Rating-radar: így állunk nézettségileg

2013/11/17 at 21:47 352 hozzászólás

  ratingradar

A Canal de las estrellason az elmúlt bő egy hónapban négy sávban is új novella indult, engem pedig sokan kerestetek meg olyan kérdésekkel, hogy mi alapján tudhatjuk, hogy azok a nézettségek, amelyekkel nap mint nap szembejönnek velünk a külföldi fórumokon, jónak vagy rossznak számítanak-e? Mi számít sikernek, mi számít bukásnak az egyes idősávokban? Készítettem tehát egy kis összeállítást, melyből kiderül, hogy hogyan alakult a 2010-es években a Televisa híres-hírhedt idősávjainak nézettsége, valamint hogy hogyan tudjuk belőni, hogy a nemrég leköszönő, illetve a frissiben startolt novellák adatai ünneplése vagy búslakodásra adnak-e okot. Jó olvasást!

Elöljáróban íme egy kis nézettség-GYIK, azaz pár alapvetés, amelyeket mindenképp fontos szem előtt tartanunk, ha bukást avagy sikert akarunk kiáltani (a kérdésgyűjtemény szabadon kiegészíthető, ne habozzatok!):

Ha egy novellának jó a nézettsége, akkor minőséginek mondható?

Természetesen nem. A novellák nézettsége elsősorban a reklámozók szempontjából fontos, hiszen egy magas nézettségű sorozat reklámszüneteibe sokkal kifizetődőbb hirdetéseket elhelyezni. Ugyanezen okokból a külföldi vásárlók, például a magyar csatornák is szívesebben vásárolnak nézett sorozatokat, hogy a saját hirdetőiknek jobb reklámopciókkal szolgáljanak, miközben ezeket a novellákat a Televisa is magasabb áron forgalmazhatja, mindenki jól jár. A nézettség tükröz ugyan egyfajta közízlést, a magas nézettség azonban semmiképp sem jár kéz a kézben a minőséggel, a “minőségi” telenovella szubjektív fogalom, mely a néző egyéni értékítélete alapján születik meg, és jóval nehezebb is lenne a sorozatokat a kritikai siker és a nézői vélemények alapján harcba küldeni egymás ellen. Magyarul a bombasztikus nézettség nem teszi mesterművé az alkotást, és az igazi gyöngyszemek sem válnak automatikusan közönségkedvenccé, de a nézettség mérhető, és két sorozatot viszonylag objektíven összehasonlítani csak ez alapján tudunk.

Hogy mérik a nézettséget? Mi az a rating?

A sorozatjunkie nálam sokkal jobban leírta, hogy működik ez a rendszer az egész világon, melyek a legfontosabb hívószavak, így én ezt külön nem is részletezném. Elég annyi, hogy mexikói szempontból elsősorban a rating és share adatokra lesz szükségünk, előbbi azt jelzi, a tévével rendelkező háztartások hány százaléka nézte az adott műsort,  második pedig az épp tévézők arányát jelzi, százalékban kifejezve.

Hány százalékponttól számít valami sikeresnek? És bukásnak?

Mexikóban a Televisa egyeduralma azt a különös helyzetet eredményezte, hogy míg az Egyesült Államokban vagy akár itt Magyarországon  is az számít sikeres tévéműsornak, amely le tudja győzni a fő konkurenciáit, és ez alapján dől el a sorsa (magyarán szólva akár milliós nézettségű programok is mehetnek a kukába, ha a szomszéd csatornát millió egyen nézik), mehikánó barátainknál már rég nem az számít, milyen adatokat érnek el a másik földi sugárzású adó, az Azteca sorozatai (hiszen azok elenyésző számú nézőt képesek csak átcsábítani magukhoz). A Televisát a teljes lakosság érdekli, akkor sikeres egy novella, ha minél nagyobb százalékot tud kiharapni a tévéző társadalom egészéből, nem csak az épp tévézőkből. Magyarul a minél magasabb ratingre hajtanak, és nem a szomszédhoz, hanem önmagukhoz mérik magukat, az alapján születnek az ítéletek a műsorokról, hogy az adott sávban más producer, más novellával mire volt képes. Így fordulhat elő, hogy elméletben egy sorozat ugyanolyan rating-adattal egy korábbi sávban sikertörténet, az esti főműsoridőben kínos bukta is lehet.

Mi történik a bukott sorozatokkal?

Sajnos a Televisa is megérezte a gazdasági válságot, ezért már nem vagdalkozik olyan bátran a műsorstruktúrájában, mint a ’90-es években, amikor szívbaj nélkül költöztették a gyengélkedő darabokat idősávról idősávra, vagy fejeztek be akár 25 rész után a rosszul teljesítő novellákat, mint ahogy a képen is látható Atrévete a olvidarme c. novellával is történt. Ma már a rétestészták korát éljük: először is gondosan megválogatják, mi kerülhet adásba (kevés a rizikó, kevés az új történet, biztonsági játék rulez), ha működik a dolog, az csak jó, hiszen jó darabig el lehet húzni, ha nem, hagyják kifulladni, megteszik a szükséges lépéseket, hogy javítsanak a helyzeten (íróváltás, új történetszálak), de semmiképp sem hagyják abba idő előtt, hiszen a pótlását a semmiből előteremteni még költségesebb buli lenne.

Szóval… hány ponttól is bukik egy novella?

A 2010-es évekre a kábeltévék és az Internet térnyerésével nyilvánvalóvá vált, hogy a hajdani 30 pontos átlagnézettségek és 35-40 pontos finálék kora lejárt, ma már egy 25 pontos eredmény is izmosnak számít a főműsoridőben, ha pedig a La fea más bellához, a Destilando amorhoz vagy Corazón indomabléhoz hasonló bravúrokra kerül sor,  az alkotókat egy csapásra az isteni igazság egyedüli birtokosainak, a szereplőket pedig földönkívüli tehetségeknek kiáltják ki, hogy aztán évekig keressék bennük a titkos összetevőt és utánozzák a siker vélt vagy valós receptjét. A Televisa tisztában van vele, hogy manapság kimagasló nézettséget elérni szinte lehetetlen, így inkább az alsó határát húzta meg annak, honnantól elégedett az adott produkcióval és producerrel. (A 2011-ben, sávonként lefektetett minimum-ratingeket lentebb külön részletezem.) Efelett a “küszöbszint“, tehát a novella összes epizódjának nézettségéből vont átlagnézettség felett a producerek prémiumra számíthatnak, valamint jobb idősávra, drágább színészekre a következő munkáikban, aki viszont nem ugorja meg a szintet, mehet a fagyasztóba, azaz nem kap novellát jó pár évig (persze itt is vannak csókos kivételek, Mapattal az élen).

Az, hogy a fejesek hogy ítélnek meg egy novellát, gyakran nincs összhangban a fórumok népének véleményével, de azért pár alapkategória körvonalazódni látszik:

 • boom: a bombasiker, a csúcsok csúcsa, a sávban soha vagy nagyon rég látott nézettséggel, szereplői társadalmi jelenséggé válnak, szökőévente egyszer adódik.
 • éxito: a sikernovella, elismerésre méltó, az idő előrehaladtával sem gyengülő adatokkal, nagy kritikai visszhanggal, decens fináléval.
 • cumplidora: az iparosmunka, az “elmegy szódával”, a se íze, se bűze kategória, a “novela X” – magyarán többé-kevésbé jól teljesített, nem vágta haza az idősávját, de nem is lesz belőle klasszikus. Körülbelül a küszöbszinttől indul ez a kategória.
 • fracaso: a klasszikus bukás, a csúfos kudarc, a kitűzött cél el nem érése, a szégyenteljes mocsárba toccsanás. Innentől az egyedüli cél az eggyel fentebbi kategóriába kapaszkodás, Mejía papa kedvenc sportja.

Most pedig lássuk, hogy mire számíthatnak az új novellák és azok producerei az egyes sávokban!

slot16

promedios16

16:15: Limonádé-sáv
rekordtartó: Corazón indomable (21.6 pont)
szégyenfolt: Nina de mi corazón (11.9 pont)
küszöbszint: 15 pont

Ahogy a grafikonon látható, a 2010-es évek elején a délutáni sáv eléggé le volt rongyolódva, az akkor meghúzott 15 pontos határ még álomnak minősült, de azóta a sáv eléggé felértékelődött, hála az olyan novelláknak, mint az Un refugio para el amor vagy a Corona de lágrimas. A Corazón indomable szárnyalása ugyan valószínűleg egyedi jelenség (klasszikus boom-ról beszélünk), és semmiképp sem lehet etalon a jövőre nézve, de jól mutatja, hogy ebben a sávban is lakozik bőven potenciál. Bár a Por siempre mi amor jóval alulmarad elődjéhez képest, az októberben összeszedett 15.8 pontos átlagnézettsége korántsem rossz, sőt ha a történet második etapjában emelkedni is fog, könnyen beérheti Ignacio Sada előző sorozatát.

slot18

promedios18

18:15: “Mindent bele”-sáv
rekordtartó: Teresa (18.5)
szégyenfolt: Ni contigo ni sin ti (12.8)
küszöbszint: 16 pont

A nem túl vén 6 órás sáv rövid fennállása alatt (2006 óta létezik) igazi hullámvasút-sáv volt, látott sikereket (En nombre del amor) és csúfos bukásokat is (Camaleones), klasszikus és komikus novellák olvasztótégelye volt. A 2010-es években egymást érte a legnagyobbat szóló Teresa, és a szégyenteljesen alacsony nézettségű Ni contigo ni sin ti, utána azonban megnyugodott a sáv, a 15 pontos, langyos állóvizet azonban, akármennyire stabil is, még nem igazán nevezhetjük a sikerek tengerének. A La mujer del vendaval 15.9-es átlagnézettségével is alulról súrolta a “megfelelt” kategóriát, a jelenleg látható De que te quiero te quiero azonban szépen kúszik felfelé, és mivel júliusi premierje óta növelni tudta az átlagát, a fináléra akár Lucero Suárez szépemlékű Zacatillóját is beérheti, ami már egy szép eredmény lesz.

slot19

promedios19

19:25: Ranchero-sáv
rekordtartó: La que no podía amar (19,6)
szégyenfolt: Mentir para vivir (16,5)
küszöbszint: 18 pont

A klasszikus novellák sávja, nekem személy szerint a kedvencem, hiszen az itt bemutatott, jelentős részben vidéken játszódó, “szarkeverős” sorozatok mindig is közel álltak hozzám. Igazi boom-ot ez a sáv nagyon rég látott (a 20 pont feletti átlag számítana annak), azonban ez a sáv működött ebben az évtizedben ezidáig a legstabilabban, így nem csoda, hogy itt mernek a producerek leginkább kísérletezni a teljesen új (Ocampo) vagy a kreatívan remake-elt (Moreno) sztorikkal. Még az olyan paródiába hajló művek, mint Mejía Mexikó-fényező Qué bonito amorja is megütötte átlagával az elvárt szintek, Ocampo legutóbbi sorozata, a Mentir para vivir azonban intelligens története és karakterei ellenére nagyon nem akart működni, bár voltak jobb napjai, az elmúlt években ez a sorozat kaparta össze a legkevesebb nézettséget a sávban. Utódja, a Quiero amarte így hátrányból indul, de még szépíthet, októberi átlagával pont beállította a Mentir para vivir teljes vetítése alatt mért középértéket, így reméljük, innen csak felfelé vezet az út. Noha azt sem szabad elfelejteni, hogy az adatok szerint a Carlos Moreno-sorozatokat egyre kevesebben nézik: míg az En nombre del amor kifejezett boomnak, a Cuando me enamoro pedig még bőven sikeresnek volt mondható, az Amor bravíót már csak a cumplidora kategóriába sorolhatjuk.

slot20

promedios20

20:25: Komédia-sáv
rekordtartó: Hasta que el dinero nos separe (26.4)
szégyenfolt: Libre para amarte (16.7)
küszöbszint: 20 pont

Habár az itt bemutatott novellák láttán gyakran inkább sírni támadna kedvünk, ez a sáv 2006 óta hagyományosan a komikus novelláké a Canal de las estrellason. A La fea más bella példátlan sikere által frusztrált producerek azóta is igyekeznek meglelni az utat Mexikó rekeszizmához, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Jellemzően az itt látható sorozatok ritkán jutnak el külföldre, ám az, hogy főleg mexikói piacra készülnek, nem mentség a műfaj sorozatos meggyalázására. Ironikus módon az elmúlt négy évben Emilio Larrosa volt az, akinek egy személyben sikerült a sávot a csúcsra járatni, illetve megásni annak sírját is. A Libre para amarte 16.7-es átlagával nem hogy a komikus éra, de az 1997, a most használt nézettségmérő rendszer üzembehelyezése óta eltelt időszak leggyengébb novellájává avanzsált, így nem  is csoda, hogy itt már nem segítettek a változtatások, a sorozatot minél hamarabb le kellett húzni a lefolyón. Az őt váltó Qué pobres tan ricos feladata, hogy feltámassza a sávot hamvaiból, nem is tűnik olyan lehetetlennek, bár még csak egy hét telt el a premier óta, de abból, hogy nézettsége nem csökkent 20 pont alá, máris látszik, hogy a novella sokkal jobban belopta magát a nézők szívébe, mint Gloria Trevi és a táncoló krokodiljai.

slot21

promedios21

21:30: A Főműsoridő
rekordtartó: Amores verdaderos (27.2)
szégyenfolt: La tempestad (19.3)
küszöbszint: 24 pont

Igen, ez az a sáv, ahova mindig kasszasikereket és látványos szuperprodukciókat várunk, aztán persze verjük a fejünket a falba. A szereposztások mindig eszméletlen jók, a díszletek és a körítés lenyűgöző, az egyedüli banánhéj mindig az a fránya sztori, és a nem kellően körültekintő adaptáció, amelyen a 2010 óta eltelt időszakban Larrosa, Mejía és Nesma felváltva taknyoltak el, Nicandro “sosem bukó” Díaz (köszi, suxel!) meg röhög a markába. Larrosa visszavonhatatlan érdeme, hogy a 19:00-s és a 20:00-s sáv mellett ezt is sikerült hazavágnia, a milliós twitter-követővel rendelkező Anahíval sem működött a se füle-se farka Dos hogares, de Mejía teljesítményét, amellyel az Amores verdaderos boom-közeli számait a La tempestaddal évtizedes mélypontra taszította (a Libre para amartéhoz hasonlóan ebben a sávban ’97 óta ez a leggyengébbnek regisztrált sorozat), szintén nehéz lesz alulmúlni. Angellinek Larrosa ámokfutása után még sikerült szépítenie az Abismóval, most az egész telenovella-társadalom lélegzetvisszafojtva várja, hogy vajon a Lo que la vida me robónak sikerül-e az áhított áttörés, és ha boom nem is válik belőle, de legalább emelt fővel adhatja-e át majd a helyét utódjának. 20 százalékpontos premierje minden idők leggyengébb indítása volt, azóta alkalmanként 2-3 pontot sikerült emelkednie, de vajon fel tudja-e tornázni Boyer és Rulli kémiája a novellát legalább oda, ahol a történetük végén már a Corazón salvaje és a Triunfo del amor sem számított vércikinek?

Ahogy látjuk, a Televisa nincs túl rózsás helyzetben, a 19:00, a 20:00 és a 21:00 órás sávoknak is újra kell értelmezniük magukat, hogy az idei év bukásait kiheverjék. Szavazzatok! Szerintetek melyik új sorozatnak van a legnagyobb esélye, hogy szépítsen elődei eredményein?

Entry filed under: Kritika, Nézettség, Uncategorized. Tags: , , , , , , , , , , .

Hírek – 2013. november 17. Amit a szív diktál – hogy tetszett?

352 hozzászólás Add your own

 • 1. aribethkrum  |  2013/11/17 - 22:17

  Még nem olvastam el, de rating-függőként úgy érzem, hogy imádni fogom ezt a bejegyzést. 🙂

  Válasz
 • 2. MarcoPolo  |  2013/11/17 - 22:24

  Aribeth, számítok is a szakvéleményedre 😉

  Válasz
 • 3. DrNyunyó  |  2013/11/17 - 22:26

  1. Le kéne cserélni Mejiát az igazgatóságban és valami kreatívabb producert kijelölni helyette.

  2. Ha már úgyis remake-elnek feszt, akkor a bukta elkerülése végett
  a) csináljanak olyan kreatív remake-eket, mint Moreno
  b) készítsenek fúziós adaptációkat: a mostani sorozatok nagy baja, hogy a túlontúl kifulladnak a középső etapra. Ahogy nézegetem és fordítgatom a régi telenovellák szinopszisait, rájöttem, hogy rengeteg hasonló tematikájú sztori van, amelyeket jól össze lehetne párosítani (vagy az elejétől fogva, vagy két etapban).
  c) Nem hiszem el, hogy Mexikóban az átlagos kulturáltsági szint olyan alacsony lenne, mint ahogyan azt a telenovellák tükrözik, minden nagyon szájbarágós, a Globo ezzel ellentétben nem képzeli teljesen hülyének a nézőit. Onnan kellene kölcsönvenni egy-két dolgot, például a feszültségteremtés módszerét, vagy azt, hogy hogyan lehet mesterien, újszerűen tálalni nagyon sallangos, agyonhasznált kliséket.

  3. Hozzák vissza a késő esti sávot bevállalós történetekkel.

  Válasz
 • 4. aribethkrum  |  2013/11/17 - 23:04

  És igen, imádtam, már nagy szükség volt egy ilyen bejegyzésre. Köszi, Marco! 🙂 Az is szuper, hogy összefoglaltad a sávonkénti küszöböket.

  Azt nem is tudtam, hogy 2011-ben meghúzták az új vonalat, ennyire nem követtem a híreket. Ugyebár nekünk az 1997-től mért adatok vannak meg, illetve időnként előkerül egy-egy fórumbejegyzés a korábbi nézettségekről.

  Ami számomra még problémát okoz, az az általános puffogás a fórumokon, hogy a közzétett adatok nem mindig egyeznek meg a hivatalos IBOPE-eredményekkel, viszont azokat az IBOPE-cuccokat én soha nem tudtam megtalálni. Ilyenkor van az, hogy nincs mindig a kezemben igazi, oficial, confirmado rating, hacsak a finálé után a Televisa ki nem nyögi, hogy ennyi és ennyi volt X és Y sorozat nézettsége, de hogy is mondjam, nem vagyok annyira meggyőződve arról, hogy mindig a színtiszta igazságot mondják. Úgyhogy általában csak az adatokat napról napra szorgalmasan lekörmölő fórumozók számításaiból lehet megtudni, hogy kábé mennyi is az annyi. Nem beszélve arról, hogy a december tipikusan olyan hónap, amikor húsz epizódból tizenkettőnek nincs meg a nézettsége, mert minden illetékes épp a karácsonyi likőrözéssel és nagybevásárlással volt elfoglalva. Az Amores verdaderosból konkrétan tizenöt nap hiányzik.

  ” ha pedig a La fea más bellához, a Destilando amorhoz vagy Corazón indomabléhoz hasonló bravúrokra kerül sor, az alkotókat egy csapásra az isteni igazság egyedüli birtokosainak, a szereplőket pedig földönkívüli tehetségeknek kiáltják ki, hogy aztán évekig keressék bennük a titkos összetevőt és utánozzák a siker vélt vagy valós receptjét”

  Hogy ez mennyire igaz. 😀 Hozzáteszem, hogy Nicandro valóban tudhat valamit, de az biztos, hogy a sorsát ő sem kerülheti el. Valamikor ő is taknyolni fog a főműsoridőben, és az ember csak drukkolhat, hogy ne pont az ő kedvenc színészei szívjanak ezzel. (Bár egy bukás esetén talán nem húzná el a sorozatait 180 részig.)

  “Mejía papa kedvenc sportja”

  Hehe, de időnként nagyot ugrik a varangy, nemde, FELS? Szerintem azóta is a nagy fejét veri a falba, hogy miért nem tudja reprodukálni azt a nézettséget. Ami egyébként az egész világ számára egy nagy rejtély volt, mert a sorozat gigasikere finoman szólva nem járt kéz a kézben a minőséggel.

  Az elmúlt években csak a kilenc órásokat követtem nagyobb figyelemmel, és főképp időhiány miatt nem szenteltem kellő energiát az amúgy valóban értékes gyöngyszemeket kitermelő hét órás (oké, héthuszonötös) sávnak. Egész pontosan a CME-nél megakadtam. E sávban sajnos nem úgy tűnik, hogy a QA labdába tudna rúgni. Egyelőre úgy tűnik, hogy pont a ranchero sáv és a főműsoridő szenvednek, a Deketeke, a Qué pobres és a Por siempre mi amor meg aránylag elvannak. Szerintem a nyolc órás, legendásan igénytelen komédiasávban továbbra sem lesz probléma, Camil, Zuria és Ocampo együtt csak nem fogják már lezülleszteni. A taxis már ott elveszett, amikor Trevi lett a főhősnő.

  A Lükéla sorsa valóban nagyon kérdéses még. Egyáltalán nem olyan pocsék ez a telenovella, mint ahogy az AR-szektások beállítják, de nem is igazán jó. Ha most, a mézeshetek (= következő 20-30 rész) alatt nem sikerül stabilizálni a nézettségét, akkor az ég tudja, mi mentheti még meg, mert ez tipikusan az a történet, ahol az igazi puskapor az elején van. Ráadásul hatalmas szívás, hogy jön a december és a karácsony. Ha van eszük, akkor most ezerrel húzzák az összecsiszolódós és románcolós részt, és január elejére-közepére pakolnak valami nagy durranást (Jáksó Laci lelepleződése), mert utána már csak rétestésztára nyújtott szenvelgés jön majd a fináléig a gyermekáldással meg a két alfakan rivalizálásával.

  És bocccccccs, de természetesen meg fogom védeni a CS-t: ez a Mejía-mutáns képes volt tíz pontot emelkedni a 2009. karácsonyi halálkorszak után, a vége felé a 26-27 pont is megvolt nem egy nap, az utolsó hónapjait pedig 24 és 25 ponttal zárta. Ami persze főműsoridős mércével nézve ciki, és fracaso volt meg minden, de a Triunfós 20 és 21 pontokat azért magasról kiröhögi. 🙂

  Válasz
 • 5. Villano  |  2013/11/17 - 23:13

  Úh,ez szép! Óriásit bukott ez a kis trió,nem gondoltam,hogy a Vihar még Pasión és a Dos Hogares számait is alul tudja múlni,de mégis..
  Igen,a Globótól szerintem is át kellene venni jó néhány dolgot,legelőször is azt,hogy nem kell minden részben 5× elmondani a szóban forgó szereplő teljes nevét.Ez az egyik legfőbb motívum (szerintem) ami miatt az emberek nagy része nevetségesnek tartja és népbutításnak a műfajt,megjegyzem igazuk is van,telenovella rajongóként is nagyon idegesítő,miért gondolják,hogy elfelejtjük,hogy Damian kapitány vezetékneve Fabre…..-.-

  Válasz
 • 6. aribethkrum  |  2013/11/17 - 23:20

  Esetleg még egy olyan táblázatot tudnék elképzelni, hogy mi a boom, az éxito, a cumplidora és a fracaso az egyes sávokban. Mármint számokkal.

  A kilenc órás sávban akár 1997-től le tudnánk vezetni, hogy az új idők hatására hogyan változtak meg az elvárások. Ma már a 24 pont cumplidora, a 26 exito, a 28 meg boom, míg 1999-ben Thalíát még halálra szekálták a 28.5 pontos Rosalindával.

  Válasz
 • 7. MarcoPolo  |  2013/11/17 - 23:33

  Hát igen, dühítő, hogy a Televisa visszatartja az adatokat, de még így is tőlük áll rendelkezésre a legtöbb anyag, rajongó legyen a talpán, aki mondjuk ugyanilyen statisztikát akarna vezetni a Venevisión vagy akár a Telemundo sorozatairól. Mondjuk utóbbi rendszeresen henceg az angolszász médiában az elért sikerekről, szó se róla. Az IBOPE hitelességét amúgy elég rendesen elkezdték megkérdőjelezni az utóbbi időben, de hát nincs mit tenni, ezek az adatok vannak, és kész. A szorgos rating-méhecskéket pedig imába foglaljuk minden este, az én nyilvántartásom is az ő adataikra épül az elmúlt 5 évben, mikortól ugye a hivatalos források véget érnek.

  Mejía és a nagyot ugró varangy: szerintem ő maga sem hitte el, hogy a FELS összejött, azóta is szedegeti az állát, és próbálja modellezni az akkori siker elixírjét, de nem jött rá, hogy mi miatt működött. Az igazat megvallva én sem 😀 Noriega és Yanez ennyire bevonzzák a közönséget? De hát fél Mexikó röhögött már akkor is a nagyra nőtt péklegényeken, meg a negyven éves szüzeken, akiket körbeugráltak.

  CS: hát pont ezért írtam, hogy a végére Mejía szépített 🙂 a CS-nél legalábbis még látványosan beparkolt a végére a cumplidora címke alá (ez még Angellinek is összejöhet szerintem). A Triunfónál már ez nehezebben sikerült, a La tempestadnál pedig konkrétan sehogy. Komolyan kíváncsi leszek, mi lesz a következő nagy lépés. Mondjuk egy Esmeralda-önremake? Azt még úgysem próbálta.

  Válasz
 • 8. MarcoPolo  |  2013/11/17 - 23:42

  Villano: azért a teljes név kimondásában az amcsik is élen járnak, hát nem visszhangzik mindenki fejében az, hogy Bree van de Kamp? 😉

  Aribeth: az idősávok küszöbszintjeinek változása valóban érdekes téma, telenovellatani szakdolgozatcímnek is ideális 😀
  Ahogy jelenleg én látom, a cumplidora és az éxito között van a leghomályosabb határ (a fracaso megállapítására ott a küszöb, a boomokat meg általában senki nem kérdőjelezi meg)
  Szóval az éxito-szintek szerintem most kb. itt húzódnak:
  16:15: 18 körül már örülnek a fejesek, 20 felett jöhet a pezsi
  18:15: 17 felett, ahol az ENDA is járt, már beszélhetünk sikerről, sőt.
  19:25: talán a legnehezebb, 19 felett már senki nem kérdőjelezte meg a LQNPA sikerét, a CME-t viszont sokan nem tartják sikernek. Boom 20 felett lehetne itt bármi.
  20:25: 22-23 körül már az ortodox anti-PESE-sek és anti-PEAM-osok is elhallgattak, 25 felett kezd boom-osodni a dolog (bár a PEAM nem teljesen viseli magán ennek minden jegyét)
  21:30: 25 felett már mindenki onanizálni kezd, 30 felett boom

  Válasz
 • 9. Villano  |  2013/11/17 - 23:46

  Ismerve Mejíát,elkészülhet az új Esmeralda :D:D:D
  De akkor légyszi Spanic legyen a főhősnő,gondolom most úgy is haragszik az Aztecara,amiért nem kapta meg a Homok titkait..Most képzeljétek el ahogy tapogatózik,és rémült fejjel játssza 16-17 éves vak lányt.. 😀 😀 Lucía Mendez meg lehetne Gracielita.

  Válasz
 • 10. suxel  |  2013/11/17 - 23:46

  Én még a következőket fűzném a mostani sorozatokhoz. Köszi a cikket, sok hasznos van benne mindenki számára, s még én is a nagy rating tanulmányozó lelek benne újdonságot. 🙂 😀 Kösz a megemlítést! 😀

  Vannak napok, amikor picos ratingseket (többször mérik az adás alatt, s ebből jön ki az átlagrating)is közzé tesznek, azokat is érdemes tanulmányozni, ha vannak. Már egy ideje követem őket, s a jelenlegi időszakról a következőt lehet szerintem elmondani, példával szemléltetném a keddi adatokon keresztül:

  PSMA: 16.6/17.3/17.1/18.5/ –> amikor csak vannak ilyen adatok szinte folyamatos növekedés (az URPEA óta) mutatható ki. Attól függ, hogy honnan indul 14-től vagy 16-tól.

  DQTQTQ: 18.5/17.9/18.4/18.5/ –> a sorozat igazi jojómozgást (13-19) ír le, hol erősebb, hol gyengébb, ennek fejében változnak a picosok is. Mivel most egy felszálló áramlat érte el, így stabil magasabb pontokat hoz.

  QA: 17.6/16.8/17.9/19.3/20.1/ –> érzékeny idősáv nagyon is. Ha visszamegyünk az időben a Mentirig, és több ilyet vizsgálnánk meg, kirajzolódik az előttünk, hogy fontos milyen az utána következő nézettsége. De maradjunk a QA-nál, amíg volt a Libre (első 3 hét), addig elég gyenge számokat és kezdést produkált (16,4 és társai). Megjött a Pobres, a sorozat nem akar visszatérni 17, sőt 18 alá. Ugyanis az első 3 hétben csökkenő tendenciák voltak, ahogy megjött a pobres, igaz a közepe most ismegzuhan, de az emelkedés jóval erősebb a vég felé, ami megemeli az átlagadatot.

  QPTR: 22.9/23.8/24.3/22.2/ –> Általános növekedés a jellemző rá, ezt a novellát is szeretik, az utolsó negyed szokott gyengébb lenni, amit én a Lokela-hatásnak tudok be, mert annál szokott leginkább megjelenni a nem tetszés faktor.

  LQLVMR: 21.8/20.5/20.1/19.3/ –> Eddig nem lopta be magát az emberek szívébe, hiszen folyamatos lejtmenetet produkál minden alkalommal. Visszaemlékszem még az AV-re, ahol csökkenés max az utolsó negyedben volt jellemző, s akkor sem drasztikus.

  Válasz
 • 11. MarcoPolo  |  2013/11/17 - 23:52

  Szép elemzés, suxel 🙂 az egymásra hatások külön érdekesek, és ebbe valóban csak a picosokon keresztül tudunk jobban belemászni. A 16:00-s sorozat nézettsége kritikusan fontos, ahogy a 20:00-s is, ami előre és hátra is tud rúgni.

  Válasz
 • 12. Devilrose  |  2013/11/18 - 10:15

  Szerintem a LQLVMR a héten kezd majd beindulni nézettség ügyileg, hogy Rulli karaktere átment agresszív férfiba. ( múlt hét,13.résztől) Szerény véleményem szerint az áll Rullinak a legjobban, ha dühöng. 😀 Unatkozom, ha a naiv hősszerelmest hozza. A Rubit is akkor szerettem meg, mikor eszelősbe váltott, a Teresa-t szintén. Én simán rábíznék egy száz százalékig negatív szerepet.
  A cikk nagyon érdekes, jó volt olvasni. 🙂
  A Dos Hogares promozása idején is nevetségesnek találtam, ahogy Anahit reklámozták a követőivel. Akinek van egy csöpp esze tudja( nekik nem volt), hogy ez aligha ad valós képet a rajongótáborról, mivel boldog boldogtalan jelölgeti egymást, sokszor azt se tudva, hogy létező egyén van egy mögötte. Oké, legyen egy millió követője, de az kérdéses, hogy be is kapcsolná miatta a tv-t vagy nézne egy nézhetetlen telenovellát hűségből.

  Válasz
 • 13. Devilrose  |  2013/11/18 - 12:05

  Írtam már egy kommentet, de úgy tűnik elnyelte a Mátrix. 😀
  Szerintem a LQLVMR most kezd majd beindulni, hogy Rulli karaktere átment eszelős dühöngőbe. 😀 Engem untat, ha szerelmes naivat játszik, a Teresa és a Rubi is onnan kezdett el igazán tetszeni, mikor felnyílt a szeme az épp aktuális feleségével kapcsolatban. Ezt itt most elég hamar, a 13. részben megkaptam. A mai rész igazán jónak ígérkezik, eddig so-so volt, hetente néztem meg az öt epizódot. Mostantól napira kapcsolok. 🙂
  Nagyon jó cikk lett, öröm volt olvasni. 🙂

  Válasz
 • 14. MarcoPolo  |  2013/11/18 - 16:14

  Devilrose: előkapartam 😉

  Válasz
 • 15. momo  |  2013/11/18 - 23:31

  Húú, nagyon örülök ennek a cikknek! Mindig is érdekeltek a nézettségi adatok, és végre kaptunk egy ilyen részletes elemzést. Ezt a cikket érdemes többször is áttanulmányozni!
  Gratulálok! 🙂

  Válasz
 • 16. aribethkrum  |  2013/11/19 - 09:38

  Suxel, köszi a picos-elemzést! 🙂

  És már megint kezdődik a szokásos hiszti a comunidad de telenovelason: valaki feltette a már ismert listát a főműsoridős átlagnézettségekről, mire ismételten megjelent trujill azzal, hogy de ezek a számok nem egyeznek az ibope adataival. Arra viszont soha nem képes ez a kis görcs, hogy linket adjon az állításai alátámasztására. Ha ékesebben beszélnék spanyolul, beszólnék neki, így viszont inkább itt morgok. 😛

  Válasz
 • 17. aribethkrum  |  2013/11/19 - 09:43

  A szóban forgó topik:
  foro.univision.com/t5/Comunidad-de-Telenovelas/Promedios-del-horario-de-las-9pm/td-p/477472322

  És a lista:

  El Privilegio de Amar 34.8
  La Usurpadora 33.3
  Fuego en la Sangre 31.5
  Destilando Amor 30.8
  Abrazame Muy Fuerte 29.6
  Amor Real 29.4
  Rosalinda 28.5
  La Madrastra 27.9
  Mañana Es para Siempre 27.9
  Mujeres Engañadas 27.5
  Amores Verdaderos 27.2
  El Manantial 26.7
  Las Vias del Amor 26.5
  Entre el Amor y el Odio 26.3
  Maria Isabel 26.1
  Abismo de Pasión 26.0
  Mariana de la Noche 25.9
  Alborada 25.8
  Sortilegio 25.8
  Soy tu dueña 25.8
  La Esposa Virgen 24.8
  El Derecho de Nacer 23.8
  Mi Destino Eres Tu 23.4
  Corazón Salvaje 23.4
  La Verdad Oculta 23.2
  Infierno en el Paraiso 22.2
  Triunfo del amor 22.1
  Mujer de Madera 21.8
  Sin Pecado Concebido 20.8
  Mundo de Fieras 20.5
  La Casa en la Playa 20.2
  La Tempestad 19.9 (Hasta hoy)
  Pasion 19.8
  Dos Hogares 19.5

  Hozzáteszem, hogy nekem is vannak kisebb kétségeim a listával kapcsolatban. Tudtommal a La esposa virgen 24 pontos volt, és szerintem véletlenül felcserélték az LVO és a CS számait.

  Válasz
 • 18. suxel  |  2013/11/19 - 14:41

  16. Aribethkrum: Hahahaha, Közös ellenségünk van: Trujill. Jajj, de tudom gyűlölni. 😀 A Mentirt pocskondiázta állandóan, csak azért mert ki nem állhatja Mayrin Villanuevat, mivel szerinte egy szürke nagy 0. De amúgy észrevettem a kis görcs elég immunis arra, ha valaki beszól neki kb szemtől szembe lennénk, minél jobban ütném, annál jobban csinálná a feszkót. Na ő az igazi troll!

  Válasz
 • 19. aribethkrum  |  2013/11/19 - 15:03

  😀 :D: D

  Szóval csak trollkodik? Mert akkor nem érdekelnek a hagymázas nézettséges képzelgései.
  Borzasztó egyébként mind az univision, mind a venezuelai fórum összetétele (és természetesen nagy az átfedés a kettő között). Ha akad is ott értelmes ember, akkor sikeresen elnyomják a trollok és az elmebeteg rajongók/utálók, akik ugyanazokat a végtelenített háborúkat vívják. Néha szívesen rájuk dobnék egy atombombát.

  Válasz
 • 20. laci70  |  2013/11/19 - 17:00

  17. aribethkrum | 2013/11/19 – 09:43
  ¿Ez egy all-time lista, vagy csak az utóbbi X év (21-es kezdésű) eresztése?

  Válasz
 • 21. aribethkrum  |  2013/11/19 - 17:16

  Laci: 1997, az új nézettségmérő rendszer indulása óta. (Az Esmeralda még kimaradt belőle.)

  Válasz
 • 22. Milibindi  |  2013/11/19 - 17:49

  Jézusom ! Milyen már egy sorozatot csak azért pocskondiázni, mert nem szimpi a főhősnő ÁÁÁ. Mindenkinek vsan aki szimpi ,van aki kevésbé, de ettől még lehet jó a sorozat vagy akár maga a karakter szimpatikus. Én Boyert nem kedvelem, de ettől még nagyon szerettem a Bűnős vágyakat és Elisa Castagnon, mint karakter szimpatikus volt.

  Válasz
 • 23. laci70  |  2013/11/19 - 18:55

  -aribeth-
  Aha, volt egy olyan érzésem, hogy nem teljes a lista, azért is kérdeztem rá. Pont az Esmeralda hiánya tűnt fel nekem, pedig az Mexicoban is rendkívűl népszerű volt.
  Azért van egy-két érdekesség a listában:
  Eddig úgy tudtam, hogy az Usurpadora volt a legnézettebb, de látom, hogy az EPDA beelőzött.
  A FELS ugye még nem volt nálunk? Nekem legalábbis nem rémlik semmi.
  A Manatial számomra meglepően “lent” van a listán. Feljebbre vártam.
  A StD viszont igen jó helyre ért fel. Nekem is tetszett az a sorozat.
  Ahogy nézem a listát, sajna ennek fele sem ért el hozzánk (nem ismerősek számomra a címek).
  Kicsit csalódás nekem, hogy egy Juliéta nem fért bele ebbe a mezőnybe. Pedig egy díjakkal elhalmozott, tényleg nagyon jó novella volt
  (nekem máig is az etalon a telenovellák terén)!

  Válasz
 • 24. aribethkrum  |  2013/11/19 - 19:00

  A Julieta nyolc órakor volt. Vagy hétkor, nem tudom.

  A lista a kilenc órás, főműsoridős sorozatokat tartalmazza. 🙂 Az Esmeraldát pedig még minden bizonnyal az eggyel korábbi rendszerrel mérték, ezért hagyták ki.

  Válasz
 • 25. aribethkrum  |  2013/11/19 - 19:02

  A Julietának 24.9 volt a nézettsége. Az jó. 🙂

  Válasz
 • 26. aribethkrum  |  2013/11/19 - 19:08

  Egyébként az 1997-2007 február közötti adatokat a következő dokumentumokból szedjük:

  HistorialTln17Hrs
  HistorialTln18Hrs
  HistorialTln19Hrs
  HistorialTln20Hrs
  HistorialTln21Hrs

  Írjátok be a gugliba. Ha nem sikerül letölteni a pdfeket, akkor majd feltöltöm őket valahová.

  Ezeket elvileg a Televisa tette közzé, elöl rajtuk is van szép nagy betűkkel, hogy “Televisa Análisis* de Medios, Canal 2”

  * Nem röhög, spanyol hangsúlyozás, oké? 😛

  A kilenc órás sávban ekkor még csak épp elkezdődött a Destilando amor, ezért a DA és a későbbi telenovellák már csak a fórumokról tudtuk összekaparni. Remélhetőleg egy-két éven belül közzétesznek egy új listát.

  Válasz
 • 27. laci70  |  2013/11/19 - 19:17

  26. aribeth

  “* Nem röhög, spanyol hangsúlyozás, oké? :P”

  De de! Röhög, röhög 🙂 🙂 🙂

  Válasz
 • 28. laci70  |  2013/11/19 - 19:21

  24.-25. aribeth

  Ja, ígymár értem, hogy Julieta “lemaradt” a listáról. A 24.9 tényleg jól hangzik! Az Esmeralda szerintem biztos, hogy a legelején lenne a listán, ha belevették volna. (ma már ultra ciki: de nekem még ma is az első szerelem volt az a sorozat 🙂 )

  Válasz
 • 29. aribethkrum  |  2013/11/19 - 20:51

  Pénteki nézettség (picos nélkül):

  Lo que la vida me robó 21.4/44.1
  Qué pobres tan ricos 19.7/40.5
  Quiero amarte 16.1/36.3
  De que te quiero, te quiero 16.5/39.9
  Por siempre mi amor 13.9/42.4

  Hétfő:

  Lo que la vida me robó 20.9/40.9
  Qué pobres tan ricos 19.5/38.0
  Quiero amarte 15.5/33.8
  De que te quiero, te quiero 15.4/36.4
  Por siempre mi amor 14.6/41.7

  Most volt a híres-neves nászéjszaka a Lokélában, és ehhez képest semmi. Egyrészt örülök, hogy a népnek nem jönnek be az ilyen jelenetek, másrészt kezdhetünk aggódni.

  Válasz
 • 30. suxel  |  2013/11/19 - 21:07

  Lokela nem halad sehova, Pobres (4-5. rész elismerem, elég silány volt) lejtmenetel, QA is jól visszaesett (itt meg pont hogy jó részek voltak), Deketeke is visszazuhant (az örökös himbi-limbi), s a PSMA lep meg a Pobres mellett a legjobban, de tegyük hozzá, hogy Mexikóban nemzeti ünnep volt, hosszú hétvége, ilyenkor apad a nézettség, ugyanez volt november elején, halottak napja környékén. QA akkor 13-ig esett vissza.

  Viszont az is igaz a tavaly ilyenkor (november 3. hétfője) vetített novellák (CDL-LMDV-QBA-PEAM-AV) nem zuhantak meg ennyire, sőt szinte meg sem látszott. Egyértelűen azokat a novelákat többe nézték, mint a mostaniakat.

  Válasz
 • 31. laci70  |  2013/11/20 - 20:39

  18. suxel
  Trollok ilyenek 🙂

  Válasz
 • 32. nota  |  2013/11/20 - 21:06

  Figyelmesen végigolvastam minden egyes hozzászólást és elemzést. Nagyon tanulságos ezeket az adatokat olvasni, de igazából nem ad arra választ, hogy a mostani lejtmenet, ami többé-kevésbé minden sávnál megtalálható, minek köszönhető. A történeteknek?, a fantáziátlan és sokszor röhejes másolásoknak?, az igazi nagy sztárok hiányának? Ki tudná ezt megmondani.
  Szerintem a nézők ingerküszöbe is nagy változáson ment át, és akkora a választék, hogy igazán nagy boom-ot szinte lehetetlen produkálni
  Ha megnézzük a pl. 10 évvel ezelőtti történeteket, hát azok sem voltak jobbak, vagy logikusabbak. A színészek, hát igen, akkor ott voltak az emblematikus figurák, akik már igencsak kezdenek kiöregedni, de sajnos nincs helyettük más. Tehetséges színészek azok persze vannak, de azt a sokszor hisztérikusságig terjedő népszerűséget nem tudják produkálni.
  Én úgy látom, hogy jelenleg, a rendelkezésre álló anyagból (producerek, színészek, forgatókönyvírók, történeke, rendezők) nem lehet többet kihozni. Nem azért mert ezek bármelyike rosszabb lenne, mint az előzőek, hanem mert olyan szintű fásultság, és érdektelenség tapasztalható ezen a téren, hogy csak valami igazán nagy dobás lendíthetné ki a gépezetet a holtpontról.
  Nyunyó:
  Ha én lennék döntéshozó helyzetben, tuti, hogy alkalmaználak, mint kreatív igazgatót.

  Válasz
 • 33. laci70  |  2013/11/20 - 21:20

  32. nota
  Eléggé egyre jár az egyunk, én is így látom.
  A mennyiségi bővülés minőségi romlást hozott.
  (Ez egyébként Hollywoodra is teljesen igaz, rengeteg filmet csinálnak, de az egy kezemen megszámolom, hogy mondjuk az utóbbi 10 évben hány olyan filmet láttam, ami tetszett is.)
  Még annyit, hogy a színészfelhozatalon sokat kellene javítani. Szerintem a nézők elsősorban a kedvenceik miatt ülnek le a tévé elé. Ráadásul egy jó színész egy alapvetően gyenge sztorit is fel tud dobni (már ha a rendező engedi neki).

  Válasz
 • 34. nota  |  2013/11/20 - 21:36

  Laci
  Nézd meg pl. mennyi pilot-ot rendelnek meg, és ebből mennyi valósul meg, mint sorozat. Arról nem is beszélve, hogy ezek közül mennyi ér meg mondjuk 3 évadot, vagy annál többet. A telenovella műfaja persze ebből a szempontból speciális, de az általános depresszió, érdektelenség – sajnos nem találok rá jobb kifejezést – itt is nagyon észrevehető.
  Teljesen egyetértek veled abban, hogy a néző hajlandó bemenni a moziba a kedvenc színésze miatt, sőt sokszor ez alapján választ. Ha azonban csalódik, mondjuk nem egyszer, hanem többször, akkor elege lesz az egészből.
  Ha ezt jelenséget a telenovellákra is alkalmazzuk – és miért ne tennénk – akkor mindjárt lehet valami fogalmunk a mostani érdektelenség miértjére.

  Válasz
 • 35. aribethkrum  |  2013/11/21 - 22:13

  A venezueai fórum meghalt, ami azért kellemetlen, mert mindig oda kerültek fel először a nézettségi adatok.

  Majd ha esetleg megnyílik az utódja, akkor annak a linkjét valaki jól értesült legyen szíves közzétenni itten.

  Ami meg a Televisa nézettségét illeti: az egy dolog, hogy folyamatosan gyengül, de vannak időszakok, amikor jobban megy, és van, amikor meg jobban. Tavaly kábé a második félévtől idén az AV és a PEAM fináléjáig arany élet volt. Aztán a CI-vel együtt ez is befejeződött. A nézők továbbra is ott vannak, ha egy produkciónak sikerül előadnia a varázslatot (ami gyakorlatilag a kémia a népszerű és kevésbe felkapott arcokat egyaránt magában foglaló, jól összeválogatott színészgárda tagjai között, plusz egy nem túl unalmas, követhető, jó ritmusú sztori), és tök mindegy, hogy rózsanovelláról, cirkuszról, komédiáról, komolyabb drámáról, a századik remake-ről vagy eredeti sorozatról van-e szó.

  Válasz
 • 36. aribethkrum  |  2013/11/21 - 22:14

  Javítás: vannak időszakok, amikor rosszul megy, és vannak, amikor meg jobban.

  Válasz
 • 37. suxel  |  2013/11/21 - 22:38

  Na mi az? Kezd kivirágozni a mák? Lükéék megugrották a 23 pontot a szerdai résszel: 23,1

  Válasz
 • 38. aribethkrum  |  2013/11/22 - 07:07

  Aztaaaaaa, exitooooo!
  Ja, mégsem. 😀

  Szegények a decemberi időszakot meg fogják szívni, nem túl jó a sorozat időzítése. Lehet, hogy hagyni kellett volna, hogy Mejía vigye el a karácsonyi balhét, bár akkor meg folyton tíz ponton lettek volna.

  Válasz
 • 39. aribethkrum  |  2013/11/22 - 16:53

  Hozzáteszem, hogy érdekes, hogy a venezuelai fórum megszűnik, és rögtön másnap 23 pontos nézettséget mondanak, ma meg már állítólag 24-nél tartanak. Nem akarok átmenni trutymó-trujillba, de valóban felmerül a kérdés, hogy honnan szedik ezeket a számokat.

  Mondjuk azt sem értem, hogy azokat, akik eddig a venezuelaira posztoltak (Celestina és Pilarica), ugyan mi akadályozza meg abban, hogy az univizsönre járjanak ezentúl.

  Válasz
 • 40. laci70  |  2013/11/22 - 18:52

  39. aribeth
  Ha szépen megkérlek, dobsz nekem egy linket ide, hogy milyen venezuelai fórumot nézel? Köszi!

  Válasz
 • 41. suxel  |  2013/11/22 - 21:14

  Aribeth: a 24 eltévedt, inkább 22,3. A picosai: 22,9 22,3 22,1 22,0

  Válasz
 • 42. aribethkrum  |  2013/11/23 - 18:19

  Marco, egy hozzászólásom benn ragadt a spamszűrőben.

  Suxel: köszi, szóval a szokásos. 🙂

  Válasz
 • 43. suxel  |  2013/11/23 - 18:39

  A 23,1 esetében biztos kíváncsi volt a nép vajon a csúnya bajszos bácsi is megerőszakolja-e Bojlert. 🙂
  A pénteki nézettség sem lesz túl izmos szerintem, csak a szokásos, általabán a hét 5 napja közül pénteken legalacsonyabbak a ratingek.

  Válasz
 • 44. nota  |  2013/11/23 - 20:05

  Ez az egész nézettségi mizéria számomra most már teljesen olyan, mint egy boszorkánykonyha. Próbálom követni, de annyira azért nem érdekel, hogy ennél több energiát fektessek bele. Nagyon tanulságos és érdekes, de éppen most úgy látszik, hogy az eddigi beidegződések, és agyi összenövések felszakadni látszanak. Értem ez alatt, hogy tulajdonképpen semmi nem biztos. Nincs élő ember, aki meg tudná jósolni egy sorozat nézettségét előre. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy itt nem a minőségről beszélek.
  Aki, hogy úgymond. “tudatos” sorozat, vagy telenovella néző, annak persze sokat jelent a nézettségi mutató, de egy hétköznapi TV nézőt ez egyáltalán nem érdekel.
  Irénke néni a szomszédból pl. egyáltalán nem foglalkozik vele, hogy hogyan áll a TV2, vagy az RTL a nézettségi versenyben. Csak az számít, hogy “kezdődik a sorozatom”, és lássuk be, hogy a nézők nagy része nem a minőség alapján választ.
  Tudom, hogy ez a hozzászólás nem valami nagy tudományos igénnyel fogalmazódott meg, de higgyétek el, hogy a hétköznapi TV néző a túlkínálat és a bizonyos mértékű közömbösség miatt egyszerűen nem foglalkozik az egésszel.

  Válasz
 • 45. suxel  |  2013/11/23 - 21:33

  Én nagy rating követő vagyok, engem érdekelnek nagyon is mikor hogyan teljesítenek a sorozatok, milyen ívet járnak be. Mindig is szerettem a számokat, statisztikákat, rangsorokat, s észrevenni összefüggéseket.
  Viszont én sem a nézettség alapján döntök: ha ez alapján választok, akkor CI-t kellene/kellett volna néznem, na de azt én nem vállalnám be az óriásboom ellenére sem.

  Válasz
 • 46. aribethkrum  |  2013/11/23 - 21:55

  Azért izgalmas ezeket a folyamatokat figyelni, mert a rossz nézettség (és az azzal járó morcos reklámozók = pénzkiesés) miatt karrierek, teljes műsorsávok és telenovella-alfajok (eredeti, kosztümös, kockázatos témákat taglaló, stb) mehetnek tönkre, a jó nézettség pedig átmenetileg producereket, írókat és színészeket emel a magasba, hogy aztán az a csatornák az unalomig őket nyomják a képünkbe.

  Az egyszeri tévénézőt egyáltalán nem érdekli a nézettség (bár befolyásolhatja a felkapott műsorokkal együtt járó felhajtás), de részben az ő választása dönti el, hogy mit fognak sugározni a csatornák a későbbiekben.

  Válasz
 • 47. nota  |  2013/11/23 - 22:07

  Engem is érdekelnek az összefüggések, és az, hogy mi az általános irányvonal.
  Csak azt szerettem volna elmondani – lehet, hogy nem túl jól -hogy a jól bevált menetrendet felrúgni látszik az élet. Ha pl. a Lokelát nézzük a nagy nézettségi emelkedést éppúgy el tudom képzelni vele kapcsolatban, mint a béka fenekét. Ha őszinték akarunk lenni, ezt senki nem tudja megjósolni. Lehet, hogy ez csak egy példa, de úgy érzem, hogy most nagyon képlékeny az egész helyzet, és bármi előfordulhat. Ebből a szempontból a Lokela kétségtelen, hogy úttörő, mert amennyire visszaemlékszem, nem nagyon volt ennyire felemás megítélésű telenovella. Azon sem lennék meglepődve, ha a Mexikoi fogadtatás ellenére nemzetközi siker lenne, Persze az ellenkezője sem lepne meg. Szóval zavaros az egész.

  Válasz
 • 48. aribethkrum  |  2013/11/23 - 22:27

  Igen, egyébként teljesen igazad van, valóban nagyon képlékeny a helyzet. 🙂 Azt például ki hitte volna, hogy az Abismo, az AV és a CI sikeresek lesznek?

  A Lokélánál mindenesetre volt esély arra, hogy nem fog osztatlan sikert aratni, tekintettel arra, hogy a szent Amor real még csak tíz éves, és sokan ellenezték a történet ismételt feldolgozását. Mellette szólt viszont egyrészt az Abismo sikere, másrészt a “modern megközelítés”, harmadrészt meg a Boyer-Rullí páros, amely egyszer már bevált a Teresában. Meg Boyert és Rullít önmagukban is elég erősnek tartotta a közvélekedés, Angelique-nek ott volt a Teresa és az Abismo, az AV alatt meg sokat mondogatták, hogy a sorozat alapvetően a Sebastián-Eiza páros miatt volt sikeres. (Amit amúgy már akkor is valószínűtlennek tartottam, de páran nagyon szerették ezt a szöveget.)

  Én sem merek határozott kijelentéseket tenni a Lükéla jövőjével kapcsolatban, mert bármi megtörténhet, de őszintén szólva meglepne, ha januárban hirtelen látványosan feltámadna hamvaiból. (A december nyilván lejtmenet lesz, ez sajnos eléggé igazságtalan minden olyan sorozattal szemben, amely beleesik ebbe az időszakba. A tavaszi-nyári telenovellák össznézettsége szerintem alapjáraton pár tizedesponttal magasabb.)
  Most vannak a legizgalmasabb részek, és ha a következő hónapokban nem sikerül jobban megszerettetni a főhősöket, vagy nem rángatnak elő pár érdekes mellékszálat a fiókból, akkor nem tudom, hogy mi segíthetne még rajta. Ha csak az nem, hogy az emberek megszokják, és rutinból, jobb híján elkezdik nézni. Emlékszem, hogy Álvaro Cueva is ezzel érvelt, amikor a CS egész normális számokat hozott. 🙂

  Válasz
 • 49. nota  |  2013/11/24 - 17:24

  Az előre nem látható sikerekkel kapcsolatban:
  azt még valahol megértem, hogy az Abismo sikeres volt, hiszen ott volt Zepeda, akit valamiért nagyon szeretnek. Persze csinos fiú, és tehetséges is, de számomra a csúcspont Zepeda részéről a Sortilegio gonosz Buno-ja volt, abban a szerepben tényleg nagyon a topon volt. Nekem a gáncsnélküli lovag, vagy, ahogy a blogon valaki nevezte a “fütyivel rendelkező Hamupipőke” szerepben annyira nem jön be.
  Az AV sikerét is még meg tudom érteni, hiszen ott volt Yanez a főszerepben. és bárki bármit is mond, a pasas még mindig el tudja varázsolni a nézőket, hiába annyi az annyi. Én sem hiszek abban, hogy az Eiza-Sebastian páros vitte sikerre a sorozatot. Jól voltak, igen, de ez kevés lett volna a sikerhez.
  Amit viszont végképp nem értek, az a CI sikere. Ana Brenda tüneményes színésznő, és igen, megérdemelné a főműsoridőt, de pl. ez a történet nekem már az eredetiben sem igazán tetszett. Az, hogy mennyire nem illett Ana Brenda stílusához a kis szutykos szerepe, hogy ezen, miképpen tudtak így túllépni, azt fel nem foghatom.
  A Lokela vagy Lükela látványos sikertelensége sem annyira érthető, igaz, hogy nem a telenovella történelem gyöngyszeme, de azért annyira nem rossz, az előbb említettekkel összehasonlítva sem. Itt valóban az Amor Real utóhatás lehet a kulcs.
  A megszokás tényleg nagy úr. A szomszédom pl. egyszer látott az egyik kereskedelmi adón egy adott időpontban egy sorozatot, ami tetszett neki. azóta abban az időpontban csak azt az adót hajlandó nézni, és semmivel nem tudnád rávenni, hogy próbálkozzon mással.

  Válasz
 • 50. laci70  |  2013/11/24 - 18:23

  49. nota
  Engem a statisztikák olyan nagyon nem győznek meg. Ez kb. olyan mint az Oscar-díj, attól ,hogy egy film megkapja, számomra még egyáltalán nem biztos, hogy nézhető. Nekem az a véleményem, hogy egy alapvetően nem túl jó történetet is el lehet adni, csak jó színészek kellenek hozzá. Fordítva is működhet(?) a dolog: (Nagyon) Jó történetet is el lehet adni, (viszonylag) ismeretlen színészekkel. De ismeretlen színészekkel, rossz sztorit már biztos, hogy nem lehet el(le)adni.
  A Televisa mostanában nem áll a helyzet magaslatán. Sem kiemelkedő színészeik (senkit nem meg bántva…) nincsenek most, sem jó történeteik. Egyfajta törés állt be… A ’90-es évek csillogása már teljesen(?) a múltté. Sajnos. Nekem úgy tűnik, hogy a Telemundo is rossz vágányra állt. Próbál lavírozni az amerikai és mexikói igények között, ami nyilván lehetetlen. Viszont érdekes, hogy az Azteca (néha ugyan de) képes egész jó alkotásokra is. Nagyon megválogatom, hogy miket nézek meg, eddíg csak egyszer vetődtem árnyékra, de egyébként jól jártam az általam kiválasztott novellákkal. Kritikus vagyok. Már ismerem a telenovellák erősségeit és gyengéit is. De maga a műfaj, mindenek ellenére nagyon szimpatikus számomra.

  Válasz
 • 51. suxel  |  2013/11/24 - 18:57

  Nem hinném, hogy a színészeken múlik a dolog. Az Abismo sikeres volt Zepedával, de most meg 2010 óta beállította a 19:25-ös sávnak a negatív rekordját. Biztos nem konkretizálható ez az egész így le, ha megnézzük minden jelenlegi és régebbi nagyobb arcnak is megvannak a maga bukásai. Colunga a Pasionjával (2007), vagy Yanez a Corazón Salvajével (2009). 2013-ben pedig a “szépfiúk” kategória szerepelt le: Zepeda, Soto és Levy. Bár a Mentir a másik kettőhöz képest nem akkora zakó, de az idősávját tekintve nagy, viszonyítás kérdése az egész. 🙂
  Ha azt nézzük az első négy hetet tekintve, azt mondhatjuk, hogy az utóbbi két hétben a Robó nézettsége elmozdul 19-20 ról a 21-22 pont irányába. Szerintem még kár lenne levonni azt a következtetést, hogy ez megindul innentől kezdve egyenesen felfelé, csak vegyük számításba, hogy pont az utolsó két hét esetében jelent meg a QPTR, ami megemelte az előtte lévő sáv nézettségét, még ha egyelőre a jelek szerint nem is kellőképpen, de már nincsenek lenn legalább a mélyben, mint a Libre Para Amarte idején. Viszont nem tartom lehetetlennek a folyamatos növekedést sem, erre egy amerikai nézettséget tudok példának hozni. Amerikában az El Talismán teljesen leamortizálta az este 9-kor szokásos nézettséget, azt onnan eltávolították kora délutánra és betették a helyére az Abismot, ami ugyan gyengén kezdett, de a végén igencsak szép nézőtáborral zárt.
  Volt egy ilyen kezdeményezés a Triunfo után, hogy egy sorozat főszereplői a későbbi időszakban nem ikerülhetnek össze. CCEA-sikere, TDA bukása. Ana Brendat és Jose Ront is egy darabba pakolták a 2008-as Juro que te amo után, s hirtelen előtérbe hozták Jorge Salinas amúgy is ikonisztikus karakterét, igaz itt nézettségi bajok nem voltak, mert 2010 óta a 19:25-ös sáv nézettségét a LQNPA vezeti. Most a Teresa után ismét összeengedték Rullit és Boyert, s nem generálja a nézettséget látványosan kémia ellenére sem, amíg a látványosan rossz kémia hozta a számokat az Abismo esetében. Itt ha jól tudom, nem is nagyon voltak castingok, szinte meg lett adva, hogy Boyernek és Rullinak kell visszahozni a nézettséget a sírból, egyelőre nem vált be. Felvetődhet kérdésként az is, hogy kit milyen hamar lát ismét a nép a képernyő túloldalán. Vajon köze volt-e ennek a Mentir és a Libre bukásához: Zepeda és Soto. De ha ide akarom kivetíteni, akkor Rulli sem régen zárta még le az AV-t. Az biztos, hogy sok komponensből áll a siker titka, na meg amit ti is említettek itt, hogy nem kellett volna még remakelni a storyt, hisz 2003 még csak 10 év távlat. Na meg, hogyan is lehet egy 19. századi történetet buktató nélkül hitelesen átrakni a jelenbe, nem kis feladat. S szerintem ezt nem az Abismos írókra kellett volna bízni, hanem pl. a Moreno-írónőkre (Carillo és Garcia). Akárhonnan nézem nekem az LT is mutat fel olyan motívumokat, mint a CS, mintha az lenne felmodernizálva és az sem jött be.
  A CI már biztosan 2013 meglepetés sikere, erre senki sem számított, s én sem értem mit evett a nép rajta. Nekem a kalácsképű Daniel Arenas az, aki semmi fajta dolgot nem közvetít. Én azt mondom ezt látván szerintem idővel lehet nem lenne hülyeség beruházni a “Maria-trilógia” egy másik darabjába is késő délután.

  Válasz
 • 52. laci70  |  2013/11/24 - 19:27

  Részben igazat adok Neked. Részben nem. Sajnos az általad felsorolt novellák egy részét nem láttam, így nem tudok azokra érdemben reflektálni (le vagyok hozzátok képest maradva).
  Tény, hogy egy Colunga vagy Yanez szintű színész is tud bukni.
  Ehhez persze kell egy gyenge sztori is. Nekem Colunga az egyik nagy kedvencem (így kissé elfogult vagyok irányában), de el kell ismerni, hogy az AR (de jó lenne, ha egyszer végre hozzánk is elérne ez a sorozat, igaz Milibindi? 🙂 ) óta nem volt neki sem igazán nagy dobása. Persze az StD miatt is kapott díjakat, de a sorozat nem csak miatta volt népszerű. Nagy ászokat trombitált össze a Televisa arra a produkcióra. Yaneznek mintha jobban ment volna az utóbbi időben. DA, FELS, ezek mind nagy durranások voltak. Minden nagy színész tud bukni (lásd: Gaby Spanic a LOCDA-val, pedig Gaby nem akárki a telenovellák világában, ez azt hiszem, vitán felül áll).
  Tartom a vélenyemet, hogy egy -viszonylag- gyengébb történetet is el lehet adni, csak kellenek, hozzá igazán húzós színészek. Zepeda és Levy nem az a kategória (magánvélemény, elnézést kérek a rajongóitól)
  aki(k) miatt leülök nézni egy mexikói telenovellát.

  Válasz
 • 53. suxel  |  2013/11/24 - 20:26

  Nem állítanám azt, hogy a gyenge történetet is el lehet passzolni nagy nevekkel: ott van a Mundo de Fieras esete, vagy éppen a Pasion sem volt egy sztároktól mentes novella. A Pasion sikertelenségéről egyébként itt elmélkedett Marco:
  https://televisahirblog.wordpress.com/2007/12/30/mi-a-baj-a-pasion-nal/
  Egyébként Colunga repertoárja sem rossz, csak a Pasion szúrhatja az ember szemét, ha a nézettséget vesszük, vagy Yanez esetében a Corazón Salvaje. 1-1 az arány.

  Válasz
 • 54. Milibindi  |  2013/11/24 - 20:35

  Igen Laci:) Én is nagyon remélem, hogy az AR egyszer végre eljut hozzánk:) Colunga és Yanez nekem is nagy kedvenc! Én nagyon szeretem Zepedát is! Levy már nálam is elmegy kategória! Szerintem a PEAM miatt fog kapni díjakat, de majd meglátjuk!

  Válasz
 • 55. aribethkrum  |  2013/11/24 - 21:06

  Yanez bukáslistáján ott van a La verdad oculta is, az csak egy kicsivel hozott többet, mint a CS. A másik oldalról nézve viszont a kilencvenes évek óta példátlan méretű boomjai is voltak: DA, FELS, valamint az AV-nak sincs miért szégyenkeznie. Rá azt mondanám ékes magyar kifejezéssel, hogy hit or miss a fickó, azaz vagy tarolnak a telenovellái (ami természetesen nyilván nem csak egy színész érdeme, hanem csapatmunka), vagy megbuknak, tisztes, szürke “ehh, szódával elmegy” krumplidórái nem voltak a visszatérése óta.

  Válasz
 • 56. laci70  |  2013/11/24 - 21:35

  53. suxel
  Ezt figyu, mit találtam (Google Fordító):
  Destilando amor = Szeszipari szerelem
  (komoly, csináltam róla print-screen-t!!!)
  Basszus, percek óta ezen röhögök 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Válasz
 • 57. suxel  |  2013/11/24 - 22:07

  56. laci70.
  Ha elkezdesz ilyenekkel játszani szerintem vadabbnál vadabbakat fogsz lelni. 😀 Hát végülis a cím lefedi a DA lényegét. 🙂 Lehet néhány esetben a google translator kreatívabb, mint maguk a tényleges fordítók. Viszont itt nekem a Szerelempárlat is tetszett. 🙂

  Válasz
 • 58. nota  |  2013/11/25 - 18:48

  Azzal kapcsolatban, hogy a történet, vagy a kedvelt színészek szerződtetése a fontosabb-e, még hozzátenném harmadik összetevőnek a jól megírt karaktereket. Az AV-ben, vagyis inkább az eredeti AEC-ben ez igazán remek volt. Az AEC-ben Juan Manuel egyszerűen imádnivaló volt, és Osvaldo Laport is remek volt a szerepben. Őt játszotta Yanez, és bár teljesen más típus mint az eredeti mégis remekül működött ez a választás. Úgy is mondhatnám, hogy megtalálta egymást a színész és a karakter. Amúgy az AEC története sem egy nagy eresztés a kiindulópontot kivéve, mégis ez volt az az összetevő, ami döntő volt az esetében.

  Válasz
 • 59. Csabi  |  2013/11/25 - 19:16

  Rossz átlagnézettséget tekintve ahogy azt suxel is írta, egyrészt a picosokban, másrészt a megelőző és a soron következő sorozatokban keresendő a kulcs. Erre tökéletes példa az MPV. Sem az előtte lévő dekete, sem az utána következő taxiskrokik nem rendelkeztek zsíros közönségtáborral. Igaz az MPV rossz átlagnézettsége szerintem sokkal jobban köszönhető az LPV-nek mint a deketenek. Ahogy az látszott egy előző példánál, ha a soron következő sztori nem érdekli a nézőt elkapcsol. Valószínű ennek tudható be mind a három sáv leamortizálása amit most próbálnak ismét feltámasztani több-kevesebb sikerrel. Mindenesetre a decemberi hónap tényleg nem fog túl jót tenni egyik sorozatnak sem.

  Válasz
 • 60. Csabi  |  2013/11/25 - 20:09

  * Igaz az MPV rossz átlagnézettsége sokkal jobban köszönhető az LPA-nak mint a deketekenek. Csak kicsit elírtam 😀

  Válasz
 • 61. suxel  |  2013/11/25 - 20:27

  Igen, a deketeke az vagy lenn volt, vagy fenn volt. Elég vegyes nézettséget tekintve, de mivel most egyre combosabb számokat hoz, fogták és megnyújtották áprilisig, így durván 200 részesre duzzad, mint az Amorcito Corazón. Ha most néznénk a sorozat esetében egy promediost akkor tutira a küszöbszint felett lenne, összességében ezzel a sorozattal nem jártak rosszul.

  Decemberi ratingseket megelőlegezem, hogy azért elég hiányosak lesznek az ünnepek miatt, tavaly is hiányoztak az adatok december feléből, ha jól emlékszem. Meglátjuk mennyire jönnek ki a visszaesések.

  Hát a Mentirhez annyit, hogy nagyon gyászos adatok produkál az USA-ban is, azért 2,1 millió nézőt mint péntek este 10kor. Komolyan sírhatnékja támadhat a fejeseknek. Hát ennyit a délután 2-3-kor hoz mind a Cachito, mind a Vendaval, sőt még többet. Romániában az Acasan nem régiben jelent meg, legalább ott tisztességesen kezdett.
  Viszont a Robo pénteki néző tábora is a 2,7 milliójával elszomorító. Amikor az AV ment 4 millió felett mászkáltak általában. Lehet mindegy lett volna, ha hagyják a Tempestadot végigmenni és nem 80 részben lezárni.

  Válasz
 • 62. Csabi  |  2013/11/25 - 21:24

  A deketekét áprilisig meghosszabbították? Én azt olvastam, hogy február 3-án kezd a Madre sustituta. Hát akkor nem így lesz és a deketeke is átesik majd a ló túloldalára a túlzott hosszabbításokkal.

  Válasz
 • 63. suxel  |  2013/11/25 - 21:40

  A Madre Sustitutaval jómagam se tudom mi a helyzet. Írta Marco is, hogy úgy látszik ismét veszélybe került a sorozat. Volt itt szó teljes eltörlésről, csak időbeli eltolásról, meg hogy RGF jön az új Blanco-Pena novellával majd 18:00-kor, ugyanakkor Jose Ron twitteren cáfolta, hogy ő ilyenről nem tud. Na most ebből menjen ki, aki akar.

  Válasz
 • 64. Csabi  |  2013/11/25 - 22:54

  A La malqueridával sem tudom mi a helyzet, mert azt is olvastam hogy az lesz a QA után. De akkor Larthileuxszal mi a helyzet és a La gatájával? Ő meg majd repül délután 4-re? Bár ott szerintem jobb helye lenne, mint a fél8-as sávban. A CI-vel már bizonyított, bár én sem értem mit ettek rajta annyira mehikóban. Nagyjából az első etapig követgettem, amíg átalakult majd meghalt az apja és átvette a casinót, de utána valahogy már nem kötött le annyira. Beleuntam. Na de majd ha egyszer nagy meglepetésre eljut hozzánk, akkor majd végignézem. Bár erre nem nagy az esély, mert ismét apadni kezd a telenovella dömping. De azért még a Storyban meg az RTL2ben van ráció így bizakodjunk, hogy majd hátha. Bár az RTL2-re nem pont ilyen sorozatot kéne megvenni szerintem.

  Válasz
 • 65. suxel  |  2013/11/25 - 23:07

  A La Malquerida egyelőre úgy néz ki a QA-t fogja váltani, de addig még van idő, hisz Carlos Moreno nem dolgozik 150 rész alatt, s még igencsak a történet elején járnak. Meglepne, ha hamarabb vége lenne. Az egyedüli biztos név tudtommal még mindig csak Osvaldo de Leon (jujj, de jó) a fiatal protagonistaként, a főhármasról továbbra is csak az eddig megemlített spekulációk vannak érvényben. Láttam olyan híreket is a múltkorában, hogy keresik a haciendat a történetnek, ahol játszódni fog.
  A La gata az a PSMA után fog jönni, egy biztos szereplőre már ott is fény derült: Cesar Evora az, aki most ismét egy pozitív karakter bőrébe bújik. Cesart különösen szereti “kedvenc” producerházaspárunk foglalkoztatni.

  Válasz
 • 66. Csabi  |  2013/11/25 - 23:36

  Igen én is láttam, hogy Cesar Evora már tuti név lesz benne. Azt mondjuk nem tudtam, hogy negatív vagy pozitív lesz e a karaktere. Kár hogy Larthileux nem a Maria la del barriot remakeli. Azzal biztos ismét a csillagokig tudta volna emelni a 4 órás sáv nézettségét. A Maria Mercedest meg már ellőtte 2004-ben Camila Sodival. Így a Maria trilógiából már csak a Maria hiányzik. Kíváncsi leszek rá, hogy mondjuk egy Esmeralda remake mikor fog bekövetkezni. Mindenesetre ha bekövetkezik majd egyszer biztosan Larthileux fogja feldolgozni. A vak lány szerepére tökéletes név lehetne mondjuk Kika Edgar, aki már az LFDD-ben bizonyítota, hogy mennyire hiteles tükörtekintettel el tud játszani egy vak lányt. Max a szeme színén kéne változtatni, dehát egy kontaktlencse mindent megold.

  Válasz
 • 67. suxel  |  2013/11/26 - 21:08

  Egy kis esettanulmány: http://masquetelenovelas.blogspot.hu/2013/11/ratings-telenovelas-mexico-lunes-25.html

  Válasz
 • 68. suxel  |  2013/11/27 - 19:39

  És megvan az első 21hrs küszöbszint feletti érték is. 🙂 Lokela: 24,1, s nem csökkent a kezdeti érték alá. Hajrá! 🙂
  Nesma kezdheti megint azt érezni, hogy a megmentő megint csak ő lesz! 🙂 Ha összehozza az Abismós nézettséget, mint tette a DH után akkor le a kalappal. Megcsillant most már bennem is a reménysugár, hogy na hátha. 🙂

  Válasz
 • 69. aribethkrum  |  2013/11/27 - 22:22

  Wow, csoda történt. 🙂

  Válasz
 • 71. suxel  |  2013/11/28 - 20:31

  Ezután ha valamikor is bajba kerül a főműsoridő, be kell parancsolni Nesmat, és majd ő megoldja.

  Válasz
 • 72. nota  |  2013/11/28 - 20:44

  Nem akarok azzal jönni, hogy én megmondtam, de igazából a Lokela a fekete ló, amivel kapcsolatban bármi elképzelhető. Éppen a heti előzetesek olyanok voltak,amik felkelthették a néző érdeklődését. Teszem azt, pl. megdugja-e Alejandro Mariat, és ezzel párhuzamosan lesz-e egy kis laza etyepetye Mopossum és Móka Miki között a másik szobában. Vagy pl. elszáll-e, és mikor Móka Miki agya annyira, hogy kitálaljon Alejandronak. És végezetül a pont aktuális ma esti rész: kire lő rá a csúnya bajszos bácsi (gyanítom, hogy Alejandrora), és mi lesz a következmény, és vajon mi végből nyalogatja ugyanő Gracielát. Lehet, hogy a sorozat nem egy nagy eresztés, de az előzetesek fel tudják csigázni az érdeklődést. Ezért egy nagy piros pont Nesmanak.

  Válasz
 • 73. aribethkrum  |  2013/11/28 - 21:45

  Az STD-nek is volt 30 körüli nézettsége, ahogy az AV és a PEAM is hoztak 30 feletti eredményeket. Aztán meg lehet nézni, hogy mennyi lett az átlagnézettségük.

  Nem akarom itt a vészmadárt játszani, de kifejezetten elhamarkodott három nap nézettségéből messzemenő következtetéseket levonni.

  Az meg a másik, amit furcsállok, hogy már ott tartunk, hogy 24-25 pontnál össznépi elalélás megy, csak mert az eggyel korábbi sorozat a bányászbéka segge alatt volt nézettségileg, és jajj, hát legalább megmenti a műsorsávot. Nehéz a kezdés egy bukott telenovellát követő sorozatnak, de ez már kezd átmenni kifogásba, főleg, hogy esetünkben rég volt már az a bizonyos kezdés. A középszerű nézettség középszerű, akkor is, ha az elődöm egy Mejía-Larrosa koprodukció volt.

  Az viszont jó, hogy az izgi részek végre elfogadható nézettséggel mennek. Ha jövőre megtartja, majd meghaladja ezt a szintet, és belő egy 25,5-26 pont közötti vagy még jobb átlagot, akkor egy szavam sem lesz. Ez főleg azért lenne jó, mert kellenek az olyan főműsoridős sorozatok, amik a kiöregedett nagy sztárok nélkül is sikeresek.

  Válasz
 • 74. nota  |  2013/11/28 - 22:25

  Én sem azt mondom, hogy most aztán minden csodás lesz. Ahogy már eddig is említettem, egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a sorozat folyamatosan jól vagy rosszul teljesít. Inkább ingadozó lesz a nézettsége. Éppen most eléggé lendületes és izgi volt a cselekmény, de ha ez menjek-ne menjek, szeretem-nem szeretem, jajjistenemnemtudommitcsináljak tovább folytatódik az eléggé fárasztó lesz, és az eddigi nézők is elpártolnak.
  Az előző hsz-em elején csak arra bátorkodtam utalni hogy nem lehet megjósolni mi lesz a sorozat várható nézettsége hosszú távon. Azt azért nem hinném, hogy különösebben kiemelkedő lesz, inkább elfogadható jó esetben.

  Válasz
 • 75. suxel  |  2013/11/29 - 00:11

  Én már annak örülök simán, hogy a küszöbszintet megugorja, hisz afölött már jó kategória. Onnantól kezdve már nincs buktaszag. Bár a sorozatról azóta sem változott a véleményem, de megérdemli annyi végett a 25 pont körüli nézettséget, hogy legalább nem unom halálra magam alatta, nem kell tekergetnem, még mindig szeretem. Nesmat meg utálom, mert a sorozataiba, főleg a második felébe csempész valamit, ami miatt én nagyon megszeretem azt. Így voltam az Al diablo 2. felével, amikor vetítést követően 2 hónapig azt zengtem, ettől jobb sorozat nincs. Vagy az Abismo is nálam elég guilty pleasure kategória lett.
  Azért az szerintem csak ugyan egy látványos dolog kb 5-6 pontot javítani a kezdetek óta, s mindezt úgy, hogy a picosokban is megfordul az irány, s a csökkenés alábbhagy, helyette mérsékelt növekedés tapasztalható. Ezt művelte az Univisionon is az Abismo, az El talismán gödréből, eleinte hasonlóan rossz nézettséggel, de majd folyamatosan növekedve pofás számokat hozott össze a végére. 🙂
  Remélem az év elejét követően ténylegesen beáll ezekre a számokra a sorozat

  Válasz
 • 76. nota  |  2013/11/29 - 11:52

  Suxel:
  Nézed még a Qué Pobres Tan Ricos-t? Szerinted érdemes belekezdeni? Sajnos eléggé kevés az időm, így bizonytalan vagyok, hogy elkezdjem-e. Szívesen néznék egy kis könnyed komédiát, persze csak akkor, ha megüti a PESE vagy a PEAM színvonalát, ezek Mexikói viszonylatban is nézhető komédiák voltak.

  Válasz
 • 77. aribethkrum  |  2013/11/29 - 18:36

  Kisregény gyün. 🙂

  A Lokéla szerintem megérdemli, hogy ne ilyen Triunfós-Tempestados-DH-s mélységekben legyen a nézettsége, ezzel nincs is gond. (Természetesen sok probléma van magának a történetnek a modernizálásával és tálalásával, de semmi olyan nincs benne, ami indokolná, hogy húsz pont körül legyen. Plusz jók a színészei.)

  Nekem a következő problémáim vannak, de nem magával a sorozattal, hanem a Lükéla-jelenséggel:

  1. Kezdjük rögtön a küszöbértékkel. Tök jó, hogy bevezették, mert végre tiszta vizet öntöttek a pohárba, és a Televisa ezzel elismerte, hogy már nem is álmodozik a hőskor 30 feletti átlagnézettségeiről.

  Viszont véleményem szerint vizsgahasonlattal élve ez a kettes, a minimum szint, ami teljesítése esetén nem vágnak ki, mint a macskát szarni (esetünkben: nem küldik vissza a bukott producert és színészeket a 16 órás sávba, illetve nem teszik őket évekre parkolópályára), de távol van ez még a jótól. Nem csakazértis dacból mondom ezt, hanem mert végignéztem a 2000 óta összehozott főműsoridős nézettségeket, és egy érdekes kép állt össze belőlük.

  – 13 év alatt 29 telenovellát mutattak be. (A 2000-es Mujeres enganadastól a 2013-as La tempestadig számoltam.)
  – Ezek közül csak 2 haladta meg a 30-as álomhatárt: FELS, Destilando amor.
  – 2 volt 29 és 30 között: Abrázame muy fuerte és az Amor real.
  – 4 jutott el a 27 és 28 közé: La madrastra, MEPS, Mujeres enganadas, AV.
  – 8 volt 25 és 27 között: El manantial, Las vías del amor, Entre el amor y el odio, Sortilegio, Mariana de la noche, Abismo, Alborada, Duennya
  – 5 volt 23 és 24 között: La esposa virgen, El derecho de nacer, Mi destino eres tú, La verdad oculta, Corazón salvaje
  – 5 a gáz kategóriában 20 és 22 között: Mujer de madera, Triunfo, Sin pecado concebido, Mundo de fieras, La casa en la playa
  – 3 az übergáz kategóriában 19 és 20 között: Pasión, Dos hogares, La tempestad

  Az elmúlt 13 év össznézettsége 24.87 volt. De ha nem akarunk ilyenekkel zsonglőrködni, még akkor is megállapítható, hogy 25.8-26.7-os sáv a legsűrűbben lakott kategória a nyolc versenyzővel. Ez volt az a maximum, amit az elmúlt majdnem másfél évtizedben egy átlagos sorozat ki tudott szenvedni magából, a kevésbé sikeresek 20-23 ponton tengődtek, és valójában a sokat emlegetett Amor real, La madrastra, Destilando amor, FELS és MEPS azok, amik az anomáliát képviselik ebben a sormintában.

  Akkor mégis miről beszélünk? Tizenhárom éve gyakorlatilag ugyanaz a nézettség néhány ritka lefele és még ritkább felfele kiugró példával. A Televisa a 24-es küszöbértékkel csak szembenézett a valósággal, illetve nyilván a számszerűsítéssel is próbálja kordában tartani a Mejía- és Larrosa féle túlkapásokat. Az egy dolog, hogy a csatorna letett a sorozatok készítőire háruló, gyakorlatilag teljesíthetetlen elvárásokról, de ami régen harmatosan gyenge nézettség volt, az ma is gyenge, ugyanis például az elmúlt öt évben nem következett be olyan eget rengető technológiai, társadalmi vagy ízlésbeli változás a mehikánóknál, hogy ne lehessen az AV (27.2), a Sortilegio (26.2), az Abismo (25.9) és a Duennya (25.8) nézettségét felhozni üvöltő ellenpéldaként. Az nem kifogás, hogy mostanában sajnálatos módon megsűrűsödtek a bukták, és a TDA, a DH és a LT meg mind 19-21 között voltak, ez csak pech, a rossz produceri döntések és a rossz forgatókönyvek eredménye.

  Összefoglalva elmondható, hogy 2000 óta minden olyan telenovella, ami nem bukott meg kritikai értelemben is, az megbízhatóan hozta a 26 körüli eredményeket. Én ezt nevezném a mai pangó környezetben is jónak. Az, hogy egy sorozat két vagy három kemény napon át végre-valahára, nagy nehezen átlépi a 24-es határt, egyelőre még messze van ettől.

  Válasz
 • 78. aribethkrum  |  2013/11/29 - 18:39

  2. A másik, hogy mintha ezzel a vonalhúzással egyben valami kollektív agymosást is végrehajtottak volna pár külföldi fórumon: korábban a hulljon a férgese elv érvényesült, amivel persze általában átestek a ló túloldalára, de még mindig kiegyensúlyozottabb volt, mint ez a jelenlegi buksisimogatós, mentegetős üzemmód.
  Ami ráadásul nem érvényes mindenkire. Amikor Mejía vagy Larrosa buknak, akkor persze megérdemlik, takarodjanak a fenébe a teljes stábbal együtt (én se vagyok oda William Levy-ért, de már unalmas, hogy újabban ő az egyes számú boxzsák), de ha Nesma, Ocampo, Osorio, Nicandro és az általuk pátyolgatott sztárok vannak bajban (átmenetileg vagy a sorozat teljes vetítése alatt), akkor jönnek a jól bejáratott érvek:
  – Szegény nem tehet a nézettségéről, mert Mejía/Larrosa lepusztították a műsorsáv átlagát.
  – Szegény nem tehet arról, hogy az eggyel korábbi műsorsávban vetített telenovella megbukott, és az lehúzza az utána következő sorozat eredményét is.
  – De legalább egy kicsit többet hoz, mint az elődje.
  – Jó gyerek ez, csak egy kicsit lassú, de majd felfejlődik.
  – Nicandrónak könnyű dolga volt, mert nagyon jó nézettséget örökölt Nesmától az Abismo után.

  Öhm.

  Hogy a kedvenc bukásom történetével hozakodjak elő ismét: a CS kilenc pontot emelkedett a 19 pontos átlagú 2009. decembere és a 27.8 pontos 2010. áprilisi fináléja között. Érdekel ez bárkit is? Nem, csak engem, amikor azzal jönnek, hogy de jó, hogy a Lükéla nem 19, hanem 24 ponton van.

  Továbbá a CS 24.4 pontos átlagnézettséget hagyott a Duennyára, aminek ugyebár végül 25.8 lett a végeredménye. Ha azt mondanám, hogy az STD a CS-nek köszönheti, hogy annak idején jól indult, akkor mindenki körberöhögne, méghozzá joggal.

  Ehhez képest most a néhány “soha nem bocsátom meg, hogy remake-elték az Amor realt!!!!” szektáson kívül mindenki azzal van elfoglalva, hogy az egyelőre gyenge nézettségű Lokélát babusgassa.

  Ami meg a “rettenetesen nehéz dolga van annak, akinek a 19-es/20-as átlagnézettség után kell felélesztenie a főműsoridőt, és elkerülhetetlen, hogy az első hónapja rosszul menjen” érvet illeti, csak két címet említenék meg: Destilando amor és FELS. Minden nehézség nélkül megoldották a problémát. És ez nem 1998-ban történt, hanem alig pár éve.

  Válasz
 • 79. aribethkrum  |  2013/11/29 - 18:42

  (Kiegészítés: a CS nézettsége 23,2 pont körül van, a 24.4-et az utolsó hónapjára értem. A Duennya valami 26-tal kezdett, aztán a következő hónapban 25, majd 24 lett, később pedig emelkedett.)

  Válasz
 • 80. nota  |  2013/11/29 - 19:17

  Aribeth:
  Isteni volt az elemzésed, nagyon élveztem.

  Válasz
 • 81. aribethkrum  |  2013/11/29 - 19:23

  Köszi. 🙂

  Állítólag a Lokélának 27 pontos volt tegnap a nézettsége. Ha ez igaz, akkor az király, most már csak tényleg tartania kellene egy 25-26 körüli eredményt. (Mármint januártól.)

  Válasz
 • 82. nota  |  2013/11/29 - 20:16

  Még annyit hozzátennék, hogy Mejíat ésLarrosat én legalább 5 évig nem engedném nemcsak a főműsoridő, de a Televisa közelébe se, de inkább soha. Én nagyon várom, hogy Estrada végre visszatérjen, és szerintem Castro is megérdemelné a főműsoridőt.
  Lokela: a tegnapi rész vége nagyon ütős volt, még ha tudjuk is, hogy nagy valószínűséggel nem dördül el az a pisztoly. Így viszont remekül fel lehet csigázni az érdelődést.

  Válasz
 • 83. aribethkrum  |  2013/11/29 - 20:24

  Szegény Larrosára rájár a rúd, pedig a Hasta que el dinero nos separéval ő lett kikiáltva az új megváltónak. 🙂 Én még bízom a papában, csak valaki figyeljen oda, hogy ne guruljon el a gyógyszere. Például a La verdad oculta a pár cirkuszi elemtől eltekintve meglepően nézhető volt. A Sonadoras és az Amigas y rivales meg klasszikusok. 🙂

  Érdekes, miután Castro 2001-ben taknyolt a Sin pecado concebidóval, vissza sem engedték a főműsoridőbe. Mejíával ezt miért is nem lehet megtenni?
  De mintha mondták is volna, hogy Castro ismét helyet fog kapni a nagy halak között.

  Estradát részemről csak akkor, ha Zarattinit nem engedik a közelébe.

  Válasz
 • 84. nota  |  2013/11/29 - 20:39

  Igen az Amigas y rivalest én is szerettem, a Sonadorast valamiért nem követtem rendszeresen, de igen tényleg klasszikus. Nem tudom, de nekem az a benyomásom, hogy Larrosa valahogy nem találja a helyét, a nagy sikerei elmúltával. A Hasta…., sorozatot én nem minősíteném, mivel nem láttam, csak annyit tudok róla, amennyit itt, Marco oldalán olvastam. Szerintem jobban tenné (Larrosa), ha pihenne kicsit, lehet, hogy később főnixként újraéled a hamvaiból.

  Válasz
 • 85. aribethkrum  |  2013/11/29 - 20:41

  Az Hasta után nagyon elbízta magát. A főnixes ötlettel egyetértek. 🙂

  Válasz
 • 86. laci70  |  2013/11/29 - 20:45

  77. aribeth
  Isteni vagy, ha még nem említettem volna 🙂
  Az StD nekem (is) szívemcsücske volt!

  Válasz
 • 87. laci70  |  2013/11/29 - 20:47

  83. aribeth
  Ha jól tudom Mejía ott valami (törzs)főnök, úgyhogy saját magát nem hinném, hogy kirúgja…

  Válasz
 • 88. aribethkrum  |  2013/11/29 - 21:15

  🙂

  Mejía: neki is vannak felettesei, ennyi taknyolás után illene már legalább egy kis időre eltanácsolni a producerkedéstől.

  És micsoda meglepetés, a 27-es hír kacsa volt. A tegnapi nézettség:

  http://masquetelenovelas.blogspot.hu/2013/11/ratings-telenovelas-mexico-jueves-28.html

  Lo que la vida me robó 24.0/45.6
  De que te quiero, te quiero 21.6/49.2
  Qué pobres tan ricos 20.8/40.7
  Quiero amarte 18.1/38.9
  Por siempre mi amor 15.1/45.0
  Fuego en la sangre 8.7/37.0

  Válasz
 • 90. suxel  |  2013/12/03 - 00:55

  Úgy látom termelt a banda rendesen míg nem voltam….csak bírjak 1-2-re reagálni belőle a hét folyamán. 😀 😀
  Már meg is jelentek az elméletek, miszerint a PSMA gyenge eredménye a mexikói Teletonnak köszönhető, miközben ha jól tudom az 22:30-tól vette kezdetét. 😀 De akkor a többi miért közel átlagos? 😀
  Tisztára mintha egy külkereskedelmi modellt akarna az ember felvázolni, egyetlen faktor változzon meg csak kissé, amit vizsgálunk, egész más eredményt kapunk, s kezdhetünk új teória felépítésébe. Ilyenek ezek a ratingek is.

  Válasz
 • 91. suxel  |  2013/12/05 - 23:11

  76. nota:
  Most jutott eszembe, hogy neked még nem is válaszoltam. Ha neked bejönnek a mexikói komédiák, akkor lehet. 14. résszel én kaszáltam a sorozatot. Nekem uncsi volt már, illetve mint mindig erőltetettnek éreztem a humorát, nem bírtam még sohasem végig nézni egy mexikói comedyt. Bár a telenovellának sikerült azt elérnie, amit eddig egynek sem, a szegény karakterek tök normálisak voltak, de a gazdag szekciót gyűlöltem. Ezzel a novellával bírtam legkevésbé telenovella spanyol tudásommal, hiszen elég sokat építettek arra, hogy a két társadalmi réteg nem érti egymásnak a szókincsét, nem értik mit mondanak egymásnak, s ez sokszor a humor forrása. Camil meg Zuria szerintem tök jók együtt, valamint Ingrid és Tacher is. Tachernek pedig jó lenne átállni a negatív szereplőkre, mert B-pasiként nem igazán jött át, de itt remek. Vannak benne ugyanakkor nagyon kellemes jelenetek is, de nekem kevés volt, hogy ott tartson.
  Ezzel egyetemben elkaszáltam a Lokelát és a QA-t is. Nem győztek meg arról, hogy nekem ezeket nap mint nap látnom kellene, valamint nem vagyok ezeknek a 150-200 részes sorozatoknak a híve. Újabban Venezuelában és Kolumbiában keresgélek, mert sem a TM, sem a Televisa mostani kínálata nem az én ízlésemnek megfelelő. Egyszer csak úgy kipukkadt a nagy rajongásom irántuk.

  Válasz
 • 92. aribethkrum  |  2014/01/08 - 18:37

  Egy kis update:

  2013. december 24.
  LQLVMR: 13.8
  QPTR: 13.3
  QA: 11.9
  DQTQTQ: 13.3
  PSMA: 9.5

  december 26.
  LQLVMR: 22.6
  QPTR: 22.4
  QA: 18.8
  DQTQTQ: 18.4
  PSMA: 14.1

  Válasz
 • 93. aribethkrum  |  2014/01/08 - 18:40

  december 31.
  LQLVMR: 15.2
  QPTR: 14.4
  QA: 12.7
  DQTQTQ: 14.4
  PSMA: 11.1

  2012. szilveszteri adatok:
  Amores verdaderos: 14.3
  Porque el amor manda: 15.7
  Qué bonito amor: 13.3
  Mujer de vendaval: 13.0
  Corona de lágrimas: 11.2

  Válasz
 • 94. aribethkrum  |  2014/01/08 - 18:48

  Eddigi januári adatok:

  2014. január 2.
  LQLVMR: 23.2
  QPTR: 19.7
  QA: 16.6
  DQTQTQ: 18.4
  PSMA: 14.3

  Tavaly – 2013. január 2.
  AV: 25.4
  PEAM: 26.8
  QBA: 18.9
  LMDV: 17.2
  CDL: 16.8

  2014. január 6.
  LQLVMR: 22.6
  QPTR: 21.3
  QA: 17.4
  DQTQTQ: 16.9
  PSMA: 12.5

  Tavaly – 2014. január 6.
  AV: 26.9
  PEAM: 26.7
  QBA: 19.6
  LMDV: 16.7
  CDL: 16.7

  Bírom, hogy azok a nagyon hangos és menthetetlenül seggfej Lokela-mániások a fórumon továbbra is csak abba a szánalmas szalmaszálba kapaszkodnak, hogy “de legalább jobb a nézettsége, mint a Tempestadnak”. Önáltatás felsőfokon.
  A többi sáv elemzését átadnám suxel kollégának. 🙂

  Válasz
 • 95. aribethkrum  |  2014/01/08 - 18:59

  És tegnap csoda történt, valami nagy epizód lehetett.

  január 7.
  LQLVMR: 27.5
  QPTR: 23.7
  QA: 19.6
  DQTQTQ: 19.5
  PSMA: 13.7

  Válasz
 • 96. suxel  |  2014/01/08 - 19:24

  Mi az Aribeth, már te sem követed nyomon Sanyi, Laci és Moposszum történetét? 😀
  Egyébként a többi sávot tekintve kb minden változatlan a Por siemprét leszámítva, ami tartósan negatív pályára kezd beállni, mivel nem éri el pár hete már a küszöbértéket sem. Susy Gonzaleznek nem akar a siker összejönni sokadjára sem főhősnőként.

  Válasz
 • 97. aribethkrum  |  2014/01/08 - 19:39

  Sok volt a vizsga, a munka, és amióta feltelepítettem az Assassin’s Creed legújabb részét, magas ívből tojok mindenre. 🙂

  Nyilván tegnap volt a nagy leleplezős rész. Kíváncsi vagyok, hogy fenn tudják-e tartani hosszabb ideig a 25 feletti nézettséget. (Tippem: nem. Túlságosan is egyenletes a nézettsége már két hónapja, a Tempestad Öröksége és december ide vagy oda. Ha a mézeshetek és a szerelmes részek nem hoztak új nézőket, akkor miért pont most kapcsolna oda mindenki? Jó, amíg az összeveszős cirkusz megy, addig egy ideig még el tudom képzelni a pörgést, de szerintem már a gyerek születése előtt vissza fog állni.)

  Válasz
 • 98. Mary  |  2014/01/08 - 20:14

  Sanyi megtudta az árulást és és kidobta Moposszumot. Vagyis közölte vele, hogy kívül tágasabb. Volt sok őrjöngés, sírás, könyörgés. 🙂

  QA-ban meg Max esküvője következik, és nem a főhősnővel.

  És igaz, hogy a mehikánók szeretik a szenvedést- nézték is sokan.

  Válasz
 • 99. suxel  |  2014/01/08 - 20:30

  Hát igen, Mary! Szereti a szenvedést ez a mazohista nép, ha jól emlékszem a DQTQTQ is akkor ment 20 fölé, amikor Livia a gonosz iker fogságában volt! 😀

  Válasz
 • 100. aribethkrum  |  2014/01/13 - 21:14

  Moposszumék az eddigiekhez képest nagyon erős hetet zártak:
  01.07 – 27.5
  01.08 – 26.8
  01.09 – 26.5
  01.10 – 26.0

  Válasz
 • 101. suxel  |  2014/01/13 - 21:27

  aribethkrum: na majd jönnek még a mai epizód történései, szerintem elég esemény lesz benne, hogy nőjjön még egy kicsit! 🙂 Azt hiszem, hogy Don Lauroért jön a kaszás, ha hűen követik az eseményeket.

  Válasz
 • 102. aribethkrum  |  2014/01/13 - 21:33

  Dráma, dráma, dráma! 😀

  Akkor lehet, hogy még emelkedni fog, mert az egy nagyon erős jelenet az utóhatásával együtt.

  Hogy aztán ezt sikerül-e megtartani? Tavaly volt olyan, hogy a PEAM az esküvő idején 28-30 körül bulizott, az AV pedig a legnagyobb cirkuszok idején 30-32 között nyomta, de aztán mindenki szépen visszaállt a szokásos nézettségre.

  A Lokélánál annyit el tudok képzelni, hogy esetleg most már végre beáll egy tartós 24 pontra. Ha Nesmának lenne esze, akkor nem húzná ezt további százakárhány részig, hanem egy aránylag feszes tempóban hetven rész múlva lezárná, de ugyebár lassan a 180 rész alatti telenovella nem telenovella…

  Válasz
 • 103. Mary  |  2014/01/13 - 21:45

  Aribeth: volt ott minden, lebukás, Sanyi kidobta Moposszumot, visszavitte Mariskát. Sanyi majdnem szexelt Mariskával, de a drága felesége emléke csak erősebb volt benne. 😀 Pénteken volt némi hajtépés a csajok között. 😀 És CsupaSzemöldököt letartóztatták.

  Suxel: a mehikánók egy mazohista nép tényleg, mert szeretik a szenvedést. 😀

  Válasz
 • 104. laci70  |  2014/01/13 - 21:59

  A 180 rész helyett inkább a 80-at kellene erőltetni. Sokkal eladhatóbbak lennének a novellák. 180 részen keresztűl csak vergődni lehet, meg nekünk nézőknek szenvedni az elképesztő forgatókönyvírói csavaroktól 🙂

  Válasz
 • 105. suxel  |  2014/01/13 - 22:06

  Nesma 160 rész alatt, nanánánaáná…olyan nincs. Az ADP-nél is komolyan hiányérzetem volt. Mi az, hogy csak 161 rész? Al diablo, Un Gancho, LLena de amor, mind meg voltak 170 felett. Ide egészen új szálakat kell majd varázsolni, hogyha majdnem meg akarja duplázni, egyébként már nem emlékszem pontosan, de 170 vagy 175 részről olvastam. Bár elnyújthatja a folyamatos adok-kapok harccal, az úgyis megy a párosnak.

  Válasz
 • 106. aribethkrum  |  2014/01/14 - 21:20

  Ma már a 100-120 részre azt mondom, hogy azok még istenesek, de mostanában tipikusan csak azok a sorozatok részesülnek ebből a kegyből, amik megbuktak. A sikert meg húzzák, mint a rétestésztát.

  Közben újabb adatok hétfőről (01.13.):

  1. “Lo que la vida me robó”: 26.5 rating/ 48.8 share
  2. “Qué pobres tan ricos”: 23.2 rating/ 45.2 share
  3. “De que te quiero te quiero”: 19.5 rating/ 48.0 share
  4. “Quiero amarte”: 18.6 rating/ 41.3 share
  5. “Por siempre mi amor”: 14.5 rating/ 42.8 share
  6. “Fuego en la sangre”: 8.3 rating/ 38.9 share

  A Más que telenovelas nem engedi egérrel kijelölni a szöveget, de rajtam nem fognak ki, háhá.

  Válasz
 • 107. aribethkrum  |  2014/01/14 - 21:23

  Aktuális átlagnézettségek:
  Lo que la vida me robó: 22.18
  Qué pobres tan ricos: 20.52
  Quiero amarte: 16.83
  De que te quiero te quiero: 16.68
  Por siempre mi amor: 14.58

  Válasz
 • 108. Mary  |  2014/01/16 - 21:07

  Tegnapi nézettségek:
  Lokela: 29,1
  Pobres: 24,6
  QA: 20,4
  Deketeke: 20,8
  Psma: 14,7

  Mindenki ottragadt a tévé előtt???

  Válasz
 • 109. suxel  |  2014/01/16 - 21:14

  Hát Marco jól beszélt, amikor a Páros Évek sikerét említette meg! 😀

  Válasz
 • 110. aribethkrum  |  2014/01/17 - 07:14

  A tegnapelőtt meg valami 27.5 volt. Szárnyalunk, szárnyalunk.

  Válasz
 • 111. nota  |  2014/01/18 - 22:44

  Lehet, hogy én nagyon műveletlen vagyok, de még minidig követem Sanyi (szerintem inkább senor Fafej) és Oposszum/Moposszum történetét, és OMG még tetszik is. Mióta nézem párhuzaomsan az AR-t még szórakoztatóbb az egész.

  Válasz
 • 112. suxel  |  2014/01/19 - 01:17

  111. nota: Nem ettől lesz műveletlen valaki. Én se lettem attól műveletlenebb példának okáért, hogy nagyon szerettem az Acorralada első 120 részét. 😀 Sőt biztosan ragad rád valami azáltal, hogy nézed a sorozatot! 🙂

  Válasz
 • 113. nota  |  2014/01/19 - 02:02

  Bocsi Suxel, ez irónia lett volna, bár nem túl jó, elismerem. Úgy gondolom, hogy kb. 10 éves telenovela nézés után sem vagyok képben. Igazából azóta érdekel az egész,amióta a Sortilegio első hazai vetítésekor rátaláltam Marco blogjára, teljesen véletlenül. Azóta nagyon sokat tanultam, és Marconak hála egyre inkább érdelel ez az egész szürreális univerzum.

  Válasz
 • 114. suxel  |  2014/01/19 - 02:32

  Nota: bocs, hogy komolyan vettem. De ha mondjuk van ott még egy smiley jel is, akkor tuti nem így veszem le. 😀 Mind1, legközelebb olvasok a sorok között is. 🙂

  Válasz
 • 115. laci70  |  2014/01/19 - 14:47

  113. nota
  “Marconak hála egyre inkább érdelel ez az egész szürreális univerzum.”
  Engem is. Alig várom, hogy tudjam eredeti nyelven (tanulok ezerrel és mégis olyan elveszettnek érzem magam…) is nézni a kedvenceimet. Nem tartom magamat telenovella “expert”-nek. A “profik”-hoz képest igen szerény számú novellát láttam (newcomer). Véleményem persze van, amit itt (meg ott), én is szívesen megosztok. A Sortilegio-t sajna még nem láttam.

  Válasz
 • 116. aribethkrum  |  2014/01/22 - 16:33

  Mopsziék tartják a 28/29-es számokat, ami nagyon jó, ha így haladnak, erős januári nézettségük lesz, ami ellensúlyozhatja a tavalyi szenvedést.

  A várható 200-as epizódszám viszont borzasztóan hangzik.

  Válasz
 • 117. suxel  |  2014/01/22 - 17:04

  @116.aribeth: Hát igen: július 25 az ugye már a 200. epizódot takarja, úgy érzem az Amor real/BDO sztori akkor elég hamar ki fog pukkani, olyan 110-120 környékére teszem és valami mást beleoltanak, a copy-queenünk és bandája szerintem nem túl erős az eredetiségben, attól nem is tartok, hogy valami eredetit oltanak bele félúton, mint Morenóék szoktak. Hozzácsapnak, mint valamit Lartilleux a Marimar2-höz!

  SPOILERES INFÓ:

  Így is már a twitteren körbejárnak a képek, amin Jose Luist egy golyó szeli ketté.

  Válasz
 • 118. Mary  |  2014/01/29 - 18:32

  OMG!
  Tegnap Mexikó:

  Lokela: 30,2
  Pobres: 25,4
  QA: 20,6
  Deketeke: 19,9
  Psma: 13,5

  Mennyien kíváncsiak voltak rá, hogy Sanyi lelövi Lacit!!! QA-ban meg Lucrecia lelőtte Amayat.

  Válasz
 • 119. suxel  |  2014/01/29 - 18:37

  BOOM a sorozatoknak és BUMM a karaktereknek is. 🙂 Ma már pezsgőt bontanak a producerek leszámítva Nachot!

  Válasz
 • 120. suxel  |  2014/02/06 - 19:46

  Február 5:

  Lo que la vida me robó 31.7/56.0 (Na vajon a 32 meglesz-e?)

  Végülis a mai részre egy gyerekrablást tartogatnak! 😀

  Qué pobres tan ricos 26.3/48.8
  De que te quiero te quiero 20.5/47.3
  Quiero amarte 19.4/40.1
  Por siempre mi amor 14.8/42.8

  Lokela tovább szárnyal. Ismét csak Mejiára gondolok közben. Hogy örülhetett a kezdeti gyenge számok láttán, bezzeg most eheti a kefét. 😀

  Válasz
 • 121. aribethkrum  |  2014/02/06 - 21:33

  Pont én is hozni akartam, nagyon kemény a nézettség.

  Válasz
 • 122. DrNyunyó  |  2014/02/06 - 21:38

  Szerintetek hozzápasszintanak a Lokelához valami másik sztorit?

  Válasz
 • 123. suxel  |  2014/02/06 - 21:42

  Tudom, hogy a ratings az érdekes, és nem a share, de most már arra leszek kíváncsi, hogy vajon a share átugorja-e a 60-at, mint a CI-nél is tette párszor. Azért a 60 fölötti nagyon magas arány lenne.

  És Marco kérdésével egyetértek: mikor fújnak ki a puskalövésszerű fordulatok: ma egy érfelvágás, holnap egy gyerekrablás, volt már Ayala-Sendel lebukás is…nem tudom mi jöhet még. És tudtommal még Lisset negatív karaktere itt sincsen. S vajon Maria (Grettel) meddig folytathatja az ámokfutását?

  Válasz
 • 124. suxel  |  2014/02/06 - 21:49

  Nyunyó: szerintem ez a történet 120 rész környékén kipukkan (BDO), s muszáj lesznek mással próbálkozni. Sajáttal úgy sem keresztezik, ezek az írók gyengék ahhoz. Úgyhogy, ha nem szívárog ki, mit csapnak hozzá, szerintem figyeld majd a későbbi történéseket, hogy mire is emlékeztetnek. 🙂

  Válasz
 • 125. laci70  |  2014/02/07 - 21:35

  Látom, Radar Brigád nem pihen!
  És ez így van jól 🙂

  Válasz
 • 126. aribethkrum  |  2014/02/12 - 19:56

  A Lokéla elérte a 24-es átlagnézettséget.

  Tegnapi számok:

  Lo que la vida me robó 30.0
  Qué pobres tan ricos 24.9
  De que te quiero te quiero 17.5
  Quiero amarte 17.5
  Por siempre mi amor 13.9

  Hányadszorra is lépte át a 30-as határt? Négyszer, és ebből egyszer 31 pont volt?

  Válasz
 • 127. suxel  |  2014/02/12 - 20:22

  Nem, tegnap a 6. átlépés volt meg:
  01.28 –> 30.2
  01.30 –> 30,3
  02.04 –> 31.0
  02.05 –> 31.7
  02.06 –> 30.3
  02.11 –> 30.0

  Válasz
 • 128. aribethkrum  |  2014/02/12 - 20:27

  Ennyi szerintem az AV-nak sem volt.

  Válasz
 • 129. aribethkrum  |  2014/02/12 - 20:34

  Ja de, mégis volt. Csak kevesebb rémlett.

  02.28 – 31.5
  03.05 – 30.3
  03.06 – 30.5
  03.07 – 30.4
  03.12 – 31.4
  03.13 – 30.4
  03.19 – 32.5 (teljesen érthetetlen amúgy, hogy miért pont ez a rész kapott ennyit)
  03.20 – 31.4

  De Lükéék sincsenek már messze ezektől a számoktól.

  Válasz
 • 130. suxel  |  2014/02/12 - 20:52

  😀 😀 Én 33-ra emlékeztem a legmagasabbnak AV-esetében, de abból a sorozatból ti vagytok a lexikonok. 😀
  Vajon a 32.5-öt sikerül-e túllépnie egyszer valamikor Sanyi-Mopsz-Laci triónak?

  Válasz
 • 131. aribethkrum  |  2014/02/13 - 19:54

  Naná, egy egész könyvtárat szenteltem a gépemen van az AV-s cuccoknak. 😀

  Tegnapi:

  Lo que la vida me robó 28.0/51.5
  Qué pobres tan ricos 24.3/47.7
  Quiero amarte 18.5/41.8
  De que te quiero te quiero (Últimas semanas) 16.9/44.7
  Por siempre mi amor 13.4/42.5
  Rosalinda (Semana de estreno) 7.5/34.6

  Megjegyezném, hogy a Qué pobresnek is nagyon megy a szekér.

  Annyira tipikusan Televisa. Az egyik negyedévben boom és exitazo, a másikban meg mocsár és bukások. Az átlagnézettség meg kábé ugyanaz.

  Válasz
 • 132. 99999999999999999999999999  |  2014/02/18 - 21:02

  A Telemundo sokkal jobb. A Televisa mostanság nézhetetlen köpedelem. Pedig régen(Sonadoras) nagyon jó sorozataik voltak, de motanság(Árva angyal, Szerelem diadala stb.) borzalmas. A Telemundo legalább nem csak vénasszonyok számára tud nézhetőt adni. Ebből is látszik hogy RTL II-n, is eddig a legtöbb leadott sorozat Telemundo. Kedvenceim Az örökség és az Utolsó Vérig(nemrég kezdődött de nagyon jó). Remélem legközelebb az Alguien Te Mira jön el az RTL II-re.

  Válasz
 • 133. aribethkrum  |  2014/02/28 - 22:01

  Az aktuális sorozatok eddig elért átlagnézettsége:

  Lo que la vida me robó: 24.50

  Qué pobres tan ricos: 21.88

  Quiero amarte: 17.26

  De que te quiero te quiero: 17.09

  Por siempre mi amor: 14.37

  Válasz
 • 134. MarcoPolo  |  2014/02/28 - 22:40

  Köszi! Nagyon érdekesek! PSMA rontott, a DQTQTQ meg a legjobbá avanzsált a Teresa után a 18:00-sok között. A Lokela sorsa izgat ugyan, de úgy érzem, nem fogja túlszárnyalni egyik elődjét sem, kb az Abismo átlagát jósolom neki, ha sikerül lenyomni a kétszáz részt a mexikói torkokon.
  QA: :/
  QPTR: 🙂

  Válasz
 • 135. aribethkrum  |  2014/02/28 - 23:15

  A Lokela eddigi havi adatai így festenek:

  október: 19.8 (Hozzáteszem, hogy ez összesen négy napig volt műsorban, ezért ezt egy teljes hónapnak venni a nézettségszámláláskor erős túlzás. Nyilván más átlagnézettség jön ki akkor, ha az ember a napok szerint nézi az eredményeket, és nem az – amúgy jóval egyszerűbb, de félrevezető – havi lebontással számol.)
  november: 21.6
  december: 22.1
  január: 27.6

  A februári átlag jövő héten fenn lesz az univisionön. Fél szemmel követtem csak a nézettséget, de mintha ez lett volna a legerősebb hónapja egy csomó (4) 30 feletti nappal. Nem lepne meg, ha 28-29 körül lenne a februári eredménye, és ez feljebb fogja vinni az átlagát.

  Viszont a tavalyi nehézkes, buktaszagú indítás és a karácsonyi holtidőszak annyira hátrányos helyzetbe hozták, hogy hiába vannak most jó számai, ahhoz, hogy a végső nézettségével megverje akár az Abismót, akár az AV-t, ha jól számolom, innentől fogva minden hónapban legalább 28/28.5-ös átlagot kellene hoznia. Aminek nem sok esélyét látom. Ha valóban elhúzzák 180-200 részig, akkor a rétestészta-effektus egy idő után vissza fog ütni, valamint hamarosan jönnek a húsvéti szabadságolások, amit minden telenovella meg szokott sínyleni.

  Végül szerintem be fog állni valami átlagos, nem szélsőséges értékre.

  De érhetnek még meglepetések, a januári-februári szárnyalást sem néztem ki ebből a telenovellából.

  Válasz
 • 136. aribethkrum  |  2014/03/04 - 20:51

  A februári nézettségek:

  http://foro.univision.com/t5/Comunidad-de-Telenovelas/Reporte-de-rating-mensual-FEBRERO-2014/td-p/493848155

  Akit érdekelnek az ilyen összefoglalók, az vagy jtegazul profilját lesse, mert ő szokta ezeket bepakolni, vagy írja be a gugliba, hogy reporte de rating mensual, és mellé a keresett hónapot és évet. (Hónapok eszpanyolul: enero, febrero, marzo, abril, mayo, junio, julio, agosto, septiembre, octubre, noviembre, diciembre. Illetve emlékeim szerint nagy betűkkel kellene, de kit érdekel.)

  Por Siempre mi amor
  Más Alto: 15.5 (Miercoles 26) Más Bajo: 11.9 (Viernes 14)
  PROMEDIO MENSUAL: 13.8

  De que te quiero te quiero
  Más Alto: 20.5 (Miercoles 5) Más Bajo: 16.3 (Viernes 28)
  PROMEDIO MENSUAL: 18.2

  Quiero Amarte
  Más alto: 19.4 (Miercoles 5) Más Bajo: 15.4 (Viernes 28)
  PROMEDIO MENSUAL: 17.5

  Qué pobres tan Ricos
  Más Alto: 26.3 (Miercoles 5) Más bajo: 20.0 (Viernes 14)
  PROMEDIO MENSUAL: 23.6

  Lo que la vida me robó
  Más alto: 31.7 (Miercoles 5) Más Bajo 24.7 (Viernes 28)
  PROMEDIO MENSUAL: 28.0

  Válasz
 • 137. suxel  |  2014/03/04 - 21:06

  Napi ratingért pedig crashr-t érdemes ugyanott csekkolni, ő mindig a hiteles adatokat hozza. 🙂

  Válasz
 • 138. suxel  |  2014/04/26 - 04:52

  Április 24, csütörtöki nézettség CDE, utána pedig hol tartanak most az egyes sorozatok átlagban az eddigi részeik alapján:

  Csütörtök:
  1,Lo que la vida me robó 27.0
  2, Qué pobres tan ricos 21.2
  3, Por siempre mi amor (Últimos capítulos) 17.0
  4, Quiero amarte 16.6
  5, El color de la pasión 16.3

  Promediok:
  1-Lo que la vida me robó: 24.93
  2-Qué pobres tan ricos: 21.91
  3-Quiero dormirte: 16.99
  4-El color de la pasión: 16.26
  5-Por siempre mi amor: 14.38

  Válasz
 • 139. nota  |  2014/04/26 - 08:00

  Quiro dormirte – ez jó 🙂

  Válasz
 • 140. nota  |  2014/04/26 - 08:01

  Jav: quiero

  Válasz
 • 141. aribethkrum  |  2014/04/26 - 11:48

  Hehe. 😀
  Lehetne Quiero chingarte is, csak hogy az az álszent fapina Lozano elpirulhasson.

  A Lokelának tök jól megy, de a tavalyi kezdés még mindig nagyon lehúzza. Ilyen tempóval kérdés, hogy valaha eléri-e a(z amúgy remek) 26-os átlagot.

  Válasz
 • 142. tibitoma  |  2014/04/26 - 12:07

  Azt elspoilereznétek, hogy a Lokelában milyen új szálak vannak most, hogy kifutott a Bodas de Odio története?

  Válasz
 • 143. suxel  |  2014/04/26 - 12:47

  Jajj, dormirte! 😀 😀 Bocsi! Nem javítottam már, kezdett hajnalodni és nem láttam csak a ctrl+c-t és a ctrl+v-t! 😀 Nem voltam ennyire vicces kedvembe, mondjuk szerintem a ECDLP-hoz képest alakulnak is benne a dolgok, vagyis mozgalmasabbnak tűnik, az már más, hogy azok az események pont kit érdekelnek, meg kit nem. Mondjuk már én is úgy voltam tegnap abban az időben, hogy quiero dormirte.

  BDO: nagyon felületesen szerintem Nota jobban össze tudná foglalni, de addig morzsákat adok neked Tibitoma, vagy ha hiba van benne akkor lehet javítani
  -Ugrottunk 7 évet az időben (2021-ben járunk 😀 ), mivel Alejandro, Victor és Nadia lezuhantak egy repülővel, Alejandro kómában volt, de már felébredt. Argentínában vannak. Monserrat halottnak hiszi 7 éve, s Jose Luis miután kijött a börtönből (nem tudom minek volt ott) elvette feleségül a nőt gyerekestül. Először vergődött Alejandro anyja a házasság miatt, de végül beleegyezett. Monsenek is van egy 7 éves fia, meg Victornak és Nadianak (a nő megvakult) is van egy 7 éves lánya. Állítólag Jose Luis karaktere átmegy negatívba, vagy már átment. Graciela meg jóban van a vejével, s nem akarják, hogy megtudja Monse az igazat Alejandróról. Mondjuk Jose Luis lehet csak az érdekeit szeretné védni, a franc se tudja. A főgonoszunk Maria útszéli prosti lett talán, most lelte meg Ferdinando Valencia karaktere, aki a 7 év alatt igazi maffiavezér féleség lett, szemrebbenés nélkül fejbe lő embereket, ha kell, s úgy hívják, hogy a Skorpió. Monse testvéréből meg tengeri medve lett, ha jól láttam, és még talán meg is javult, de ez nem biztos. Sergio Sendel karaktere meg összejött Isabell Camillal, aki annak a halálos beteg lánynak volt az anyja, akit elvett Jose Luis. Jah és most Sergio Sendel, már tudom a nevét, Pedro Medina meg akarja szerezni Victor és Nadia lányát, s már megtudta, hogy Argentínában vannak, s szerintem már meg is szerezte. Alejandro vagyonát meg jelenleg Lisette karaktere birtokolja.

  Válasz
 • 144. tibitoma  |  2014/04/26 - 16:27

  Hú, suxel, ez így egy kicsit bonyolult, de nagyjából értem. Köszönöm szépen! Én a Retekkettesen nézem.

  Válasz
 • 145. laci70  |  2014/04/26 - 18:14

  141. aribethkrum
  “chingarte” Ezt kivételesen értettem 🙂 🙂 🙂
  Az én Karyme-met meg ne bántsd ❤

  Válasz
 • 146. aribethkrum  |  2014/06/06 - 22:50

  Teljesen, szemérmetlenül, pofátlanul offopik: épp sixx százezredik Trónok harcás bejegyzését olvasom, és belefutottam egy ismerős névbe. Nota, örömmel látom, hogy te is rajongó vagy. 🙂

  Ami a nézettséget illeti, annyit tudok, hogy májusban a Lokéla átlaga 27 körül volt.

  Válasz
 • 147. suxel  |  2014/09/20 - 18:48

  A heti ratingek nagyon alacsonyak voltak a hét elején egy mexikói nemzeti ünnep miatt, az ünnep elmúltával azonban minden visszatért a régibe, túl sok új nincs a porondon.

  De legyen szemléltetésnek egy hétfő és egy szerda:

  09.15:

  Mi corazón es tuyo 18.8/33.0
  Hasta el fin del mundo 16.3/29.4
  La gata 15.9/31.5 –> egyenesen figyelemre méltó, hogy a La gata még ilyenkor is cumplidora-számokat produkál
  La malquerida 14.9/27.6
  Yo no creo en los hombres 13.0/24.9

  09.17:

  Mi corazón es tuyo 26.4/38.6
  Hasta el fin del mundo 24.6/35.2
  La malquerida 17.6/30.0
  Yo no creo en los hombres 16.4/30.8
  La gata 15.6/31.1

  Ami a jelenleg átlagnézettséget illeti, promediok küszöbszintekhez mérten:

  Mi corazón es tuyo: 23.70 (+3,70)
  Hasta el fin del mundo 22.90 (-1,10)
  La gata: 17.91 (+2,91)
  La malquerida: 16.82 (-1,18)
  Yo no creo en los hombres: 15.57 (-0,43)

  Válasz
  • 149. tibitoma  |  2014/10/07 - 10:19

   Azért az sejtet valamit a mexikói átlagnéző igényességéről, hogy a La Gatát többen nézik, mint a Jonokreót…

 • 150. suxel  |  2015/01/14 - 18:02

  A “Mikor” olyan EXITO Mekkalandben, hogy az egyetlen olyan sorozat, amelynek 2014 decemberében az ünnepek miatt sem zuhant küszöbszint alá a havi átlaga. Az összes többi mind a minimumszint alá került.

  És a promediok így néznek ki a sorozatok esetében január 9-el bezárólag. Zárójelben pedig látható, hogy a december mennyivel húzta le a ratingeket.

  Mi corazón es tuyo: 24.29 (-0.47)
  Hasta el fin del mundo: 23.42 (-0.53)
  La sombra del pasado: 17.92 (-1.12)
  Yo no creo en los hombres: 16.33 (-0.25)
  Muchacha italiana viene a casarse: 14.09 (-0.90)

  Válasz
  • 151. tibitoma  |  2015/01/14 - 19:30

   🙂 Mikor 🙂 haha, szerintem nem járnánk rosszul itthon sem ezzel a darabbal, vannak hihetetlenül aranyos pillanatai.

  • 152. suxel  |  2015/01/14 - 20:26

   Silvia rúdtánc jelenetei nem semmik benne. Ha pedig egymás mellé tesszük Siachoque RDC első részes táncával, hát…Silvia nyer egyértelműen. Fantasztikus az a nő, ahogy elsajátította ezt a “sportot”.

  • 153. suxel  |  2015/02/10 - 02:38

   Hahaha, Tibitoma 01.14-én még nem tudtuk hogy pár nappal később jön a bejelentés, hogy érkezik a MCET.

   *********************************************************************************

   Amúgy csak ezt jöttem beadni: így festett a rating összkép 2015 első hónapjában. Mindenki megtanulhatta már értelmezni a számokat, különösebb kommentárt nem fűznék hozzá.

  • 154. aribethkrum  |  2015/02/10 - 14:33

   Osorio mostanában nagyon szorongatja Fortuna csöcseit, lassan átnevezhetjük a 8 órás sáv Nicandrójának. Nicandro pedig nem teszi ki az ablakba az Hasta eredményeit.

 • 155. suxel  |  2015/02/19 - 23:34

  Ha nem lett volna a december, akkor a 17-et is átugrottuk volna, de örülhetünk így is, mert nem bukott a Yo No Creo!

  Válasz
 • 156. tibitoma  |  2015/02/20 - 00:40

  Suxel 🙂
  1. Remélem, ez azt is jelenti, hogy Gizi intelligens telenovelláinak ki lesz kövezve az út. (És bárcsak Moreno is rátalálna a hangjára megint.)
  2. Olvastam ám az összefoglalódat a mariselás fórumon, most már sok dolog világos. Tetszett. Áhh, jobban örültem volna, ha valamivel konkrétabban az emberek pofájába tolják, hogy Max életben marad. Nem kellett volna sem esküvő, sem nyáladzás, sem semmi ilyesmi.
  3. Nem semmi, hogy Gabriel Soto mennyit fejlődött, az Amigas y rivalesben még hihetetlenül béna volt. És jót tettek neki a ráncok is.

  Válasz
 • 157. aribethkrum  |  2015/03/08 - 09:49

  Suxel drága, van valami infó a Mi corazón végéről, és a Larrosa-cirkusz első hetéről? Én egyelőre bele sem merek nézni a nézettségi adatokba (meg magába a sorozatba sem – oké, időm sincs rá :)), ezért fogalmam sincs, hogy hogy áll a mostani versenyzők szénája.

  Válasz
  • 158. suxel  |  2015/03/08 - 10:10

   Osorio nagy mellennyel jarhat joggal http://www.subeimagenes.com/img/mcet-1243890.png

   ACT: Mostanaban furin erkeznek a ratingek. Egy-ket napig feltesznek adatokat. Majd a nagy csend s tombositve erkezik majd masik heten 3-8 napra valo. Az inditasa nem volt rossz, sot nagyon is jo, keddre tartotta a szamait. 25,3 volt mind a ket nap, uberelte Osorio kezdeset es első helyen tanyazott mind ket nap erosen verve az hasta 23 pontjait. Szerda, csutortokrol infom nincs.
   En beleneztem, hat elso ket nap meg el is ment, szorakoztatonak talaltam mint a mekkak, de a 3. resznel kifujt, inkabb idetlennek mondanam, tul sok az allat benne. Meg sem lennek lepve ha a stablista elso helyen Margarito a diszno vagy Petunia a tehen lenne. Az volt meg a bajom vele, hogy olyan se fule se farka az egesz, halomra vannak pakolva az allatos “poenok” es annyi, de idegesito, hogy Itati meg egy cuki nyultol is kepes a sarokba ugrani.

 • 159. suxel  |  2015/03/30 - 21:42

  És 15 résszel az Hasta vége előtt kijelenthető, hogy Nicandro Diaz első bukása megtörtént. Jelenlegi nézettségi mutatója: 23,61, ami már biztosan nem tud annyit emelkedni, hogy átforduljon 24-be. Pláne úgy, hogy jön a húsvét, na meg a fináléje vasárnap este 6-kor fog kezdődni. Legalább egy órával későbbi már jobbat tenne neki szerintem.

  A többiek pedig így állnak jelen helyzetben:
  Amores con trampa: 23.86
  La sombra del pasado: 18.22
  Que te perdone Dios: 16.67
  Muchacha italiana viene a casarse: 14.36

  Közülük csak a MIVAC-nak van aggóndni valója, bár még törénhet bármi, mert az utóbbi hetekben igencsak erőre kapott a sorozat.

  Válasz
  • 160. Bogy  |  2015/03/31 - 00:27

   Nicandronak még tényleg nem volt bukott sorozata? Utána néztem hogy milyen sorozatokat csinált de azt nem sikerült kiderítenem hogy hogy álltak nézettség ügyileg…végül is még mindig übereli a vihart és társait…
   Köszi suxel 🙂 Az ACT nézettségére kíváncsi voltam…bevallom meglepődtem, rosszabbra számítottam a promók alapján.
   Érdekes hogy a MIVAC nem teljesít jól úgy láttam pedig Marisela oldalán még olyanoknak is bejön akik annyira nincsenek elájulva a rózsáktól(mint én) de ez monjuk hazai vélemény…azért remélem erőre kap…Livia aranyos benne, kicsit magamra is ismertem Fiorella karakterében hogy mindig fecseg és olyan szeleburdi! 😛 😀

 • 161. Marcsi  |  2015/04/01 - 05:04

  Valahol el kell kezdeni 😀

  Nagyon szépen köszönjük az infókat kedves Suxel

  Válasz
 • 162. suxel  |  2015/04/09 - 01:10

  Csak eg

  Válasz
 • 163. suxel  |  2015/04/09 - 01:15

  Na akkor befejezem, amit elkezdtem 😉 😛

  Csak egy link, de annal tobb adattal arrol, hogy a vallasos mekkaknal milyen melysegekig lett lerohasztva a nezettseg a nagyhet altal.

  http://foro.univision.com/t5/Comunidad-de-Telenovelas/Ratings-Mexico-30-de-marzo-6-de-abril/td-p/518625987

  (Mejia okosan tette, hogy nem marcius kozepen kezd az LI-vel, de tudjuk azt is, hogy nem kell neki nagyhet a bukashoz 😛 :-P)

  Válasz
  • 164. aribethkrum  |  2015/04/09 - 07:24

   Ezek kemény számok, nem is értem, miért nem tartanak mindig egy hét szünetet húsvétkor. (Igaz, akkor meg nem lenne mivel feltölteni a műsoridőt. Viszont a sorozatok meg vért izzadnak, főleg, ha épp fináléhoz közelednek, ahol már minden epizód számít, és nem tehetik meg, hogy fillerekkel húzzák ki az ünnep végéig.)

   Kíváncsi vagyok, mennyi lesz az Hasta que promediója.
   Nem mondom, hogy nem érzek némi kárörömöt. A színészeket sajnálom, és persze Díazt is bírom mindazért, amit letett az asztalra, de egy ilyen főszereplőváltást előadni… Az csúnya húzás volt a csatornától.

  • 165. suxel  |  2015/04/09 - 09:35

   Gyors helyzetjelentes a promediokrol, mivel a havi atlagolas alapjan megyunk, Igy az aprilis ritka csunyan inditott, s mindent magaval rantott, s az elso vallasmentes nap sem hozott jol. (13,8 Dios, 15,2 Sombra)
   Hasta el fin del mundo: 23.54 (23.5)
   Amores con trampa: 22.60 (22.6)
   La sombra del pasado: 17.95 (18)
   Que te perdone Dios: 15.92 (15.9)
   Muchacha italiana viene a casarse: 14,31 (14,3)

 • 166. suxel  |  2015/04/20 - 21:26

  Na mivel kifutott az Hasta el fin del mundo egy röpke beszólás erejéig közlöm, hogy a fináléja csúfondáros véget ért a maga 21,7 pontjával. Majd, ha lesz belinkelem a promedioját részletes lebontással, ami olyan 23,6 körül fog muzsikálni.

  http://masquetelenovelas.blogspot.hu/2015/04/asi-le-fue-en-audiencia-al-final-de.html

  Válasz
  • 167. aribethkrum  |  2015/04/21 - 16:56

   Jujj.

  • 168. suxel  |  2015/04/21 - 17:48

   Ahogy mondtam: 23,6 lett a promedioja. A március 30-ai kommentem óta egy századot sem mozdult a mutatója: 23,61.

  • 169. Csabikaa  |  2015/04/21 - 18:54

   Pedig Zepada is bevetette magát egy kis magánvideoval 😀

  • 170. suxel  |  2015/04/21 - 19:20

   Voltak itt az utolsó héten mindenfajta számok, 21,7-től 27,8-ig minden megfordult. 😀 Tartom azt, hogy ha lezárják még március közepére, akkor esetleg össze tudott volna hozni egy 24 pontra való átlagot, mert akkor normális ultimas semanasai lettek volna és nem nagyhét adta alacsony ratingekkel. Mentegetőzésnek itt sincs helye, ahogy a La malqueridánál sem volt, megbukott és kész.

   Na de az LI sem nyitott erőteljesen: 21,4. Érdekes lesz, hogy ez merre fog változni. Vajon Brekó képes-e arra, amire Bojler? Fel tudja tornázni az LI nézettségét?

  • 171. Bogy  |  2015/04/21 - 19:32

   Pont most akartam kérdezni hogy az LI mennyivel nyitott no meg a nézői véleményekre így az első rész után(Mexikóban). 🙂 Bojler…ezen percekig nevettem! 😀 Hát tény hogy sikerült felmelegítenie(részben) a Lokela pontjait nem is kicsit…elismerésem!

 • 172. suxel  |  2015/04/22 - 00:45

  És itt az összkép az Hasta nézettségéről: az mondható el ez alapján, hogy a szereplőváltásból egy fikarsznyi profit sem származott a sorozatnak, egyenesen lentebb esett összességében.

  http://univision.i.lithium.com/t5/image/serverpage/image-id/417491i662D94020653D326/image-size/original?v=mpbl-1&px=-1

  Igazság szerint kb ekörül érdemelt a történet nézettséget. Én 112 részen át kitartottam szigorúan csak áttekerve napi 3-20 perces időtartamokban váltakozva. Lehetett volna belőle egy jó sorozat, csak mondjuk 191-100 résszel, plusz nagyon erős belenyúlásokkal, meg szereplőcserék nélkül.

  UI: mégiscsak jobb lett egy tizeddel, ami azt jelenti, hogy 23,6 helyett 23,7, de ez csak annyi, mint halottnak a csók.

  Válasz
 • 173. suxel  |  2015/04/22 - 18:37

  Pedro Damian vígan röhöghet a markába, de a többiek, na ők készítsék elő a zsebkendőket.

  04.21:
  Amores con trampa 19.6
  Lo imperdonable (Semana de estreno) 18.0
  Muchacha italiana viene a casarse 16.9
  La sombra del pasado (Últimas semanas) 16.0
  Que te perdone Dios 15.0

  UI: egyelőre pletyi szinten vannak az adatok, de a tegnapit is megerősítették és a hivatásos személy szolgáltatja, aki mindig. Ha netán mégsem lenne igaz szólok, hogy érvénytelen.

  Válasz
 • 174. suxel  |  2015/05/05 - 16:19

  Áprilisi rating tábla:

  A május 1. pedig a kellően gyenge adatokat szolgáltatta ünnepnaphoz méltó módon:

  Amores con trampa 16.7/28.0 | 3,626/25.4
  Lo imperdonable 15.6/24.8 | 3,362/21.6
  Muchacha italiana viene a casarse 14.1/27.4 | 2,739/23.1
  La sombra del pasado (Últimas semanas) 14.0/26.4 | 2,900/23.6
  Que te perdone Dios… yo no 12.8/24.8 | 2,591/22.0

  Válasz
  • 175. tibitoma  |  2015/05/05 - 20:10

   Hú, de gagyi számok.

  • 176. Bogy  |  2015/05/05 - 21:00

   Azért az durva hogy egy főműsoridős novella nézettsége ünnep ide vagy oda leessen 15.6 pontra…komolyan mondom Mejía Isten bocsássa meg ezt neked!

  • 177. Csabika  |  2015/05/05 - 21:28

   Nem fogja mert az is csak 12,8-at szállít 🙂 🙂 🙂

  • 178. Bogy  |  2015/05/06 - 00:15

   Csabika 😀 😀 😀

 • 179. Csabika  |  2015/05/05 - 21:44

  Itt a Hétfői nézettség:

  Muchacha italiana viene a casarse 15.7
  Que te perdone Dios… yo no 14.1
  La sombra del pasado 17.3
  Amores con trampa 19.9
  Lo imperdonable 16.8

  Válasz
  • 180. suxel  |  2015/05/05 - 22:28

   Ebben “csak” annyi a ciki, hogy éppenséggel 3. helyen van, nem is 2.-on és az LSDP a második, aminek a számai szintén nem elégségesek, de ezzel is fölé tudott kerekedni.

  • 181. Csabika  |  2015/05/05 - 23:05

   ” csak ” 🙂

  • 182. Csabika  |  2015/05/05 - 23:16

   De legalább Larossat nem húzza “annyira” le.
   Na Fiorella eddig tartott a növekedés?
   Mi van veled ? 🙂
   A Sombranal végre megjött a növekedés ami persze csak a 2 hét múlva esedékes finálénak tudható be, másnak nem igen.
   LM Finálé ratingját szinte biztos hogy nem üti meg.
   Dios: no comment ( talán csak annyi hogy az egyik legbonyolultabb/rádásul nem is hiteles és vontatott storyt sikerült kiválasztani Nesmának. )

  • 183. suxel  |  2015/05/06 - 08:32

   Én a Fiorellát nem oltanám annyira le, mert ő az egyedüli, aki tisztes nézettséget produkált hétfőn is, míg az összes többi a küszöb szint alatt maradt és áprilisban is ő tanyázott a legmagasabban az elvárt küszöbszinthez képest. Meglátjuk mi sül ki belőle a végére. Bár még ha csak cumplidora számai is vannak: Pedro Damian joggal érezheti, hogy nincs ezekben az időkben túl nagy szégyellnivalója: általában 2 sorozatot maga mögött tudott, és még a minimum követelményt is teljesíti. A La gatahoz képest nagy visszaesés, de előállhat még az a verzió, hogy nem lesz egy sikersztori (ami biztos), de nem lesz egy bukás sem, és ezzel kicsit javít a renoméján.

  • 184. Csabika  |  2015/05/06 - 12:03

   Nem nagyon lehet a MIVAC-ot semmi pozitív jelzővel illetni, ja csak 100 részen keresztül bukdácsolt……

  • 185. suxel  |  2015/05/06 - 12:13

   A többit meg mégannyira sem lehet pozitív jelzőkkel illetni: az LSDP még az ultimas semanasokban sem bír 18 fölötti értéket hozni. Nagyon szépen fog mutatni, ami kezdeti hónapjaiban 19-20 pontos nézettséggel bírt és a végére nem fogja tudni bezsebelni a küszöbértéket sem átlagban, mert erre nagyon is megvan az esély. Teljes lejtmenet. A MIVAC belekerült egy gödörbe, de úgy néz ki, hogy ki tud mászni belőle, nem úgymint a PSMA tette.
   A QTPD sem igazán működik.
   ACT közel egyszinten van a MIVAC-cal mára.
   LI: egyelőre megbocsáthatatlan. A gödör megásva, bele is taszítva, várjuk, hogy kibír-e mászni belőle.

  • 186. suxel  |  2015/05/06 - 13:12

   Na most fogtam és elővettem egy számológépet, és megnéztem, hogy kell teljesítenie a MIVAC-nak, hogy elfogadható legyen a nézettsége és ne a bukta kategóriába kerüljön. Az eredmény kissé meglepő volt, az utóbbi két hónap növekedési trendje könnyen megtévesztheti az embert. Az eddigi 7 hónapból 4-et teljesített elfogadható számokkal, hármat zakózott, ahol a legdurvább a december volt 12,5-ös átlaggal, és a január is a maga 13,9-es átlagával.
   Lényeg: osztottam-szoroztam-összeadtam-kivontam, ahhoz, hogy a kerekítés szabályai alapján 15-ös értéket kapjunk: május-júniusban 16,1-es értékeket vagy átlagot kell produkálnia, de a becsületes 15 pont kikoldulásáért 16,3-as értékekre/kéthavi átlagra lenne szükség.
   Szerintem ez nem lesz könnyű, és akkor az egynek elment, épphogy meg nem bukott, érdemjegye 2-es kategóriába betehetjük.

   Mapatnak pedig 18,4-18,7-es átlagot kellene elérnie ahhoz, hogy legalább ez a sorozata ne bukjon meg.

   UI: a jövőben érdemesebb lesz jobban odafigyelni és kevésbé hagyni magam megtéveszteni a pozitív értékeknek.

  • 187. Csabika  |  2015/05/06 - 14:53

   Tökéletesek a számításaid, valahogy én is erre jutottam.. 😀
   1,5 hete még abban reménykedtem hogy ebből még 17-18 pont is lehet vagy több, az epizódok minősége eddig egész jók és az diktálná a tendencia, de valami megtörte a Mivac növekedését………
   És nem jövök rá hogy mi…
   Mejiat ezért kivételesen nem okolom, a Trampa és a “Sombra” is kezd felzárkózni a Dios (+) az Adios 🙂
   de a Mivac-ot nem értem, most érünk az el az utolsó 20-részhez a héten, itt már az elődök bőven 16-17 pontot hoztak általában…

 • 188. Csabika  |  2015/05/17 - 21:30

  Pénteki nézettség:

  Muchacha italiana viene a casarse  17.5
  Que te perdone Dios… yo no 15.3
  La sombra del pasado  18.2
  Amores con trampa  19.2
  Lo imperdonable  18.1

  Válasz
  • 189. bence1996  |  2015/05/18 - 07:04

   Wow. A Fiorella így már nem is bukás. A fináléra talán még jobban meg is erősödhet. A Que te perdone Dios-sal pedig fogalmam sincs mi lehet a baj, hogy ennyire nem nézik, remake ide vagy oda. Pedig a La sombra del pasado is teljesen ctrl C- ctrl V, mégis egész jól hoz.

  • 190. suxel  |  2015/05/18 - 12:18

   Csutortok Inkabb, mert jueves es nem vierne. Pentekrol adat legkorabban hetfo este szokott erkezni.

  • 191. suxel  |  2015/05/18 - 12:26

   Fiorella: erdekes, meglassuk, meg a vegen bekanyarodhat a 15 pontra is atlagban. 15 es 18 pont kozott ingaznak az adatok egesz majusban, a heti legjobbja 18 pont volt.
   Que te perdone dios: tovabbra is buzlik.
   La sombra dél pasado: az utolso heten sem volt ninden nap kuszobertek felett a sorozat, ez 100% megbukott. Ugyhogy folytatodik a sorminta: MPV, QA, LM es most LSDP, a csatában elvereztek.

  • 192. Csabika  |  2015/05/18 - 14:13

   Igazad volt Suxel, már törölték is. 🙂

   De örülnék ha a Fiorella fináléja 20.pont közelében lenne, ezzel már elkerülhető lenne a bukás jelző.

  • 193. suxel  |  2015/05/18 - 14:53

   Mint korabban neztuk ahhoz, hogy a Fiorella ne keruljon a bukta kategoriaba, majus juniusban legalabb 16,1 – 16,3 as atlagot kell produkalnia. Termeszetesen nem szamolgatom napi szinten mi a helyzet, junius elejen kapunk osszesito tablazatot a majusi szereplesrol, es akkor majd tisztabban latunk. Keteselyes a dolog, mert az ev eleji bukdacsolasa melyre sullyesztette, mondhatni azt, hogy egy hajszalon fugg a sorsa

  • 194. Csabika  |  2015/05/18 - 15:26

   Remélem sikerül neki 🙂

 • 195. esteban1999  |  2015/05/18 - 14:18

  számomra ez egy rejtély,hogy most vagy a fiorella ennyire jó,vagy most ott tartunk,hogy ennyire nincs mit nézni??????engem valamiért úgy nem ragadot magával.A finálét azért megnézem(az biztos!)

  Válasz
  • 196. Csabika  |  2015/05/18 - 14:44

   számomra ez egy rejtély,hogy most vagy a fiorella ennyire jó,vagy most ott tartunk,hogy ennyire nincs mit nézni??????
   Ez gyakorlatilag mind 2 Országban megállja a helyét 🙂

 • 197. esteban1999  |  2015/05/18 - 14:25

  üdv:Csabika!a fiorella nem egy bukott sorozat!pláne nem akkor amikor 15-18 pont között ugrál.a (16 órási sávban 14pont a küszöb én szerintem azért azt lazán túlszárnyalja)

  Válasz
 • 198. esteban1999  |  2015/05/18 - 14:28

  javitom a hibámat:15 pont a küszöb!

  Válasz
  • 199. Csabika  |  2015/05/18 - 14:41

   Azért 2,5 hónapig ( Január, Február, Március ) 12-14 pont között mozgott ami nem pozitív, most sem rózsás a helyzet de vannak napok amikor 16-17 felett hoz, tehát megtudja mutatni hogy ha akar tud ő bravúrozni is. 🙂

  • 200. suxel  |  2015/05/18 - 15:13

   Majus 14el bezarolag:
   Amores con trampa: 21.43 (21.4)
   Lo imperdonable: 17.77 (17.8)
   La sombra del pasado: 17.73 (17.7)
   Que te perdone Dios: 15.55 (15.6)
   Muchacha italiana viene a casarse: 14.64 (14.6)

 • 201. esteban1999  |  2015/05/18 - 14:49

  lehet azt most pontosan tudni,hogy mennyi az átlag nézettsége?

  Válasz
 • 202. bence1996  |  2015/05/18 - 16:19

  Ezek az adatok nagyok gázak xD hihetetlen 😀

  Válasz
  • 203. suxel  |  2015/05/18 - 18:01

   Pont igy jartam en is a multkor, mondhatni megreszegitettek a Fiorella naponkenti jo adatai Mexikoban, hogy na ez igy mar biztos nem lesz bukta, mikozben osszessegeben hogy éppen elfogadhato eredmenyt produkaljon, ilyen szamokat kell hoznia. Itt bizony meg kell varni az utolso rész ratingjet is, hogy bukast kialtsunk vagy sem. Egy biztos nem lesz kirobbano siker, hanem alulrol beleeshet majd a cumplidora kategoriaba, mindenesetre Pedro Damian utobbi 2009es csufos buktajat kovetoen, ez bizony szepites lenne a producer szamara, viszont a 16os savnak pont, hogy nem lenne az a La gatat kovetoen.

  • 204. Csabika  |  2015/05/18 - 18:14

   Én leginkább az ADB-ra vagyok kíváncsi, vajon mit tud majd kezdeni a Fiorella nem túl fényes szárnyalása után?

 • 205. suxel  |  2015/05/18 - 21:04

  La Sombra del Pasado finálé rating: 17,1. FLOP.

  Válasz
  • 206. Csabika  |  2015/05/18 - 21:10

   A QTPD 21 epizóddal van lemaradva az Usa-tól, legalább 4 hétig duplán kellene adni hogy be érje az Univisiont.
   Tud erről vki vmit ?

  • 207. suxel  |  2015/05/18 - 22:05

   Az csak ket het duplat jelentene, ha egy kicsit szamolun, es majdnem 21 resz, mert 66 es 84 a reszszamok az USAban es Mexikoban, az 19 epizod.
   Nem kell beerniuk egymast, mert az Univisionon a Color fogja valtani a Diost. Csak igy viszont tenyleg nem értem mire fel a duplazas.

  • 208. suxel  |  2015/05/18 - 22:32

   LSDP tablazat, az utolso harom honap nagyon letornazta a ratingeket.

  • 209. Csabika  |  2015/05/18 - 22:35

   Na akkor én most zavarodtam ebbe bele.
   Ha 2 hétig dupláznak az csak 10 rész, akkor is 86 a Canalon, 94 az UV-n.
   Itt nem az lenne a reális ha a Mexikóban előbb lenne vége?
   Nem veszik észre hogy ez az ismétlés dolog marhára nem jön be az ottaniaknak..
   Azt hittem azért dupláznak hogy be érjék az Univisiont, és valahogy visszaállítsák Nesma renoméját de ezek szerint akkor nem…

  • 210. Csabika  |  2015/05/18 - 22:38

   A LSDP-t továbbra is úgy gondolom hogy a MCET nyomta fel, és ha megnézzük az összesítést nem is annyira balga gondolat ez…

  • 211. suxel  |  2015/05/18 - 23:02

   1 hetig lesz duplazas, ami egy hetig 10 epizodot jelent, es a kulonbseg igy 5-el fog csokkenni.

  • 212. Csabika  |  2015/05/19 - 01:02

   Akkor nem 76-89 lesz ?
   Nem értem, kérlek magyarázd már el.

  • 213. MarcoPolo  |  2015/05/19 - 22:52

   Azért dupláznak, hogy a QTPD nézői átszokjanak 7 órára.

  • 214. suxel  |  2015/05/20 - 10:20

   Az elso nap nem jott be 14,9 es 15,4 voltak az eredmenyek. Szerintem garantalt a bukta zsinorban az 5. sorozatnak este 7kor az MPV ot, de meglassuk mi lesz júliusig.

  • 215. Dan  |  2015/05/22 - 09:10

   Suxel, nem tudod véletlenül hogy hoznak mostanság a sorik Mexikóban? Vagy esetleg csak a MIVAC és a Lo imperdonable? Köszi előre is a választ! 🙂

  • 216. suxel  |  2015/05/22 - 09:50

   Remélem jó helyre válaszolok:

   MIVAC: a hónap első 2/3-ából fakadó számokat tekintve szerintem ez lesz a legerősebb hónapja a MIVAC-nak. 15-18 pontos értékeket számít. Szerintem ez a normális ilyenkor egyébként, nem úgy, mint a LSDP esetében.
   QTPD: nem nézik elegen, ritka az olyan nap, hogy megüti a 16 pontot 18 órakor. Mióta duplázás van a második órája még véletlenül sem járt 18 pont közelében. Mivel kb a sorozat Mexikóban kb a felénél jár, és kb fele-fele arányban osztozik az idősávokon, a cumplidora kategóriához elég lenne átlagban egy 17-es promedio a végére, de azt hiszem erre ne is várjunk.
   ACT: Larrossa a legnagyobb vesztese a LI tv-be kerülésének, jóformán a küszöbszint alatt van azóta. Ha ez nem változik, ismét egy bukás kerül nyilvántartásra Larrosa munkái között.
   LI: Már elkezdődött Ana Brekónak a szívóág a sorozatban, két nap tudta magát feltornázni 19-re, de semmi több azóta is 17-18 pontokon tartózkodik a sorozat. Szerintem túlzottan kiszámítható és ismert a történet már a mexikóiaknak, úgyis tudják mi következik. Ivan Sanchez szerintem nem lehet egy közkedvelt arc a tévénézők körébe, és szerintem a Tzintzuntzan-szál a juvenilekkel nem izgatja a nézőket. Az USA-ban is szörnyű adatokat produkál a sorozat, tegnapelőtt 0,9-1,0-s adatai voltak, holott sorozat este 9-kor nem emlékszek, hogy valaha is 1,0 alá került volna. Még a szegényes nézettségű HEFDM is 1,1-1,2-es értékeket produkált, noha az is bukásnak számított.

  • 217. Csabika  |  2015/05/22 - 17:43

   Az ACT már hogy a fenébe lenne bukás?

   Nem éri el a küszöbszintet ez tény, de még így is a legnézettebb novella a Mexikóban.
   Ami azt illeti hozott már 21. körüli számokat pár napja, és szerintem a LI nem törte meg a nézettségét, szimplán csak unalmassá kezd válni a történet.
   Pontosan hogy a QTPD törte meg a nézettségét a héten.
   Nem is kicsit.

  • 218. suxel  |  2015/05/22 - 20:01

   Az ACT már hogy a fenébe lenne bukás? –> Nem jelentettem így ki konkréten, feltételes módot használtam, HA kötőszóval! Mégis, HA-HA-HA marad ez a tendencia, ami az utóbbi hetekre jellemző: tegnap 17,4 tegnapelőtt 18,9, akkor az siker lesz akkor is, ha ennek lesznek a legmagasabbak a számai az összes közül?! Mindenesetre hónaprólhónapra kevesebben követik nyomon, ami miatt 20 felett van a promedioja az az első hetek, hónapok teljesítménye, amíg az LI meg nem érkezett. Azelőtt a nagyhetet leszámítva nem került a sorozat 20 pont alá, azóta viszont nem egyszer volt lentebb a minimálnál, amíg az Hasta tartott 23-24 pontok körül, addig hozta ez is a 22-24-et. De majd június elején úgyis kijön a táblázatban. Ezzel cáfolom neked azt, hogy nem az LI törte meg. És a QTPD pedig még inkább hozzátol azzal hogy tegnap a második rész nézettsége is csak 14,6 volt.

  • 219. Csabika  |  2015/05/22 - 21:27

   Igen, feltételes módban volt.
   Csak most éppen erről azt feltételezni kissé meredek.
   Listavezető még mindig.
   Nem de ?
   Ha ezt csak 18-19 pontal tudja megcsinálni, hát istenem ez már nem az ő hibája.
   Az kell hogy mondjam hogy a ACT egy remek novella, pláne Larossatol.
   Most hogy újra bekapcsolódtam és követem továbbra is azt mondom hogy a LI érkezése és ACT kiszaladok a házból epizódjai pont hogy egybe estek.
   Ezért esett a nézettség, de már kezdett erőre kapni csak jött a QTPD….

  • 220. suxel  |  2015/05/22 - 23:06

   A kijelentés lehet meredek lenne, de a feltételezés koránt sem, mivel ez a sorozat nem tartotta meg a kezdeti számait, nem is indult el még magasabbra, nem is esett egy keveset és egy szűkebb 22-24 tartományban mozogna, ez lejt kérlek szépen, ez meredeken megy lefelé, és ennek függvényében a feltételezésen nem meredek. Pláne úgy hogy ami előtte és utána van azok a sorozatok sem működnek úgy, ahogy kellene.

   Büszkén lehet úgy listát vezetni, hogy még a küszöbszintet sem éri el az utóbbi napokban, büszkén lehet akár még másodiknak is így lenni, nemde? Pláne egy Mi corazon… után. Én mindenhová tenném ezt az első helyet csak nem a kirakatba. A Mi corazón, az viszont igen büszke lehetett a listavezetőségére az Hastaval szemben.

   Attól, hogy kedvelünk egy sorozatot, még nem kell elvakultnak, teljesen elfogultnak lenni az irányába: beláttam ezt jó magam is amikor azt hittem, hogy a Fiorellából végére KÖNNYEN lehet megfelelt vagy sikeres kategóriájú sorozat. Ha már megemlítettem, pont, hogy ennek az egy sorozatnak lehet büszkélkedni valója JELENLEGI TELJESÍTMÉNYE alapján, hogy e szánalmas ratingek idején ő hoz úgy, ahogy az elvárt, ahogy kellene lennie az ultimos semanasokban és még néha afelett is. És nem kell ehhez listavezetőség, csak a szintekhez mérten tisztességes adatok.

  • 221. Csabika  |  2015/05/23 - 01:05

   Májusban Eddig 6x küszöbszint közelében volt 2x át is lépte, és ezek a tények nem elfogultságból mondom.
   Azzal maximálisan egyet értek hogy se előtte se utána nincs értelmes, sőt…
   MCET-kapcsoltaban igazad is van meg nem is, matematikailag mindenképp igazad van de így utólag talán azt mondom hogy nem hozott a HASTA sem olyan egetrengetően rossz számokat szerintem.

  • 222. Dan  |  2015/05/23 - 19:30

   Nagyon köszi Suxel! 🙂

   Van egy olyan érzésem, hogy a Fiorella nem fog megbukni. De hát az én megérzéseim lófütyit sem érnek, hisz komolyan azt hittem, hogy a LI működhet 😀 itt már tényleg csak az segíthetne egy küszöb szint eléréséhez, ha gyorsan le zavarják A viperát és 180 fokos fordulatot venne a sztori.
   A QTPD bukása tényleg borítékolható. Kár, mert Zuri karrierjében is egy szégyen folt.
   Egyébként srácok, imádom olvasni az eszme cseréiteket! 😀

  • 223. suxel  |  2015/05/23 - 19:49

   Dan: a jövő hétre Mejia beígérte twitteren a szerelem beteljesedését Martin és Veronica között, ami szerintem egyet jelenthet a nászéjszakával, mert eddig úgy tudom nem sikerült lefeküdniük.Most ezzel próbálja felizgatni a népet.

  • 224. Csabika  |  2015/05/23 - 21:04

   “Mejia beígérte twitteren a szerelem beteljesedését Martin és Veronica között, ami szerintem egyet jelenthet a nászéjszakával, mert eddig úgy tudom nem sikerült lefeküdniük.Most ezzel próbálja felizgatni a népet.”

   Szakadok 😀 😀 😀

  • 225. suxel  |  2015/05/23 - 22:00

   De most komolyan, idézem: “Próxima semana Entreg a de Amor entre Veronica Y Martin como testigo la casacada!!!grcs”

  • 226. Csabika  |  2015/05/23 - 22:21

   Elhiszem.
   Csak olvasd el mégegyszer, majd le esik 😀

  • 227. Dan  |  2015/05/23 - 23:03

   Suxel: Ilyen is csak Mejiatól jöhet, hogy azzal akarja fel csigázni a népet, hogy a két főhős miután össze házasodnak, ágyba is bújnak :D:D Ez a sorozat már megbukott, a lokela és ez két tök más kategória.

   Aggodalomra nincs semmi ok, hisz tudjuk, hogy még idén vissza tér Bojler valamelyik producerrel és egy új külsővel, és újra ki húzza a szarból az egész főműsoridőt.

   ((Ha mégse lesz így, szörnyen kíváncsi leszek, hogy Maite képes-e egyedül a 8 órás sáv nézettségét ki emelni.))

  • 228. Csabika  |  2015/05/23 - 23:11

   Boyer mostanában vörösben nyomja 😀
   Egyébként minden novellában különböző hajszín-nel volt jelen, lehet ez az új szín egy új novellát takar?

 • 229. suxel  |  2015/05/19 - 12:03

  Tegnap (hétfő) volt Mexikóban a 66, USA-ban a 84.
  A hét végére péntekre: 75 lesz Mexikóban, míg az USA-ban 88.

  Amúgy lehet ugyanazt beszéltük csak valahol elvesztünk a szálakban, mert ha hétfőt veszünk alapul jövő hetet az 76-89, ahogy írod. 🙂

  Válasz
  • 230. Csabika  |  2015/05/19 - 12:12

   Na akkor jól gondoltam én 🙂 🙂

   De Macska legyek ha értem, hogy most akkor így minek a duplázás…

 • 231. bence1996  |  2015/05/19 - 18:27

  Ezt a mondatot akár Maite Perroni is használhatta volna, mikor megtudta, hogy Magyarországon a sorozata felezett részekkel fut 😛

  Válasz
  • 232. Csabika  |  2015/05/19 - 18:48

   No ja 😀 😀

 • 233. Bogy  |  2015/05/23 - 09:11

  A MIVAC mostanában jól teljesít remélem megtartja a jó pontjait és nem lesz bukás a végére. 🙂

  Válasz
  • 234. Csabika  |  2015/05/23 - 10:02

   Én már nem előre ki kiáltani semmit…..

   Az viszont tuti hogy most már végig 17-18 pont körül kell hoznia hogy elkerülje a bukást..

  • 235. Csabika  |  2015/05/23 - 10:03

   Jav: Én már nem merek előre ki kiáltani semmit.

  • 236. Bogy  |  2015/05/24 - 01:15

   Én nem kiabáltam el semmit csak nem veszítem el a reményt! 😀 Amúgy igen Angie tényleg vörösben nyomul kb február óta…egész jól áll neki…az a vasalt meghosszabított frizkó meg a Me caigo de risa-ban rohadt előnyös volt. 😀 Remélem visszatér az év vége felé…pletykálják nagyon…de nem hiszem hogy megtartanák neki ezt a színt mert kicsit természetellenesen vörös egy novellához…hacsak addig nem vált megint… 😛

 • 237. suxel  |  2015/05/26 - 19:28

  A La vecina a savjanak megfeleloen nyitott tegnap, csak igy tovabb. 🙂

  Amores con trampa 19.5
  Lo imperdonable 18.8
  La vecina (Inicio) 16.8
  Muchacha italina viene a casarse 16.5
  Que te perdone Dios 15.9

  Válasz
  • 238. Csabika  |  2015/05/26 - 21:47

   Fiorellaval mivan már megint ?
   Múlthéten már 18 pontos adatokat hozott..
   Áh már nem is idegesítem magam inkább.

 • 239. suxel  |  2015/05/27 - 00:01

  Az amcsiknál sem teljesít az LI, egyszerűen nem bír 3 millió fölé felmenni, ami még az Hastanak is összejött korábban. A negatív rekorder szerep egyértelműen a Mejiáé.

  http://masquetelenovelas.blogspot.hu/2015/05/asi-le-va-en-audiencia-la-telenovela-lo.html

  Mintha Mejia figyelembe venné a kritikákat: elvileg kiderült, hogy Sendel sem vérszerinti gyereke Patsynak. Valaki ezt megtudja erősíteni??? És ennek persze a 26. rész környékén kell kiderülnie, amikor már bele tudtak nyúlni a történetbe.

  Válasz
 • 240. suxel  |  2015/05/27 - 00:12

  Itt pedig a DIOS 6 órási teljesítménye figyelhető meg:

  Válasz
 • 241. suxel  |  2015/05/28 - 19:49

  A La vecina eddig jól muzsikál: 16,4 és 16,8 volt az eredménye kedden és szerdán. Amúgy aranyos sorozatnak tűnik az avancek alapján. 🙂

  Válasz
 • 242. suxel  |  2015/06/02 - 08:17

  Akkor majusi ossznezettseg: http://i.imgur.com/XMJG2ia.png
  A Mivac, hogy cumplidora nezettsegu legyen, a hatralevokbol az elso hónapot akadaly nelkul hozta.

  Válasz
  • 243. aribethkrum  |  2015/06/12 - 23:30

   Köszi! 🙂

 • 244. esteban1999  |  2015/06/02 - 11:28

  a lo imperdonáble egyhelyben toporog nincs változás.és ez nem jó!

  Válasz
 • 245. suxel  |  2015/06/12 - 10:01

  Ezek most nem szamok lesznek, hanem Mejia torekvesei, hogy nezettebbe tegye az LI-t, ami jobb napjain kepes elerni a 19 pontot.

  Ximena Suarezt masik ket iro valtja: Jesus Calzada ( Corona de lagrimas) es Ricardo de Allega (o Mejia muveknel labatlankodott eddig is). A valtozasok teren varhatoan behozzak a Lo imperdonable tortenetet, amiben a fohosno balesetet szenved, eltunik, s majd hosszabb ido elteltevel uj szemelyiseggel ter vissza. Tovabba novelni szeretne az erotikus jeleneteket is, Machadot es Grettelt mar bevetesre kérte. Valamint szineszek fognak jonni-menni. Akik mennek: Patsy, Gaby Goldsmith, Paty Díaz, Jacky Sauza y Alex Duval, a lista pedig nohet, mert akadnak tovabbi meg nem erositett nevek is. Patsynak mar elkezdtek forgatni mult heten a kilepo jeleneteit az Hoy szerint. Uj szereplők kozott egyelore csak Luz Maria Jerez van, aki Sebastian Zurita anyját alakítja. Claudia Ramirez pedig tovabbra is elegedetlen a karaktere szalainak alakulasaval, amit tovabbra is hangoztat.

  Válasz
 • 246. suxel  |  2015/06/23 - 00:14

  Pedro Damian sokat szepitett a vegere, de sajnos ez most nem volt eleg. 😦

  Válasz
  • 247. Dan  |  2015/06/23 - 10:50

   Pedig már szinte biztos voltam abban, hogy az elmúlt 2 hónapban produkált számaival legalább a küszöbszintet eléri. Sajnos, a téli bukdácsoláshoz ezek az adatok nem voltak elegek hozzá, bár szerintem az Amor de barrio is lehúzta a végére.

   Jelenleg amúgy hogy áll a nézettség a Televisanal? Köszönöm, ha meg tudod mondani! 🙂

  • 248. csabika  |  2015/06/23 - 12:32

   Én meg hoztam pár promediot, mindenki vonja le a következtetést.
   ( Halkan jegyzem meg, a 2 legmagasabb adatot NL novellái hozták…;) )

   Un refugio para el amor. 17.0
   Corona De Lágrimas. 17.3
   Corazón indomable 21.6
   Por siempre mi amor. 14.5
   La Gata 17.8
   Muchacha italiana viene a casarse 14.9

  • 249. suxel  |  2015/06/23 - 12:57

   Én is biztos voltam benne, hogy összejön neki, de akkor valamit elszámoltam. Az én számításaim alapján, ha 16,1-et hozott volna minimum mind a kétszer, ami meg is történt, sőt felette, akkor 14,95-nek kellett volna lennie és felfelé kerekítünk, de nem…sajnálom. Pedig nem volt ez olyan rossz sorozat, igaz jelenleg a 36. résznél stagnálok.

   MIVAC: nem került bele ezáltal az átment kategóriába sajnos, még ha 1/10-ed is hiányzik, ez bukásnak minősül.
   ADB: eddig elfogadható volt a teljesítménye 15-17 pontok között. Bár az én érzésem, hogy mikor egyedül kell produkálnia nem fog működni. Többször volt a MIVAC alatt, mint felett. De ez ma már kiderül mennyire kíváncsi a nép a negyedbeli szerelmekre.
   LV: mintha csak a DQTQTQ-t látnám kb a képernyőn és a számokban is. A deketeke is jojózással kezdett, majd beállt egy stabil nézettségre a közepe körül. A LV most 13-17 pontok között szállít, hol erősebben, hol gyengébben. Marcoval kell egyetértenem, hogy az egyébként működőképes történetek sem tudnak úgy szállítani ilyen környezet közepette. Én ennek tudom be egyelőre. A történet egyébként tetszik a többségnek, ahogy kivettem, csak a focicsapatok rivalizálását nem hiányolnák belőle.
   QTPD: gyenge, fracaso, ezen nincs mit részletezni. Este 7kor nem ártana egy 18 pont minimum, hát még a 17 is ritka. 13-17 pontok között szállít ez is.
   ACT: mostanra már a 20 pontok messzi álomnak tűnnek. 17-18-19 pontokat hoz, illik is befejezni szerintem aug 24-én. Tökéletes leszállóágat ír be a pályája.
   LI: jobb napjain 19 pontokat szállít. Amúgy 17-18. Az ACT a versenytársa, mostanában többször volt vele szemben első helyen, ha ez vigasztalja Mejiat. Engem így is elkeserítene.

   (Halkan jegyzem meg, hogy a minőség sem jár karöltve a nézettséggel, amit nagyon sajnálok)

  • 250. Mary  |  2015/06/23 - 13:15

   Drága Amigo, Suxel! Hangosan is megjegyezheted, ez tényleg így van. Sajnos nem sikerült, bár reméltem. Ettől függetlenül számomra az Urpea óta a legaranyosabb rózsanovella, amit láttam. Hiteles főhősökkel, hiteles alakításokkal. Azt külön köszönöm Pedro Damiannak, hogy nem kellett nadrágon keresztül szülést és agysejtromboló monológokat néznem, hallanom. 😀 😀 😀

   Vidám napot kívánok!!!! 😀 😀 😀

  • 251. csabika  |  2015/06/23 - 14:01

   Ha a MIVAC “minőségi” novellának számít akkor miért nem nézték?
   Sada URPEA-a vagy Castro CDL-a igen közel állnak a minőségi novella szintjéhez, vagy épp azok, és mégis nézettek voltak.
   A Lehetőség adott volt a Mivacnak hogy nézett legyen, csak sajnos nem tudott élni vele, pedig az indulásakor az utána következők mind jól hoztak ( Hombres, Sombra, Mcet )

  • 252. csabika  |  2015/06/23 - 14:08

   Mary !

   Már többször említetted ezt a nadrágos szülést ez melyik sorozatban volt ?

 • 253. suxel  |  2015/06/23 - 15:02

  Én a minőség alatt nem gondoltam történetesen a MIVAC-ra. A MIVAC nekem egy átlagos telenovella, amit semmivel sem tartok többre egy hasonló rózsanovellánál, felső közép kategória az én esetemben, de mérföldekkel jobb attól, mint amit NL produkál 2008 óta. Azért 2008-at írok, mert a Liliomlányt vagy a Peregrinát nem ismerem bár el tudom képzelni.

  Mondok pár telenovellát, amit minőségi darabnak tartok és még sincs hű de szuper eredménye:
  Mi Pecado – 17,8
  Para volver a amar – 14,6
  Mentir para vivir – 16,7
  Vagy átmentek kategória, de jóval többet érdemeltek volna, legalább 19 százaléknyit:
  Amor Bravio – 18,0
  La fuerza del destino – 18,2

  Válasz
  • 254. csabika  |  2015/06/23 - 15:39

   Jaj ezeket énis nagyon imádom, és tényleg minőségi darabok. 🙂
   De én csak a 16-s sávban futó novellákra asszociáltam, azthittem onnan gondolsz egy minőségibb novellát.

 • 255. Mary  |  2015/06/23 - 15:11

  Az, hogy kinek mi a minőségi, egyéni kérdés. Az viszont nem az, hogy a nézettség nem egyenesen arányos a sorozat minőségével. Erre jó példa a fent említett sorozatok.

  Nadrágon keresztül szülés hol volt? Hát hol másutt, egy isteni, “minőségi” Nathalie sorozatban, by CCEA.

  Válasz
  • 256. csabika  |  2015/06/23 - 15:44

   No igen, az hogy kinek mi a minőségi az teljesen egyéni és szubjektív, van akinek NL novellái és van akinek PD novellái.
   Én az Árva Angyalnál már ott kiégtem ahol kiderült hogy nemis erőszakolta meg Juan Migel Marichuyt csak a sötétben ráijesztett…. 🙂
   És ez volt a fő konfliktus 😀 🙂

 • 257. Gábor  |  2015/06/23 - 19:03

  Csabika, ha már az Árva angyal elején kiégtél, akkor neked az miért egy minőségi darab? Elnézést, hogy beleugatok, de nem nagyon értem! Lehet az én felfogásommal van már a baj! 😀

  Válasz
  • 258. csabika  |  2015/06/23 - 23:24

   Nekem az Árva Angyal sosem volt, és sosem lesz minőségi darab, minősíteni meg nem szeretném mert tudom hogy sokak kedvence a mai napig.
   Én csak a promediokra jegyeztem meg hogy az utóbbi években NL novellái a lenézettebbek és a legsikeresebbek a 16-s sávban bárki bármit is mondjon.
   De mondjuk nálam minőségi darab pl:

   Marimar
   Esmeralda
   Paula és Paulina
   Julieta
   Az Ősforrás
   Guberálós Maria
   Riválisok
   Teresa
   Maricruz
   Szenvedély száz színe
   És a Hombres.
   És még amiket suxel is felsorolt.

   😀

 • 259. bence1996  |  2015/06/23 - 20:43

  Hát az tényleg nagyon idétlen volt…az a sorozat még a macskát übereli.

  Válasz
 • 260. suxel  |  2015/06/24 - 00:18

  Az Amor de Barrio tegnap mar csak 13.1 volt, ahogyan sejtettem, ez Mivac nelkul be fog sulni.

  Válasz
  • 261. Dan  |  2015/06/24 - 05:57

   Ahol ez a Mane gyerek ott van főhősként, az ne is legyen sikeres 😀

   Ez a szokásos szar nézettség, tipikusan mikor a Larrosa-Mejia páros átka mindenkire hat. Ahogy eltűnik a trampa, szerintem helyre áll majd a komédia sáv a Lichitaval, és ha Sada ügyes lesz, a Simplemente María-val is robbanthat.

   És köszi suxel az adatokért!

  • 262. suxel  |  2015/06/24 - 21:50

   Keddi ADB: 11,8. Vajon ha igy folytatja szerdara lesz 9 is?!

  • 263. Dan  |  2015/06/25 - 10:39

   Még nem volt alkalmam bele nézni, de vajon mitől zuhant ekkorát? Ennyire gyatra lenne?

 • 264. bence1996  |  2015/06/25 - 15:51

  Huh, ha így halad, úgy fog járni, mint a Atrévete a Olvidarme :O

  Válasz
  • 265. suxel  |  2015/06/25 - 20:10

   Tegnap 13,8-at produkált.

   Ma végre volt időm, és belelestem: Notni üde színfolt, Mane 0, Marisolt mesterkéltnek látom (pedig Deketeke jeleneteket is néztem, direkt Ireneseket, és ott nagyon tetszett), Coch karaktere sem annyira jön át még nekem, és Rosen meg egy Ruffo 2.0.

   Majd még bele-belenézek, de egyelőre nem kérek többet belőle.

  • 266. csabika  |  2015/06/25 - 21:14

   Suxel
   Teljes mértékben osztom a velemyed. 😀

  • 267. csabika  |  2015/06/25 - 21:18

   Szerintem Notnit fel kellett volna még futtatni, nem egyből a mély vízbe dobni.
   Tudom, Tudom, 1000 példa van arra akik pár jelentéktelen szerep után kaptak főszerepet.
   De Notni azért más, szerintem ő még nagy kaliberű novellában nem is szerepelt.

  • 268. suxel  |  2015/06/25 - 22:13

   Hihetetlen Csabikaa, de ezt is megéltük, hogy valamiben egyezik a véleményünk. Javaslom, vegyék jegyzőkönyvbe 😀 😀 😀

  • 269. csabika  |  2015/06/25 - 23:38

   Vagy írják be a naptárba 😀 😀

 • 270. csabika  |  2015/06/26 - 00:02

  Néztem a múltheti pénteki adatokat, és a pofám leszakad.
  Az már nem meglepő hogy QTPD nem teljesít jól (13.5 ) de hogy az olyan igényesebb novella sem mint a La Vecina azért az meglepett, (13,7 )
  értem én hogy ilyen felhozatallal ne csodálkozzak no de hát akkor is.
  Larossa komédiájának a nézettségén, és már sajnos a minőségén is már inkább sírni támad az embernek kedve, mintsem nevetni. ( 16,9 )
  És hogy fokozzam még a hangulatot a napot Mejia novellája nyerte a maga ( 18.3 ) nézettségével.

  Válasz
  • 271. suxel  |  2015/06/26 - 19:31

   A Televisa szégyellheti magát, mert az utóbbi két napban azaz szerda és csütörtök, egyik sorozatuk sem volt képes arra, hogy megugorja a küszöbszintet.

   Példának okáért: 06.25

   Lo imperdonable 18.8
   Amores con trampa 18.0
   Que te perdone Dios 15.7
   La vecina 15.5
   Amor de barrio 13.2

 • 272. suxel  |  2015/07/03 - 07:54

  julius van ugyhogy johet a juniusi ratingtabla

  Válasz
 • 273. suxel  |  2015/07/27 - 21:37

  A QTPD finaleja 19,1 pontos nezettseget hozott a Televisa konyhajara, ami ugyan megfelelne egy hetkoznapi nezettsegnek este hetkor, de vasarnapi finalek soraban esti kezdessel ez verszegeny. Meg a 20 pontot sem sikerult megugrania, de nem tobb ilyenre volt mar elotte is pelda

  Amint lesz nezettsegosszesito tablazat azt is linkelem es kiderul mennyi lett az annyi, azt tudjuk biztosan, hogy keves.

  Válasz
 • 274. suxel  |  2015/07/28 - 07:43

  Mivel a sorozat ket idosavon is osztozott kb 70-50 rész aranyban, a cumplidora szinthez eleg lett volna egy 17 pont koruli ertek, hat ez nem jott ossze.

  Tessek, lassek, parancsoljek: http://i.imgur.com/YNd84sC.png

  Válasz
 • 276. suxel  |  2015/08/03 - 23:54

  Válasz
  • 277. Gábor  |  2015/08/26 - 09:42

   Csabika és minek volt az USA-ban 25-30 milliós nézettsége és mikor?
   Ana Brenda miért is volna húzónév? A Maricruz után gondolod annak, mert az annyira sikeresre sikeredett? Szerintem őt még nem lehet egy lapon említeni Angelique Boyerrel. Ha nyomon követed az A que no me dejas-t, akkor láthatod, hogy mennyire jelentéktelen szerepe van szegény Leticia Calderonnak benne. Őt sajnálom, mert igazán összeereszthették volna ismét őket Colungával és lehetett volna ő a párja Susana González helyett. Igazán kijárna neki is már egy olyan szerep a főműsoridőben, mint Erika Buenfilnek volt az AV-ben.

  • 278. Csabika  |  2015/08/26 - 10:20

   Mondjuk az NCIS-nek 2014-ben bőven 20 felett volt, ma meg 6-7 millió.

   Mondjuk érdekes mert amikor Boyert szapulják akkor Ana Brenda-hoz nem érhet fel, most meg Ana Brenda nem érhet fel Boyer-hez hát érdekes. 🙂
   De ha nem nagy név akkor bocsánat, biztos azért vette már meg egy jó pár Ország a LI-t mert nem nagy név, apropó bár erről itt nem sokat beszéltek mert ami nem tetszik azt nem méltatjátok, csak ha negatívat kell mondani de LI sz…. Veri a Fiorellát itthon pl. 🙂

  • 279. Gábor  |  2015/08/26 - 11:03

   Nem színészileg gondoltam, hogy nem érhet fel Ana Brenda Angelique Boyerhez.
   Angelique Boyernek 3 eddigi sorozatából, amikben főszereplő volt egy sem bukott meg, sőt kifejezetten sikeresek voltak. Ugyanez nem mondható el Ana Brendáról. Nem tudom mennyire sikeres ő a hazájában, de szerintem annyira nem, mint mondjuk Boyer.
   És akkor nézzük a magyar nézettséget. 33. heti nézettség. Beszéljenek a számok!
   Hétfő:
   TV2: Veronica aranya: 405 ezer (19,9%), 18-49: 53 ezer (8,6%)
   TV2: Fiorella: 451 ezer (19,4%), 18-49: 62 ezer (9%)

   Kedd:
   TV2: Veronica aranya: 386 ezer (20%), 18-49: 76 ezer (13,9%)
   TV2: Fiorella: 462 ezer (21,4%), 18-49: 101 ezer (16,2%)

   Szerda:
   TV2: Veronica aranya: 369 ezer (19,1%), 18-49: 52 ezer (9,7%)
   TV2: Fiorella: 424 ezer (19,2%), 18-49: 61 ezer (9,7%)

   Csütörtök:
   TV2: Veronica aranya: 396 ezer (18,1%), 18-49: 52 ezer (8,1%)
   TV2: Fiorella: 438 ezer (18%), 18-49: 75 ezer (10,2%)

   Péntek:
   TV2: Veronica aranya: 382 ezer (18,5%), 18-49: 47 ezer (7,8%)
   TV2: Fiorella: 411 ezer (17,8%), 18-49: 65 ezer (9,7%)
   Kérdem én, hogy szerinted melyik napon verte szarrá a Fiorellát? Mert én itt egy olyan napot sem látok.

   Visszatérve az NCIS-re. Nem csak azért kezd el egy sorozat nézettsége csökkenni, mert kevesebben néznek tv-t. Az is lehet, hogy romlott a nézettsége és mondjuk nem érdekel már annyi embert. Lásd itthon az X-faktor ötödik évadát. Nem azért bukott meg, mert kevesebben néznek tv-t, pusztán nem érdekelte már az embereket. Túl sokat kaptak belőle és már nem volt érdekes.

  • 280. Gábor  |  2015/08/26 - 11:05

   Mármint a minősége romlott és ezért csökkent a nézettsége.

  • 281. Csabika  |  2015/08/26 - 11:46

   Azt ugye tudod hogy a közönség arány (shr ) a mérvadó? 😀 😀
   Az X Faktor ( bocsi de ez nem jó példa, és most finom voltam ) nem azért bukott meg mert nem kevesebben néznek Tv-t ?
   Akkor miért?
   És miért nincs akkor nagyobb nézettség más műsoroknál?

   Az a gond hogy folyamatos csökkenést mutat a televíziózás iránti érdeklődés és méghozzá Globálisan.
   ( Hasonlítsd össze nyugodtan a 2014-2015 Usa, Magyar, Argentin, Mexikói, Kolumbia, Német, Francia, nézettséget. )

  • 282. Gábor  |  2015/08/26 - 13:03

   És a SHR melyik napon volt nagyobb 18-49-ben a Veronica aranyánál, mint a Fiorellánál? Én is tudom, hogy a százalék a mérvadó.
   Az X-faktor miért rossz példa? Szerintem az a legjobb. Nem azért nézték jóval kevesebben, mert kevesebben néznének tv-t, hanem azért, mert egyszerűen megunták az emberek.
   És ha szerintem folyamatosan csökken a nézettség régebbi sikerműsoroknál, akkor hozok neked ellenpéldát is. Trónok harca. Azt évadról-évadra többen nézik. Most tart az ötödiknél. Értem én, hogy mit akarsz mondani, de az internet még nem kebelezte be a televíziózást. Ott azért még nem tartunk. Akkor valószínű sokkal sokkal több webnovella lenne. Az meg hogy van egy réteg, akik neten néznek sorozatokat igaz, de azért még nem ők vannak többen.

  • 283. Csabika  |  2015/08/26 - 13:40

   Nem azért néznek kevesebben egy adott műsort mert nem apadnak a Tv nézők?
   Akkor miért?
   Ok hogy megunják az X Faktort az emberek, és a többi műsorral mi van ?
   Azokat miért nem nézik akkor ???
   Azt azért nem hinném hogy mind a 50-60 csatorna, műsor kínálatából mindet unnák. 😀 😀

   LI:
   Ja igen nem haladta meg, csak tudod ugye sávos mérés van 😀
   Az egyik 16 a másik 17 órakor kezd, és a 16:00-s műsor ( veronica aranya) nemcsak megközelíti a Fiorella nézettséget de teljes lakosságban az shr meg is haladja a 17:00-kor kezdő Fiorellat.
   Ha az nem verés akkor akkor legyen 8 lábam és 16 kezem és mind béna legyen.

  • 284. Gábor  |  2015/08/26 - 13:48

   Csabika ha annyira a SHR-el vagy, akkor azt is nézd már meg, hogy hányszor verte el és mennyivel. Arról nem beszélve, hogy nem a teljes lakosság a mérvadó, hanem a 18-49. Ott viszont egyszer sem kapott ki tőle. Egy alkalommal volt egyenlő és mindkettő 9,7% volt.
   A kérdésedre meg a válasz borzasztóan egyszerű. Meg kell nézni, hogy milyen műsorok nézői apadnak. Amit én hoztam példának a Trónok harcát ott nem apad, hanem növekszik. Tudod semmi sem tart örökké. Semmiről nem lehet lehúzni 100 bőrt.

  • 285. Csabika  |  2015/08/26 - 14:23

   Ja értem, mondjuk az már mellékes hogy 2 különböző sávban fut a Fiorella és a Veronica Aranya, ennek ellenére mégis megközelíti esetleg meg is haladja a Veronica közönségaránya az 1.órával később kezdő Fiorellat.
   Ha ez nem verés akkor nemtudom mi az. 😀
   Egyébként máshol ilyen esetben már rég felcserélték volna a 2 műsort, nemtudom mire vár a Tv2.
   Ja és hogy melyik műsor nézettsége apad ?
   Ezt most ugye viccnek szántad?
   Mert köztudott hogy mindegyiknek, és méghozzá Globálisan.

   Trónok Harca

   Az való igaz hogy emelkedett, bár még nagy Bravúr-ról nem beszélhetünk az átlag nézettsége még nem haladta meg a 12.milliót ami mostanság az átlag az Usa-ban.
   Egyébként ha jól tudom a TH a nézettségébe beleszámítják az online megtekintést sőt ha jól tudom ott az igazán erős.
   Ha már az Usa-ban járunk akkor meglehet nézni hogy a Telenovellák hogy teljesítenek manapság, és hogy teljesítettek 1-2 évvel ezelőtt.

  • 286. Janka  |  2015/08/26 - 15:45

   Angelique Boyernél jobb nincs nem hogy Ana Brenda Contreras o egy kozepszeru no semi nagy dolgot nem tudott leteni eddig az asztalra es ezutan meg ugy sem fog.Barki barmit mondhat nekem 0 volt es az is marad.

  • 287. Gábor  |  2015/08/26 - 17:03

   Azt azért ne felejtsük el, hogy most nyár van és ilyenkor mindennek csökken a nézettsége. Ez természetes ilyenkor.

   És ha szerinted mindennek csökken folyamatosan a nézettsége akkor még egy példa. Mi a helyzet a Barátok közttel, ami folyamatosan az első helyen van a nézettségi listákon a millió fölötti nézettségével

  • 288. Csabika  |  2015/08/26 - 18:19

   BK

   2012: 1.5 – 2 m
   2013: 1.4- 1.8m
   2014: 1.3- 1.5m
   2015: 1.2

   Valóban nem csökken…. 😀 😀

  • 289. Gábor  |  2015/08/26 - 21:16

   2012 49. heti nézettségi toplista:
   1. X-FAKTOR RTL KLUB 2 021 494
   2. HÍRADÓ RTL KLUB 1 488 607
   3. BARÁTOK KÖZT RTL KLUB 1 413 572
   4. FÓKUSZ RTL KLUB 1 365 303
   5. A KÓD RTL KLUB 1 361 654
   6. NAPLÓ TV2 1 320 369
   7. FÓKUSZ PLUSZ RTL KLUB 1 291 212
   8. HÁZASODNA A GAZDA RTL KLUB 1 279 207
   9. TÉNYEK TV2 1 254 767
   10. COBRA 11 RTL KLUB 1 244 732

   Nem másfél millió, hanem csak 1,4. 3 év alatt csökkent 200 ezerrel a nézettsége. De ebből még mindig nem feltétlen következik az, hogy kevesebben néznének tv-t. Rá is unhattak és mást néznek helyette.

  • 290. Csabika  |  2015/08/26 - 22:53

   Tuti hogy nem volt több a Bk nézettsége 2012-ben ?
   Nekem mintha nagyobb nézettség rémlene. 🙂

  • 291. Gábor  |  2015/08/26 - 23:11

   Amint látod tuti. http://brandtrend.hu/nezettseg/2012/11/07/nezettsegi-adatok-2012-44-het

 • 292. suxel  |  2015/08/25 - 09:44

  Az Amores con Trampa lejtmenete szamokban:

  Jar a BUKTA Larossanak ismet. 😀

  Válasz
  • 293. Dan  |  2015/08/25 - 10:27

   Koszi, suxel!

   Kar, hogy ez is megbukott, pedig nem indult rosszul. Zavala ezzel valoszinu orokre elesik a fohosnoktol, Yanezben pedig mar keves idot latok arra, hogy ezt elfeledtesse.

   Talan ha nem Mejia kerult volna a fomusoridobe, ez sem bukott volna meg.

   Lichita nezettsegerol tudsz valamit?

  • 294. Csabika  |  2015/08/25 - 10:35

   Hát ami azt illeti én nem mondanám buktának, attól hogy egy többéve felállított küszöbszintet nemugrott meg, hát akkor jelenleg az összes most futó novella bukta ha így vesszük. 😀

  • 295. suxel  |  2015/08/25 - 11:40

   Csabika, en nem ertem ezen mit nem lehet felfogni, ra kell nezni a szamokra es kesz. Latja az ember amit lat, akkor ilyen alapon nem volt bukta se a La malquerida, se a La sombra, se a Hasta el fin del mundo, se a Fiorella (ami egyebkent a vesszoparipad) es igy tovabb.
   Miert ne lehetne olyan, hogy az osszes sorozat megbukik, amit vetitenek. Jelenleg minden sorozat, ami fut a CDE-n az bizony a bukta kategoriaba sorolando. Nezz ra pl az ACT-re a menetideje alatt tobbet volt kuszobszint alatt, mint felett mar ez is mutatja. Es ugyanígy elofordul ennek az ellenkezoje is, amikor minden sorozat hizza az elvart szintet. Kar mentegetni igy a sorozatokat, valamiert csak kitalaltak a mérési rendszert, valamiert csak felhuztak azokat a szamtani hatarokat. Meg mielott felreertened vagy felreertene valaki, arrol dumalok, hogy ez bizony a HAZAJABAN volt nezettsegi zako.

   Dan: keso delutan-este valoszinuleg lesz mar Eredmény. 🙂

  • 296. Csabika  |  2015/08/25 - 12:26

   Suxel

   Ilyen nézettségi összadatok mellett, hozott a Trampa egy olyan promediot ami szerintem nem rossz. ( 1%-al maradt el az elvárt küszöbszinttől )
   Vajon összelehet hasonlítani Fiorellát és a Trampat?
   Szerintem nem, a Fiorella úgy bukfencelt hogy az összes többi kiemelkedően teljesített, emlékezzünk csak a LM az utolsó hónapokban bravúrozott, a Yo no creo en los hombres szintén jó számokat hozott, a Mi corazon es tuyo-ról már nem is beszélve, a Hasta sem hozott annyira rosszul mint most a LI, ennek ellenére a Fiorella bukfencelt keményen.
   A Trampa eleve már egy olyan közegbe került bele ami nagyon nem volt kedvező nézettségi szempontból, ennek ellenére mégis jól hozott az első 30.epizódig, utána már sajnos egy sem volt sikeres, lásd: LSDP, QTPD,ADB, LV, AQNMD, LI.

   Egyébként pontosan értem a Mexikói nézettséget, csak az a gond hogy most 2015 van, ezeket a nézettségi határokat pedig szerintem már “10” éve húzták meg, csak az a gond hogy 10.évvel ezelőtt több ember nézett Televíziót mint most, ezt azért illik figyelembe venni.
   Én azt mondom hogy van egy erős nézői apadás Mexikóban, pl már nem merek 500%-ra fogadni senkivel hogy lesz olyan telenovella ami meghaladja a 30.pontot.

  • 297. suxel  |  2015/08/25 - 22:39

   Csabika es akkor miert volt az 2011ben hogy kb csak ket sorozat tudott normalisan hozni, mig a tobbi nem?! Ezek miert tudtak kozepszeru es annal jobb adatokat felvillantani szornyu kozegben, pont a kozepso idosavban? Ezek az LFDD es a LQNPA voltak. Nem 10 éves kuszobszintek ezek, nagyon jol emlekszem, hogy kb 2010-11 kornyeken meg 8kor 20 helyett 22 pont volt, mig fomusoridoben 24 helYett 25. Pont ezert cinkeltek Osorionak a UFCS sorozatat, ami sokszor nem ugrotta meg a 22 pontot.
   Innentol kezdve nincs ertelme az ebben a helyzetben meg az ebben a helyzetben meg megint meg az ebben a helyzetben torteno ertelmezesnek. Pl 6 ev mulva ha visszanezunk nem azt fogjuk nezni mi volt akkor, lesz egy szam es az vagy folotte lesz vag alatta. Es igy a Fiorella is tokmindegy, hogy csak 0,1-el lett kevesebb, de nem erte el azt, amit kellett. Hiaba volt a futamideje nagyobb resze alatt elfogadhato nezettsegu. Eleg szegyen az az ACTre nezve, hogy az utolso hetekben sem sikerult szepitenie, hanem ez idoben produkalta a legkisebb nezettseget.
   Johogy nem mar 10-12-13-16-17 pontok lesznek az elvartak es majd jon egy fellendules, akkor meg mind boom nezettsegu lesz. Nem lehet folyamatosan kiigazitani, azzal csak a valosagot torzitjuk.

   Jelenleg a 18,4 eleg szep ahhoz kepest, hogy mi volt elotte: 12,7. Kozel 6 ponttal kuszott magasabbra, es megelozte az LIt, ami már eleg sokszor nem ment az utobbi idoben az ACTnek. Szep ugras, viszont nem eleg akkor sem. Azert en is remelem, hogy ez a sorozat Lokela modra fog erosodni.

  • 298. Csabika  |  2015/08/25 - 23:18

   Én úgy gondolom hogy nemsokára lesz egy küszöbszint átrendezés, mert a nézők apadnak folyamatosan és méghozzá Globálisan.
   Lásd: Amerikai, Magyar vagy a Latin Amerikai nézettség.
   Manapság már nem a Televízió az első az embereknek hanem az internet, nemrégiben jött ki pl egy felmérés hogy 2x annyi okostelefon és tablet használó van mint 1.éve.
   Az hogy 2011-ben tudott 2 novella is jól hozni, az már elnézést de korántsem hasonlítható össze a mai nézettségi helyzettel, megyünk egyre lejjebb a nézettségi adatok számításában és méghozzá Globálisan, 2011-ben nem volt annyi okostelefon és internet a háztartásokban mint pl manapság.
   A mostani helyzet javulni fog majd a Televisa házatáján de nem hinném hogy ugyanaz a helyzet vissza állhat mint pl tavaly ilyenkor, én úgy tippelem hogy megközelíti esetleg a tavalyi nézettségi adatokat, de hogy nem lesz a “régi” arra mérget merek nyelni. 🙂
   Persze én sajnálom mert én Tv párti vagyok, de sajonos ez a helyzet megérkezett 2015 Mexikóba is.

  • 299. Gábor  |  2015/08/26 - 00:04

   Csabika csak egy valamit elfelejtettél! Mexikóban nagyon sok szegény él és nem hinném, hogy ott is több helyen van internet hozzáférés, mint mondjuk tv. Az meg hogy a mostani nézettségi adatok ilyenek csak annyit tesz, hogy nincs egyetlen olyan sorozat sem jelenleg, amiben lenne valaki húzónévnek. Egy nagyágyú sem szerepel most semmiben. Oké ott volt Yanez az ACT-ben, de azért ő nem egy Fernando Colunga, Sebastian Rulli vagy Angelique Boyer és még sorolhatnám.

  • 300. suxel  |  2015/08/26 - 08:14

   Csabika, 500% hiszem, hogy mi ebben a temaban nem fogunk zold agra vergodni sohasem, de mindegyis. De azert elmondom meg egyszer, hogy egy sorozat nem csak akkor tekintheto bukasnak, ha a tobbseg, az összes tobbi jol hoz mellette es egy nem. Egy valamit kivanok, legyen mind az 5 soron kovetkezo sorozat sikeres, alsohangon kozepszeru (SM, LHDJ, GH, AMQL (folyamatos javulassal) PyP), akkor megneznem majd mivel magyarazod ezt a godrot. (LI, ACT, stb.)
   Es nem egyszer volt az utobbi honapokban, hogy az LI volt az elso kis szamokkal 17-18 pontokkal. Csak azert mert vezeto, azt fogod arra is mondani ebben a helyzetben nem rossz? Ami az elso helyre ugrik az mindig jo, legyen akar minuszos irracionalis ertek is? Mert ha azt nezzuk akkor az ACT, amikor vezette is a nezettsegi listat az esteken, akkor toronyelso volt dombmagasan. A twitteren ia kiirtak Larossaek az elso havi ertekeket, meg 20 pont körül is jottek kiirasok. Aztan ahogy csokkent a nezettseg, ugy fogytak el ezek a kiirasok is. Magával a sorozattal zero bajom van, nekem total semleges. En nekem a Lokela sem volt egy hozzam kozel allo sorozat, de a sikeret elismerem tenykent. Bravuros menetet csinalt ugy, hogy Mindenszentek, Halottak napja környékén inditott es 2013 veget vegigcsinalta ugy hogy amikor mar mas sorozatok nezettsege nem eppen szuperal, o eszrevetlenul aprankent veluk ellentetben novelte a nezoi taborat, es januartol pedig elrugaszkodott.
   Miert ne lehetne tekinteni a 2011et osszehasonlithatonak a mostanival. Akkor is voltak nezettsegi melyrepulesek, meg nagyobbak mint most: tiz pont alatti ertekekkel a NCNST, es a Rafaela. Ugyanakkor par evvel utana Lartileeux megmutatta, hogy delutan negykor lehet produkalni pl 20 feletti ertekeket is. Ott pl a 15os ponthatar az nagyon is jol van belove, es szerintem a tobbivel sincs problema. Ha megnezed a fomusoridoben 2007ben is volt 19 pontos keszegertek, mig 2012-ben is volt combos 27,2es peomedio, es hiszem azt, hogy a HEFDM és a LI arnyeka utan is lesz olyan sorozat, aminek sikerul 25 pont folott promediot produkalnia.

  • 301. Csabika  |  2015/08/26 - 08:35

   Mexikóban a lakosság 60%-nak már van internetkapcsolata, és több mint a felének 50%-nak van okos eszköze. ( és ez egy 2013-ban készült felmérés )

   Azt meg nem hinném hogy az Usa-ban a 25-30 milliós műsorok nézettsége mára max 15 millió-ra zuhan vissza, csak mert nincs ott sem húzó név?
   Ugyanmár…
   Magyarországon tavaly a legnézettebb műsor 2 millió fölött volt, idén még 1,5 millió fölé nem ment egy sem, akkor miről beszélünk csókolom. 🙂

   Nincs húzónév most műsoron ?

   Ana Brenda, Leticia Calderon, akkor micsoda ? 😀

  • 302. Csabika  |  2015/08/26 - 08:54

   Suxel

   Ahogy annak idején ahogy megszűntek a 40.pontos határok, úgy fognak megszűnni a 30.pontosak is, és ehhez nem kell Nostradamusnak lenni.
   Egyébként tegnap már foglalkozott a Mexikói sajtó a nézettség apadással a Lichita kapcsán, ott vannak feketén fehéren az elmúlt évek adatai ami folyamatos csökkenést mutat, de ezt is csak biztos én láttam akkor rosszul 😀

  • 303. suxel  |  2015/08/26 - 15:31

   Csabika, ki beszelt itt 30 pontokrol? Itt max 24 pontokrol beszelunk mar csak.
   Amugy meg a Mi corazon es tuyo eleg szepen hozott, szinte kiemelkedoen 26 pontokat is szallitott, amivel a fomusoridoben is megallta volna a helyet. Úgyhogy itt mar nem allja meg a helyet az allitasod, hogy csokken a nezettsege az egyes savoknak. Vagy a PEAM is nagyon szepen teljesitett. Az meg a Televisa hibaja, hogy Larossat nem kuldik pihenore, mar zsinórban harmadjara amortizalja le a nezettseget. Eleg oreg, nyugdijaztathatnak mar, van eleg producer, rendezo, iro es a tobbi, de ha tovabbra is azt hiszik, hogy meno a beszelo szamár este 8kor, akkor hajra.

  • 304. suxel  |  2015/08/26 - 16:20

   Huzonevekrol annyit, hogy jo ha vannak, de nem jelentenek vedettseget a bukas ellen. Szinte mindenki zakozott mar a regiek kozul, nem emlekszek olyanra akinek ne lett volna legalább egy olyan sorozata, amit feledni kivannak a nezok. A jelenlegiek kozul Boyer a toretlen egyelore, miota fohosnot jatszik.

 • 305. suxel  |  2015/08/25 - 19:58

  Dan, ahogy igertem
  Ez volt hetfo

  AMQL 18.4
  LI 17.6
  AQNMD 12.7
  LV 12.9
  ADB 10.8

  Válasz
  • 306. Gábor  |  2015/08/25 - 20:06

   Vakok kozott felszemu a kiraly! Meg ha kuszob szint is alatt van, de elsore elso lett. Aztan majd meglatjuk hova mozdul lefele vagy felfele. Remelem nem fog csokkenesbe kezdeni.

  • 307. bence1996  |  2015/08/25 - 20:33

   Pedig számolhatunk vele. De én is remélem, hogy nem így lesz. Örülnék, ha a Lichita felhúzná az A que no me dejas-t is, a La vecina és az Amor de barrio annyira nem izgat 😀

  • 308. Dan  |  2015/08/25 - 20:49

   Nagyon szepen koszonom suxel! 🙂

   Bar nekem nem tetszett, de szerintem ez boven emelkedni fog meg, tipikus mexikoi komedia.

   Viszont annyi szent, hogy ez valoban nem mukodne itthon, Maite ide vagy oda.

   Nem kaszalom meg el, erdekel merre tovabb, 10 reszenkent bele fogok tekerni.

  • 309. Csabika  |  2015/08/25 - 21:58

   18,4 az nagyon jó !

   Mint mondtam most speciális eset van, ehhez kell mérni a számokat és nem a felállított küszöbszinthez.
   Én úgy tippelem hogy mivel most a béka feneke alatt van nézettségileg az összes novella hogy nagy bravúrokra nem, de még küszöbszintet megugró sem lesz egy darabig, majd ha le megy az összes most futó, utána kell majd.
   Ekkora gödörben nagyon rég volt a Televisa, idő kell hogy talpra álljon.

 • 310. suxel  |  2015/08/25 - 21:27

  Varni kell mindenkeppen, nem erdemes elkiabalni a dolgokat. Lassuk a LV esetet, az elso két hetet normalisan 16-17 póntokkal vegigtolta, aztan csak lezuhant a melybe.

  Válasz
  • 311. Dan  |  2015/08/25 - 22:30

   Figyeljetek meg, ahogy ki fut oktoberben a LI, egybol novekedni fog ez is, de a fomusorido mindenkepp.

   Igaz, semmikepp nem lesz konnyu dolga ennek a sorinak sem, hisz a felvezeto es a felvezetett sori is nagyon siralmasan produkal, de bizom benne, hogy ahogy ketszer Boyer, most Perroni is be tudja bizonyitani, hogy o is ki tudja huzni a szarbol a Televisat, csak egy jo szerep kell neki, Lichitat pedig ra szabtak.

 • 312. suxel  |  2015/08/26 - 17:38

  Csak mert regen voltak picosok, ime hetforol
  Adb
  4:15 – 9.5/21.0
  4:30 – 10.4/22.4
  4:45 – 11.0/23.1
  5:00 – 12.0/24.9

  Lv
  6:30 – 12.5/25.1
  6:45 – 12.6/24.8
  7:00 – 13.5/26.0
  7:15 – 12.6/24.2

  Aqnmd
  7:30 – 11.8/21.9
  7:45 – 12.3/22.3
  8:00 – 13.5/23.8
  8:15 – 15,5/26.6
  Amql
  8:30 – 17.9/29.8
  8:45 – 18.8/30.0
  9:00 – 19.1/30.0
  9:15 – 18.6/28.8

  Li
  9:30 – 17.7/27.4
  9:45 – 17.3/27.0
  10:00 – 17.7/27.9
  10:15 – 17.8/28.3

  Válasz
  • 313. Csabika  |  2015/08/26 - 18:22

   Egyébként már rég akartam kérdezni de miért nincs 17:00 és 18:20 között novella ?
   Erre még értelmes választ nem tálaltam sehol.

  • 314. bence1996  |  2015/08/26 - 18:35

   Szerintem már így is telenovella-mérgezése van az embereknek. Kell egy üres járat. Szerintem bőségesen elég lenne 3 telenovella 1 nap.

 • 315. suxel  |  2015/08/26 - 21:29

  Keddi nezettseg 2014 aug 25

  ADB 12.1
  AMQL *Repetición 13.3
  LV 12.9
  AQNMD 13.6
  AMQL 17.7
  LI 17.6

  Csabika kb azert nincsen mert az ott futo sorozatok evek ota hoznak egy stabil nezettseget, es nekik ez így bepaszol. Amugy neha el-elcsiptem egy epizodot belole, hat hiaba kulonallo epizodok, nekem elegge telenovella hatasa van. Plusz a kevesbe ismert szineszek, CEA sok bizonyithatnak benne. Hozzateszem, ez szubjektiv velemeny, de nekem ez tunik esszerunek, mivel korabban közzétették ezek nezettseget is, es nem nagyon ingadozott emlekeim szerint es szerintem koltseghatekonyabb is.
  Tegnap kivetelesen AMQL ismetles volt helyettuk.

  Válasz
 • 316. suxel  |  2015/09/06 - 06:53

  Azt hittem mar soha nem keszul el a soron kovetkezo bukasok listaja: 😀 😀

  Ime augusztus:

  Válasz
 • 317. suxel  |  2015/10/13 - 10:24

  Ez lenne a szeptemberi rating tabla. Itt jegyeznem meg, hogy az AQNMD meg mindig a bukta kategoria, de mar nem 11-12 pontokat szallit, egyre gyakrabban 16 pontokat, s egyszer sikerult 17 fole is mennie. A nezotabor novekedes egyertelmuen megindult, kerdes hova alakul majd az uj etap erkezesevel.

  Válasz
  • 318. bence1996  |  2015/10/13 - 12:13

   Szerintem a Pasion y poder lassan a többi sorozatot is fel fogja húzni. Az AQNMD a végére remélem összeszedi magát. Moreno munkáit egyre inkább hanyagolják az emberek, számomra érthetetlen módon. Így biztos nem fog előlépni az új Ernesto Alonso-vá.

   A Pasion y poder nézettségéről van adatod, suxel? 🙂 kíváncsi vagyok, hogy muzsikált múlt héten.

  • 319. suxel  |  2015/10/13 - 12:25

   PyP: 21,4 19,5 18,0 18,5, 16,9
   Ilyen volt az elso het.

  • 320. Csabika  |  2015/10/13 - 12:38

   Az AQMMD növekedésének nagyon örülök, a PyP csökkenésének már nem annyira…
   Most rá lehet fogni Mejiara hogy miatta van ez a gyenge nézettség felhozatal, de többi attól még teljesíthetne jól vagy esetleg elfogadhatóan.
   Azon gondolkodtam hogy kis túlzással lassan kijelenthetjük hogy 2014-ben a Televisa összes Telenovellája megbukott.

  • 321. Bogy  |  2015/10/13 - 13:34

   Uhhh a PyP ezek szerint nem felfele szárnyal hanem zuhanórepülésbe kezdett…nagyon remélem hogy erőt vesz majd magán és legalább 20 felett marad ami már nagy teljesítmény lenne már ha az utóbbi néhány hónapot nézzük…

   Csabika nem 2015-öt akartál írni véletlenül? Csak mert 2014-ben igen jó éve volt a Televisának…és idén talán az egyetlen sikeres novella a MCET volt…ami március elején vagy mikor véget ért és amúgy is 2014-ben indult…szóval igen ez a 2015 nem a Televisa éve egyenlőre…

  • 322. Csabika  |  2015/10/13 - 14:54

   Igen 2015 akart az lenni, elnézést.
   🙂

  • 323. bence1996  |  2015/10/13 - 16:11

   Még természetesen nincs semmi veszve a Pasion y poder-t illetően. Nem tudom lesz-e olyan sikeres, mint 2 éve a LQLVMR, de szerintem fog még feljebb is jutni. Én egy 24 pontos max nézettséget jósolok neki így első körben. Remélem feljebb is kúszik majd.

   Kövezzetek meg, de elképzelhető, hogy a telenovellák lassan kimennek a divatból (kis túlzással). Mindenki Trónok harcát és Walking Dead-et néz már lassan. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg amerikai újonc van, amiket érdemes is bepróbálni. Némelyik sokkal jobban élvezhető, mint bármelyik telenovella. Elnézést, hogy egy kalap alá veszem ezeket a műfajokat, de mégis csak sorozatok, amikre mindennapjaink során időt szakítunk.
   Sok hasonló történetet dolgoztak már fel, ráadásul ugyanazokkal az arcokkal szinte. Az egy dolog, hogy vannak húzónevek, viszont újoncokat sem foglalkoztatják nagyon. Vagy ha mégis, (gondolok itt Pablo Lyle-re, Michelle Renaud-ra és Thelma Madrigalra), akkor is egy jelentéktelen szolgamásolatba teszik be őket, holott egy eredeti történetben lehet, brillíroznának is.
   A Lo imperdonable már csak hab volt a tortán (egyébként nem egy rossz sorozat), de tény, hogy kaptunk egy lerágott csontos alapsztorit klisékkel, elfogadható színészi játékkal, és persze Mejía-val. Egy rózsanovellás sávban simán megállta volna a helyét, nem főműsoridőben. Csak mivel a mexikóiak is megérezték, hogy kvázi semmi újat nem nyújthat a sorozat, nyilván sokan nem is kezdtek bele. Ergó a sávot sikerült újra leszedálni. Időközben jött Perroni kisasszony egy komédiával egy másik sávban, és tőle várták a csodát. Ezt is láttuk már korábban, sőt, ugyanúgy Ocampo volt a producer. Nem néztem bele, de annyira nem is csigázott fel, mert nem nézek komédiákat. Most, hogy a Lo imperdonable kifutott, és jött a Pasion y poder, hát…OK. Biztonsági játéknak egész biztos jó lesz. A nagy nevek miatt lehet, hogy sikeres lesz. De hol van itt is az újítás?

   Kísérletezni nem mer senki, mondván, hogy megteszi a jól bevált recept is. Hát egyáltalán nem biztos, hogy olyan jól beválik, főleg az utóbbi időben. 2015-től már ne várjunk csodát, esetleg jövő évtől, mert csak akkor indul majd a Gran Hotel. Annak szavazok valamennyi bizalmat, mert az alapsztori is egész izgalmas.
   Igazából a mondandómnak a lényegét már mindenki megfogalmazta, sőt többször le is lett írva, de a fentebb említettekkel kapcsolatban senki ne csodálkozzon, hogy lassan leszoknak az emberek a telenovellákról.

   Elnézést, ha erős, és hosszú lett a mondókám 🙂

  • 324. Bogy  |  2015/10/13 - 16:40

   Azért a mindenki erős túlzás…igen a fiatalok körében kedvelt ez a két sorozat de bevallom őszintén engem egyik sem csigázott fel. Próbáltak rávenni a Trónok harcára de elaludtam az első részen. xD De ezzel nem vagyok egyedül.
   Éppen ez az hogy összehasonlíthatatlan a két műfaj szóval az hogy pl. a Trónok harca élvezhetőbb egy telenovellánál egyáltalán nem reprezentatív!!!….meg attól mert valaki amerikai sorozatot néz nem feltétlenül jelenti azt hogy telenovellát nem….mellesleg ez csak a fiatalokra vonatkozik. Nem csak húszévesek néznek novellákat és kétlem hogy a negyven felettiek többsége a Trónok harcával vagy a Walking dead-el nyomulna. Ez a 2015 most nem jött össze…de például a 2014 a Televisa éve volt…és kétlem hogy akkor az emberek ne néztek volna USA-gyártmányokat. 😛 😀 Az tény hogy a nézőközösség fogy de szerintem más okai vannak ennek…Persze ez csak az én véleményem… 🙂
   Bocsánat hogy ezt én is bővebben fejtettem ki de sokan azt hiszik hogy attól mert én telenovellákat is nézek nem vagyok tisztában az USA sorozataival és nem is nézem őket holott persze ez nem igaz…de még sorolhatnék hasonlóakat…nem is értem ilyenkor mi zajlik le az emberek agyában… 😛

  • 325. bence1996  |  2015/10/13 - 17:12

   @Bogy: Én sem tudom mi zajlik le ilyenkor az emberek agyában, de nem is biztos, hogy tudni akarom 😀 Azt gondoltam, hogy erre az oldalra nem csak olyan emberek járnak fel, akik csak telenovellákat néznek.
   Én is kisarkítottam a dolgokat, rendben van. De nem feltétlenül az itteni közösségre akartam kihegyezni ezt az egészet.
   A mexikóiak szokásait nem is nagyon ismerem, de az is lehet, hogy egy Éjjel-nappal Budapest vagy egy valóságshow szintű műsor – vagy legyen az akármi – jobban leköti őket, mint a telenovellák.

   Egy szó, mint száz, én csak a nézettség-csökkenésre próbálok választ találni, és ilyenkor néha átmegyek filozófusba…holott nincs is olyan vénám 😛

   (@Gábor: Egyébként pont Mexikóban ne vetítenék a Trónok harcát? Én kétlem… 😀 )

  • 326. Csabika  |  2015/10/13 - 18:23

   Hogyne menne már a TWD és GOT Mexikóban 😀
   Mindenhol megy ahol van FOX és HBO csatorna, és Mexikóban van, de szerintem már majdnem mindenhol van. 🙂 ( ahol nincs ott esetleg fő adón mennek )
   Ami a nézettségüket illeti: nos az elenyésző 2-3 pontot hoznak max, tehát nem ide vándorolnak a telenovella nézők.

   Ha mindenáron megkell neveznem egy okot a nézettség csökkenésére akkor az internet térnyerését és azt hoznám fel példának hogy a Televisa 2015-s novella felhozatala hogy is mondjam olyan mint ha az elmúlt 5.év novellái köszönnének vissza, semmi újítás, semmi új ötletek, csak a szokásos megszokott séma szerint megyünk…
   ( ezt bővebben kifejtettem az év végén)

   Bogy

   Örülök hogy nem csak én jártam így a Trónok Harcával.. 🙂
   Már azt hittem bennem van a hiba 🙂

  • 327. Gábor  |  2015/10/13 - 21:17

   Hát én az imdb-ből indultam ki és nem gugliztam külön rá. 😀 De akkor én kérek elnézést!
   Off: Antes muerta que Lichita entrádája lenne majd?

  • 328. Csabika  |  2015/10/14 - 21:07

   Nos akkor úgy teszem fel a kérdést hogy : vajon a PyP feltud tartósan 20.pont felé emelkedni úgy hogy gyakorlatilag az összes előtte lévő sorozat bukdácsol.
   ?

 • 329. Gábor  |  2015/10/13 - 16:46

  Mexikóban nem hiszem, hogy olyan sokan néznének Trónok harcát és The walking deadet. Sőt szerintem ott ezeket nem is vetítik. Szerintem máshol kéne keresni a hibát és nem abban, hogy kevesebben néznek telenovellákat. Akkor már inkább azt mondanám én is, hogy túl sok a túl korán remakelt sorozat, vagy a hasonló klisék. Viszont szerintem totál új sztorival nem is tudnának előállni, mert már minden lehetséges újítást ellőttek valahol. Tök új dolgot egy sorozat sem fog tudni már mutatni, max váratlan fordulatot a történetvezetés során.

  Válasz
  • 330. bence1996  |  2015/10/13 - 17:13

   Na, a zárójeles mondatomat ide gondoltam kiírni, bocsesz 😛

  • 331. Bogy  |  2015/10/13 - 18:09

   Egyáltalán ki néz manapság szinkronos vetítést? Van hogy évekkel le van maradva…komolyan én ilyet is ritkán hallok manapság. 😀 Szerintem a világon a többség feliratosan követi ezeket a sorozatokat!(már ha az angol nem az anyanyelve vagy nem beszéli olyan-vagy semmilyen szinten).

  • 332. Gábor  |  2015/10/13 - 18:24

   Hát ha vetítik is biztos elég kis réteghez jut el, mivel az kábelen megy. Nem tudom van-e Mexikóban HBO.

  • 333. suxel  |  2015/10/13 - 19:16

   Mar csak ezert is hozom a ratingtablakat, mert ilyenkor legalabb a torzstagok megelenkulnek ujfent. Castronal szerintem erdemes kivarni, mert a La malquerida a vegere nagyon szepen hozott, kar hogy az elso nyolcvan reszt elcseszte es ez ranyomta a belyeget az ossznezettsegre. (Amugy annyira furcsa nekem, hogy ez a sorozat meg nem erkezett meg, pedig fogadni mertem volna Ruffo miatt) A The walking dead tuti ment a mekkaknal, hisz a Darkiller online oldalra fel van toltve spanyol szinkronnal, ha jol emlekszem. Tronok harca passz, am Bogy itt jegyzem meg, hogy en is bealudtam az elso reszen: na most ami ilyen hatast tesz rám, azt nem folytatom. Ami biztosan hodit: a torok sorozatok: a Seherezadenak nagy sikere lett, ezt Marco is megjegyezte korabban, adtak már naluk a Kuzey Guneyt is, es nem regiben indult az Aztecan a Fatmagul, aminek folyamatosan emelkedik a nezettsege. Érdemes azt is megfigyelni, hogy az Azteca is mennyire jobban profital a kulfoldi gyartmanyokkal, mint a sajat tartalmakkal. A brazil novellakkal is sikerrel futottak, leszamitva a Rastros de mentirast. Mindettol fuggetlenul hajlando vagyok feltetelezni en is Bogyhoz hiven, hogy ez egy szerencsetlen ev. Valamiért a paratlan evek a legtobbszor balul sulnek el a parosokhoz viszonyitva.
   Kovetek en is tobbfele sorozatokat, angol, amerikai, spanyol, mindenfele telenovellakat. Ez utobbi azert all kozel hozzam, mert minden hetkoznapra jut egy resz, es bizonyos reszmennyiseg elteltevel van lezarta. Szemben az evados szeriakkal, ahol heti egy resz, nyari leallas, plusz plusz evadok berendelese, ezek nem nagyon favorizaltak altalam. Ezeket altalaban szeretem egyben bedaralni, idegesit az egyreszezes. Aztan varni megint egy evet, az meg mar sok nekem, es nehéz ujra kedvet kapnom hozza, ami azert erdekes, mert ha szeretek valamit, akkor joforman egy ev mulva is emlekszek meg az utolso NegYedrangu karakterek sorsanak alakulasara is.

  • 334. Bogy  |  2015/10/13 - 19:38

   De jó hogy mások is jártak így azzal a sorozattal. 😀 A baráti köröm szilárd meggyőződése hogy velem van a baj mert szerintük azt a sorozatot mindenki bírja. Huh 😛 🙂
   Mellesleg én pont ma akartam kérni tőled suxel egy ratinget de beelőztél. 😀 És ugyanígy vagyok azokkal a heti sorozatokkal én is…kb két évad után megunom őket…én is egybe szeretem megnézni ezért én mindig olyanokba szoktam belekezdeni amelyeknek már vagy vége vagy a vége felé jár. 🙂
   Szerintem sem kell még elásni a PyP-t…hiszen a Lokelának sem voltak kezdetben túl jó számai…ha jól emlékszem az első héten az is lement 20 alá…és utána kezdett el emelkedni szép lassan és január elején ugrott nagyot ahonnan már szárnyalt végig.

  • 335. Gábor  |  2015/10/13 - 20:41

   Lehet átmentem a vak Jose Armandoba, de én nem látom imdb-n, hogy a mekkáknál ment volna a TWD. Sőt szerintem ott FOX sincs, de erre nem tennék egy vasat sem.
   http://www.imdb.com/title/tt1520211/releaseinfo?ref_=tt_dt_dt
   Ellenben a Trónok harcával, ami valóban megy a mekkáknál is.
   http://www.imdb.com/title/tt0944947/releaseinfo?ref_=tt_dt_dt

  • 336. suxel  |  2015/10/13 - 20:55

   Gabor
   http://www.melty.mx/the-walking-dead-temporada-6-canal-y-horario-de-transmision-en-mexico-a295788.html (6. evad))
   Elvileg megy mar a The Fear of WD is naluk.

  • 337. Csabika  |  2015/10/13 - 21:17

   Teljesen mind 1 hogy van e TWD és GOT Mexikóban, mert nem ezek veszik el a telenovelláktól a nézettséget.

   Egyébként mindig hozzátok a Lokelát példának, azon kívül hogy fő műsor idős sorozat volt és Mejia után következett, nem lehet konklúziót vonni a 2013 őszi és a mostani Mexikói nézettségi adatok közt.
   Éspedig azért mert ha jól emlékszem a 16:00sávban a Maricruz bomba siker volt, a 18:00sávban a Dekete többnyire 17 pontos adatokat szállított, a 19:00sávban a Quiero amarte az elején jól hozott bukni csak 2014-ben kezdett, a 20:00sávban a QPTR nyitánya is bravúrosra sikeredett 22-23pont körül hozott ha jól emlékszem.
   Hiába indult rosszul a Lokela, az alatta lévők csak idő kérdése volt hogy mikor tolják fel, de most a PyP ki fogja fel tolni?????

  • 338. Gábor  |  2015/10/13 - 21:19

   Tekintve, hogy a választ rossz helyre címeztem, ezért ide is berakom, hogy ott is ott legyen, ahová eredetileg szántam.
   Hát én az imdb-ből indultam ki és nem gugliztam külön rá. 😀 De akkor én kérek elnézést!
   Off: Antes muerta que Lichita entrádája lenne majd?

  • 339. Bogy  |  2015/10/13 - 23:23

   Csabika nem hiszem hogy a Lokela attól volt akkora siker mert feltolta a többi…nem kétlem hogy közre játszhatott az hogy akkor népszerűbbek voltak a sorozatok a többi sávban de azért a Lokela nagyon sokszor mozgott 30 pont körül…nem pedig 25-26-nál…ezek szerint akkor jó erőben voltak a korábbi sáv sorozatai. 😛 Igen a Maricruz siker volt de kétlem hogy egy négy órási sorozat sikere és nézettsége hatással lett volna egy főműsoridős novellára ilyen téren…bocsi.
   Amúgy meg megette a fene ha egy sorozatot “fel kell tolni” mert másképp zakózik…persze lehet hogy nehezebb most a PyP-nek de nem is az hogy stagnált volna az első héten a nézettség hanem lejtmenetbe kezdett(persze ez még nem mérvadó)…ha tetszett volna a közönségnek nem pártoltak volna el mellőle így az első héten…ezt a lejtmenetet nem lehet a többi novellára fogni szerintem. Még simán erőre kaphat a PyP…én drukkolok neki. 🙂

  • 340. suxel  |  2015/10/14 - 15:22

   Csabika: a deketeke az elso honapjaiban nagyon ingadozoan szallitott: 13-18 pontok kozott, es az elso két honapja nem volt az igazi aztan sikerult beallnia jo magasra. A Quiero amartenek gyenge volt a nyitanya, 16 pontokkal nyitott, egyedul a 3. Epizod volt kepes 18 fole ugrani. Honapot tekintve a legerosebb a januar volt, amikor a havi promedioja is a kuszobszint fele ugrott, ha emlekeim nem csalnak 18,5 volt akkor. Szerintem ez az egy kiemelkedo erteke volt, az utolso honapokkal sem ugrott fel 18 fele, es igy lett az atlagnezettsege 17,1.
   Lokela: mar korabban elmondottam, szerintem nehez helyzetbol indult, mert bukta sori utan nem a legidealisabb idoben, mindenszentek/halottak napja elott, ami kB a nagyhethez hasonlithato, ekkor visszaesik par szazalekkal szinte mindennek a nezettsege. A Lokela sikeret az is mutatja, hogy bar lassan, de mind novemberben es mind!!!!!!! Decemberben!!!!!!!!!! Nott a nezettsege, ha lassan is, de nott. Majd januarban jott a nagy ugras

  • 341. Bogy  |  2015/10/14 - 19:06

   Igen nagyon is egyetértek suxel…korábban már én is írtam hogy a Lokela folyamatosan, lassacskán nőt egészen január elejéig amikor is ugrott egy nagyot és onnan már csak ívelt felfele. Amúgy említette itt valaki hogy az utóbbi évek sorozatai “mind szolgamásolatok”…na szerintem a Lokela az a sorozat melyben mertek valami újat kitalálni nem pedig mivel vége lett a Bodas de odio szálnak vagy befejezték vagy fogták kerítettek egy másik alapsztorit és arra építették a többit(pl mint az Árva angyalnál volt)….gondolok én itt a Lokela második felére.

  • 342. Csabika  |  2015/10/14 - 21:11

   Bocs ide szántam, csak eltévedtem a kommentek közt. 🙂

   Nos akkor úgy teszem fel a kérdést hogy : vajon a PyP feltud tartósan 20.pont felé emelkedni úgy hogy gyakorlatilag az összes előtte lévő sorozat bukdácsol.
   ?

 • 343. suxel  |  2015/10/16 - 10:40

  Azt hiszem olykor olykor ki lehet tekinteni a Telemundo nezettsegere is, s szerintem most ki lehet jelenteni, hogy Telemundo mintha a reneszenszat elne a Televisa/Univisionnel szemben. Elobbinel minden fenn, utobbinal minden lenn. Csak par adat Eszak- Amerikabol.

  Celia 0.8 2,1m
  Bemc 0.7 1,6
  SA 0.8 1,7m

  AMOL 0.7 1,7m
  LI 0.9 2,4m
  Yncelh 0.7 1,9m

  Az uj sorozat, Celia, az eletrajzi ihletesu telenovella a masodik reszevel egyenesen tarolt. Feljebb tornazta az Avenida Brasil kozepes vegefele mar igencsak jo szamait. Azt azonban hozza kell tenni, hogy az Avenidanak nem az elso vetitese volt a tarsasag altal. A BEMC tobbnyire stabilan tartja magat a kezdeti szinten, kifejezetten az exito katergoriaba tartozik ilyen ertekekkel. A Senora Acero pedig esett mind az elso evadhoz, es mind az ESDLC3-hoz kepest, bar adatai tovabbra is kielegitoek, nem rosszak, abszolut elfogadhatoak. Azt viszont szerintem elorejelzi, hogy ebbol mar nem kell 3. Evad, de szegyenkeznivalora semmi ok.

  Ezzel szemben az Univision nagyobb godorben van mint valaha. Millios rendekben merheto a nezoszam veszteseg, holott ez nem tapasztalhato a Telemundo eseteben

  Válasz
  • 344. bence1996  |  2015/10/16 - 15:27

   Na, de jó hírek! 🙂 A Telemundo-n most tényleg jó sorozatok mennek. Kezdenek újra más stílusú telenovellák felé nyitni. (Quien es quien, Celia, El senor de los cielos, Dona Barbara 2.0), míg a La casa de al lado-Santa diabla vonal kezd kicsit háttérbe szorulni.
   A legmeglepőbb húzás nekem a Bajo el mismo cielo. Még csak az első részt néztem meg, máris tetszik. Külön dícséret az alapsztoriért, tetszik, hogy a bevándorlók szemszögéből láthatunk sok mindent.

   suxel, mit jelent az exito kategória? És arról esetleg tudsz valamit, hogy a Bajo el mismo cielo ugyanúgy szérializált lesz, mint a Senora acero? 🙂

  • 345. suxel  |  2015/10/16 - 19:37

   1; Exito: ez a siman sikeres sorozatot emlegetik igy, fentebb Marco is kifejtette a fogalmakat. A TM eseteben valahogy a kovetkezokepp nez: 8kor 1,2 millio felett 9kor 1,4 millio 10kor is olyan 1,2-1,3 millio felett lenne jo hozni a sorozatoknak. Ezek itt kerek perec atlepik azokat az ertekeket magasan.

   2; BEMC: szimpla telenovella, nincs evadositas.

   BEMC: 5 reszt lattam eddig belole, szerintem rohadt jo sorozat. Abszolut megerdemli, hogy sikeres legyen. Az egyik telenovella iden, ami folytatasra var nalam. Nem ertettem eleinte, hogy a TM mit latott Maria Elisa Camargoban, hat a TM a pofamba dorgolte es megertettem. Tavaly Adriana Louvier lett a kedvenc felfedezett szinesznom, iden MEC a nyero nalam.
   A masik a Televisatol az AQNMD, ebbol meg csak az elso reszt lattam, de az is meggyozott mar elsore. Ugyhogy ezt a kettot folYtatni kell mind a keppen. Ennel viszont sajnalom, hogy meg mindig nem nezik tul sokan.

 • 346. suxel  |  2015/10/16 - 22:33

  Moreno termese kezd beerni
  10.15 csutortok

  AQNMD 18.5
  AMQL 17.9
  PYP 17.4
  LV 16.3
  ADB 13.7

  Válasz
  • 347. bence1996  |  2015/10/17 - 10:51

   Igen, ezt én is így gondolom, hogy a Bajo el mismo cielo nem lesz több évados. Az csak a narkónovelláknál divat.
   Külön érdekesség, hogy Edith Gonzalez ismét a Telemundo-nál folytatja tovább. Ez egyben azt is jelenti, hogy Gabriela Spanic-nak nem sok választása maradt, hiszen nem hiszem, hogy jóban lennének a Dona Barbara után.

   Televisa: Mindenre számítottam, csak erre nem, hogy így megváltozik majd a sorrend. Ennek ellenére még mindig hiszem, hogy a Pasion y poder emelkedni fog.
   Moreno sorozata pedig megérdemli, hogy egyre többen felfigyeljenek rá 🙂

  • 348. suxel  |  2015/10/17 - 11:42

   Edith megkapta a La trailera foszerepet, melyet soron kivul keszitenek el es valtani fogja a Bajo el mismo cielot. Arap Bethke lesz a fohos mellette. A fogonoszokat pedig Jorge Luis Pila es Erika de la Rosa fogja vinni. Teljesen eredeti tortenet lesz Valentina Parraga fejebol, o neki koszonheto ugye a Mi corazon insiste, a La patrona es a Los miserables is, es tobb komoly temaval is fog foglalkozni, melybol egyet megneveztek ez pedig az autizmus. Edithnek mivel tovabbra is szerzodese van az Aztecaval, a forgatasok befejeztet kovetoen visszater Mexicoba a MQT informacio szerint. Ez egy amolyan vendegszereples a Telemundonal, mint a Televisas idokben a Dona Barbara volt neki.

   Televisa: hat nagyon meglepett, hogy hosszu idok utan ket sorozatnak sikerult atlepnie a kuszobszintet: avagy a La vecinanak es az A que no me dejasnak. Es az AQNMD ezzel elso helyre ugrott felresoporve Lichitat es Castroekat. Erdemes lesz odafigyelni, Hogy ez csak pünkösdi kiralysag lesz a sorozatnak vagy folyamatos tendencia, tehat sikerulne 18 pont felett maradnia. A novekvo nezettseg az utobbi időben erosen erzekelheto volt, s ne felejtsuk el 59 resz kellett ennek a szerencsetlen sorsu sorozatnak, hogy vegre egyszer normalis adatot tegyen le az asztalra. Bizom benne, hogy megtartja. Igy meg nem kell leirni a Pasion y podert sem, hatha magahoz ter az is elobb vagy utobb

 • 349. suxel  |  2015/11/09 - 23:32

  Október havi rating tábla:

  Itt pedig a november 6-ai nézettség és az Amor de barrio fináléja:

  A que no me dejas 18.5
  Antes muerta que Lichita 18.1
  Pasión y poder 16.3
  La vecina 16.1
  Amor de barrio (Penúltimo capítulo) 13.4

  Vasárnap:
  Amor de barrio (Final) 14.7

  Válasz
  • 350. Csabika  |  2015/11/10 - 09:37

   Most azon gondolkodom hogy 2015 legroszabb promediojat, az Amor de Barrio vagy a Lo Imperdonable szállitotta..

  • 351. suxel  |  2015/11/10 - 10:10

   Ha azt nézzük melyik van távolabb az elvárt küszöbszinttől, akkor az a Lo imperdonable. Való igaz, régen volt ennyire mélyen a 16:00-s sáv. 2010 után ennyire gyászos adatai csak a Rafaelának és az Esperanza del Corazonnak voltak. Voltak más bukták is, mint a Por siempre vagy MIVAC, de azok távolabb állnak ezektől az ordas nagy zakóktól. Rob Hernandez mehet a frigóba ismét 10 évre.

   Ami érdekes, kb egy hete az a tendencia, hogy majdnem mindig az AqNmD-nak van a legmagasabb nézettsége, és ha grafikonoznánk ott csúcsosodna ki, míg ezelőtt már egy ideje az volt a tendencia, hogy legtöbbször ott volt egy kis mélyedés, mert ott hozták a legkevesebbet, vagy legalábbis kevesebbet, mint 18-kor és 20-kor.

   És az is szép esettanulmány, hogy ahogy jön a 9 órási sorozat, jelenleg a Pasion y Poder a nép elég szépen elpárolog a képernyő elől, vagyis az első hónapjában ez így volt.

 • 352. suxel  |  2015/12/22 - 22:28

  A La Vecinának a november nem volt egy rossz hónap. Bezzeg mondjuk a Pasion y Podernek.

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum