A Macska a legnézettebb külföldi sorozat itthon

2014/12/02 at 12:00 25 hozzászólás

tumblr_n5akcszsC21r25lsdo1_500

A Tv2 eredményes évet zár, már ami a Tények felvezető sávját illeti: az év elején a Maricruz, majd a nyár végétől felezett részekkel bevezetett A Macska jobbnál jobb nézettséget hozott a konyhára: utóbbi a múlt héten alig százezer néző híján majdnem a top10 legnézettebb műsorba is bekerült a teljes lakosságban (785 000 nézőjével a 11. a sorban, ez a bravúr még a Corazón indomablénak sem sikerült), adatai ráadásul a lényegesen jobb időpontban futó Szulejmánt is verik, ezzel pedig Maite Perroni és Daniel Arenas novellája itthon a legnézettebb nem magyar gyártású sorozat.

A csatorna az elért sikerek okán nyilvánvalóan nem fog megválni a műfajtól, ám nehéz választás elé kerülnek, ha véget ér a La gata, ugyanis az elmúlt évek terméséből gyakorlatilag már minden olyan valamire való rózsanovellát láthattunk, amely ebben a stílusban számottevő sikert tudott felmutatni, és amellyel ennyire biztosra lehetne menni. A tovább után közös találgatásra invitállak titeket, mégis mi hullhat az ölünkbe valamikor a jövő év elején A Macska helyett.

Ha szigorúan vesszük azt, hogy a tv2 a szegény lány-gazdag fiú vonalon marad (és miért ne tenné, hiszen ez működik), az alábbi kínálatból válogathat:

1. A Televisánál elfogytak az utóbbi évek rózsanovella-reneszánszának alapdarabjai, az Un refugio para el amor, a Corazón indomable és Cuidado con el ángel mellett még az olyan kevésbé sikerült sorozatokat is ellőtték már itthon, mint a Mar de amor és a Rafaela. Ha a csatorna bátor, bepróbálhatja a Muchacha italiana viene a casarse-t, a rizikó persze adott a kevés leadott epizód és a viszonylag ismeretlen főhősök miatt. Ugyancsak bátor dolog lenne a – szerintem reális – mínusz tíz éves mozgástéren belül olyan, kevésbé rózsanovellás, de a maguk nemében sikeres történeteket választani, mint a Mi pecado (ez Maite miatt logikus lépés lenne), a Tormenta en el paraíso vagy még korábbról a Las dos caras de Ana.

screen-shot-2014-10-14-at-4-24-38-pm

2. Ha kilépünk a Televisa-holdudvarból, vethetünk egy pillantást azokra a rózsanovellákra, amelyek egy fokkal még a televisásoknál is B-vonalasabbak, jelesül Alberto Gómez miami agymenéseire, melyekre a Gata salvaje sikere óta megmagyarázhatatlan nemzetközi igény mutatkozik évről évre. Ebből a sormintából is megkaptuk már a különböző csatornákon a legemblematikusabb alkotásokat (Eva Luna, Corazón apasionado, Acorralada), de a kínálat szinte végtelen. Ám a miami népek legújabb dobásai, úgymint a Rosario és a Cosita Linda csúfos bukások voltak, korábbról esetleg az Alma indomable befigyelhet, de itt sincs túl nagy mozgásterünk.

Figyelemreméltó azonban az Azteca idei sikersorozata, szintén Albert Gómez tollából, a Siempre tuya Acapulco, amely a stílus minden jó és rossz vonását magán viseli, és ahol még Gaby Spanic is cameózott egyet. Az aztékoktól egyedül talán ennek a sorozatnak van némi esélye, bár itt is kisebb csoda kellene, hogy a közönség úgy ráfüggjön, mint a televisás portékára.

siempre tuya, acapulco_1395683828815_3667883_ver1.0_640_480

3. A Telemundónál és a braziloknál hiába is nézelődünk, mindkét gyártó a komolyabb stílus elkötelezettje, és nem lacafacáznak holmi rózsanovellákkal (illetve ha mégis, arra már lecsaptak más csatornák, lásd az M1-en pár napja bemutatott Bella calamidadest). A Telemundo-hívőknek mégis halovány reménysugarat jelenthet a Dame chocolate, amely valamennyire rokonítható a fenti novellákkal, de valami azt súgja, Carlos Ponce itthon valamiért nem vonzaná be az Arenas-fanok közönségét.

Mindezek mellett persze előfordulhat, hogy a komolyabb stílus felé fordulnak az illetékesek, de tudatosabb döntésnek tűnne műfajon belül maradni, mint megreszkírozni egy komolyabb hangvételt, hovatovább alig maradt olyan telenovella az elmúlt tíz évből, melynek világraszóló sikere lett volna, csak éppen mi maradtunk ki belőle (korábbról persze van bőven, nézzétek csak).

Na de most ti jöttök, tegyétek meg tétjeiteket, milyen rózsanovella működhetne itthon a Maricruzhoz és Macskához szoktatott nézőknél?

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

“Que te Perdone Dios” – végleges a szereposztás Könnyek királynője – december 18-tól a Story5-ön!

25 hozzászólás Add your own

 • 1. Zsolti  |  2014/12/02 - 12:30

  én a Mi Pecadot szívesen látnám. sokan írták már hogy ezt megnéznék de eddig még nem adták le Magyarországon.

  Válasz
 • 2. Mary  |  2014/12/02 - 12:32

  Húh, én nagyon örülnék a Siempre tuya Acapulconak itthon, bár kétlem, hogy egy nagy csatorna bevállalná az ismeretlen arcok miatt. Az, hogy Gabynak van benne epizódszerepe, inkább hagyjuk, nem voltunk tőle elragadtatva.
  Tipikus rózsanovella annak összes kliséjével, mert itt aztán volt ám minden. A főhősök közötti kémia nagyon jó és nem elhanyagolható a B-pasival sem. (én még soha nem szurkoltam ennyire b-pasinak 😀 ) Látszott a színészeken, hogy élvezik, amit csinálnak 1-2 kivétellel. A villana egy cirkuszkirálynő, a primera actrizok meg egyszerűen zseniálisak.

  Válasz
 • 3. csabikaa  |  2014/12/02 - 14:08

  Először is rosszul tudod a Maricruz benne volt a 10 legnézettebb műsorban itthon.
  (Valamikor a nyáron)
  De egyébként fele annyira sem élvezhető a Macska mint a Maricruz, nem is értem a nézettségét.
  A Telemundo kínálatából talán a La Impostora-nak lenne nagy esélye nálunk az úgyis majdnem ugyanaz mint az örökség.
  De a Tv2 a Telemundo-s sorozatokat nem tudja sikerre vinni, az Rtl viszont annál inkább.
  A legnagyobb dobás a Mi corozon es tuyo lenne habár a komikus műfaj itthon nem annyira menő mint a rózsanovella típusú sorozatok.
  PEAM is csúnyán elbukott nálunk.

  Válasz
  • 4. MarcoPolo  |  2014/12/03 - 07:56

   Köszi a javítást, nem tudtam, hogy a CI volt a top10-ben, az viszont nem rémlik, hogy a Szulejmánt valaha legyőzte volna.

   A MCET valóban szinte esélytelen, habár ez más stílus, mint a többi komédiasorozat, a családi jelleg sokkal jobban érződik rajta (valószínűleg a mexikóiak is ezért komálják ennyire).

  • 5. MarcoPolo  |  2014/12/03 - 07:58

   (Nyáron egyébként könnyebb a top10-be kerülni az eleve alacsonyabb nézőszámok és a húzóműsorok hiánya miatt, szóval ezt is vegyük hozzá)

 • 6. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2014/12/02 - 15:14

  Amit a TV2 helyében vennék és tutira nézett lenne az a Dame Chocolate. Kedvenc Telemundos telenovellám. Lényegében egy mese kisebb akciós jelenetekkel. Nagyon látványos és én a rózsanovellák kategóriájába sorolnám. A második sori amit még betennék az a Mi Pecado. nekem nem tetszett mert szomorú de mások odalennének érte, pl. Gyuriy. Neki régi álma hogy láthassa a sorozatot. A Mi Pecado a maga 110 epizódjával kicsit emlékeztet az Abismo de pasiónra. Sok felkavaró jelenetet tartalmaz de a története az elgondolkodtató. A harmadik alkotás melyet leadnék az a 2004-es La Prisionera. Gabyért valósággal rajonganak a magyarok és biztos ennek az alkotásnak is óriási nézettsége lenne. De mégis inkább mindhárom telenovella közül legjobban a Dame Chocolate-t vetíteném le a 17 órás sávban.

  Sajnálatos hogy a Romantica csatornán kívül 1-2x vettek Aztecas sorozatokat persze gaby miatt. Egy csomó izgalmas telenovellájuktól estünk el hála a drágalátos magyar tv csatornák hozzállása miatt. Ugyanez a helyzet a Venevision telenovelláival. A Natalia del mar hatalmas ajándék volt.

  Válasz
 • 7. laci70  |  2014/12/02 - 15:36

  Mondjuk, végre jöhetne az Amor Real,
  szerintem Milibindi is örülne neki 🙂
  (de a Prisionera-val is kiegyeznék…)

  Válasz
 • 8. suxel  |  2014/12/02 - 15:39

  Tudtam, hogy siker lesz a La gata, de hogy ennyire? Én a TV2 helyében lehet azt nézném, van-e olyan NL sorozat, ami nem futott még magyar csatornákon. Valahogy így gondolkodnék ott a Peregrina, na akkor próbáljuk be, adjuk el a nézőknek, hogy a Maricruz és a La gata alkotóitól, úgyis “csak” 100 részes.

  A felsorolt verziók közül mi másnak örülnék a legjobban, mint a Siempre Tuyanak, egész élvezhető még az érezhető hosszabbítással is, ízig-vérig rózsanovella, szenzációs alakításokkal. STA-forevör. 😀

  Válasz
 • 9. Teti  |  2014/12/02 - 16:58

  Ennek igazán örülök!!Én spanyolul is végignéztem,és odáig volta
  érte!!A Mi Pecado-nak én is nagyon örülnék,de Televisa sorozatokból szívesen látnám a Mariana de la Noche-t vagy a Pasión-t!! 😀

  Válasz
  • 10. Teti  |  2014/12/06 - 21:48

   És mivel nagy Ana Brenda rajongó vagyok jöhetne még,a Juro Que Te Amo-is!!Én most kezdem el nézni,és nagyon tetszik….simán eltudnám nézni a magyar képernyőn is.

 • 11. csabikaa  |  2014/12/02 - 17:55

  1000 éves sorozatokat úgy sem vesz a Tv2 sőt manapság egyik sem.
  Azért legyünk már reálisak.
  Szerintem a Televisa lessz a befutó ha 2X bevált akkor 3x miért kockáztatnának.
  Ha Maradunk a Televisanal és márpedig szerintem maradunk akkor ezek jöhetnek szóba
  – Yo no creo en los hombres ( nem befutó Mexicoban de annyira jó a történet és a színészek is hogy nagy esélyes lehet a Macska helyett
  – El color de la passion ( remek nézettség habár unalmas történet )
  – Muchacha italiana viene a casarse ( habár kockázatos de Líviát Magyarországon szeretik. )
  – Mi corazon es tuyo ( nem valószínű pedig Mexicoban iszonyatos siker, nekem van egy kicsi Sonadoras beütése 🙂
  én tuti imádnám na és Silvia az egyik leggyönyörűbb színésznő )

  Válasz
  • 12. suxel  |  2014/12/02 - 18:12

   Ha már számok 😀 😀 😀 hadd tegyem hozzá, hogy a YoNoCreohoz felnőttek az egyszerű nézők. Szépen hoz a sorozat az első másfél havi buktát követően. A novemberi átlaga a sorozatnak 17,7 volt, ami 1,7 ponttal felett van a minimum szintnek. 3 havi átlagot nézve pedig 16,3-as szinten áll a sorozat, amivel már az elfogaható cumple tartományba esik. Lesz ez még a végére jobb is. 🙂 És nagyon örülök neki, hogy a jelek abba az irányba mutatnak, hogy GG nem egy buktával kezdi meg egyéni karrierjét.

 • 13. Amiga  |  2014/12/02 - 18:26

  Ez a rózsanovella stílus bejött a TV2-nek,úgyhogy valószínűleg maradnak majd ennél.Én a Mi pecadónak vagy a Mi corazon es tuyonak örülnék a legjobban.De szerintem a mostani novellák közül a Muchacha italiana viene a casarse a legesélyesebb. A Mi corazon es tuyot nem biztos,hogy be mernék vállalni azután,hogy a hasonló kaliberű Porque el amor manda sem jött be a nézőknek.A Siempre tuya Acapulcóra szerintem zéró esély van: 1.Aztecás novellákat nem igazán szoktak berakni főcsatornára (a Bosszú angyalát is csak Gaby Spanic miatt vették meg) 2.Húzónevek sincsenek a sorozatban (Gaby Spanic is csak néhány epizódjában szerepelt,az miatt pár rész miatt meg nem veszik meg).

  Válasz
 • 14. Marissa  |  2014/12/02 - 19:40

  Az én verzióm teljesen egyértelmü: Mi Pecado! Remélem ez lesz!

  Válasz
 • 15. csabikaa  |  2014/12/02 - 20:37

  Hát ha a Tv2 okos lesz ( habár ez nem valószínű ) akkor megveszi a Mi Pecado-t + Mi Corazon es Tuyo-t is 17:00 ill 16:00 sávba ezzel végleg kinyírnák az Rtl-t. 🙂

  Válasz
  • 16. Milibindi  |  2014/12/06 - 13:58

   No meg az Amor realt! Azt is nagyon várják a nagy telenovella fanok!

 • 17. Devilrose  |  2014/12/02 - 21:47

  Nem lep meg, bár szerintem a legrosszabb sorozatok egyike. Logikátlan és nevetséges. A Maricruzt legalább a 100. részig bírtam, de ezt még tíz komplett részig sem. Annak örülök, hogy Televisa és hogy sikeres. Azonban jobban érdekelne, hogy az Rtl mit vesz a Robó helyére januárban?

  Válasz
 • 18. Amiga  |  2014/12/03 - 21:42

  Egyébként szerintem a Mi pecadoval járnának a legjobban,de állítólag nem vette meg a TV2.

  Válasz
 • 19. csabikaa  |  2014/12/03 - 22:43

  Jól emlékeztem 🙂

  http://brandtrend.hu/nezettseg/nezettsegi-adatok-2014-23-het/

  Válasz
  • 20. Dan  |  2014/12/06 - 11:54

   Igen, valóban a Maricruz benne is volt anno a Top10-ben, akkor nyáron nem is volt túl sok húzóműsor sem.

 • 21. Dan  |  2014/12/06 - 12:01

  Ha a Tv2-nek egy kis esze lesz, szünetelteti a rózsanovellákat. 1 éve megállás nélkül ezt a típust nyomatják, ha A macska végeztével hasonló típusú sorozat jön, az tuti bukta. Utóbbi is csak az itthon is népszerű színészek miatt képes ilyen számokat produkálni, illetve a nosztalgikus hangulat miatt, amivel a nézőket az Árva angyalra és a Maricruzra emlékezteti a sori a két főhőssel, illetve az aláfestő zenékkel. Szerintem.

  Spanic ismertsége lévén, és a sorozat minősége alapján a Prisionera jöhetne, azt biztos sokan szeretnék, illetve ha A macska sikerét vesszük alapul, a Mi pecado is tuti befutó.

  Csak nehogy valami török-görög-argentin-spanyol hülyeség jöjjön :D:D

  Válasz
 • 22. solya  |  2014/12/21 - 23:27

  Január 5 – től minden hétköznap 14:45 – Valentina titka (La Veganza), amit már a sorozat+ leadott , 15:45 – Emlékezz Reina ( Reina de Corazones ) a tv2 – ön

  Válasz
 • 23. todi1992 (margit)  |  2015/01/27 - 10:18

  AMOR REAL és PRISSIONÉRÁRA VÁROK MÁR NAGYON RÉG ÓTA!!!!!!!

  Válasz
  • 24. Milibindi  |  2015/01/27 - 21:52

   Az Amor real-t én is nagyon várom! 😦

  • 25. laci70  |  2015/01/28 - 20:41

   Yo también (én is, én is erre a kettőre vágyom leginkább! ugye Milibindi ?) 🙂

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum