5 emlékezetes jelenet 2014-ből

2014/12/27 at 14:00 9 hozzászólás

ecdlp-fotos-detras-accidente-adriana-620x345

Az alábbiakban öt olyan telenovella-jelenetet szedtem össze nektek, amelyek valamilyen szempontból emblematikusak lehetnek az idén bemutatott sorozatok szempontjából, vagy csak szimplán olyan dolog köthető hozzájuk, ami szokatlan vagy újszerű még a műfajon belül is. Mivel a linkelt jelenetek többsége itthon még nem volt látható a képernyőn, kérném, hogy a spoilerfóbok óvatosan kattintsanak!

5.) Lo que la vida me robó – Montserrat nem veszi be María meséjét

Bár a Szerelem zálogba bővelkedett jó pár egyedi (és többségében kifejezetten hatásvadász) jelenetben, mégis ezt választottam, mert jól leképezi azt, ahogy Angelli a sorozat egésze során a klisékhez állt: bármelyik másik sorozatban a leitatott férjét és a főgonoszt pucéran találó naiva bőgve kirohant volna a szobából, meg sem hallgatva a magyarázkodást, itt viszont nagyon tetszett, hogy Montserrat (több száz rész után ugyan, de végtére is rutinból) egyből átlátott María hazugságán és hopp, máris megspóroltak legalább tíz rész extra szenvelgést.

4.) Hasta el fin del mundo – Chava új arcot kap

A rutinosabb novellanézők már több olyan sorozaton is túl vannak, ahol a főhőst valamilyen oknál fogva lecserélték, és mindenféle baleset, plasztikai műtét vagy egyéb nyalánkság vezetett el odáig, hogy új arcot kapjon. Nicandro Díaznál ezt idén nemes egyszerűséggel a fenti álomjelenettel oldották meg, ahol a színészcsere Marjorie de Sousa csókjának egyenes következményeként is magyarázható.

3.) La gata – pofon a főhősnek

Meglehetősen ritka, hogy a női főhős úgy nekiessen a férfi főszereplőnek, mint ahogy Esmeralda tette azt Pablóval a La gatában, miután az visszkézből kiütötte a papáját. Az egész jelenet olyan ellenállhatatlanul lartilleux-i, hogy az valami hihetetlen: a főszereplő szerelmesek verekedése, majd a menetrendszerű csók megspékelve a közönség Aaaaw-hangjával – mindenképp egy antológiába illő jelenet.

2.) El color de la pasión – Adriana “balesete”

Az El color… bonyodalmai mind ebből a jelenetből származnak, ahogyan az Cuauhtémoc Blancóéknál lenni szokott, engem pedig két dolog miatt fogott meg: egyrészt a párbeszéd dinamikája nagyon jól fel van építve, a baleset kivitelezése teljesen profi (bár azt a mai napig nem értem, miért szakadt ki a korlát két filigrán nő dulakodásától), valamint Ariadne és Michelle is feltűnően jobban játszanak, mint az év második felében a nekik jutó főszerepekben.

1.) Yo no creo en los hombres – Daniel visszaél a helyzetével

A sorozat egyik vízválasztó jelenete volt a fenti, melyet itt teljes hosszában is megtekinthetnek a nagykorúak és a meglehetősen kifejező ábrázolásmódot is jól tűrők. Adriana Louvier és Flavio Medina előtt le a kalappal, olyan hitelességgel és átéléssel játszották ezt a kulcsfontosságú jelenetet, ahogy arra kevés telenovellában láttam eddig példát, és hogy még férfi létemre is tudok azonosulni a nő fájdalmával egy ilyen embertelen helyzetben. Bravó!

Ha vannak még hasonlóan emlékezetes jelenetek a tarsolyotokban idénről, elő velük kommentben, ha egy mód van rá, spoilermentesen, vagy azt jelölve!

Entry filed under: Videók.

2014 legjobbjai – a kedvenc televisás főcímdal 5 emlékezetes botrány 2014-ből

9 hozzászólás Add your own

 • 1. tibitoma  |  2014/12/27 - 15:32

  Az YNCELH-ben annyira tudom szánni “Mareszt”, amikor az a tetű Daniel szemétkedett vele, olyan volt, mintha az én szívemben forgattak volna meg egy kést.

  Írtam már ezt, de Spanic túljátszása ide, Mejía meseszerűsége oda, ugyanúgy megszakad a szívem az YNCELH bámulása közben, mint amikor 12 évesen a Paula és Paulinát néztem. Az összes ősrégi telenovella közül ez az, amely felkavart a hatásvadász elemei ellenére is, és most ugyanaz jött el bennem: oltalmaznom kell María Dolorest.

  Válasz
 • 2. suxel  |  2014/12/27 - 15:58

  Monserratek: hihetlen volt szamomra, hogy ez lett a jelenetnek a vegkicsengese, de ez volt a lehető legjobb opció. Simán azt hittem volna Montserrat elrohan. Elisakent megtette az Abismoban.

  Mardzsóék: békából királyfi jelenet, valamiert zavart kissé az álomjelenség, de amúgy egész jó lett, a zenei átmenet nagyon tetszett.

  Macskáék: röhögéskategória, semmi több.

  Murilloék: hogy szakadt át az a kovácsoltvas karfa? Jó kérdés. Amúgy a jelenet egész jó, Aritól többet láttam, mint Michelletől. Ari tényleg nem brillírozott annyira a malkeridaként.

  Maresz Morales esete Dannyboyjal: ezt a jelenetet szinte ki kellett vagnom, annyira elethu volt. A nezo egyutt szenvedett az idosebbik Morales-lannyal.

  Mindenesetre eszreveheto az, hogy mennyivel masabb, amikor sugogep nelkul dolgoznak a szineszek, lasd color es hombres.

  Válasz
 • 3. szabina333  |  2014/12/27 - 18:40

  Én szintén a Colorból idéznék! Nora és Ricardo jelenete a borospohárral 😀 😀 hosszú idő után ez volt az a jelenet, amitől leesett az állam!

  Válasz
 • 4. csabikaa  |  2014/12/27 - 19:15

  Suxel a számból vetted ki a szót 😀 😀 😀

  Válasz
 • 5. csabikaa  |  2014/12/27 - 19:18

  Marco !
  Lesz kedvenc producer illetve kedvenc promo ill poszter szavazás is??

  Válasz
 • 6. suxel  |  2014/12/31 - 20:30

  A szlovák Louvier team meglelte a bejegyzest es a Mareszos reszt, miszerint a legemlekezetesebb jelenet 2014bol, ki is raktak a twitterre. 🙂 🙂

  Válasz
 • 7. Máté  |  2016/07/04 - 19:11

  De megnézném már (YNCELH), nem is vártam egy sorozatnál, se ennyire, hogy szinkron előtt felirat legyen. De nekem az az érzésem, ha megérkezik, Story 5 lesz a vége. ☺ 😀 Magyarhangnak meg F.Nagy Erikát képzelném el Adrianának! 😍

  Válasz
  • 8. Nikolett Varga  |  2016/07/04 - 19:54

   Én is kíváncsi vagyok a sorozatra. Nekem a Könnyek királynője beli szinkronhangja Huszárik Kata is bejött

  • 9. Gabino  |  2016/07/04 - 20:43

   Sztem ez a sorozat jobb helyet érdemel a story5-nél. Talán majd az Izaura tv bemutatja. Bár én most nem telhetetlenkedek. Egyelőre elég nekünk a Simplemente Mariska 🙂

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum