Elhunyt Yolanda Mérida és Julio Alemán

2012/04/12 at 08:10 Hozzászólás

Mexikó gyászol, tegnap ugyanis két szomorú halálhír járta be a sajtót: egymástól függetlenül a 82 éves Yolanda Mérida és a 79. évében járó Julio Alemán is távozott az élők sorából.

Yolanda Méridára (1929-2012) itthon leginkább a Cuando me enamoro Manuelájaként emlékezhetünk, de a színésznő feltűnt korábban olyan kultikus sorozatokban is, mint a Los ricos también lloran, a Pasión y poder vagy az Amor real, melynek eredetijében, a Bodas de odióban is szerepelt (akkor Rosariót, a főhős anyját játszotta). Bár novellákban is gyakran szerepelt, szenvedélye volt a színház és a filmszinkron is, többek között Katherine Hepburn és Bette Davis “spanyol hangja” is ő volt, valamint ő volt a teleteatro (tévészínház) műfajának egyik úttörője.

Julio Alemán (1933-2012) szintén nem ismeretlen a magyar nézők számára, játszott az Alma rebeldében, a Las vías del amorban, a Las tontas no van al cielóban, a Destilando amorban, a Corazón salvajéban illetve a Soy tu duenában, ez utóbbi volt utolsó tévés szerepe. Utoljára a Perfume de Gardenia c. darabban állt színpadra Aracely Arámbula oldalán. Julio eredetileg textilmérnöknek tanult, de elcsábította az előadóművészet világa, korábban énekesnek készült, majd a színészet felé vette az irányt: fényes karrierje során több, mint 30 színházi darabban és 150 filmben láthatták a nézők. Szerepelt az első mexikói telenovellában, az 1958-as Senda prohibidában is. 2001-ben tüdőrákot diagnosztizáltak nála, melyet ugyan egy tavalyi hír szerint sikeresen leküzdött, tegnap azonban komplikációk léptek fel, és sürgősen kórházba kellett szállítani, ahol sajnos már nem tudtak rajta segíteni. A twitteren azóta többek között Sebastián Rulli, José Alberto Castro, Mariana Seoane, Rogelio Guerra és Chantal Andere is kifejezte mélységes sajnálatát a hír hallatán.

Nyugodjanak békében!

Entry filed under: Egyéb. Tags: , .

Tippeld meg a Zone Romantica következő premierjét! Rubí, az elbűvölő szörnyeteg – május 1-től a Sorozat+-on!

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum