10 jobb sorsra érdemes televisás színésznő

2014/04/28 at 08:01 15 hozzászólás

erika-buenfil-620x336

A La gatában hamarosan Maite Perroni anyját alakító Erika Buenfilt sokan megszólják a fórumokon amiatt, hogy a hatalmas sikerű Amores verdaderos után nem becsülte magát annyira, hogy várjon egy újabb, hasonló kaliberű főszerepre, hanem elszegődött ismét bolond anyát játszani a szeméttdombra Lartilleuxhöz. Habár a döntés mellett pro/kontra is fel lehet hozni érveket, az biztos, hogy Erika többek között annak is köszönhette annak idején, hogy Nicandro Díaz őt választotta ki Victoria Balvanera szerepére, hogy évekig keményen melózott a sokszor rangon aluli mellékszerepekben.

Az alábbi cikkben azokat a televisás színésznőket szedtem össze, akiket vagy méltatlanul hanyagolt a gyártó az utóbbi időben, vagy pedig olyan szerepekbe skatulyázódtak be, ahonnan Erikához hasonlóan lenne bőven erejük kitörni, ha hagynák őket. A lista szubjektív, és nem követ rangsort, és biztos van nektek is hasonló top 10-etek, a kommentekben elő lehet rukkolni a nevekkel!

nuria-bages-es-fidelia-breton-630x362

1. Nuria Bages

Az idősebb generációból egyértelműen Nuria az, akinek a legnagyobb sajnálkozással követem a pályáját, hiszen a színészi képességei alapján sokkal többre tartom, mint amit például a Mentir para vivirben kellett leművelnie, ahol jóformán saját történetszála sem volt. Ha visszagondolok arra, hogy 2004-ben Laura Flores mellett ő is fő esélyes volt arra, hogy eljátszhassa a főszerepet a sokat dicsért Piel de otoñóban, mindig eszembe jut, micsoda lehetőség lett volna, hogy új löketet adjon a karrierjének (azzal együtt, hogy Laurától sem sajnálom egy cseppet sem a szerepet). Úgy látszik, a Televisa már csak támogató karakterű mellékszerepekben számít rá, pedig egy erősebb villanát vagy drámai szituációba kényszerülő anyát is kirázna a kisujjából.

altair1

2. Altair Jarabo

Altair a Código postal-beli pozitív karaktere után nagy reménység volt, ám nem menekült attól, hogy ő legyen generációja Karla Álvareze (még a kezdő karakter, vagyis María Mercedes húga is stimmelt), rekordsebességgel kedvelték meg a nézők pimasz és kacér főgonoszként, ám az Al diablo con los guapos, az En nombre del amor, a Mi pecado, a Llena de amor és az Abismo de pasión hasonszőrű karakterei végül már szinte csak a nevükben különböztek, illetve abban, hogy megjavultak-e a novella végére, egyedül a Mentir para vivir promiszkuis Raquelje bizonyult kisebb felüdülésnek. Abban azt hiszem, egyetérthetünk, hogy Jarabónak fekszenek a villanák, de olyan jó lenne már egy erős karakterű főhősnőt is látni tőle.

cecilia_gabriela

3. Cecilia Gabriela

Ő a másik Erika Buenfil mellett, akire ugyan sosem ragyogott olyan erősen a reflektorfény, mint generációja nagy csillagaira, mindig ott volt a háttérben, és jobbnál jobb karakterekkel ajándékozta meg a nézőket, akár főgonoszról (Juro que te amo, Mujeres asesinas), akár pozitív karakterről (Mentir para vivir) volt szó. Ideje, hogy ő is megtapasztalja a neki kijáró dicsőséget, ha már 2004-ben, mikor Rubí szerepére áhítozott, José Alberto Castrónak Bárbara Mori jobban bejött.

nora_salinas

4. Nora Salinas

Az örök Gracielita sajnos pályája elején nem igazán tudta felmérni, hogyan is sáfárkodjon a hirtelen jött népszerűséggel, és a Rosalinda sótlan Fedrája után sajnos igen hamar el is tűnt a süllyesztőben, és szinte csak gyereknovellákban dolgozott. Bár a Carita de ángel parókás nagynénijeként sokan emlékeznek vissza rá, és volt is két főszerepe a szintén gyerekeknek szóló María Belénben, valamint az Amy la niña de la mochila azulban, egészen 2008-ig kellett várni arra, hogy ismét szélesebb közönség is felfigyeljen rá. A Fuego en la sangre-beli nagy visszatérés óta néha fel-felbukkan, legközelebb például a La malqueridában, szépsége és karizmája azonban többre is predesztinálná, akár még egy főszerepre is.

carmen_becerra

5. Carmen Becerra

Carmen sokatok kedvence volt a Querida enemiga álnok Sarájaként, amely karakterrel mindenképp bekerült a nagy novella-gonoszok panteonjába. Mégis, azóta hűlt helye van a slágersorozatokban, csak Lucero Suárez szánja meg mindig egy-egy vendégszereppel aktuális sorozatában, amelyekben bár lubickol, nem olyan átütőek, hogy a színésznő visszakapaszkodhasson az őt megillető helyre.

natalia-esperon-

6. Natalia Esperón

Ő az, aki az anyaságért feláldozta ígéretes főszereplő-karrierjét, bár ki tudja, talán a 2000-ben forgatott Por un beso után egyébként is a feledés homályába merült volna. Mikor hébe-hóba, három-négy évente visszatér a képernyőre (La esposa virgen, En nombre del amor, Amores verdaderos), mindig nagyon örülünk, és lehet, hogy pont a várakozás teszi igazán örömtelivé a viszontlátást, hiszen Natalia kisugárzásával kevesen vetekedhetnek.

dominika_paleta

7. Dominika Paleta

Dominika generációja egyik legjobb főgonosza, ám ő is pont abba a korba lépett, mikor már a fiatal hisztérikákhoz túl idős, anyósnak pedig túl fiatal. A Mañana es para siemprében egész hiteles bolond volt, ahogy a Mujeres asesinasban is rémisztően jól megoldotta a vallási fanatikus karaktert, így nem is értem, miért bohóckodik még mindig a Triunfo del amorhoz vagy a Por siempre mi amorhoz hasonló blődségekben (és ahogy nézem, utóbbiban így a sztori végére teljesen el is sikkadt a karaktere). Szóval több teret Dominikának (ha már a húga úgy döntött, hogy kiszállt a telenovella-buliból)!

alexa_damián

8. Alexa Damián

Nem tudom, emlékeztek-e még a Primer amorból Kuno Becker nővérére (civilben egyébként a producer, Pedro Damián lánya), nekem annak idején az egyik kedvenc szereplőm volt, és később is sok izgalmas karakter megtalálta, játszott a Clase 406-ben és volt fiatal főgonosz is (Barrera de amor, Las dos caras de Ana). Sajnos az ő visszatérésére elég kicsi az esély, ugyanis miután férjhez ment, Londonban telepedett le a férjével, és fel is hagyott a színészkedéssel. Persze ettől én még reménykedhetem.

lourdes_reyes

9. Lourdes Reyes

Őt a Por tu amorban kedveltem meg, ahol a fiatalon teherbe eső Marifét formálta meg, noha igazán nagy népszerűségnek örvendő karaktere azóta sem volt, de mindenben tetszett, ahol csak találkoztam vele. Az elmúlt évtizedben főleg Mapat foglalkoztatta, emlékezeteset alakított a Juro que te amóban, tavaly pedig a Cadenatres is felfigyelt rá, és megkapta a Las trampas del deseo c. széria egyik főszerepét. Miután nyilvánosan is felvállalta, hogy a nőkhöz vonzódik, nem igazán melengeti a keblén a Televisa, de ettől függetlenül remélem, hogy nem is felejtik el teljesen.

_14-Joana_Benedk_2-00bc7b76-8b2b-102c-b0dc-0019b9d5c8df

10. Joana Benedek

A romániai magyar felmenőkkel is büszkélkedő színésznő Venezuelából került Mexikóba, az Ángelában pedig állítólag olyan félelmetesen jól játszott, hogy a pletykák szerint maga Angélica Rivera kérte meg a férjét, vagyis José Alberto Castrót, hogy idő előtt nyírja ki Joana karakterét a sztoriból. A szép színésznő az Amigas y rivalesben is mindenkit maga mögé utasított, és számomra érthetetlen is, hogy miért nem tudott azóta sem hasonló karakterrel kitörni. Egy idő után már csak Larrosa novelláiban kapott sablonszerepeket, ahol csak a dudáival kellett érvényesülnie, egyedül a Destilando amorban volt egy értékelhető figurája. Sajnálom Joanát, mert ha mondjuk a maga idejében lehetőséget kap egy kettős főszerepben, mint a szintén venezuelai Gabriela Spanic, akár ő is mosolyoghatott volna nem is olyan rég a magyar repülőtéren.

És ti kiket látnátok többször, minőségibb szerepekben a képernyőn?

Entry filed under: Kritika, Sztárhírek, Tízes listák. Tags: , , , .

Szavazz – Melyik premiert várod a legjobban? “La Gata” – egy hét múlva premier!

15 hozzászólás Add your own

 • 1. Emma  |  2014/04/28 - 09:41

  Carmen Becerra pályáját egyszerűen nem értem, miért nem lett sokkal sikeresebb? Elképesztőt művelt a QA-ban..
  Akit még én hiányolok, az az Esmeralda Aurorája, Elsa Navarrete, nagyon megkedveltem, és ha főhősnek gyenge is, azért mellékszerepekben jó lenne.

  Válasz
 • 2. Devilrose  |  2014/04/28 - 10:03

  Szerintem ezekben a hölgyekben nem igen van több. Erika kimondhatatlan nevű valószínűleg tudja, hogy az AV egyszeri alkalom volt és ő hosszú távon a gyengébb szerepekre van kalibrálva. Nora Salinas-nak a férjhez menetel és gyerek vállalás tett keresztbe, aztán meg a megromlott házasság. Az a 2-3 év bővel elég volt. Ha teszem azt Angelique Boyer lebabázna, azonnal búcsút inthetne a főműsoridőnek. Altair pocsék színésznő, Esperón szintén…egyesen utáltam, mikor ENDA-ban szerepelt és megjelentek körülötte azok a rajzolt krix krax-ok. Carmen Bacerra jöhetne, nagyon ügyes volt hat éve. Alapvetően mindenki kiszorul, összeteheti a két kezét pl René Stickler, mert anno jutott neki bővel főszerep, az elmúlt években viszont csak van.
  Dominika Paleta hajszín és frizura váltása volt rossz, 1998-ban őt tartottam a legszebb színésznők egyikének. Ez a hajszín fakóvá és jelentéktelenné teszi.
  Én úgy vélem, hogy Chantal Andere vagy Alejandro Riuz is többre hivatott annál, mint ami jutott neki.
  Manuel Landeta is minden ratyit elvállal, pedig aligha hiszem, hogy rászorulna a zsetonra. Én anno Marlene Favelától is többet vártam(hiába van a háta mögött jó pár főszerep, botrányosan sablon az egész). Tudni kell nemet mondani és ha nem kap jó szerepet lehúzni a rolót.

  Válasz
 • 3. Milibindi  |  2014/04/28 - 11:32

  Még gondolkodom, egy-két név nekem is eszembe jutott!
  Margarita Magana, Rossana,San Juan, Laura Carmine, esetleg Chantal Andere

  Első korben nekjem is férfiak jutottak eszembe egyébként
  Alejandro Avila, Alejandro Ruiz , Fabian Robles

  Még gondoljodom a színésznőkön:: Laisha Wilkins is eszembe jutott ,még aki a Sonadoras Emilijája után megérdemelte volna , hogy lehetőséget kapjon..

  Válasz
 • 4. suxel  |  2014/04/28 - 12:12

  1, Nuria Bages: emlékezetes jelenete egyetlenegy volt az MPV-ben, amikor lezavart egy hatalmas pofont a már villana Marliuz Bermudeznek. A sorozat előtt kissé frivol, ódivatú, de pletykás nagynéniként tüntették fel, de nem igazán tudott belőle sokat átadni a megírt karakter miatt.
  2, Altair: nem tudom mennyire előre szájába adott szöveg vagy sem, de úgy nyilatkozott a csaj, hogy van akinek jobban állnak a pozitív karakterek, van akinek a negatív, s ő az utóbbiba tartozik. És ő jól érzi magát az eddigi karaktereiben. Ha tényleg így gondolja, akkor tényleg egy butus szöszi a csaj. Most hogy pihen és az ékszerkollekciójával foglalkozik, remélem kicsit átgondolja a visszatérés előtt, hogy milyen szerepben tűnne fel ismét. Nem rossz színésznő egyébként, nálam favorit.
  3, Cecilia Gabriela: elkápráztatott a MPV Lucinájaként, ott nem volt egy rossz karakter. Nekem a La Madrastraban is tetszett, de valamiért úgy érzem, hogy neki az erős mellékszerepek az adottak.
  4, Nora Salinas: számomra rejtély a nő, pedig tényleg benne is ott van a kurázsi. Bár valamiért őt is villanaként látnám szívesen.
  5, Carmen: akármilyen fondorlatos gonosz volt, szerintem egy kicsit lehetett szeretni a lányt. Nem tartom generációja legnagyobb színésznőjének, de ha adnak neki több teret, akkor simán elboldogult volna a ráosztott szerepekkel, s valamiért úgy érzem Lucero Suarez is csak úgy odadob neki azóta valami koncot, nem a fő-főgonoszi posztot birtokolhatja.
  6, Esperón: Túl sok kötődésem nincs hozzá, de őt jó látni a képernyőn,ha felbukkan valamiben.
  7, Nekem annyira nem jött be a bolond Liliana szerepében, furcsa volt mindvégig, de főgonoszait imádom. Az a baj, hogy utóbbi két sorozatában béna karaktereket vállalt el.
  8, Nagyon régen láttam a sorozatot, s most nem ugrik be róla semmi sem.
  9, Reyes: csak a Vendavalban láttam, szimpatikus volt a nő, s lehetne vele szerintem drámaibb sorsú karaktereket játszatni. Tipikusan az a sorozat volt, ahol több olyan szálat raktak bele, ami külön történetként is megállta volna a helyét. Itt Ilse karaktere lelépett a főhősnő pasijával, majd visszatért, hogy már két felnőtt fia szeretetét visszaszerezze, akiket fiatalon magára hagyott, ugyanis nem érezte magát felelős anyának, érettnek az anyaszerepre. Örülök, hogy az Argos adott neki lehetőséget. 🙂
  10, Joana Benedek: valamiért ő nem áll közel hozzám, kissé ellenszenves maga a nő. Az Angela Catalinájaként rossznak nem tartottam, de olyan hű de kiemelkedőnek sem.

  +1: Buenfil: egy dolgot fűznék hozzá: ki lenne a jobb milf az LM-ben: Ruffo vagy Buenfil? Kár, hogy Ruffoval jobban el lehet adni egy sorozatot.

  Válasz
 • 5. Milibindi  |  2014/04/28 - 12:23

  Talán még Alejandra Procuna is megérdemel volna egy jobb lehetőséget!
  ( Férfiaknál eszembe jutott még Carlos de la Mota, de ez nem a kérdésre válasz :D)

  Igazad van Suxel , ha Altair komolyan gondolja, akkor tényleg egy “szőke nő” (Nehogy megsértődjön valaki, nem konkrétan a hajszínére gondoltam, hanem átvitt értelemben az eszére! Természetes , attól, hogy valakinek szőke haja van, lehet okos intelligens ember! )

  Válasz
 • 6. szabina333  |  2014/04/28 - 13:14

  Nuria Bages ♥ ♥ ♥
  nos igen, neki bőven juthattak volna még szerepek, sajnos a Televisa nem értékeli hogy természetes értékekkel rendelkezik…

  Cecilia Gabriela – uhhh ő egy nagyágyú! Annyiféle szerepben láttam, hogy simán eljátszhatna bármit, bárkit…

  A többiekkel is egyetértek, bár ott gyanúsan sok a sablon karakterbe fulladt színésznő. Az pedig a producerek szegénységi bizonyítványa, hogy inkább ültetik őket ugyanabba a szerepbe, semmit próbálkozzanak valami új karakter kidolgozásával….

  Válasz
 • 7. Gaskó  |  2014/04/28 - 14:31

  Ezek közül nekem Salinas az igazi favorit. Imádtam Gracielaként, Fedra tényleg elég sótlan volt, de maga a sorozat se volt egy nagy was ist das, pedig agyba főbe ismétlik most.
  Aki még nekem eszembe jutott:
  Laura Zapara: a ’90-es években nagyon felkapott volt, de az utóbbbi időben szerintem túlságosan is mellőzik.

  Azela Robinson: nekem nagy kedvenc (Marco tudja csak igazán 😛 ), szerintem egyrészt jelentősebb szerepek sem találták meg, illetve az utóbbi időben ő is háttérbeszorult. A karakterei egyébként (Carmina,Francisca) nagyon jók egyébként, de azt a bizonyos pluszt ő tette hozzájuk

  Patricia Diaz (Paty Diaz): nagyon szép nő, s szerintem elég jól játszik is. Sok sorozatban feltűnt, de mégis mindig a háttérben volt. Talán túl mexikóiak az arcvonásai?

  Esther Rinaldi: hasonlóan vélekedek róla, mint Paty Diazról.

  Válasz
 • 8. zsupo  |  2014/04/28 - 17:29

  Én Jessica Cohra gondolok mert eddig két telenovellába láttam a Menekülés a szerelmben és az időtlen szerelemben őt megnézném valami pozítiv szerepben is.

  Válasz
 • 9. laci70  |  2014/04/28 - 20:53

  A fenti listából csak két név ismert igazán számomra:

  Nora Salinas
  “szépsége és karizmája azonban többre is predesztinálná, akár még egy főszerepre is”
  Ezzel maximálisan egyetértek. Különlegesen szép nő, van tartása, kisugárzása. Sokkal többre kellett volna, hogy vigye… A Malqueridas képe egyszerűen lélegzetellállító ❤

  Dominika Paleta
  "A Mañana es para siemprében egész hiteles bolond volt"
  Pont most nézem a MEPS-et. Tényleg nagyon hiteles a játéka. Nagyon jól adja a hangulatváltozásokat. S nem mellesleg igazán csinos nő.

  Mind a kettő a kezdetektől fogva kedvencem! Minden szerepükben, amit láttam, tetszett a játékuk. Még jó néhány olyan név van (köztük persze sok férfiszínész is), kik sokkal többre voltak hivatottak.
  Pont ezért visszataszító a Televisa szereplőválogatása. Mindenféle bototnyelt tenyésztett szőke libeg a kamera elött, akik színitanoda közelében sem jártak. Bár nem könnyű elvégezni a Televisa színészképzőjét, de jó néhány nagy sztár (a legnagyobbak is) régebben kötelezve volt az elvégzésére. Most meg elég egy Miss Tamaulipas díj…

  Válasz
 • 10. Milibindi  |  2014/04/28 - 23:32

  Igaz Jessica Coch is megérdemelne egy esélyt. Az Időtlen szerelemben nagyon jól játszott és kifejezetten sajnáltam is Robertát!
  Wendy Gonzales is szerintem ide sorolható! Es Flor de Saracho , bár neki nem rég született egy kisfia , valószínűleg ez kihat a karrierjére.

  Válasz
 • 11. tibitoma  |  2014/04/29 - 10:32

  Nuria Bages: természetes a játéka, imádom. Ha már itt tartunk, ő nagyon hasonló karakter Lucero Landerrel, alkatra, arcra, kisugárzásra. Ugyanaz az érzésem van velük kapcsolatban, mint Rosa Maria Bianchival és Diana Brachóval, őket is bármilyen szerepben ki lehetne cserélni, ha netán az egyikük lebetegedne.

  A többiek közül mindegyiket kedvelem, kivéve a 8-as és a 9-es csajt, mert őket nem ismerem.

  Válasz
 • 12. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2014/04/29 - 16:10

  Erika Buenfilnek sztem is hasonló szerep járhatott volna az AV után. Ne felejtsük el a Mar de amorban már volt “bolond”. Miért nem Nuria Bagettet kérték fel? Amúgy Bagettet nem tartom nagy színésznőnek. Nem annyira csinos, egyszerűnek tűnik.
  Natalia Esperón szimpatikus színésznő. Az AV-ban nagyon szerettem. Jarabót viszont rühellem! idegesítő a képe! 😦 Ki vele!
  Dominika Paletát nem kellett volna a Triunfoban szerepeltetni. Levy mellett tyúkanyó ahogy a CCEA-ben Nailea Norvind. A MEPS-ben sem kellett volna egy jó karakterként betenni. Simán lehetett volna gonosz hisz az a neki való nem a kedves bolond karakter. Aki egyszer gonoszként kezdte “pályafutását” maradjon is annak. Pl. kirázott a hideg amikor Sergio Sendel főszereplő volt az AEMP-ban. 😦
  Nora Salinason csidálkozom. Nagyon szép nő volt. Lehetett volna még szerepe.

  Válasz
 • 13. tibitoma  |  2014/05/05 - 19:41

  Zaide Silvia Gutierrez! Ő maradt ki. Az a nő mesteri színésznő, nem is csodálom, hogy ő is tanítja a Televisa színinövendékeit. Kár, hogy nem szép, “csak” bájos.

  Válasz
 • 14. aribethkrum  |  2014/05/05 - 20:37

  Imádom ezeket az összefoglalókat. Köszi, Marco!

  Válasz
 • 15. suxel  |  2014/05/07 - 21:37

  hat aki laisha wilkinst hianyolta az nem hiszem hogy a kozeljovoben latja a televisanal. Egy csiripben koszonetet mondott az elmult 20 evert, de ideje tovabbrepulni. Kivancsi leszek melyik gyartonal fog kikotni, s csak azt remelem, hogy ahova megy ott tenyleg megbecsulik.

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum