10 egynyári főhősnő

2014/05/04 at 08:42 11 hozzászólás

ximena-navarrete-es-magdalena-620x345

Kevés színésznőnek adatik meg az a kegy, amelyből része volt például Lucerónak vagy Silvia Navarrónak, jelesül hogy képernyőre kerülésük pillanata óta folyamatosan főszerepben tündökölhetnek. A legtöbben kénytelenek szépen végigjárni a szamárlétrát, míg egy nap rájuk nem mosolyog a szerencse (vagy valamelyik producer), és megajándékozza őket első főszerepükkel. Máskor azonban elég a megnyerő külső, a más művészeti ágban elért sikerek vagy egy rokoni kapcsolat, hogy a színésznőaspiráns egyből főhősnő legyen – a mély vízbe azonban könnyű belefulladni, ahogy láthattuk azt tavaly Ximena Navarrete vagy Gloria Trevi esetében, még ha akadnak  is bőven ellenpéldák is (Blanca Soto, Eiza González stb.). A tovább alatt tíz olyan színésznőt találtok, akiknek ilyen-olyan okokból főhősnőként csak pünkösdi királynőség jutott, lássuk, kik ezek:

1valentinaaltamira_138514594076___484x363

1. Alpha Acosta (Morelia)

Az egynyári főhősöket leginkább a rózsanovellák mezején szakajthatjuk le, hiszen itt nem kell különösebb eszköztárat felvonultatni, a főhősnőnek nincs más dolga, mint bambán nézni és bőgni – gondolnák a producerek, ám azt elfelejtik, hogy a rózsanovellák sikerében a megkapó miliőn túl a karizmatikus főhőspárosnak is nagy szerepe van, ha pedig ennek egyik tagja a szépségén kívül mást nem igen tud felmutatni, ott komoly bajok vannak. Így történt ez Alpha Acosta esetében is, akinek pár jelentéktelen mellékszerep után odaadták az 1994-es Morelia (az Un refugio para el amor eredetijének) főszerepét Arturo Peniche mellett, ám a sztori korántsem vonult be a legnagyobb sikerek közé, sőt, így Acosta a tizenöt perces hírnév után nem sokkal a TvAztecához, később pedig a Telemundóhoz kényszerült állandó háttérelemnek, jelenleg a La impostorában láthatjuk.

65f9c5_650b745da43942e19ed5ec9ff907f3a6.jpg_srz_547_368_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz

2. Maite Embil (La paloma)

Maite Embilnek, akinek sok emlékezetes mellékkaraktert és főgonoszt köszönhetünk, szintén ígéretesen indult a karrierje a ’90-es években: azon túl, hogy Plácido Domingo unokahúgaként énekesnői álmokat dédelgetett, első telenovellájában, az 1995-ös La palomában (A galamb) is főhősnőként debütálhatott. A párját alakító Gerardo Hemmer azonban pár héttel a novella bemutatója után tragikus hirtelenséggel elhunyt otthonában egy gázömlés következtében, a sorozatot jegyző José Rendón pedig úgy döntött, kegyeleti okokból leveszik a novellát a műsorról, Maitét pedig követte a balszerencse, és soha többé nem hívták főszerepelni.

ana_colchero_foto_actual

3. Ana Colchero (Alondra)

Bár nála nem beszélhettünk mélyvízbe dobásról, hiszen bőven voltak szerepei az Alondra előtt is, az élen a Corazón salvaje gonosz Aimée-jével, Ana Colchero ígéretes főhősnői karrierje is drámai gyorsasággal ért végig, bár inkább a saját hibájából. A közepesen sikeres, kosztümös Alondra után a színésznő a frissen nyíló TvAztecához emigrált, akikkel szerződésszegés miatt szintén összerúgta a port, és félúton ottani főszerepét is másnak kellett átvennie a Nada personal c. bűnügyi telenovellában (sovány vigasz, hogy pár éven belül pert nyert a munkaadóival szemben). Az egykori színésznő ma már nem vágyik nagy visszatérésre, ehelyett profilt váltott és inkább romantikus regényeket ír.

1214537784580_f

 4. Yuri (Volver a empezar)

Nem Gloria Trevi volt az egyetlen extravagáns énekesnő, akit Larrosa rádumált egy telenovellára, húsz éve,  1994-ben az akkor már befutott Yuri vállalta el a Volver a empezar (Újrakezdés) című sorozat főszerepét, mégpedig a saját magát alakító Chayanne partnereként. A popnovella, ahol a rosszakarói által megbuktatott Reny nevű szupersztár (itt legalább a karakter az őt játszó énekesnő profiljába vágott) a szintén popénekesként vergődő Chayanne karjaiban keres vigaszt. A szokatlan alapfelállás ellenére a novella sikeres lett, DVD-n is kiadták, ám ezzel együtt Yuri fényes telenovella-karrierjének végére is pont került. Érdemes vetni egy pillantást a főcímre is, ha nyakig akartok mártózni a kilencvenes években.

tiare-scanda

5. Tiaré Scanda (La culpa)

Tiaré egykori muchachitaként akár kolleginája, Kate del Castillo pályáját is befuthatta volna, ám első és egyetlen főszerepe 1996-ban Raúl Araiza partnereként a La culpa (A vétek) című sorozatban nem okozott osztatlan sikert sem a nézők, sem a kritikusok körében. A novellára ma is rossz szájízzel visszagondoló Tiaré annak idején az írókra panaszkodott, majd belátta, hogy neki nincs sok keresnivalója a főszerepben: “rájöttem, hogy ahhoz, hogy valaki főhősnő legyen, nem feltétlenül kell jó színésznőnek is lennie, csak a főhősnőt kell tudnia eljátszani: szépnek lenni, összeráncolt homlok nélkül sírni, szépen szenvedni. Én nem tudok szépen szenvedni” – nyilatkozta pár éve. Tiarét azóta számtalan mellékszerepben láthattuk (Laberintos de pasión, Amarte es mi pecado, Por ella soy Eva), ám azt ő sem állítja, hogy ha egy jól megírt főhősnőt ajánlanák fel neki, zsigerből nemet mondana.

6. Carina Ricco (Morir dos veces)

Carina Ricco akkor vált híressé, mikor néhai férje, Eduardo Palomo is befutott a Corazón salvajéval, és a rajongók már tűkön ülve várták, mikor tér vissza újra a színész a képernyőre. 1996-ban aztán José Rendón producer gondolt egyet, és felkérte Eduardo nejét, hogy játssza el új novellája, a Morir dos veces (Kétszer meghalni) főszerepét férje oldalán, amelynek a “civilben” énekesnőként dolgozó Carina boldogan eleget is tett. A sztoriban egy háziasszonyt játszott, akinek a férje szívrohamban meghal, és azt hiszik, ő ölte meg, ám az esetet vizsgáló nyomozó (Palomo) egyre inkább beleszeret a hamisan megvádolt nőbe. Carina színészi képességei finoman szólva is limitáltak voltak, így a novella csúfosan megbukott, összesen 55 rész készült el belőle, Carinát pedig mindenki jó időre elfelejtette, ezért is okozott meglepetést, mikor tavaly ismét színésznőként láthattuk viszont a Gossip Girl Acapulcóban.

dominika-paleta-1767465dominika-paleta-10

7. Dominika Paleta (Amada enemiga)

Kevesen tudják, hogy Dominika is jó kislányként kezdte, Carlos Sotomayor figyelt fel rá először, és hívta meg 1997-ben, hogy játssza el a főszerepet Amada enemiga (Drága ellenség) című  sorozatában, ahol egyazon férfiért, (az egyébként szintén hamar a süllyesztőbe kerülő) Enrique Ibáñezért kellett küzdenie történetbeli édesanyjával, Susana Dosamantesszel. A nagy rivalizálásban aztán kisvártatva kiderült az is, hogy Dominika milyen meggyőző gonosz lenne, így a következő évben máris a Bracho családban találta magát, a főszerepektől pedig azóta is egyre jobban távolodik.

Cynthia-Klitbo-se-casa-este-fin-de-semana

8. Cynthia Klitbo (La casa en la playa)

Klitbo bizonyos szempontból kilóg ebből a listából, hiszen számtalan gonosz szerepben bizonyíthatott, mielőtt Yuri Breña és felesége, Pinkie Morries azzal a meredek ötlettel álltak elő, hogy La casa en la playa (Villa Acapulco) című novellájukban legyenek most az örök gonoszok a főszereplők, így esett a választás Klitbóra és Sergio Goyrira. A közönséget annyira lesokkolta, hogy pozitív szerepben látta a főhősöket, hogy a siralmas nézettséggel Cynthia főhősnői karrierjét is hamar zsákutcába terelték (noha az utóbbi években úgy érzem, mintha megint inkább csak pozitív karaktereket fogadna el).

camila-sodi

9. Camila Sodi (Inocente de ti)

Thalía unokahúga már csak az impozáns nagynéni miatt is előnyt élvezett, mikor 2004-ben Nathalie Lartilleux agyában megfogant a María Mercedes remake-jének ötlete. Azt sem mondhatnánk, hogy Camila nem birkózott meg a feladattal, de az is tény, hogy az Inocente de ti sikere jóval elmaradt a korabeli slágersorozatokétól, a színésznő pedig a közelébe sem ment többé a telenovelláknak, és inkább amiatt lett híres, hogy férjhez ment Diego Lunához.

africazavala

10. África Zavala (Peregrina)

Nathalie Lartilleux pályafutása kezdetén imádott főszerepekkel dobálózni, és láthatóan többre tartotta a tehetségnél a friss és üde ábrázatot, így kerülhetett a Televisa színésziskolájából a még meglehetősen zöldfülű África hamar a tűz közelébe, egyből egy dupla (anya-lánya) szerepben a Peregrina című sorozatban. Zavala tipikusan az a színésznő, akinél ha még pár évet várnak, fantasztikus főhősnővé ért volna, ám a Peregrina bukása után olyan, mintha félnének újra lehetőséget adni neki, noha azóta számtalan remek szerepben bizonyította rátermettségét.

És ti mit gondoltok, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó főhősnő legyen? Lehet valaki sikeres az első pillanattól kezdve?

Entry filed under: Tízes listák. Tags: , , , , , , , , .

“La Gata” – íme a poszter Hírek – 2014. május 5.

11 hozzászólás Add your own

 • 1. rent25  |  2014/05/04 - 12:20

  Nekem az a véleményem, ha valaki már “megnyert” egy-két novellát (pl: Spanic, Thalía, Lucero vagy a mostaniak közül Boyer, Contreras), az bukhat igen nagyot, az újabb esélyt úgyis meg fogja kapni. Ellenben a friss húsokkal, akiket egyből a mély vízbe dobnak. Bár azt nem értem, Maite Embilnek miért kellett így “megbűnhődnie” hiszen nem ő tehetetett szegény Hemmer haláláról.

  Válasz
 • 2. rent25  |  2014/05/04 - 13:36

  Még ide sorolnám Eugenia Caudurot is, akinek egyetlen főszerepe volt 2001-ben az El precio de tu amor.

  Válasz
  • 3. MarcoPolo  |  2014/05/04 - 15:03

   Persze, vannak még bőven, akiknek csak egy főszerep jutott, akár Eugenia, akár Alejandra Barros, Elizabeth Álvarez, Ingrid Martz de azért ők sok-sok évig güriztek, nem egyik pillanatról a másikra lettek főhősnők, plusz azóta is jelen vannak, vagyis néhány fenti arccal ellentétben nem tűntek el a süllyesztőben, csak épp nem főhősnőként jött be nekik az élet.

 • 4. rent25  |  2014/05/04 - 13:44

  La casa en la playa: Szerintem pont ettől volt iszonyat jó ez a novella, hogy nem a megszokott tündi-bündi főhőspár nézett vissza ránk a képernyőről. A főcím, illetve a szerelmesek alatt felcsengő dal Francisco Céspedes: Donde está la vida, meg annyira jó volt, hogy borsózott tőle az ember bőre. Az is furcsa volt, hogy a főhősnő cigizett, ami egyáltalán nem vall rájuk. 🙂
  Számomra egy nagyon különleges novella volt, amivel hazánkban nagyon kegyetlenül elbántak. Remélem egyszer végre előveszik és teljes részekkel újból végignézhetjük.
  Az egyik legjobb televisás novella volt! A parádés szereposztásról meg nem is beszélve (M. Levy, M. López. B. Guerra, M. Cimarro, I.L. Tarso, S. Ligarde stb, stb.)

  Válasz
 • 5. suxel  |  2014/05/04 - 14:00

  Meg sem lepodom mar ezen az ujabb 10…cikken, s azon, hogy innen mar nem csak 1-2 nev ismeretlen a szamomra. Ismet pompas osszeallitas szuletett. 🙂
  Alpha Acosta: a kigyo Consuelo volt az elso karaktere, amit eloszor lattam tole, most pedig a misztikus Leticiat, aki valojaban Valentina jatssza a LI-ben. Furcsa pozitiv szerepben latni, de nem rossz benne, ugyanakkor nagyon sajnalom, hogy a karaktere megrekedt Lila Martin vagy Fidelia Breton szintjen, es hasonloan Soledad Volcanhoz neki is a 100 ev fogsag jellegu szerep jutott, ami szomoru, mert szerintem joval tobb van a szinesznoben, mint amit e tipusu karakterek megkovetelnek. Nem tipikus fohosno alkat, igy meg is ertem, hogy nem futott be, de eros tamogato karakterek, villanak jarnanak ki neki. A Moreliaban szerintem az sem lehetett szerencses, hogy Arturo Peniche volt a partnere.
  Embil: nem ismerem, de csatlakoznek rent25-hoz.
  Ana: a neve ismeros, de semmi tobb, talan konyvboriton lathattam a nevet korabban.
  Yuri: enekesnokent csodalatos, es szerintem maradjon csak meg enekesnonek. Nem kell minden teruleten jeleskedni, eleg szerintem, ha egy valamit csinal, de az maximalistan, professzionalisan.
  Tiare: sokak szerint nagyon jo volt a Julieta Rociojakent, de nekem nem ragadt meg valamiert. Mostanaban a pobres Vilmajakent lathatjuk, nem latok benne tovabbra sem foszereploi venat, a mellekkarakterek az o terepe szerintem, bar lehet csak en skatulyazom be ennyire.
  Carina: ot sem ismerem, de arcberendezes alapjan nem szimpi.
  Dominika: korabban irtam mar rola, en ot negativkent latom szivesen, csak jo lenne, ha kicsit szelektalna a no, es ralatassal lenne mit erdemes es mit nem.
  Cynthia: sokoldalu, nekem meggyozo mind pozitivkent, mind negativkent, de nem fohosno alapanyag. Kar, hogy a sorozata megbukott Goyrival, mert amit lattam belole, szerintem az korant sem rossz.
  Camila: ot sem lattam, nyilatkozni igy nem tudok rola.
  Africa: cdl-ben es ccea-ban lattam jatszani, meg adp-ben epizodszereplokent, szep no, szep no, de nekem hianyzik belole valami, ezekben a szerepekben nem tudott kiemelkedni nekem.
  +1: Ximenarol szerintem meg hallani fogunk, habar bukott a viharral.

  Válasz
 • 6. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2014/05/04 - 17:18

  Colchero szép nő volt és meglepődtem amikor a Nada Personalt nézve Christianne Gout vette át a helyét. Tűz és víz volt a két színésznő. Colchero az Isabella, mujer enamoradában is főszerepet játszott. Ott is volt egy gonosz ikertesója.
  A Villa Acapulcót 17 évesen láttam még 2003-ban. A TV2-n reggel 9 után a Stahl konyhája után sugározták és nagyon tetszett! Mindössze 100 részes volt, de végignéztem.
  Maite Embilt először a Rebecában láttam, abban elkeseredett meddő csajt játszott Jorge Luis Pila párjaként, aztán az Olvidarte Jamasban is szerepelt Florenciaként. A Tres Mujeresben is láttam.
  Camila Sodi tudtommal nem volt szimpi az Inocente de ti forgatása közben. Kicsit többet képzelt magáról és Thalia uncsitesójaként villogott. Nem szerettem a csajt, láttam az arcán a képmutatás jeleit. Pont ugyanaz a véleményem Eiza Gonzalezről is.

  Válasz
  • 7. Emma  |  2014/05/05 - 10:55

   Teljesen egyetértek EIza Gonzalezzel kapcsolatban, nekem is szörnyen ellenszenves és bizony nagyon beképzelt…Színészkdni még alig láttam, de az a kevés nem tetszett, a hangja már jobb, de a személyisége…

  • 8. Milibindi  |  2014/05/06 - 00:49

   De jó, hogy írod, a Rebecát! Nem ugrott be, honnan ismerős Maite Embil arca! Hát Persze Carolina a Rebecából! Na igen az egy nagyon erős mellékkarakter volt! Megmutathatta bőven a tehetségét! Annyi minden történt vele, hogy egy főhősnővel sem történhetett volna több minden! Kálváriája meddőséggel kezdődött, amire ráment a házassága Nicolassal (Jorge Luis Pila), akinek viszonya lett a főhősnő (Mariana Seoane) húgával Niurkával (Ana Patricia Rojo), aki régebben prosti volt. Aztán verekedés közben majdnem megöli véletlen a vetélytársnőjét.Öngyilkossági kísérlet is volt. Végül apáca lett belőle . Ha ez még mind nem elég kiderült hogy az anyja valójában az őrült házvezetőnő. Remek karakter volt és remek alakítás! Rebecát aki még nem látta bárkinek ajánlom, hogy nézze meg!
   Egyébként Mariane Seoanét is ide sorolhatjuk szerintem! Beskatulyázódott a negatív szerepekre, pedig Rebeca karaktere nagyon-nagyon jól állt neki! Szívesen látnám még főszerepben!

 • 9. Zsupo  |  2014/05/04 - 18:01

  Adriana Nieneto is ide tartozik ő csak a Locura de Amorba volt főhősnő de onnan sajnos idő előtt távoznia kellett.

  Válasz
 • 10. laci70  |  2014/05/04 - 20:52

  Nos, akiket ismerek:

  “Tiaré Scanda”
  Szerintem nem főhős típus, mellékszerepben viszont lehet akár kulcsember is.

  “Dominika Paleta”
  Sajnálom, hogy soha nem futott be igazán. Pedig a képességei meglennének hozzá. Nekem kezdettől fogva szimpatikus, 3 telenovellában láttam s mindegyikben jó volt.

  “Cynthia Klitbo”
  Ugyanaz a véleményem mint fentebb Tiaré-ről.

  “Camila Sodi”
  Szép leány (ezt muszáj volt leírnom 🙂 ), de nem láttam tőle semmit.

  7. Zsupo
  Igen, nekem is rögtön beugrott Adriana Nieto. Ő is befuthatott volna.

  Sokkal többre becsülöm azokat, akik végigjárják a szamárlétrát. Soha nem értettem egyet azzal, hogy valakit csak úgy, a mélyvízbe dobjanak, ritkán jöttek ki onnan “élve”.

  Válasz
 • 11. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2014/05/05 - 23:56

  Adriana Nietoról azt olvastam még anno hogy az Azteca felkarolta volna.

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum