“Mundo de Fieras” – emlékeztek?

2012/08/27 at 09:32 4 hozzászólás

A minap nosztalgikus hangulatba kerültem, amikor szembetaláltam magam a youtube-on a fenti videóval. Emlékszem, milyen lelkesen vártam hat évvel ezelőtt a Mundo de fieras premierjét, hiszen televisás sorozatban azóta sem sikerült ilyen illusztris szereplőgárdát összeverbuválni. Annak idején még meglehetősen kezdő voltam a külföldi hírolvasásban, így mondani sem kell, mennyire lázba tudott hozni, hogy Edith González, César Évora, Helena Rojo, Laura Flores, Azela Robinson, Sebastián Rulli, Michelle Vieth és egyik személyes kiskedvencem, Gaby Espino közösen fognak szerepelni egy telenovellában, ma már egy elismerő bólintásnál tovább nem hiszem, hogy jutnék.

Hihetetlen az is, hogy akkoriban még mennyire más volt az internetes kultúra: úgy kellett vadászni a rajongók által – többnyire pocsék minőségben – felvett és különböző eldugott fórumokra feltöltött promóvideókra, amiket aztán a szemfülesebbek az éppen hódító útjára lépő youtube-ra is feltoltak (érdekes belegondolni, hogy akkor még nem ez volt az elsődleges lelőhely). Emlékszem, mekkora öröm volt, amikor újabb húsz másodpercnyi vadiúj anyag érkezett erről a szupernek ígérkező, és embert próbáló munkával sem kibogozható bonyodalmakat tartalmazó történetről. Újra és újra megnéztem a prezentációról készült videót, és ki sem lehetett volna robbantani a Photoshop mellől, ahol sorra kreáltam az összevágott képeket a frissen beszerzett nagyméretű promófotókból.

Akkoriban egy kint futó sorozat online követése vagy az epizódok letöltése a hozzám hasonló, mezei  sávszélességgel rendelkező novellarajongónak szinte lehetetlen volt, így a premier után a sztori menetéről is maximum az esmas-féle epizódismertetőkből vagy a szintén csak letölthető (nem online nézhető!) előzetesekből értesülhettem. Emlékszem arra is, mennyire csalódott voltam az elbaltázott főcímdal miatt, és mennyire sajnáltam, hogy a sztori belefulladt a saját bonyolultságába, meg hogy emiatt nem is tudott nagyot dobbantani és valószínűleg ennek okán a magyar premierről is lemondhatunk (nem mintha a novella-aszály legsötétebb bugyrait jelentő 2006-ban bármi másra is lett volna esély). És ha a hazai premierre az évek múlásával az a kevéske esély is egyre csak csökken, máig a Mundo de fieras jut eszembe, amikor látom, hogy itthon vagy külföldön valaki milyen őszinte lelkesedéssel tud várni kedvencei új novellájára.

Van köztetek olyan, aki osztozik velem ezekben az emlékekben? Volt esetleg hasonló élményetek egy másik novellával kapcsolatban?

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

“Esperanza del Corazón” – történet, szereposztás “Amorcito Corazón” – történet, szereposztás

4 hozzászólás Add your own

 • 1. Gaskó  |  2016/07/27 - 12:34

  Bukás ide vagy oda, ezt a sorozatot még mindig megnézném. Vajon van-e halvány reménysugár arra, hogy az Izus tv leadja? Nem is értem, hogy annak idején erre az illusztris gárdára hogy-hogy nem csapott le valamelyik csatorna. Adtak ennél jóval nagyobb bukásokat is.

  Válasz
  • 2. MarcoPolo  |  2016/07/27 - 12:41

   Szerintem tuti előkaparnak olyan novellákat, amiket eddig más okokból nem mutattak be, lennének tippjeim.

   És a Mundo de fieras, te jó ég, már ennek is tíz éve!

  • 3. MarcoPolo  |  2016/07/27 - 12:45

   Egyébként az akkori felhozatal alapján (ha jól emlékszem, a Vivan los ninos, a Contra viento y marea és az Inocente de ti futott itthon) a döntéshozóknak nagyjából fogalmuk sem volt róla, hogy mit vesznek.

 • 4. Gaskó  |  2016/07/27 - 13:29

  Hát a Contra eléggé furcsa volt, elég sok marhaság kapott benne helyett. A Mundoban nagyon reménykedek.
  De jöhetne az Alborada, a Pasion, a Mariana de la noche. Sorolhatnám napestig.

  Válasz

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum