Hatalmas siker a Maricruz – február 17-től a Tények előtt!

2014/02/05 at 16:09 20 hozzászólás

CIpromo6-nuevohorario

Úgy néz ki, jó lóra tett a tv2: bár hivatalos nézettségi adatokról még nincs információ, a jelek szerint a Maricruz első epizódjai olyannyira belopták magukat a nézők szívébe, hogy a csatorna február 17-től, alig tizenöt rész után új idősávba költözteti a novellát, mégpedig 17:00-ra, közvetlenül a Tények elé, ez pedig azt jelenti, hogy a novella teljesítette, sőt felül is múlta a vele szemben támasztott elvárásokat. Mondani sem kell, mekkora felelősség nyugszik a hírműsor felvezetőjén, hiszen a korai esti programon áll vagy bukik az, hogy a nézők maradnak-e a főműsoridőre, a vad és megszelidíthetetlen Maricruz története pedig úgy tűnik, már a délutáni közönséget is sikeresen lázba hozta.

Eddig még egy itthon bemutatott telenovellával sem fordult elő az, hogy a premierje után ilyen hamar és ilyen tekintélyes idősávba kerüljön, a Maricruznak pedig minden esélye megvan rá, hogy az Árva angyal nyomdokaiba lépjen, és a magyar nézők körében is folytassa világhódító útját.

A sorozattal kapcsolatban itt találtok további cikkeket és érdekességeket!

Entry filed under: Eseménynapló, Magyar hírek. Tags: .

Elfeledett novellák – “Cuando llega el amor” (1990) Hírek – 2014. február 5.

20 hozzászólás Add your own

 • 1. laci70  |  2014/02/05 - 18:25

  Ez nagyon jó hír! Őszintén örülök neki 🙂 . Remélem, hogy ez a novella
  egy kicsit helyreállítja a műfaj renoméját. Egész biztosra veszem, hogy
  a nézettsége (és a fogadtatása) miatt került ilyen jó sávba a sorozat.
  Talán még azt is megérjük, hogy szépen átballag a fősávba (mint anno az Esmeralda)? Még csak az elejébe néztem bele -azt is az internetről letöltve- de szimpatikusnak tűnt.

  “magyar nézők körében is folytassa világhódító”
  Ez előszőr félre olvasva úgy értettem, hogy éljen a közös magyar-polinéz határ (már ha értitek, hogy mire gondolok) 🙂 🙂 🙂

  Válasz
 • 2. Tr7  |  2014/02/05 - 18:45

  Nekem is bejőn, bár mintha nagyon lassan lépegetve halandna a tortenet, így néha monotonnak tűnik….

  Válasz
 • 3. Devilrose  |  2014/02/05 - 18:55

  Sok sikert neki, bár engem nem győzött meg az első nyolc rész.
  Pesszimistaként átnéztem a műsor kínálatukat és így már nem tartom olyan nagy dolognak, hogy bekerült öt órára. Walker és a texasi kopó és a Családi titkok mind ismétlés. A Hal a tortán-t nem tudom.
  Az rtl-en azonban csatornapremierként megy a Dél királynője és a Csók is csata, ezekkel szemben nem ment a tv2-n semmilyen telenovella. Ezt a rést próbálják betölteni.
  Kíváncsi leszek. 🙂

  Válasz
 • 4. suxel  |  2014/02/05 - 20:40

  Tele van mindenféle logikai hibákkal ez a sorozat 6 részt követően (ennyit láttam). Úgy látszik Lartilleux nem képes fejlődni sehová. Viszont nem lepődök meg, mert ha az Árva angyal tudta szállítani a nézettséget, akkor ez a kistestvér is fogja szerintem. Úgy látszik még mindig ez kell a népnek.

  Válasz
 • 5. thomys  |  2014/02/05 - 21:28

  En szemely szerint nagyon orulok ennek a hirnek, mert nekem a delutan3 orai kezdet nagyon korai, es szerintem nem vagyok ezzel egyedul! Eddig csak online tudtam kovetni, de mar az elso resztol fogva beleszerettem, meg a mexicoi premierkor… Egyszeruen imadom! A helyszinek, a tortenet, a szerepelok es elizabeth alvarez nagyon jol hozza az anno-i angelica gonoszkodast modernebb verzioban! Az alafesto zenek pedig mar csak pont az i-re.! Vannak szepseghibai, de melyik sorozatnak nincsenek?! 😀

  Válasz
 • 6. laci70  |  2014/02/05 - 22:08

  4. suxel
  Hát mondj egy olyan telenovellát, melyben nincsenek mindenféle logikai hibák 🙂 10-ből 9-ben ordító hibák vannak, de hát ez valahogy a műfaj sajátja (lett?). Ettől még lehet jó egy sorozat.

  Válasz
 • 7. mandi26  |  2014/02/05 - 23:12

  nem korai ez még kicsit elvégre még csak pár rész ment le a nagy beharangozás után persze hogy kiváncsiak voltak az első részekre, de a rózsanovellák hátul ütője szokott lenni hogy negyven rész után be laposodik a történet és monotonná vállik akkor meg majd szép csendben kezdik levinni az idősávot, (mondjuk ne nekem legyen igazam) sok sikert a történetnek meg minden…. de félő ez korai lépés volt a tv2-től bár ők elég sok mindent furcsán csinálnak 🙂

  Válasz
 • 8. Maia  |  2014/02/05 - 23:12

  Én is belenéznék, és ezek szerint így fogok is tudni belenézni munka után 🙂 Mondjuk engem majd amostani la gata fog jobban érdekelni Maite miatt!!!!!! Annyi fejlődés lehet Natalie-nál,hogy a Maricuz “csak” 161 részes lesz;) Az árva angyal közel 200 volt 😛 Imádtam,nem arról van szó, de a végén a kínlódás már kissé sok volt nekem is………elég a 150 rész is egy sorozatból;)

  Válasz
 • 9. Ritu31  |  2014/02/05 - 23:34

  Hát nekem nem nyerte el a tetszémet egy kicsit unalmas!!

  Válasz
 • 10. Ben Lacosta de Vasconcelos  |  2014/02/05 - 23:41

  Én csak dvd-n fogom nézni. Amit most nagyon szeretek nézni a La Patrona. Izgalmas, míg a Maricruz történetét Rosaura és Marimar személyében már láttam. Meglepett hogy 17-re átpakolják és hogy ennyien nézik! A dvd verzió bőven elég.

  Válasz
 • 11. suxel  |  2014/02/06 - 09:17

  Laci70: márpedig vannak, amelyekben viszonylag kevés hiba van. Tökéletessel még én sem találkoztam, de ebben folyton folyvást kiszúrják az ember szemét a silányságokkal. Elég pár Moreno novellát, vagy újabb Ocampo novellákat megnézni, vagy hadd rakjam még ide Castrot is, azért az ő novelláik sokkal igényesebbek és ilyen hibák nem tükröződnek benne. Csak eggyel hadd éljek most. A Narvaezeknek gulyájuk van max 8 állatból. Az mióta gulya, és mindig csak bezárva vannak, ezzel szemben a LQNPA-ban tényleg lehetett látni rendes gazdálkodást, na ott rendesen hajtották a teheneket (nem keveset, nem számoltam, de sokszor 8 volt az), mint amiket lehet látni a Dallasnak a kezdő képsoraiban is. Vagy ott van mondjuk a Julieta (nekem is egyik kedvencem) novella, azért abban is nagyon szépen kivitelezték a birtoki munkát, itt meg szinte közröhej.
  És nem érdekel, hogy rózsanovella, meg lehet csinálni ezt a műfajt is igényesen, remek példa a DyNyunyó által igazán preferált URPEA, ott is vannak hibák, de nem jönnek elő 5 percenként. Néha úgy érzem összefüggéstelen ez az egész, úgy ahogy van, felvették a jeleneteket, s mindenféle logika nélkül egymáshoz dobálták. Erre mondom azt, hogy olcsó húsnak híg a leve.

  Válasz
 • 12. Szűcsné H. Szilvia  |  2014/02/06 - 11:31

  Nagyon örülök ennek a hírnek, a három óra nekem is elég korai volt, és nem tudtam, csak online követni a sorozatot. Fél ötre érek minden nap haza, az öt óra tökéletes 🙂

  Válasz
 • 13. Teresa  |  2014/02/06 - 12:38

  Nagyon jó telenovella, nekem nagyon tetszik, jelenleg abszolút kedvenc 🙂

  Válasz
 • 14. DrNyunyó  |  2014/02/06 - 14:01

  Szerintem is POCSÉK, de nagymamiknak biztos, hogy jó kikapcsolódás, illetve a társadalmunk kevésbé képzett rétegeinek is. Kevés jó dolog van benne: Ana Brenda nagyon gyönyörű nő, illetve szép a táj, meg viszonylag jók a díszletek.

  A sokak számára “humoros” India Mariás-narancspotyogós-szamaras-jaguáros jelenetek szerintem eléggé mesterkéltek voltak, lehetett látni, hogy a narancs nem is a mamira esik, hanem előtte pergetik a fáról…

  Ha egy kicsit modernizálni akartak volna a sztorin és komolyan venni a mai nézőket, lehetett volna legalább két járható út. A CI nagy hibáinak egyike, hogy túlontúl régi a történet és nem igazították a jelenhez.

  1.) Megmarad a La Indomable nagyja, de kiterjesztik az első etapot, hogy izgalmas maradjon 150+ részen keresztül.
  a) Huszon-egynéhány évvel ezelőtt Ramiro Olivares és felesége egy kisbabát találtak az út szélén, akihez genetikailag semmi közük, ám unokájukként neveli föl.
  b) 201X: Miguel Narvaezék éppen megvették a Picha Grande birtokot. Miguelnek van egy betegeskedő, nagyon kedves, frigid felesége, meg van egy fia, Octavio, aki mihaszna egyetemista, de nem akar tanulni, a bulizás jobban érdekli.
  c) Maricrúz egy szegény parasztlány, aki a Picha Grandén kapál, zaklatja az intéző stb. (Nem tulajdonítja el senki vagyonát, biztos van Mexikóban is szép kubikos lyány!) El kell tartania az idős nagyapját és a nyomorék, munkaképtelen ál-húgát.
  d) Lucía Bravót felveszi a Narvaez család ápolónőnek. A gonosz nő vágyik a vagyonra, ezért elcsábítja Miguelt.
  e) Narvaezné elkezdi tanítani a szeme fényét, a kis Maricrúzt, mert megsajnálta és megszerette. Ennek nem örül sem Miguel, na meg sokan mások sem.
  f) Lucia ugyan Miguellel kavar, de Octavióba szerelmes. Szépen mérgezni kezdi Narvaeznét, hogy ő lehessen Miguel felesége, eközben egészen komolyan féltékeny Maricrúz Olivaresre!
  g) Eközben Octavio fűzi Maricrúzt, elcsábítja, hogy bosszantsa az apját, majd elveszi feleségül.
  h) Narvaezné meghal a szervezetében felhalmozódó méregtől. Mivel megtudta, hogy a férje csalja Lucíával, valamint Octavio fiát sem tartja teljesen százasnak, a Picha Grande teljes egészét Maricrúz Olivaresre hagyja, a titkos végrendeletnek lába kel.
  i) Maricrúzt megerőszakolja az itt nagyobb szerepet kapó intéző, Eusebio. A főhősnő csalódott Octavióban is, nagyon maga alatt van, egyetlen reménye a kisbaba. Narvaez apa meg a fia néhány hónapra elmegy Európába, mit tudom én, Holstein-fríz tehenet venni.
  j) Maricrúz teherbe esett (még Octaviótól), Lucia a nem létező terhességével kényszerítette Octaviót, hogy elvegye nejéül. Jön a több telenovellában már felhasznált fordulat: Lucia bábáskodásával, illetve a gonosz szolgálónő asszisztálásával megszületik Maricrúz babája, ám főhősnőnknek azt hazudja ez a mocsok perszóna, hogy a babuci meghótt. Pedig nem! És akkor a csecsemőt a sajátjaként neveli.
  k) Lucia a nővére segítségével bezárja Maricrúzt, a húgát és a nagyapját a kunyhóba, aztán rájuk gyújtja a hóbelevancot. Az éppen arra járó pap bácsinak csak a két lányt sikerül megmentenie, Don Ramiro bennég.
  l) Octavio a Holstein-frízes beszerzőkörúton rádöbben, hogy Maricrúz a mindene. Csakhogy későn érkezik vissza a Picha Grandéra: beadagolják neki, hogy a neje és a kisbabája meghalt.
  m) A pap bácsi ugyan gyanakszik Lucíára, de nem mer semmit tenni: Lucía apja a helyi korrupt “seriff”. Kapcsolatai segítségbe vételével Maricrúzt felküldi Mexikóvárosba dolgozni egy idős, finom, gazdag és művelt asszonyhoz, aki gyakorta járt a kisvárosba az elveszett unokáját keresni, de sosem járt szerencsével. A nyomorék lány a pap bácsi mellett marad.
  n) Az idős, finom, gazdag és művelt asszony, aki a kisvárosban sosem lelte az unokáját, a szárnyai alá veszi Maricrúzt. Tanítani kezdi, majd némi idő elteltével felébred benne a gyanú, hogy Maricrúz az unokája, hiszen nagyon emlékezteti a lányára. DNS-vizsgálatot készíttet, gyanúja beigazolódik.

  Válasz
 • 15. Tr7  |  2014/02/06 - 14:27

  na mééég, komolyan ez nagyon jó DrNyunyo…sokkal jobb mint a valodi novella 😀

  Válasz
 • 16. DrNyunyó  |  2014/02/06 - 14:59

  o) Anos despues, Maricrúz erős, határozott nő lett, aki hat-hét esztendő alatt ismeretanyagában kellőképp felzárkózott az átlaghoz. Legyeskednek körülötte a férfiak, ám kemény páncélja alatt sebzett a lelke, a csalódottság és az átélt erőszak miatt nem képes bízni egyetlen hímneműben sem. Mikor a nagymama kaszinótulajdonos fia (Maricrúz nagybátyja) öngyilkos lesz, Maria Alejandrán a sor, hogy kiderítse, milyen gonoszságokat követett el Raiza és Carola Canseco a szórakozóhajón. Kiderül, hogy az idősebbik nővér nemcsak Malejandra nagybátyjára vetette ki a hálóját, s nemcsak a vagyonát sikkasztotta, hanem bőven van köze ahhoz az autóbalesethez is, amely miatt a főhősnő szülei meghaltak 25-26 évvel ezelőtt.
  p) A Picha Grandén sem rózsás a helyzet, az hacienda lejtmenetben vágtázott a csőd felé. Luciának, bár titkon szereti Octaviót, sikerült finoman meggyőznie a férfit, hogy vegye el a rút, ám vagyonos Simona Irazábált. Az ocsmány nő csak kis ideig volt boldog igazán: Lucía őt is mérgezni kezdi. Eközben Malejandra és Octavio közös gyermeke szenved, Lucia gyűlöli őt, Miguel nem foglalkozik vele. A gonosz Eusebio (intéző úr) összeszűrte a levet Lucía húgával, aki minden titkot megosztott vele, ráadásul a férfi még a Maricrúznak kedvező végrendeletet is megkaparintotta, így zsarolni kezdi a naccságos asszonyt. Lucía végez Eusebióval és Simonával is.
  q) Amikor a Picha Grande már nem jövedelmező, Octavio és Miguel Malejandra kaszinójában kezdenek el dolgozni. Innentől kezdve folytatódhat az eredeti történet, sőt: a kisgyerek miatt rá lehet egyszerűen építeni a La Recogida nagyját is.

  Válasz
 • 17. Smidt Tamara  |  2014/02/06 - 15:27

  Kedves DrNyunyó! Nem érzem magam nagymaminak így 30 évesen, és úgy vélem, hogy a kevésbé képzett réteghez sem tartozom, mint jogi szakokleveles közgazdász. A film a maga kis bugyutaságával együtt kikapcsol, szórakoztat, még ha ebből Te azt a következtetést vonod is le, hogy aki nézi, az csak egy társadalmi perifériára szorult, tanulatlan marha lehet.

  Válasz
 • 18. DrNyunyó  |  2014/02/06 - 16:10

  Tamara: elnézést kérek akkor, én magamból indultam ki, ilyen gyépés humorral megspékelt, vacakul kivitelezett telenovellát nem tudok szeretni még guilty pleasure-ként sem, ugyanis lehet, hogy kikapcsol, de inkoherens az a pár rész is már, amit láttam belőle, számomra meg fontos a logika.

  Két dolgot sajnálok még:
  1. Lartilleux rosszul valósította meg a viszonylag jó bosszúállós történetet, Carlos Romero bácsi meg nem nézett bele a naptárába, hogy tavaly 2013-at írtak.
  2. A TV2-re a Televisától általában nem a színvonalasabb szériákat veszi meg, így a magyarok egy része azt hiszi, a telenovella csak szar tud lenni.

  Nem tudom, hogy láttad-e már a Titkok és szerelmeket, a Marichuy – a szerelem diadalát vagy a Menekülés a szerelembe c. sztorit.
  Mindhárom rózsanovellán alapszik. Ha a Titkok és szerelmeket összeveted a Szerelem diadalával, akkor látod, hogy ugyanabból a történetből mennyivel másabb jellegű sorozatot tud kreálni két különböző stáb. Az előbbiben sok szereplőt jobban árnyaltak az eredeti Cristalhoz képest, hozzápakoltak izgalmas, a Cristalban nem létező adalékokat, az egész a vontatottsága és “delia fiallóssága” ellenére is eladta magát, jól működött benne a kémia, Cristináék életszagú szomszédsága meg adott annyit az egyveleghez, hogy elhiggye az ember, hogy nem felnőttmesét néz. Itt meghúztak a forgatókönyvírók olyan dolgokat, amelyek a cselekményt még reálisabbá tették A Triunfo egyenesen pocsék és hiteltelen lett: túlzásokba esett a Daniela Romo által alakított figura, hiányzott Ruffóból az a keménység, ami Rojóban megvolt, bunkók voltak a szomszédok, túl színpadias volt sokak alakítása, a cselekményben voltak ellentmondások, s még lehetne sorolni.
  Vagy: a Menekülés a szerelembe c. sztorit (amit néznem is kellene mindjárt) ugyanígy Delia Fiallo írta. Ennek hellyel-közzel megnéztem egy korábbi változatát, a Moreliát. Sokat változtattak a Moreliához képest benne az írók az URPEA-ban: a karakterek hús-vér emberként, összetettebb jellemként éledtek újjá, sok mellékszereplő hitelesen alakít, (nem) hiányzik a túlzott picsogás, van logika a jelenetek sorrendjében, nem színpadias annyira, és apró utalásoktól, mondatoktól (“Nem tudom, mi a fenének vásároltam ennyit a piacon, már nem laknak itt annyian, mint régen, nem is esznek annyit” stb.) olyan lesz a telenovella, mintha “élne”.

  Ebből annyit szeretnék kihozni, hogy ahhoz, hogy egy telenovella szórakoztasson, azért bizony gondolkodnia is kell a készítőknek, nem lehet minden esetleges. A történet körítésének apró mozaikjai nagyon fontosak, azok teszik hitelessé és kerekké az egészet.

  Válasz
 • 19. DrNyunyó  |  2014/02/06 - 16:15

  Még egy pici megjegyzés: az Édes, dundi Valentina nézését akkor hagytam abba, amikor letartóztatták Olimpiát. A rendőr rátette Olimpia kezére a műbilincset, aztán jött egy kis veszekedés, Olimpia egyik kezén meg kinyílt a bilincs, szóval el tudott volna menekülni, ha nagyon akart volna, vagy kihúzza a rendőr zsebéből a pisztolyt stb. Itt vált nálam hiteltelenné az a sorozat, ez egy jó nagy baki volt, aminek nem szabadott lett volna benne maradnia a leadott produktumban.

  Válasz
 • 20. Nikci  |  2014/02/07 - 15:00

  Ez rossz szerintem ,mert én a Jóban Rosszbant is szoktam nézni és az nem sokkal később kezdődik a Super TV2 . 😦

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum