Mit tud Angelique, amit a többiek nem?

2014/02/03 at 15:17 18 hozzászólás

A Lo que la vida me robó az elmúlt hetekben főnixmadárként született újjá hamvaiból, átlépve a 30 pontos álomhatárt pedig bekerült abba a VIP-páholyba, ahol az utóbbi négy évben vele együtt mindössze hat televisás sorozatnak jutott hely: a 20:00-s sávból a Por ella soy Evának és a Porque el amor mandának, a főműsoridőből az Amores verdaderosnak és az Abismo de pasiónnak, 18:00-ról pedig a Teresának.

Nem lehet nem észrevenni, hogy ahol Angelique Boyer 2010 óta főszereplőként megfordult, ott előbb-utóbb követték a boom-közeli rekordnézettségek is, arról nem is beszélve, hogy az Abismo de pasiónnak és a Lo que la vida me robónak ez a bravúr közvetlenül az elmúlt tizenöt év két legnagyobb bukása, a Dos hogares és a La tempestad után sikerült. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy a 2006 óta bemutatott főműsoridős sorozatokban egyedül Boyernek sikerült főszereplőként dupláznia (a többi tizenhárom sorozatban mind-mind más művésznőért izgulhattunk), ráadásul hatalmas sikerrel, egyáltalán nem meglepő, hogy néhány fórumon már a telenovellák új királynőjeként emlegetik a színésznőt.

Ha ez kicsit túlzásnak is tűnik, az mindenképp kijelenthető, hogy Boyer hamar generációjának egyik aranybányájává vált, már ami a nézettséget illeti. Persze szerencse is kellett a dologhoz (illetve egyes rossz nyelvek szerint José Alberto Castro protekciója), jó helyen kellett lennie jó időben (például összekerülnie többször is Sebastián Rullival, aki a férfiak terén hasonló pályát járt be, mint ő), valamint nagyot dobtak a karrierjén a megfelelő szerepválasztások is, hiszen sokféle figura bőrében kipróbálta magát.

Ha őszinte akarok lenni, az ő sikerének titkát én Teresa karakterében keresném, hiszen a komplex jellemű joghallgató alakja páratlan lehetőség volt arra,  hogy az addig fontos mellékszerepekben tapasztalatot gyűjtő lány egy egyszerre pozitív és negatív karakter bőrében mindent megmutathasson, amit csak tud, ezt pedig kétségkívül remekül megoldotta. A Teresa sikere után igazából már mindegy volt neki, mit választ következőnek, a lényeg, hogy olyan pozícióba került, ahol már válogathat a szerepek közül, ami sok kortársa számára nem adatott meg (és akik be is skatulyázódtak a típuskarakterek sokaságába, az élen Altair Jarabóval vagy Maite Perronival).

Hogy Angelique-e az egyedüli oka a fenti sorozatok szuper nézettségének, azt rátok bízom, mindenesetre elgondolkodtató, hogy ő a kevés olyan fiatal főhősnő egyike, akiket vakon követ a közönség, bárhová is menjen. Ti mit gondoltok, hol érhet véget Boyer diadalmenete?

Entry filed under: Kritika. Tags: , , .

Maricruz: tudtad? (érdekességek) Elfeledett novellák – “Cuando llega el amor” (1990)

18 hozzászólás Add your own

 • 1. rent25  |  2014/02/03 - 20:14

  Szerintem még nagyon hosszú, sikeres út áll előtte.
  És igaz ami igaz, én most nézem az Abismót, de minden más szereplő eltörpül mellette. Én le sem tudom venni a szemem végig róla. Mellette Sabinbe Moussier meg szinte idegesítő. Engem kétségtelenül képes leültetni. Van benne “valami”, amitől az ember felkapja a fejét. 🙂

  Válasz
 • 2. Devilrose  |  2014/02/03 - 20:20

  Szerintem egy igazi kaméleon, külsőleg mindenképpen.
  Valószínűleg jóval érettebb a koránál, van benne elég lendület.
  Az Abismo-t nem néztem végig,majd egyszer bepótolom. A Teresa tetszett.
  Biztosan lesz neki is lejtmenet, de én azért szorítok, hogy minél később. Nem vagyok rajongója, de tetszik, amit csinál.

  Válasz
 • 3. aribethkrum  |  2014/02/03 - 21:41

  Angelique szép utat járt be a CS Jimenája óta.

  Karizmatikus csaj, és a Teresának köszönhetően az imidzséhez hozzá nőtt egy kis izgalmas zsiványság, egy kis veszélyesség, egy kis zorra/perra/malquerida, de még messze nem olyan mértékben, hogy hiteltelen legyen a pozitív szerepekben. (Például Marjorie de Sousát, aki szenzációsan bolond villana volt az AV-ban, egyelőre nem tudom elképzelni naivaként.)

  Szerintem emiatt az imidzs miatt különbözik a kortársaitól. Ana Brenda is volt villana (és mint hallom, jól csinálta), de róla inkább Teresa pozitív ellenpólusa, a CI és a LQNPA csupaszív lánykái jutnak a néző eszébe.

  Abban viszont nem vagyok biztos, hogy Angelique azokban a telenovella-fogyasztó államokban is nagy sikernek örvend-e, ahol a Teresa nem zavart túl sok vizet, meg egyáltalán mennyire tartják az ő nevét nyilván ezekben az országokban. Valamint egy Adela/Lucero/Thalía/Natalia Oreiro szintű nemzetközi imádathoz is sokat kell még dolgozni.

  Válasz
 • 4. MarcoPolo  |  2014/02/03 - 22:14

  Van benne valami, Aribeth, most végiggondolva a korábbi generációk nagy színésznői is valahogy mindig leosztották maguk között a típusszerepeket (Thalía a kis szutyok, Adela a kihasznált-megerőszakolt, Lucero az atipikus keménycsaj, Ruffo a lagrimátor, Edith a femme fatale, Erika a bocilány szerepekben).
  Lehet, hogy tényleg ez a nyitja a sikerének, hogy az újak közül Boyer találta meg magát először, a többiek meg még tapogatóznak, de talán már Ana Brenda is közel jár a komfortzónájához (villanaként ő nekem nem volt meggyőző, bár tény, hogy nem is jutott túl nagy tér neki a Pornilegióban).

  Válasz
 • 5. MarcoPolo  |  2014/02/03 - 22:17

  Abban is igazad van, hogy más-más a “királynőség” Mexikóban és a világban, számomra például meglepő, hogy a mexikói kultúrkörben Oreirót mennyire nem ismerik a nézők (hova tovább meg is vetik), pedig azért tett le egyet s mást az asztalra.
  Boyer szerintem pont fordítva híres, mint Oreiro, Latin-Amerikában már kezdik kapizsgálni, ki ő, itthon és K-Európában meg az azonosításáig is nehezen jutunk el.

  Válasz
 • 6. laci70  |  2014/02/03 - 22:39

  Lehet, hogy jól halad Angelica, de csak a saját hazájában. A nemzetközi sikerre még gyúrnia kell szerintem. Nem tudom miért, de nekem hiányzik belőle az a plusz, amitől hanyattvágódnék. Legutóbb pont Edith Gonzalez volt az, akitől teljesen elaléltam. És nem csak egyszerűen a szépsége miatt, hanem a belső-külső tartása miatt. Nekem a fent említett nevekből aki szimpi volt: Lucero, Thalía, Edith. A többiektől többet vártam az előzetes hírverés alapján.

  Válasz
 • 7. suxel  |  2014/02/03 - 22:59

  Marco, ezek a jelzők honnan jönnek? 😀 Derűt hozol az estébe. 😀

  Szerintem Angelique pályája úgy látványos, ahogy van, és még csak 25 éves. Kezdte a juvenil novellákban (Rebelde, Muchachitas), utána jöttek a juvenil szerepek már nem juvenil sorozatokban (Hierro és CS), s közbeiktatott még egy Mujeres Asesinast is, ahol már előre megmutatta a negatív arcát is. Közel is került a tűzhöz Castro személyében, s jött az első protagonika szerepkör tőle egy negatív hősnő személyében, amiket Mexikó és Mexikó mellett is jó sokan kedvelnek. Ebbe a szerepbe meg úgy sok mindent bele lehet csempészni, lehet vele azonosulni és elítélni is, de mindenesetre felhívja magára vele a figyelmet. A másik két főhősnője sem megy egy kalap alá, más-más karakterek. Angeliquenek megvan a magához való esze, s jól válogat. Mivel ő szépen fogta és végigzakatolt az állomásokon így-úgy, többre tartom sokkal, mint amikor jön egy modellmaca és hozzávágnak rögtön egy főhősnőt. A Blanca Soto – Ximena Navarrete felbukkanásokat nem szeretem.
  Na most ha nem történetek alapján válogatnék, hanem megnéznék kb mindent és fontosak lennének a szereplők, akkor biztos a Boyer-novellák első helyre kerülnének.
  Jól látszik a díjazásokból is, hogy a Teresa hozta meg a sikert neki. Ahol kapott díjat, azok mind a Teresához köthetőek. (tudom nem megbízható mindig, de itt a wikit vettem alapul).
  Ahol nem tudnám elképzelni az egy rózsanovella. Biztos környezet idegen lenne neki.

  OFF-rész:
  Ana Brendát én sem szerettem a Porniban. Engem nem győzött meg, egyenesen irritált benne. Én még a Teresában sem szerettem, viszont a LQNPA Ana Paulája, az a karakter neki lett írva, De tőle még mindig többet várok.

  Válasz
 • 8. mandi26  |  2014/02/03 - 23:26

  egyrészt szerintem nagyon szép nő (még női szemmel is) másrészt nagyon látszik a tudatosság mint a játékában mint pedig személyiségben, ez jól látható a szerepválasztásokban is, igen ő nem az a tipikus rózsanovella maca viszont nem mondanád rá hogy negatív hősnő se, kicsi sírás de odavágok határozottan ha kell nőci szerintem, vessetek meg érte de nekem Leticia Calderón jut róla az eszembe nála láttam hasonló személyiséget és karaktert….

  Válasz
 • 9. MarcoPolo  |  2014/02/03 - 23:44

  mandi26: én is eljátszadoztam ezzel a gondolattal, és nekem is Calderón lenne Boyer húsz évvel korábbi párhuzamos énje, bár lehet, hogy csak a Megveszem ezt a nőt Ana Cristinájával akarom azonosítani tudat alatt a Montserrat-alteregóját 🙂 mindenesetre tény, hogy mindkettőjükben jól keveredik az értelmes, tudatos nő figurája a törékenységgel.

  Válasz
 • 10. Tr7  |  2014/02/04 - 06:46

  Szerintem is nagyon jo szineszno,csak attol felek, hogy tudja ezt es emiatt talan fent hordja az orrat.En mindenik telenovellajat lattam mar( a Teresa volt a legjobb) es nagyon atutott a kepernyon a tehetsege, de en valami meresz magabiztossagot is latok ami nem tetszik.Nekem Ana Brenda valahogy jobban bejon, valamivel emberibb(fogalmam sincs mert de igy erzem), Azert remelem, hogy Boyerbol nem lesz elnok feleseg.
  NAGYON OFFDE:http://en.wikipedia.org/wiki/El_Manantial_(2014_telenovela)
  Marco, a wiki megint teved,mert mintha emlitettel volna valami ilyesmit? 🙂

  Válasz
 • 11. MarcoPolo  |  2014/02/04 - 08:56

  Tr7: a remake tényleg tervben van, de az, hogy kik lesznek a főhősök, egyelőre merő spekuláció 😉

  Válasz
 • 12. laci70  |  2014/02/04 - 17:18

  9. MarcoPolo
  Calderón a Juliétaban volt fantasztikusan jó (nekem máig az abszolut favoritom az a novella!). Egészen széles spektrumot fogott be játékával. Boyert szívesen megnéztem volna abban a szerepben. Akkor lehetne talán a kettőt összehasonlítani.

  Válasz
 • 13. aribethkrum  |  2014/02/04 - 17:37

  Én is nagyon szívesen megnézném sokfajta szerepben, de azon nagyon nehezen tudom túltenni magam, hogy mindig minden telenovellájában cicababának van öltöztetve. (Adelánál meg az aggszűz stílus idegesített, kivétel az El manantial.)
  Teresához még illett a dolog. Az elkényeztetett királylány Mopszihoz úgyszintén, bár esetében nyugodtan választhattak volna más stílust is a változatosság kedvéért. Az Abismo láttán viszont csak zokogni tudtam, hogy miért, miért, miért?

  Ez nem feltétlenül Angelique hibája, hanem a telenovellagyártóké, akik az elmúlt évtizedben nagyon rákattantak arra, hogy minden olyan női szereplő, aki nem a templom egere kasztból jött, úgy nézzen ki, mintha most jött volna egy divatfotózásról, a tíz centis cipősarkakon egyensúlyozást is beleértve.
  (A templom egere kaszt fiatal tagjai pedig vagy a becsületes indián/parasztlány, vagy a tisztes életet élő, szürke anyuka, súlyosabb esetben a mosónő stílust részesítik előnyben.)

  Szóval elvárnék némi változatosságot a styling terén.

  Marco: lagrimátor 😀

  Válasz
 • 14. Marcsi  |  2014/02/05 - 07:01

  Szerintem Bojler kisasszony nem egy olyan nagy durranás, csak eddig vagy jó szerepeket kapott vagy olyat amiből még csak-csak ki lehet valamit hozni, de ő is nagyot bukna ha valami orbitális marhaságban vállalna szerepet. Csak gondoljunk bele mi lett volna ha Angelique lett volna a Tempesdad vagy a Kroki Taxi főhősnője…Rémes, ugye? Nem akarok rossz indulatú lenni, de talán Castro bácsi lehet, hogy sok hasznos tanácsal látja el őt, mint például kerülje el a varangyot, varangynét illetve Larossa-t… 😛

  Válasz
 • 15. Vérnyúl  |  2015/03/22 - 22:39

  Engem kifejezetten taszít Angelique. Elnézést azoktól akik szeretik de szerintem a szereposztó dívány nagyon benne volt h ő most idáig jutott.

  Válasz
 • 16. Bogy  |  2015/03/23 - 00:38

  Szereposztó dívány? Szerintem senki nem tudhatja előre úgy általában hogy melyik novella lesz sikeres és melyik nem(ugye értek már meglepetések mindenkit). Eleve jól csinálta eddig és remélem a jövőben is hogy a szutyokrozi szerepeket elkerülte. Tudomásom szerint volt castingon Mejíánál is a Tempestad főszerepére(javítsatok ki ha tévedek) de mint tudjuk az úrnak egy tapasztalatlan szépségkiránynő kellett…bevallom őszintén nem tudom hogy képes lett volna e a puszta jelenlétével életet lehelni abba a katyvaszba. Nem vagyok nagy elvetemült rajongója de nincs is vele bajom csak ezzel arra akartam utalni hogy szerintem azért volt egy kis szerencséje is hogy mostanság olyan szerepeket kapott meg melyekből ki tudott hozni olyat ami a nagyközönségnek tetszett és vevők voltak a sorozataira(na persze hogy egyegy sorozata sikeres lett az nem csak az ő érdeme természetesen). A CS-t (hopp egy Mejía)is sokan csak Angie és Zurita karakterei miatt nézték, tudhat valamit mert szerették. Ezen felül nem vonom kétségbe hogy ellátták néhány jó tanáccsal de basszus ha így volt, hallgatni kell az “okosabbakra”…jól csinálta…amúgy nincs egyedül a televisánál akinek most nagyon ível felfele a szekere akkor őket is elláthatták tanáccsal…érdekes…na mindegy…ez inkább egy kis saját elmélkedés volt 🙂 Lehet Castro fogta a kis kezecskéjét…minden tiszteletem én nem tudtam volna azzal az emberrel együtt lenni egy napig se és nem a kora miatt…de ha neki bejött a csávó akkor megint csak jól csinálta….bár az ízlése egyik pillanatról a másikra roppant mód nagyot lendült pozitív irányba.

  Válasz
 • 17. Dan  |  2015/03/23 - 11:54

  Pont a hetekben gondoltam arra, hogy én is leírom a véleményem ide erről Boyerről.

  Sosem láttam tőle végig egy sorozatot sem, a Teresából és a Szerelem zálogbából láttam csak pár részeket, ez alapján nehéz megítélni a színészi teljesítményét. Amit viszont így látatlanban meg tudok mondani erről a nőről, az az (amit amúgy már jó páran leírtak itt előttem), hogy nagyon tudatos. Mintha tanulna más színésznők hibájából (élén Maite Perronival), hogy nem vállal szerepet akármiben, csak hogy fent maradjon, hanem kivárja a megfelelő ajánlatot, és változatos karaktereket játszik. Ha valaki, akkor ő biztosan jól látja, hogy egy színésznőnek minél több arcát kell megmutatnia, amit ő nagyon okosan csinál, külsőre egy igazi kaméleon. Imádom benne, hogy nem enged a fő műsoridőből, és hogy nem áll össze akármelyik producerrel. Az pedig, hogy ki hogyan érvényesül a szakmában, csak rá tartozik. Nem vagyok rajongója, de amit csinál, az nagyon tetszik tőle.

  Szerény véleményem szerint hatalmas jövő vár még rá, de nem csak a telenovellák világában. 🙂

  Válasz
 • 18. Dan  |  2015/03/23 - 11:56

  De hülyén fogalmaztam:
  Pont a hetekben gondoltam arra, hogy én is leírom a véleményem ide Boyerről.*

  Sosem láttam tőle végig egy sorozatot sem, a Teresából és a Szerelem zálogbából láttam csak pár részt *

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum