó kifjezetten juvenil sorozatokban, a Rebeldében vagy a Camaleonesben, majd Mapatnál a Ni contigo ni sin tiben és a La mujer del vendavalban, utóbbi karakteréért TvyNovelas-díjra is jelölték.

ECDLP5HORACIO PANCHERI (1982)

Szintén a történet első részeiben találkozhatunk a fiatal Alonso szerepében ezzel az argentin modellel, akiben egy fórumozó szerint minden megvan, hogy potenciális főhős váljon belőle a közeljövőben: szőke, kék szemű, pózolt már félpucéran, és nem tud játszani, tehát tökéletes mása az ifjú Juan Solernek, még az argentinság is stimmel. Komolyra fordítva, a Televisának tényleg nagy tervei lehetnek a sráccal, ugyanis az év végén őt is benyomták egy fontos karakterben a La sombra del pasadóba, amelyet ráadásul nagyobb volumenűre is írtak, mint El manantial-beli megfelelőjét. A srác egyébként komolyan ügyesen a bulváros hírverésen is maga körül: pár hónapig Aracely Arámbulával járt, pár napja pedig kiderült, hogy Grettell Valdezt is sikerült levarrnia.

ECDLP8ANA ISABEL TORRE (1991)

A fiatal Eugenia Cauduróra megszólalásig hasonlító Ana Isabel elsősorban rózsanovellákban statisztált eddig kisebb szerepekben, a szemfülesebbek elcsíphetik az Árva angyalban, a Rafaela doktornőben és a Menekülés a szerelembe háttérszereplői között is. Magdalena szerepében volt pár erős jelenete, bár kétlem, hogy egyelőre labdába rúghatna a korosztálya nagyágyúi mellett.

ECDLP3

XIMENA ROMO (1990)

A Norát játszó Ximena egy a kevés olyan színész közül, akik nem a Televisa színészképzőjét végezték el, ő ugyanis az Argosnál tanulta ki a szakmát, nem is véletlen, hogy pályáját inkább kisebb költségvetésű filmekben kezdte, közreműködött rövidfilmekben is, valamint a Soy tu fan című szériában. Nora karaktere volt az első komoly telenovella-szerepe, de biztos vagyok benne, hogy hallunk majd még felőle, ha visszatért európai továbbképzéséről.

ECDLP10MARIANO PALACIOS (1988)

A Rodrigót, Lucía csalárd vőlegényét játszó, szintén argosos gyökerű Mariano Palacios színházi szerepekben kezdte karrierjét, egész pontosan musicalszínészként. Megforult a Qué bonito amorban és a La impostorában is, ám neki kimondottan nem célja a tipikus telenovellás szépfiúvá válni, sokkal inkább szeretné magát több műfajban kipróbálni, és csak olyan szerepeket elvállalni, amitől érzi, hogy ő is több lesz, követve a novellában is játszó példaképe, Patricia Reyes Spíndola példáját.

ECDLP11ALFONSO DOSAL (1985)

Alfonso játékát sem csodálhatjuk túl sokáig a sorozatban, ugyanis az általa életre keltett Federico főbe lövi magát Rebeca viszonzatlan szerelme miatt. Dosal kollégáihoz hasonlóan meglepően tudatos fiatal színész, Ximenához és Marianóhoz hasonlóat őt is az Argos nevelte ki, és a Marinában debütált kezdő színészként Chuy szerepében. Később csak Roberto Gómez Fernández kedvéért tért vissza telenovellázni, ám lázadó karaktere a Para volver a amarban egyből meghozta neki 2011-ben a legjobb fiatal színésznek járó elismerést a TvyNovelas-díjátadón. Dosal elsősorban a film és a színház területein igyekszik kiteljesedni, ott is vállal főként szerepeket, illetve a kevés latin előadóművész közé tartozik, aki vállaltan biszexuális.

ECDLP9NATALIA GUERRERO (1987)

A Marcelo hisztis menyasszonyát életre keltő Natalia biztosra ment, nem csak a CEA-t, hanem a Casa Azult is elvégezte, így került a húsosfazék közelébe. Pár filmen túl elsősorban telenovellákban domborított eddig, A szív parancsa és a Libre para amarte után itt volt először lehetősége egy komolyabb karaktert eljátszani. A jelek szerint sikeresen, ugyanis Lucero Suárez máris lecsapott rá, hogy ugyan gonoszkodjon egyet következő sorozatában, a La vecinában is, ahol szintén Esmeralda Pimentelre kell majd csúnyán néznie.

ECDLP12ILSE IKEDA (?)

Az érdekes nevű Ilse a főhősnő legjobb barátnőjét, Lety-t játssza a sorozatban, noha eredetileg Clara, a szobalány fiatalkori énjét alakította volna, de végül az egész sorozatban szerepelhetett, ez volt az első komolyabb lehetősége pár kötelező kör után az Una familia con suertében, A végzet hatalmában, az Amit a szív diktálban vagy a Mentir para vivirben. Ilse korábban műsorvezetőként is kipróbálta magát, de biztos benne, hogy színésznőként szeretne a jövőben érvényesülni.

ECDLP13EDSA RAMÍREZ (1989)

Edsa modellből lett színésznő, egy websorozatban debütált, ahonnan többek között Juan Diego Covarrubias útja is elindult, Nora barátnője, Gloria az első komolyabb karaktere, ám sokan bíznak benne, hogy a jövőben több fajsúlyos karakter is rábíznak, hiszen valóban igen karakteres szépségű lány.

ECDLP7MOISÉS ARIZMENDI

Egy-két olyan arcot is érdemes kiemelni a stáblistából, akik ugyan nem ma kezdték az ipart, a telenovella-rajongók azonban eddig nem biztos, hogy összefutottak velük. A sunyi Amadort játszó Moisés Arizmendi például a novella egyik legprofibb színésze, elsősorban filmekben és szerializált drámákban vállal szerepeket, illetve a Dél királynőjében és az El señor de los cielosban is megfordult. Itthon ezenkívül a Capadocia nézői is láthatták. Nyilvánvaló kvalitásai ellenére valamiért mégsem keresik a producerek, Angelli Nesmát például ő maga beszélte rá, hogy vegye be a Que te perdone Diosba.

ECDLP15ARCELIA RAMÍREZ

Sara szerepében Arcelia Ramírez látható, aki mögött csaknem harminc éves mozis karrier áll több fontos díjjal, ám a telenovellák világába is tesz időnként látogatásokat, hol a Televisa, hol az Azteca, hol a Telemundo színeiben, noha kiemelkedő karaktere ezidáig sehol sem volt.

ECDLP14PABLO VALENTÍN

A kimért Mario szerepében Pablo Valentínt láthatjuk, aki kifejezetten hálás azért, hogy rengeteg komikus szerepe után végre egy teljesen más karakterben is kipróbálhatta magát. Az ő fizimiskája a Kettős játszmából vagy A végzet hatalmából lehet ismerős (itt is ügyvédet játszott), de megfordult Rosy Ocampo nagyjából összes sorozatában az utóbbi időben, és ő is ott volt a Para volver a amarban.

ECDLP4MONTSERRAT MARAÑÓN

Első látásra nem hinnénk, de a kotnyeles Brígidát alakító színésznő vérbeli, többdiplomás értelmiségi, alternatív színházakban játszik és ír darabokat, de fellépett táncos produkciókban, a szívén viseli a gyermekelőadásokat (gyakran lép fel például mesefelolvasásokon), és komikus vénája is van, a María de todos los Ángeles című komikus sorozatban már felmutatott egy kultikus karaktert.

A sorozat nézőitől is kérdezem: ti kikben láttok potenciált? Vajon ha évek múlva visszatérünk ehhez a bejegyzéshez, kinek a nevénél bólintunk elismerően és kinél ráncoljuk majd össze a szemöldökünket?

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

Hírek – 2015. február 3. A Macska: a színfalak mögött!

4 hozzászólás Add your own

 • 1. bence1996  |  2015/02/05 - 21:29

  Még egyik baleset jelenet se volt rám ekkora hatással, mint az Adriana-é. Nagyon jól megcsinálták :O korlát-törés ide vagy oda.

  Válasz
 • 2. tibitoma  |  2015/02/05 - 22:16

  Nekem ez a cikk hogy maradhatott ki?
  Remélem, Pimentel kisasszony lesz a jövő egyik főműsoridős kiskedvence (és azt is remélem, hogy Szennnyor Varangy nem csap le rá). Michelle Renaudnak van még hová fejlődnie.

  Vazze, ez az Ana Isabel Torre meg tényleg tiszta Cauduro-klón!

  Válasz
  • 3. Vérnyúl  |  2015/04/05 - 21:03

   Na még csak az hiányzik!Varangy elégedjen meg Maite Perronival az úgyis minden gagyi rózsanovellaszerepet elvállal.Meg ott van neki Ana Brenda szal el van látva.

 • 4. suxel  |  2015/02/05 - 22:38

  Engem az Hombreses friss brigád inkább megvett, mint ezek itt. A lista elejével semmi bajom, a vége inkább annyira nem bejövős, nem írták fel maguk arra a listára, hogy a következő sorijukba bele kellene mindenképpen néznem.

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum