ADP – 5.

2012/01/28 at 21:18 Hozzászólás

*Ugyebár Alfi az előző rész végén szagot fogott, amelyet fel is ismer az első rész szépemlékű vacsorájáról: itt bujkál Stefi, igaz? Már közelít is az ólhoz, ahova Carmina rejtőzött, de Szendó ismeri a varázsszavakat, amik megálljt parancsolnak neki: válni akarok. Persze, még mit nem, hogy elszökhess Stefivel, mi? Szendó fapofával tagad, nem hogy nem Stefivel csalja meg, nincs semmilyen nője (Carmina csendben fellélegez, már amennyire a lócitromszag megengedi), a házasságuk önerőből változott pokollá, mindennek pedig Damián issza meg a levét, aki teljes depresszióba dőlt, ennek ékes jele, hogy mindenféle vásári amulettel próbálja tisztába tenni kettejük kapcsolatát.

*Depressziós Damián megtalálja az üvegtálban Alfi amulettjét, és Tonnyának panaszkodik, hogy láthatóan a mami nem értékelte a százpesós ajándékot.

*A gyerek és a magunk érdekében váljunk már el, Alfi, így Szendó, Carmina elégedetten vigyorog. Alfi nem tervezi megadni Szendónak azt az örömöt, hogy ő boldog lehessen, miközben őt a fél falu körberöhögi, előbb döglik meg. Mindezt dobhártyarepesztően hisztérikus hangon sikerül előadnia, amitől még ő is megijed, aztán inkább visszavonulót fúj. Carmina elődugja a fejét: ugye megmondtam, kár volt magyarázkodni Alfinak. Szendó bólint, holnapra legyenek meg a csomagok, és bye-bye La Ermita. (Jaj, húzzatok már el végre, mert fogynak a szinonimák a falu elhagyására.)

*Blanca kész lett Elisa ruhájával, és bár Stefinek tetszik a végeredmény, Irma néni csak beleköt a szépasszony kedélyesnek tettetett hangulatába, biztos megint Gusztival vannak bajok. Nem, most épp Carmina bassza Stefi agyát, el akar menni a faluból. Blanca szerint jogos, hiszen eddig se volt vele túlságosan elégedett, aztán megegyeznek, hogy jobb neki, ha elmegy, még ha Stefinek hiányozni is fog. Megjelenik Vigyori, aki máris beleszerelmesedik az új ruhába, nosza, akkor vedd is föl.

*Alfi a szobájában kapkod levegő után a nagyjelenetet követően, valamint feltúrja az egész berendezést, Tonnya, hol vannak a vérnyomáscsökkentő cseppjeim? Egy kiadós ordibálás után elő is kerülnek, Alfi pedig egyből bepipettáz magába a szerből egy fél üveggel, majd fejest ugrik a selyempárnájába.

*Lucío értesíti Szendót, hogy elintézte Gusztival a hibás papírok ügyét, minden zsír. Szendó azonban más ügyben hívatta, ugyanis Károly bácsit ültetné a helyettesi székbe, amíg ő házon kívül lesz (magyarán szólva ettől fogva örökre). Lucío nem érti, miért akar Szendó pár nap kedvéért teljhatalmat adni neki, az azonban beavatja, hogy fogalma sincs, mikor jön vissza, de inkább ne kérdezősködjön, pár nap múlva úgyis tiszta lesz a kép. Lucío vállalja, csak fél, hogy Gabinónak nem fog tetszeni a dolog, de Szendó majd őt lerendezi.

*Elisa oknyomozó újságírókat megszégyenítő módon faggatja az anyját: az előbb, amikor Blancával beszélgettek, vörös volt a szeme, csak nem sírt? Miért szomorú? Stefi neki is előadja, hogy Carmina mennyire hiányozni fog neki, és nem, egy testvér nem ugyanolyan, mint Elisa kis barátai, haladjunk tovább.

*Tonnya elmegy kalácsot venni, addig Damiánra bízza a házat, de Alfit nehogy zavarni merje, mert szarul volt és gyógyszert is vett be.

*Damiánnál persze bekapcsol az engedetlen üzemmód, és bemegy az anyjához, aki – ha csak nem épp bealudt valami Bíró Ica-féle hasizom-erősítő gyakorlat közben – ájultan fekszik a parkettán. Damián felveri a házat: Anya! Apa! Tonnya! Szendó meg is érkezik, Damián pedig máris elkönyveli halottnak Alfit.

*Lolita és Elisa főzőcskéznek, mert Vigyori úgy döntött, süteménnyel akarja jobb kedvre deríteni a mamit. De legyen ám olyan finom, mint Paloma sütijei! De az ki? Ja igen, az új kis barátod. De ő nem a banya unokája? Lolita, de kis hülye vagy, Cafrinka nem boszorkány, hanem madárgyógyító és amulettkészítő szakasszony. Elisa végül azt is kiszedi Lolitából, hogy együtt van-e Braulióval, teljes a kép, mindenki felhozta magát az új infókból.

*Carmina válogatott kurvás göncöket pakol egy bőröndbe, Stefi csodálkozik, hogy ilyen hamar elmegy, de Carmina minél hamarabb le akar lépni Rosendo közeléből. Stefi csak nem fogja be, szerinte nem kellene így sietnie, de Carmina nem kérdezte a véleményét.

*Szendó és Damián a doki híradóját várják, aki meg is jelenik, hoppá, Alexis Ayala első jelenete. Jól meg is mondja nekik, hogy Alfinak csak leesett a vérnyomása, és most hagyják pihenni. Szendó ennek ellenére becsábítja a dokit a dolgozószobába, és az igazat akarja hallani. Edmundo (merthogy így hívják) semmi többet nem tud elmondani, csak hogy lement a vérnyomása, ha teheti, maradjon mellette, mert feszt utána érdeklődik. Na ettől meg Szendónak megy fel a saját vérnyomása.

*Alfi az ájuláshoz képest már van ereje az ajtóban hallgatózni, gyorsan vissza is bújik az ágyba, hogy előadja a halálos beteget. Szendó szerint Damián nagyon megijedt, akárcsak ő maga. Alfi rácuppan az utolsó félmondatra, azt hitte, Szendót már nem is érdekli, mi van vele. Szóval ha mégis, akkor ne váljanak már el, mert ő szüntelenül küzdött a házasságukért, kiderül az is, hogy Damiánnal nehezen esett csak teherbe, no tessék, meg is van, mi okozta a házasságuk kudarcát. Most viszont, hogy már gyerek is van, nem kéne felrúgni mindent. Új lehetőséget, most! Szendó elnapolja a beszélgetést, de Alfi erősködik, hogy legalább ma este maradjon mellette. Damián fut be Guszti érkezésének hírével, Szendó szerencsére le tud lépni, Damián pedig megkapja a napi agymosás- (“majdnem meghaltam!”) és szeretetadagját (“nagyon szeretlek”) a mutertől.

*Guszti látta lelécelni Dr. Edmundót Arangóéktól, csak nincs valami baj? Dehogy, dehogy, inkább mondd, miért jöttél. Guszti csak Szendó autogramját akarja az új paprikaföldek szerződéseire, legalábbis ez a falszöveg, egyébként Szendó lelki élete érdekli, mert tegnap óta zaklatottnak tűnik. Szendó bevallja, hogy Guszti ráébresztette, nincs az a nő, akiért feladhatná a családja stabilitását, mert Campeón és Alfi minden balfékségük ellenére mégis az ő felelősségi körébe tartoznak, és ha tudni akarja, Guszti számára mindig olyan lesz, mint egy testvér, bármi is történjen. Guszti mindennek nagyon örvend.

*Edmundo hazaér a feleségéhez, aki nem más, mint Begona, a pletykafelelős, aki egyből rá is repül az arangós sztorira, ki lett rosszul? Edmundo szerint Alfi csak fel akarta hívni magára a figyelmet a rosszulléttel, á, Beg szerint Alfi képtelen lenne ilyesmire, biztos Szendó érte el valahogy, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Vagy Edmundo nem hallotta, hogy Stefivel csalja? Edmundónak elege van a neje faszságaiból, inkább megy kezet mosni. Begona még sajnálkozik magában egy sort Alfin, aki szerinte egy igazi szent. Na helyben vagyunk.

*A La Ermita-i körkapcsolás Károly bácsiéknál folytatódik, Irma néni Elisáról meg az új ruhájáról fecseg, miközben Lucío úgy tesz, mint aki alszik, ja nem, csak levert Szendó miatt, és még mindig a carminás incidens jár a fejében. Erre Irma közli, hogy fellélegezhet, Carmina eltakarodik a faluból, amit Károly bácsi igencsak furcsáll, hiszen Szendó is pont erre készül.

*Gusztit otthon Carmina fogadja cicikidobós kombinéban, de állítólag csak azért van ez rajta, mert sokat agyalt az utazáson, és elfáradt, szóval menne aludni, csak megvárta Gusztit. És tényleg neked is úgy fogok hiányozni, mint Stefinek? Guszti továbbra sem érti a döntést, és az a fixa ideája, hogy a nő elhallgat valamit. Carmina röhög, pedig nem is. Gusztinak nagyon hiányozni fog a jó öreg sógornője, nagyon szeretlek Carmina (Carmina szemei hatszorosra gúvadnak), mint egy testvért (Carmina elröhögi magát). Ó, ha tudná, milyen szarul esik ez most neki. De hát miért? Hát, végülis úgyis lelépek, kinek ártok vele, gondolja Carmina, nincs vesztenivalóm: szerelmes vagyok beléd. Csak beléd és kezdettől fogva. Naná, hogy Vigyori épp mindent hall véletlenül, és lefogadom, hogy tisztában van a szavak jelentésével is. Azzal meg végképp, hogy a csók mit jelent, és mikor Carmina lekapja a papát, az állán kívül még a babáját is leejti. Guszti a lehető leghülyébben próbálja kezelni a helyzetet: Elisa, te meg mit keresel itt? Miért smároltad le Carmina nénit, apa? Carmina szerint csak testvéri csók volt, semmi több. Elisa sem teljesen idióta, akkor mi volt az a szöveg, hogy mindig is szerette? Az is testvéri szeretet. Elisa egy szót sem hisz el, és inkább bőgve elrohan. Jaj, Guszti, kapd el, még beárul Stefinek!

*Guszti bezavarja Elisát a szobájába, és megkéri, hogy ne adja tovább a látottakat anyunak, mert nincs relevanciája. Guszti azonban nincs alkupozícióban, hazudni bűn, nem? Akkor most hogy is állunk? Guszti nem úgy szereti Carminát, mint a mamát, vili? Elisa szefós ábrázattal közli, hogy azt akarja, hogy Carmina húzzon a vérbe, még ha a mami szomorú is lesz. Így lesz, és soha többé nem történik ilyen. (Ja, persze, Guszti, majd találkozzunk tíz epizóddal később.)

*Guszti odakint leoltja Carminát, nem akar beszélgetni, csak azt akarja, hogy húzzon el, ezek után, ami ezen a héten történt, nincs jobb megoldás, és addig sem akarja látni. Carmina megsemmisülten támasztja a falat.

*Stefi az egész konfliktust átzuhanyozta, és arra kéri Gusztit, vigyék ki másnap Méridába Carminát a reptérre. Guszti azonban benyomja a durci-gombot, nem, ő dolgozik. Hát akkor ha meggyőzik, hogy hétvégén menjen? Guszti szerint ha el akar menni, menjen minél hamarabb. És Elisának se jusson eszébe jóéjt-puszit adni, már alszik, még felveri.

*A reggel első jelenetét Cafrinkáéktól kapjuk, a banyának dolga van a városban, a napirendi pontok a következők lesznek: Paloma szépen eladja a kalácsot, elviszi a halottak helyett a kalitkába csempészett új, feltűnően dagadt verebeket Elisának, és szigorúan NEM marad ott játszani, hanem szépen hazajön, és itthon várja Cafrit.

*Alfi Begona bájvigyorára kel, aki átugrik megnézni, hogy ityeg a vérnyomásesés után, ugye hogy csak a figyelmet akarta felkelteni? Ugyan már, Szendóval jobban mennek a dolgok, mint valaha. Alfi jól kiismerte az évek alatt Beg működési mechanizmusát: nehogy elterjeszd ezt is a faluban! Beg hallgatni fog, mint a sír. Igaz is, azt nem tudja, ha már ilyen jól informált, hogy kié a Kék Ház a tónál? Beg úgy hallotta, megvette valaki, de nem úgy tűnik, mintha laknának ott, sokkal inkább kefélőrejtekhelynek néz ki.

*Szendó és Carmina a paprikaföldön találkoznak, Carmina fel van turbózva az utazás miatt, de Szendó közli, hogy meggondolta magát, nem ma mennek (anyám, ha ez megy még egy hétig, felkötöm magam). Az érveket már a bokrok mögött elkocsikázó Cafrinka is hallja: Alfi rosszul lett, vele kell maradnia. Carmina kiakad, hogy Szendó még mindig bedől Alfi zsarolásainak, hiszen az a bizonyos vérnyomás olyan ingatag, mint a forintárfolyam, és hogy hogy nem, pont a válás hírére esett a béka feneke alá, borzalom, Carmina mindjárt elbőgi magát. Szendó csak pár napot várna, Carmina viszont a most vagy soha-tábort erősíti, ha kell, egyedül is elmegy, és többé hírét sem hallják, Szendó meg van lőve.

*Alfi, akiről most kiderült, hogy alacsony vérnyomás ide vagy oda, ő is tud lovagolni (vagy legalábbis egy hasonlóan kinéző statiszta mindenképpen), a Kék Házhoz nyargal, és drogkereső kutyákat is megszégyenítő alapossággal körbeszimatol, biztos a Stefi-féle szagminta alapján. Az első nyom a takarítónő, akit heti egyszeri fertőtlenítésre béreltek fel, ehhez képest a tulaj nevét sem vágja, csak annak a nevét, aki felbérelte, az pedig Gabino Mendoza. Alfi összeszorított ajkaiból már kitörésre készülnek az adekvát káromkodások.

*Gabino átadja a repjegyeket és a szállodai foglalást Szendónak, számla is van nevekkel meg minden, de az Szendónak nem kell, dobja csak a szemétbe (még szép, hogy ennek később szerepe lesz, figyelmeztet a drámai zene). Ja, és amíg Szendó nincs, addig Lucío lesz a góré, nincs mese, bármennyire is fintorog Kockásing, ha nem tetszik neki, adja be Károly bának a felmondását.

*Elisa a kertben ül rezignáltan és a növényzetet tépi, Stefi furcsállja, hogy nincs a barátaival. Történt valami, amiről Stefi nem tud? Elisa csak azt szeretné, hogy Carmina lelépjen már végre, mégpedig örökre (nincs egyedül). De mégis mit csinált veled? Stefi valószínűleg ezt már sosem tudja meg, mert megjött Paloma, és Elisa inkább vele konferenciázik.

*De megnőttek a nyüves madarak! Hát igen, Cafri teletömte őket minden jóval. De miért vannak négyen, amikor Elisa csak hármat vitt? Hát igen, úgy tűnik, a matek nem a lápi boszorkány erőssége, ha nem százas helyiértékekről van szó, ööö, hát azt a plusz egyet Paloma hozta a babáért cserébe. De jó, akkor mutassák meg őket a fiúknak! Palomának dolgoznia kell, de mindegy, annyi még belefér.

*Lolitának is ma van a kimenője, úgyhogy Stefi legyen szíves elköszönni a nevében Carminától, mert valszeg már nem fognak találkozni. Miért, Carmina nincs a szobájában? Nem, elment korán, de csomagok nélkül, szóval nyilván még hazajön.

*Guszti irodájába Carmina dugja be a fejét ellentmondást nem tűrően, dumálhatnának, mert képtelen elköszönés nélkül elhúzni a csíkot. Guszti még mindig nem tudja hova tenni, sem elhinni a tegnapi vallomást, Carmina azonban sajnos nem tud máshogy érezni, és szétveti az ideg, ha csak Stefivel látja. Gusztinak azonban hírei vannak: Stefi a felesége, és ez nem fog változni. Carmina lehetőséget akar Gusztitól, hogy boldoggá tehesse: ha ő kéri, akkor itt marad. Hogy MI? Azok után, ami történt, ne is álmodjon arról, hogy náluk maradhat, micsoda szenvedés lenne Stefinek. Ja persze, Gusztit csak Stefi érdekli. A végszó: egy nap majd rájössz, hogy a húgom nem jobb nálam.

*Szendó Alfit keresi Tonnyán, az úrnő elment levegőzni. De jó, hogy jobban van. Így legalább Szendó nyugodtan bepakolhatja a bőröndjét nyugtalanító zenére az üres szobában.

*Alfi már Szendó irodájában kutakodik, és Gabinót vonja kérdésre a Kék Kéróról. Hamarosan azonban jobban érdekli a hátrahagyott számla a repjegyekről, amik szerint Szendó ma este lelép Méridából New Yorkba. Gabino teszi a hülyét, de Alfi összeráncolt orral és kirúgással fenyegetőzve rákérdez, ki is az útitársa a férjének? Ha Gabinónak lenne egy kis esze, saját magát mondaná, de sajnos nincs: Szendó egy nővel megy el. Alfi biztos benne, hogy Stefi az illető, Gabino hápog, ő nem tudja (pedig itt csavarinthatna ő is a történeten), Alfi elviharzik, Kockásing pedig vigyorog, na majd most végre a góré is szív egyszer az életben, nem csak ő.

*Szendó épp a gurulósbőrőndjét manőverezi ki a bejárati ajtón, amikor menetrendszerűen megjelenik Damián: hová mész, apa? Elutazom, és nem, nem jöhetsz velem, mert nem tudom, mikor jövök vissza. Apa-fia nagyölelés,  vigyázz anyádra, fiam… (ugye megvan az ide illő Jóbarátok-jelenet? Damián mindenesetre jól hozza a tátott szájú hülyegyerek figuráját) Persze aztán sikerül bőgni is, mikor Campeón apa után fut egészen a bejárati lépcsőig, hogy ne menjen el, de Szendó elkeseredett fejjel bevágja magát a kocsiba és elhajt. Damiánt még Elisa sem tudja megvigasztalni, aki ornitológiai előadást jött tartani. Apa lelépett, és sosem fogom újra viszontlátni.

*Guszti irodájából jelentkezik a zárójelenet: Alfi csörtet be, meg kell állítanunk Szendót és a nejedet, jelenleg is épp szökésben vannak!!!!!444NÉGY Az előzetesekből pedig az is kiderül, hogy hétfőn végre tényleg megszöknek a szeretők, hallelúja.

http://zurimix.blogspot.com/2012/01/abismo-de-pasion-capitulo-5.html

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

ADP – 4. És Nicandro Díaz következő novellájának főhőse…

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum