“La Malquerida” – a főcím

2014/06/05 at 16:17 12 hozzászólás

A La malquerida 19.0 pontos premierrel nyitott hétfőn, ami igencsak jó eredménynek számít: a Qué bonito amor (20.1) után a második legjobb start az idősávban az elmúlt három évben, láthatóan megmozgatták a közönséget a szereplők és a történet.

A főcímet elnézve olyan, mintha a La que no podía amar és a Corona de lágrimas szerelemgyerekével lenne dolgunk, hisz míg a sztori az előbbit (a fiatal lány az elvetemült, rögeszmés fickó és az ifjú csávó között őrlődik), a szereposztás (Ruffo, de la Parra, Zavala, Tarso) inkább az utóbbit idézi meg. Persze az nem kérdés, hogy az intró remekül sikerült, én személy szerint bírom Castro főcímstílusát, tetszik a font és az animáció, tetszett, hogy most az állóképek kimaradtak és csak a mozgásra koncentáltak az alkotók, még jobb lenne, ha az egyes szereplők snittjei között lennének finom összekötő elemek (egy-egy összenézés, elhaladás egymás mellett, mint mondjuk a La mujer de Judas entradájában, ha valaki emlékszik rá). A dalt hamar megszerettem, a szövege telitalálat, a több előadót meg már a Quiero amarténál is szokni kellett, de hallgatható, illik az idei mezőnybe.

A vélemények a sorozatról – ahogy az lenni szokott – vegyesek, a tovább mögött olvashattok néhányat közülük!

Bár az első rész jobb volt, mint sok más Televisa-novella kezdő epizódja, sürgősen kezdeni kellene valamit a rendezéssel, hogy a karakterek élethűbbek, hitelesebbek legyenek. Csak tessék egy pillantást vetni az Avenida Brasilra vagy a Breaking Badre, hogy lássák, miről beszélek, az eltúlzott színészi játék ma már nem divat.

A fenti sorok szerzője, Guadalupe Reyes a kapkodást és következetlenséget is felhozta a novella gyenge pontjaként, egyúttal méltatta a prostis szálát, ahol hatásos jeleneteket sikerült forgatni az África Zavala karakterét kislányként alakító színésznővel, Alberto Estrellával és Sabine Moussierrel.

Ximena Suárez napjainkba helyezi a történetet, az előzményeket pedig a XX. század végére (a sztori egész pontosan 1999-ben kezdődik), de én mondom, igazi kincs lehetne belőle, ha kosztümös történetként forgatták volna le. Elismerem, vannak benne jó dolgok, de más elemek az én szememben igencsak idejétmúltak, régiesek, a századelőre emlékeztetnek, ez pedig odáig fajulhat, hogy céltalan, régimódi elvekre épülő sírás-rívásba csapjon át az egész a Corona de lágrimashoz hasonlóan.

Ezt a kritikát egy fórumozó írta, aki szintén a gonoszok szálait emeli ki a sorozat erősségeként, míg Victoria Ruffót egy kicsit kedvetlennek látja egyelőre a szerepében (pedig a férje halála felett érzett fájdalmat sokkal hitelesebben kellett volna előadnia), és abbéli félelmét is kifejezi, hogy a szokásos szenvelgős karaktert kapjuk a színésznőtől. Cristian Meier pedig még mindig úgy viselkedik szerinte, mintha a Telemundónál játszana, ami a kiejtésén is érződik, az pedig, hogy pont a két főhős alatt rezeg a léc a legjobba, nem tartogat túl sok jót az egyébként minden igényt kielégítő sorozatnak.

Ti hogy vélekedtek?

Entry filed under: Kritika, Videók. Tags: .

Rabok és szeretők – június 16-tól a SuperTV2-n! “Mi Corazón es Tuyo” – Silvia már nem csak sziluett

12 hozzászólás Add your own

 • 1. Ate  |  2014/06/05 - 18:19

  Meiert abszolút nem látom főhősként. Annyira, hogy lassan esett le, h. ő a főhős, azt hittem, akárcsak a Marimar Estebanja, ő is messziről fogja szemlélni, míg a patrona összejön a főhőssel, amaz meg lelép a lányával 15 év múlva. Erre kiderült, h. a szolgaképű a főhős. Hoppácska.
  A gonoszok ütősek, és Cantú meglepően jóképű, ahogy öregszik, vagy csak jó a haja. Salinas üde. Moussier meg a főbarom az Entre el amor y el odiót idézi.
  Ruffo sír, de közben keménykedik is. “Az összejön a két főhős- meglátja a kiscsaj-vacilál a patrona, de aztán beadja a derekát- majd megnyugszik a kislány” jelenet ritka ostobára sikerült, lehet, h. erre írták, h. rossz a rendezés, lehet benne valami. Legyen rövid az előzmények rész, de ne ennyire banális és klisés.
  Ruffóval nekem tehát nincs bajom, Meier meg szokatlan. Amennyire ismerem a mexikói közízlést, ez még önmagában nem okozza a tn bukását. Illetve általában meglepetést okoz a kinti közízlés.

  Válasz
 • 2. laci70  |  2014/06/05 - 20:07

  Az én Noram nem öregszik, de nem ám ❤ 🙂 Hihetetlen jól tartja magát! Meglepett, hogy Tarso ebben is játszik (Noraval az Esmeralda óta ismerik egymást)! Jól bírja még az öreg, számomra az örök Melesio.

  Válasz
  • 3. rent25  |  2014/06/05 - 22:10

   Ezzel én is így vagyok! Melesio por siempre! 😀
   Nora valóban gyönyörű. Ez a főcím pedig zseniális!
   Nem győzöm újra, meg újra nézni. 🙂
   Fabian Roblesnek meg kifejezetten jól áll ez az új külső! 🙂

 • 4. Marcsi  |  2014/06/06 - 13:19

  Nekem tetszik a főcím…De inkább azon morfondíroztam, hogy vajon Meier és Díaz a valóságban is össze fog e jönni vagy sem. 😛

  Válasz
  • 5. Ate  |  2014/06/06 - 19:53

   Kalácsképű Meier és Diaz? Durva lenne. Sztem Meier egyáltalán nem jóképű. Az volt, nem mondom, vannak jó képek ifjúkorából, de most már győzködni kell majd engem, h. Ariadne belezúg. Korban is jobban illik Ruffóhoz is. Meier is 44 éves és kb. annyi is szerepe szerint, Ruffo meg 52 és 42 éveset játszik.
   Diaz meg 28. Tudom, h. ez önmagában nem akadály, de én akkor sem hiszem, h. bármi lenne köztük a végére.
   Diaz és Mane? Hát, lehet, h. ő is visszalépés lenne az amúgy épp Budapesten sétálgató Lanus után. 🙂

 • 6. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2014/06/06 - 13:47

  Nagyon tetszik a főcím és a betűtípusok! Végre fejlődik a Televisa hangulatilag. Ha beraknának több melegszálat még jobb lenne.

  Válasz
 • 7. suxel  |  2014/06/06 - 17:53

  Marcsi: en Ariadnen es Manen filoztam, haha. 😀

  Válasz
 • 8. Devilrose  |  2014/06/06 - 22:04

  Nekem eddig tetszik, bár jól elhúzták a gyermek éveket. Ami viszont nem fog tetszeni: ha Ruffo és Diaz versenyt fognak bömbölni.
  Ha azt nézzük, hogy Diaz Ronnal és Lanussal is járt(nem lehet azzal vádolni, hogy nem viszi haza a munkát :D), hát el tudom képzelni, hogy összejön Meier-rel. Amúgy aligha egy Angelina Jolie, hogy Meier ne feleljen meg neki. Csőrike jut róla eszembe. 😀 Nem vagyok Meier rajongója( a Zorrót rüheltem), de jól néz ki a korához képest.
  Ruffo, Sabine( a Bűnös vágyakhoz képest nem olyan randa csontos az arca), Nora, Estrella és Cantu is a legjobb formájában van
  Zavala fiatal énje is odatette magát.
  Diaz is odatette magát, bár ezt a pucér fürdőzést nem néztem ki belőle, persze hátulról mutatták és a feneke is takarva volt, de akkor is bevállalós egy jelenet.

  Válasz
  • 9. Ate  |  2014/06/07 - 03:44

   Hazaviszi a munkát. 😀

   Én nem éreztem, h. elhúzták volna a gyermekéveket.

 • 10. Mary  |  2014/06/06 - 22:22

  Ha már azt vesszük, hogy Ari az utolsó két tn forgatás közben összejött a pasikkal, akkor most szerintem Mane következik. 😀 Meg állandóan posztolgatnak twitteren közös képket. Ronnal is így kezdődött. 😀

  Devilrose: ha bevállalós Diazt akarsz látni, nézd meg Lmdv fináléját.

  Válasz
 • 11. tibitoma  |  2014/06/07 - 06:21

  Észrevettétek már, hogy az oldal bal alsó sarka fölött egy kicsivel van egy smiley?

  Válasz
 • 12. bence1996  |  2014/06/07 - 10:11

  De durva 😀 én sose találtam volna meg 😀

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum