Szavazz! – a kedvenc főműsoridős sorozatod

2014/06/20 at 08:00 24 hozzászólás

televisaestelares

Igazán nem mondható el, hogy Magyarország ne lenne hűséges vásárlója a Televisa-novelláknak, az Amores verdaderos premierjével pedig olyasmi fordult elő, mint eddig még soha: most már elmondhatjuk, hogy a Televisa 2008 óta készült összes főműsoridős telenovelláját bemutatták nálunk, ami nem kis szó, hiszen a Canal de las estrellas 21:00-s sávja régóta válságban van, és képernyőre került sok olyan novella is, amivel inkább nem kellene büszkélkedni. Mindenesetre a marketingesek jó munkát végeztek, Magyarországot minden újdonságra sikerül előbb-utóbb rábeszélni, most pedig itt a lehetőség, hogy ti is véleményt mondhassatok: a tíz utolsó Televisa-nagyágyú közül melyiket tartjátok a legjobbnak? A tovább után néhány fun fact és számadat segíti az emlékek felelevenítését és a döntést! Hajrá!A következő tíz sorozatról van szó – a sorrend a mexikói bemutatásukat követi -, a linkek mögött az egyes novellákról a blogon található bőséges tartalom tárul fel, hiszen a Televisa Hírblog végigkövette mindegyikük születését, szárnyalását vagy éppen bukását:

1. Mindörökké szerelem (Mañana es para siempre)
2. Kettős játszma (Sortilegio)
3. Vad szív (Corazón salvaje)
4. A csábítás földjén/Riválisok (Soy tu dueña)
5. Marichuy – a szerelem diadala (Triunfo del amor)
6. Kettős élet (Dos hogares)
7. Bűnös vágyak (Abismo de pasión)
8. Rabok és szeretők (Amores verdaderos)
9. A vihar (La tempestad)
10. Szerelem zálogba (Lo que la vida me robó)

1256917643_0

ÉRDEKESSÉGEK

 • A sorozatok mindegyike rekordsebességgel elérkezett hozzánk, az Abismo de pasión, a Sortilegio és az Amores verdaderos kivételével még mindegyik novella futott Mexikóban is, mikor mi már láthattuk a hazai képernyőkön. A legtöbbet, három évet a Mañana es para siemprére kellett várni, viszont ez volt az egyetlen, ami egyenesen egy országos kereskedelmi csatornán debütált.
 • A tíz sorozat közül eddig négy (Mañana es para siempre, Sortilegio, Soy tu dueña, Triunfo del amor) mutatkozott be kereskedelmi csatornán is, érdekesség, hogy mind a négy az RTL klubon, és hogy ebből az utóbbi háromnak más-más kábelcsatornán volt a premierje.
 • A legtöbb premiert az RTL II-nek köszönhetjük, akik három vadonatúj novellát hoztak már el a magyar nézőknek.
 • A tíz novellából négyet (Sortilegio, CS, TDA, DH) 2011-ben mutattak be, akkor a ti szavazataitok alapján a Sortilegio bizonyult közülük a kedvenc történetnek.
 • A legelőkelőbb idősávban, azaz este 20:00-kor a Zone Romantica egykori premierjei (Soy tu dueña, Corazón salvaje), illetve az Abismo de pasión futottak, az újabb novelláknak már be kell érniük a 13 vagy 14 órai kezdéssel.
 • Helyzeti előnyből indul a közönségkedvenc címért a Soy tu dueña, mivel kétféle szinkronnal, négy különböző csatornán eddig már hatszor leadták. Négy ismétléssel szorosan a nyomában van a Sortilegio és a Triunfo del amor is.
 • A legnagyobb nézettséggel szintén a Soy tu dueña büszkélkedhet, amely az Árva angyal számait ugyan nem érte el, de sokszor sikerült elérnie a hétszázezer feletti nézőszámot az RTL klubon.
 • Ha a producereket nézzük, 3-3 novellával Salvador Mejía és Nicandro Díaz a legtermékenyebb alkotók az elmúlt hat évben, ám sikerességüket tekintve már nincsenek fej-fej mellett: míg előbbi a három sorozatával átlagosan 21.6 pontot ért el, utóbbinál ez a szám 26.9. Mégis Angelli Nesmát tekinthetjük a legsikeresebb főműsoridős producernek, mindkét produkciójának (ADP, LQLVMR) sikerült ugyanis az a bravúr, hogy nagyjából hét ponttal megemelje az elődjéhez képest a sáv nézettségét.
 • A fenti tíz novellából átlagukat tekintve a Mañana es para siempre (27.9), az Amores verdaderos (27.2) és az Abismo de pasión (26.0) voltak a legnézettebbek. A legnézettebb fináléval (33.2) mégis a Sortilegio büszkélkedhet, pedig a gyakorlattól eltérően Carla Estrada novelláját nem vasárnap fejezték be. A vasárnapi finálék között a MEPS (32.8) és az ADP (32.0) vezet.
 • Az első epizódok nézettségét tekintve a Triunfo del amor (28.6) ajzotta fel a legjobban a közönséget, szorosan mögötte a Corazón salvajéval (28.1), ironikus módon végül aztán mind a kettő középszerű nézettséggel zárt.
 • A történeteket tekintve másfél eredeti (Dos hogares és La tempestad, sajnos pont ezek buktak a legnagyobbat), emellett két külföldi és hat mexikói sztori remake-jét vitték képernyőre.
 • la-tempestad-william-levy-angelique-boyer-3Ha a színészeket vesszük, legtöbbször William Levyt láthattuk főszerepben (háromszor), a nőknél pedig Angelique Boyer vezet, aki egyedüliként kapott 2006 óta kétszer is lehetőséget, hogy főszerepet játsszon 21:00-kor, azon túl, hogy már a Corazón salvajéban is ott volt fiatal főhősnőként.
 • Mellékszerepben César Évora, Daniela Romo, David Zepeda, Francisco Gattorno, René Casados, Alejandro Ávila és Silvia Manríquez arcát szokhattuk meg a leginkább, a tízből ugyanis mindannyian három sorozatban is ott voltak valamilyen formában. Epizódszerepeikkel együtt ennek a díszes társaságnak a részei Erika Buenfil, Guillermo Capetillo és Rogelio Guerra is.
 • Mégsem ők a főműsoridő legtöbbet foglalkoztatott színészei: a sort a lenti képen is látható Archie Lanfranco vezeti, aki a kérdéses sorozatok felében (MEPS, CS, TDA, DH, AV) is megjelent kisebb-nagyobb (inkább kisebb) szerepekben. De Sergio Acosta és Gustavo Rojo sem szégyenkezhet, ők mindketten 4-4 novellában voltak ott, Rojo ráadásul a négyből háromszor papot alakított.

4443346_640px

 • Hasonló, egyazon mexikói sávból zsinórban megvásárolt sorozatokra egyébként a 19:00-s sávból van még példa, onnan a 2009 és 2012 között készült összes sorozatot láthattuk, szám szerint ötöt (Mar de amor, Cuando me enamoro, La fuerza del destino, La que no podía amar, Amor bravío, érdekesség, hogy mindet a Story tv mutatta be).

Most pedig akkor következzék a lényeg: Nektek melyik a kedvencetek a felsorolt tíz sorozat közül? Szigorúan csak egy novella jelölhető a legjobb címére, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, bár a bemutatásuk körülményei miatt a sorozatok nyilván nem indulnak ugyanolyan esélyekkel, de valahol ez is tükrözi a sorozatok népszerűségét, nem igaz? Szavazásra fel, mostantól számítva egy hétig lehet szavazni, akkor hirdetünk ünnepélyes eredményt!

Entry filed under: Magyar hírek, Nézettség, Szavazás. Tags: , , , , , , , , , .

“Mi Corazón es Tuyo” – még két promó Hírek – 2014. június 21.

24 hozzászólás Add your own

 • 1. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2014/06/20 - 10:13

  Nekem 3 volt favorit, de a szavazáskor a Verdaderosra tettem le a voksom.
  És a 3 sori:
  Soy tu duena
  Amores Verdaderos
  Abismo de pasión

  tavaly az Amor bravío és előtte még az Időtlen szerelem ami meglep hogy nincs benne a listában.

  Válasz
  • 2. suxel  |  2014/06/20 - 12:12

   Azért nincs benne, mert azok 19:00-kor futottak és nem a főműsoridőben 21:00-kor. 🙂

 • 3. tibitoma  |  2014/06/20 - 10:24

  De nehéz helyzetbe hozol, Marco!
  1. MEPS (erre ment a szavazat, 100 részes sorozatként, eredeti helyszíneken forgatva iszonyat jó lett volna, ill. ha nem túlozzák el a színészi játékot egyesek, lásd Pura Sangre)
  2. Sortilegio (mert szexista, pörgős, jó a főhősök közt a kémia)
  3. STD + CS, jó szar volt mindkettő, de eladták magukat úgy-ahogy.
  4. Amores Verdaderos (félve nézegettem és nézegetem, de így magyar szinkronnal jobban összeáll a kép, viszont hihetetlenül vontatott). Talán majd előbbre ugrik a listán a 3. helyre.
  5. Lokela —- basszus, ezen mekkorákat lehet aludni. Ki az a hülye, aki elhiszi ezt a 200 éves szerelmi háromszöget? Azért mégis van valami varázsa. Ugyanit: ADP, csak a mellékszereplők miatt, majdnem ugyanezt a sztorit már láttam másképp tálalva, semmi újdonság nincs benne számomra (ugye Laberintos de Pasión vagy El Manantial…)
  6. Futottak még: TDA (BLASZFÉMIA!!4!), La Tempestad (nevetségesen gagyi), Dos Hogares (ugye ezt a Televisánál sem gondolta senki komolyan?)

  Válasz
 • 4. Devilrose  |  2014/06/20 - 10:56

  Nehéz dolog, mert nem láttam végig legalább hármat. Az Amor verdaderos eddig nálam langyos, plusz Rulli haja borzalmasan előnytelen. Az eddigi legbénább frizurája ever. Így a Lo que la vida me robó-ra szavaztam. Szegény Angelique, sikerei csúcsán nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon elvesztette az édesanyját. :((

  Válasz
 • 5. betti  |  2014/06/20 - 11:07

  Három – az utóbbi években leadott – telenovellára szavaznék, kettő közülük nincs a listán ( Amor bravio, Időtlen szerelem), ill. a felsoroltak közül a Mindörökké szerelem. Mindhárom sorozatban kedvenc színésznőm, Silvia Navarro játszotta a főszerepet. 🙂
  Silvia-Colunga páros számomra überelhetetlen 🙂

  Válasz
 • 6. suxel  |  2014/06/20 - 12:24

  A szavazatom a Sortilegiora esett. Nagyon szeretem a rövid, akciódús, de pörgős sorozatokat, mégha akadtak benne hihetetlen dolgok is, s a szereplőgárdát is imádtam.
  A többi meg:
  Amores Verdaderos: testőrös volta miatt nem bírom az ilyen koncepciót, nem szeretem őket. A testőrösdi nagyon zavart már az MPV végében is és emiatt nem tudom szeretni a Corazon Valientét sem.
  Soy tu duena: az első vetítés magával ragadott, de az RTL-es premier ráébresztett nincs ebben semmi extra.
  Manana es para siempre: vegyes felvágott. Maga a sorozat sok helyen jó és tényleg tetszik, csak a sötétségéből és a vontatottságából lehetett volna visszavenni.
  Marichuy, La tempestad, Corazón salvaje: távozzatok tőlem Mejia 2005-ön túli sorozatai + utóbbi még kosztümös is, bár ott Léna jeleneteit legalább tudtam értékelni, hihi.
  Dos Hogares: Anahi versenyt futott Ruffoval sírás terén, nagyon unalmas volt 26 részig bírtam.
  Lokela, Abismo: Nesmanak íróbázis kellene cserélni, olyan idiótaságokat tudnak néha írni, hogy irreálissá teszi az amúgy pörgős eseményeket. És le kellene szokni a folyamatos hosszabítgatásokról, jó lett volna az ADP az eredetileg tervezett 125 részben és a Lokela sem kellene közel 200 részesre.

  Válasz
 • 7. Villano  |  2014/06/20 - 14:59

  Ezek szerint jó ötlet volt,örülök neki! 😀 Az én kedvencem egyébként a Csábítás földjén/Riválisok.

  Válasz
  • 8. Gigi  |  2014/06/20 - 16:25

   Nekem a Soy tu Duena tetszett legjobban, eddig az volt a legjobb! Na meg a Sortilegio, utána meg a Marichuy

 • 9. szabina333  |  2014/06/20 - 16:44

  A Sortilegio és az Abismo között őrlődve a Sortilegiora dobtam egy szavazatot.

  Válasz
 • 10. Regina  |  2014/06/20 - 16:45

  Ezek közül sokat néztem, talán két-három van, amit nem ismerek, de nálam a Mindörökké szerelem viszi a pálmát. 🙂 emlékszem hogy mikor ment, minden egyes nap vártam a következő részt, imádtam 🙂

  Válasz
 • 11. laci70  |  2014/06/20 - 19:13

  Ebből a pakliból nekem egyértelműen a Soy Tu Duena a csúcs. Sajnos a fenti listából jó néhányat nem láttam még. A MEPS se rossz sorozat, csak nagyon vontatott…

  Válasz
 • 12. miksz  |  2014/06/20 - 19:25

  ,,A legnagyobb nézettsége azonban mégis a Triunfo del amornak volt, amely az Árva angyal számait ugyan nem érte el, de sokszor sikerült elérnie a félmilliós nézőszámot az RTL klubon.”

  Úgy rémlik, hogy a Riválisok a 8-900 ezres határt is súrolta anno az RTL-en. 🙂

  Válasz
 • 13. miksz  |  2014/06/20 - 19:27

  Igen, jól emlékeztem. Ez egy 2013-as év februári adat:

  Riválisok: 768e (26% SHR), 18-49: 127e (14,8% SHR)

  Válasz
  • 14. MarcoPolo  |  2014/06/21 - 17:18

   Jogos, nem rémlett, hogy a STD ilyen jól hozott volna. Javítom! 😉

 • 15. Milibindi  |  2014/06/20 - 19:54

  Bukta ide Mejia oda az én szavazatom a Vad szívre ment! Nekem nagyon bejött! Ha lenne még egy szavazatom az a Bűnös vágyakra menne! Tetszett a Vihar is egyébként ,de az nem lett főkedvenc nálam 🙂

  Válasz
 • 16. Zsolti  |  2014/06/20 - 20:49

  Habár van nem is egy olyan sorozat ezek közül, amelyeket nem láttam (csak híreket olvastam, részleteket néztem) és olyan is van, ami a képi és egyéb megoldásokban nagyon tetszetőset alkotott, de a Riválisok olyannyira mély nyomot hagyott a szívemben, hogy nem tudtam másra szavazni. 🙂
  Marco, csak gratulálni tudok, nagy munka lehetett összeszedni ezt a rengeteg információt, nagyon érdekes volt olvasni!

  Válasz
 • 17. Princesa  |  2014/06/20 - 23:16

  Kettős Játszma
  Riválisok
  Marichuy
  Mndörökké szerelem
  Így sorrendben:)

  A Bűnös vágyak, Szerelem Zálogba és a Vihart sajnos nem láttam, pedig szívesen megnézném, biztos nagyon jók lehetnek

  Válasz
 • 18. Marcsi  |  2014/06/21 - 02:27

  Sortilegio. Rövid volt, korrekt volt, nem nyújtották mint a rétestésztát. 😛

  Válasz
 • 19. nota  |  2014/06/21 - 09:04

  Imádtam a Sortilegiot, még Levy is jó volt benne. A MEPS és a Duennya jó volt ugyan, de nem igazán tudott elvarázsolni. A Vad szív szuper volt, minden hülyesége ellenére nagyon élveztem. A TDA szót sem érdemel, a Vihar talán egy fokkal jobb volt, de még így is a negatív tartományban mozog nálam. A DH egyáltalán nem érdekel, sem a sztori (pedig ígéretes volt) sem a szereplők, talán Goyri a kivétel. Az Abismo tetszett volna, de Angie és David egyáltalán nem illettek össze. A Lokela tényleg nagy hülyeség sokszor, mostanában meg mintha egy krimire akarna hasonlítani, ennek ellenére a főszereplő páros kémia tekintetében verhetetlen nálam. Rulli szólóban is verhetetlen egyébként. 🙂 Láttátok, hogy a Lokela megint megugrotta a 30 ratingot, egymás után két nap is? Nem igazán értem, hogy miért pont most.

  Válasz
  • 20. Devilrose  |  2014/06/21 - 13:09

   Lehet, hogy Angelique miatt mindenki odakapcsolt. Tele van vele a sajtó.

 • 21. Elizabeth  |  2014/06/21 - 12:18

  Sortilegio az abszolut csúcs sorozat!!!
  Olyan szereplő gárdája és fordulatos sztorija van, amit nem lehet űberelni! 🙂

  Kedvenceim még: Csábítás földjén
  Vad szív
  Bűnös vágyak

  Válasz
 • 22. laci70  |  2014/06/21 - 15:28

  Ha már ennyire agyondícsértétek ezt a Sortilegio-t, akkor muszáj lesz beillesztenem a megnézendő novelláim sorába. A szereplőgárdából elsőre csak Chantal és Zepeda neve mond nekem valamit. Az, hogy csak 90 részes, az nálam pozitív jel. Szeretem a rövid(ebb) novellákat, azok (szinte) mindíg jobbak!

  Válasz
 • 23. melania  |  2014/07/01 - 20:57

  a zorro espada y la rosa hol van ? en azt akarom

  Válasz
  • 24. Villano  |  2014/07/02 - 00:56

   A Zorro Telemundós novella volt -.-

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum