ADP – 3.

2012/01/27 at 00:00 Hozzászólás

*Lupe atya úgy dönt, úrrá lesz ösztönein és nem veszi üldözőbe  az orvtapizó Carminát, inkább erélyesen megigazgatja magán a papi kollárét, igen, Guadalupe, valószínűleg életedben először hozzád ért egy nő, törődj bele. De sajnos nincs idő kiheverni a sokkot, hiszen érkezik Szendó, aki előtt disztingválni kell. Gyorsan rá is tér, mit keres itt: hamarosan kezdődik a suli, és be akar vásárolni tanszerekből Gaelnek, Szendótól viszont még nem kapta meg a havi apanázst erre a célra. Hoppá, ha csak Lupe és Szendó nem egy kihűlt homokos kapcsolatból maradt örökbefogadott gyereket tartanak el közösen, akkor Szendónak több köze lehet Gaelhez, mint hittük, legalábbis az tény, hogy támogatja a srác tanulmányait. Alfinak pedig továbbra is egy szót se, így Szendó, miközben tölti a csekket, így is elég baja van vele. Lupe kapva kap nővére említésén, mit szól ahhoz, hogy Alfi szerint szeretőt tart? Az asszony csak képzeleg, Lupe. Lupe is ezt hitte, egészen az előbbi incidensig, amikor is Szendó helyett őt tapizta le egy idegen nő. Rosendo hápog.

*Betekintést nyerünk Don Lucío és Blanca házastársi életébe is, Blanca legszívesebben nyugdíjazná Lucíót, ugyan már, öreg paprikaföld-felügyelő nem vén paprikaföld-felügyelő, ő még igazi férfi, lengeti meg Lucío lógós nagypapatricepszét. Blancának ez esetben üzleti javaslata van, jobban mondva valami tuti biznisz, amiből mindkettejüket eltarthatnák: ó igen, mondjuk egy divatház, na, na, na? Minek, ebben a hangyapöcsnyi faluban egyből tönkremennének. Nem úgy van az, Blanca szerint a helyi luvnyák bőségesen megfizetnék, ha nem kéne egészen Méridáig népvándorolniuk az új gönceikért. De hát mihez kezdjen Lucío, aki keménytökű férfimunkákhoz van szokva, egy divatházban, ahol unatkozó nőcskék költik a férjük pénzét? Biztos minden más lenne, ha lettek volna gyerekeik, nem? Akkor nem unatkoznának ennyire, mint én a jeleneteik alatt.

*Szendó védőbeszédet tart: a rejtélyes nőci biztos Gabinót vagy valamelyik munkást kereste. Valóban, a te irodádban, a te székedben? Lupe ráadásul, aki a jelek szerint  előzőleg szagmintát vett minden ateistáról a faluban, felismerni vélt a nő parfümjében és hangjában Valakit, de inkább nem mondja el, hogy kit, ha netalán a tipp kapufa lenne, és ugye ne tégy hamis tanúságot. Mindenesetre a sógor csak ne tegye kockára a család és kiemelten Damián boldogságát, és bár nem akarja erővel gyónásra kényszeríteni, a pap ezt az opciót burkoltan a kötelezően választható kategóriába helyezi, Gael nevében pedig köszi a csekket.

*Lucíóéknál, akik kábé a Károly bácsi-Irma néni vonalat hozzák a Frakkból, csak sajnos állatok nélkül, folytatódik az életpálya-tanácsadás: mostanra már biztos nagyszülők lennének, ha az elmúlt hatvansok évben pottyantottak volna egy gyereket, és akkor Lucío foglalkozhatna az unokákkal, mint a többi korukbeli. De hát van nekik unokájuk, legalábbis Elisa szinte az, még ha csak a keresztlányuk is. Ezen a vonalon elindulva következik Elisa és Stefi ill. a szépségük módszeres fényezése, illetve Carmina ekézése, hogy lehet, hogy ennyire más, mint a húga? Lucío csak ne szólja le, csak ő nem képes Carminában meglátni a jó embert, aki a lelke mélyén lakozik. Hát akkor Carmina azt a jóságot jó mélyre letüdőzhette, véli Lucío jogosan. Jobb téma híján Guszti előző részben látott féltékenykedési jelenetéről esik szó, az ürgének meg kell tanulnia kontrollálni magát, különben Stefi jobb férj után néz.

*Az emlegetett házaspár lefekvéshez készülődik, az ágyat megvilágító fényből már sejteni lehet: lelkizős jelenet jön, ajaj. Stefi meddig lesz még ilyen pokróc? Azt nem tudja, de fáj neki. (Nekem is fájni fog, ha még sokáig túráztatjátok magatokat a dolgon.) Guszti hülye volt, és Elisa életére esküdözik, hogy nem fog előfordulni még egyszer, Stefi ezt már ismeri. Guszti behúzott nyakú menyétfejjel siránkozik, hogy ő tele van hibákkal, de ez nem változtat a szerelmen, amit érez, és a kellemes zongoraszóból arra következtethetünk, hogy ez így is van, és Stefi mindjárt meg is bocsát. Guszti néha kevésnek érzi magát Stefi kvalitásaihoz, ugyan, te kis hülye, oltja le szelíden a nej. Az első pillanattól szeretlek, én is téged. Ééééés csók. Carmina azonban, aki Geronazzo Mária-méretűre csücsörített ajkait féloldalasan az ajtónak nyomva hallgatta a nagyjelenetet, dühös kopogással félbeszakítja az idillt.

*Stefi nyit ajtót, mi kéne? Carmina hadovál valami észveszejtő fejfájásról meg hogy nem talál rá gyógyszert, és ahogy Stefi lelép, hogy keressen neki valamit, egyből besurran Gusztihoz, aki épp azzal van elfoglalva, hogy a sorozatban idáig első alkalommal levett esztékás szemüvege szárát harapdálva a plafont fürkészi és a hegeli dialektikáról emlélkedik. Guszti, haragszol még rám az alfis keverés miatt? Szarok bele, Carmina. Akkor jó, cserébe kapsz is egy sógornői szeretet-puszit szinte a szádra, jóccakát.

*Szendó hazaér, hol a család többi tagja? Tonnya híradásából kiderül, hogy Alfi már szunyál, Damián viszont az istállóhoz láncolta magát az előző részben, és nem tágít, amíg el nem mennek végre arra a rühes lovaglásra. Ó, hogy az a…, Szendó máris megy összeszedni a gyereket.

*Lolita, Elisa dadusa fájdalmas képet vágva áll a kertben és egy lila pasminát igazgat magán, nyilván valami férfiemberre vár.

*Szendó rálel Damiánra, hát nincs már késő itt ücsörögni? (Az ilyen apa-fia kapcsolatábrázolás a halálom, pláne, ha a bajnok szó is elhangzik, és igen, itt Campeón a házi beceneve a gyereknek). Campeón inkább egy szalmaszálat baszogat konfliktuskezelés helyett, de meglepően hamar megbocsát, miután a papa Braulio balesetének frappáns érvével leveszi a lábáról, nem volt időm rá, fiam. Mi lenne, ha holnap lovagolnánk? (Ha ezt minden második részben eljátsszák, meg fogok őrülni.) Damián apának is odaadja a zsír új Cafrinka-féle amulettet, amire, ha már így alakult, lejmolna is apától száz pesót. Szendó kacagva ezt is holnapra ígéri, jellemző. Azon már viszont nem röhög így, hogy Damián a tó melletti Kék Házról kérdezi, mintha őt látta volna, de ez Carmina néni agymosásának hála már annyira nem biztos. Á, dehogyis Szendó volt, lapít az apa, hagyjuk is, inkább menjünk be.

*Lolita csalódottan dekkol a szalonban, Stefi meg épp arra jár, mit csinál ilyen későn? Hát csak a fiúját várta, de nem jött. Brauliót, igaz? Igen, őt, de átbaszta, mint szart a palánkon, szóval nem lesz belőle semmi. Elhangzik még továbbá, hogy minden férfi disznó, illetve hasonló életbölcsességek. Á, biztos csak közbejött neki valami, és mindünknek van valami rigolyája, a férfinak pedig, ha szeretjük, mindig meg kell bocsátani. Hát Brauliónak bocsásson meg a jó édes nagyanyja, Lolita nem fog. Stefi belefárad, és inkább lefekszik, Lolita azért beszélje meg majd a dolgot a csókával. Lolita még magában durcás bosszút esküszik Braulio ellen, nyomatéknak a földhöz csűri a lila pasminát is.

*Alfi mégsem alszik, hanem rózsaszín kombinéban várja Szendót a hagyományos esti veszekedésre és/vagy szexre, ahogy esik. Ahogy a ház ura belép az ajtón, be is célozza egy jól irányzott franciacsókkal, de Szendó kitér Alfi nyelve elől, Brauliónak balesete volt, szörnyű, mi? Igen, Alfi up-to-date a témában, egész nap Szendót keresték, persze a Kék Háznál senki nem nézte, jegyzi meg gúnyosan, miközben épp a Cafrinka-amulettet próbálja magára. Ismét születik pár komment a Damián-féle sztoriról, de Szendó ismét tagad. Alfi kívánós hangulatban van, és erotikusan hozzádörgöli az orrát Szendó tokájához, de az nem kér belőle, még ha Alfi be is vállalja, hogy őmiatta távolodtak el így egymástól. Ígéri, hogy változni akar, hogy minden olyan legyen, mint mikor Damiánnal volt terhes. Ismerve a terhes nők és Alfonsina elviselhetetlenségét, nem csoda, hogy Szendó az összhatást már nem bírta elviselni. Végül aztán Alfi Szendó visszakozása ellenére csak lenyomja férje torkán azt a puszit, de a végkifejletet a jelenetváltás balladai homálya fogja fedni örökre.

*Reggeli Castanónéknál, Guszti és Stefi a tegnapi békülés után látványosan turbékolnak, amit Carmina nem bír nézni és grimaszolva csörömpöl a kávéscsészéjével, majd mindezt a fejfájásra fogja és elcsörtet. Elisa hihetetlenül cuki módon megkérdezi Stefit, hogy Carmina néni az egész nyomorult életét itt szándékozik tölteni velük? Miért, kicsim, talán nem csíped? Nem, mert szerinte Elisa a pokolra jut, csak mert tegnap rászólt, hogy ne fújja tele magát anya parfümjeivel. Mondjuk reméli, hogy ezt is azért tette, hogy férjet fogjon vele magának és jól elhúzzon a büdös francba. Stefi szerint Carmina facér, bár tegnap valóban jó későn esett haza, na látod, hogy igazam van, így Elisa.

*Gael piszok fontos üzenetet postáz Tonnyával Damiánnak, vigyázzon a szemére, mert Paloma rontást küldetett rájuk Cafrinkával. Megjelenik Alfi: szóval te tömöd ilyen marhaságokkal a fiam fejét, húzás innen, és Damiánt se keresd többet. Gael sértődötten lelép, Tonnyának pedig kuss a neve, és Damiánnak egy szót se. Alfi a jelenet feszültségét az amulettjén vezeti le, amit inkább a komódon tárol ezentúl a nyaka helyett egy üvegtálban.

*Campeón és Szendó végre-valahára lovagolni mennek, az operatőrt dicséret illeti, tök jók a vágóképek. Damián pont amiatt panaszkodik, hogy Gael Alfi szerint nincs az ő szintjükön, ezért nem barátkozhat vele, de ugye, hogy mégis? Hát persze. És Lupe atya biztos nem véletlenül fogadta örökbe. Hát persze. Igaz is, hol vannak Gael szülei? Asszem meghaltak, senki nem tudja, mondja Szendó kissé zavartan. Mindenesetre Gael nem hibás azért, hogy árva, és Alfi ide vagy oda, engedélyezve van, hogy barátkozzanak, de most húzás haza, mert vár a meló, és még meg is várakoztattam valakit miattad, Campeón. (Na vajon kit?)

*A Kék Házban persze Carmina türelmetlenkedik, és elég pipa, pedig még a haját is kiegyenesítette ma reggelre. Kábé fél percig bírja a várakozást, utána nagy dérrel-dúrral le is lép.

*Cafrinka és Paloma madártenyésztési ügyekben vitatkoznak, Paloma hogy gondolja, hogy meg tudja gyógyítani a dögöket, ha nincsenek az anyjuk mellett? Paloma anyja is meghalt, amikor ő született, neki még sincs baja, így a kislány. Igen, de neked itt vagyok én. Akárcsak a madaraknak. De ugye nem te küldted a gyerekeket ide velük? Á, dehogy, nagyi. Mindegy, ha meg is döglenek, a pénz már Cafrinkáé. Dehát akkor illene visszafizetni a száz pesót, nem? Jaj, Paloma, milyen kis hülye vagy az üzlethez, nem csoda, hogy tegnap is csak a kosarad tartalmának a felét adtad el. Ja, és eszébe ne jusson a gyereknek procesadoránál császkálni,  mert akkor tényleg úgy fog viselkedni, mint az a boszorkány, akinek az egész falu hiszi. De hát miért? Mert a végén még összefutsz azzal a… (drámai hatásszünet, Cafri elszólta magát). Kivel? Senkivel, inkább menj dolgozni! Paloma el, aztán Cafrinka fohászkodásából kiderül, hogy attól a férfitól félti a kislányt, aki megölte az anyját. Hm. Rosendo? Gabino?  Braulio? Károly bácsi?

*Carmina Szendó irodájába megy reklamálni, és még Marún is sikerül átverekednie magát: őt bizony senki nem hagyja faképnél, szóval elő vele, mi fontosabb dolga volt? Ó, a fia? Milyen atyáskodó lett így hirtelen. Hát pont azért jött, hogy közölje, Damián meglátta őket tegnap. Szendó tisztában van a helyzettel, de Carmina is lehetne óvatosabb, mert este meg ő volt az, aki Lupe atyára vette magát helyette, aki valószínűleg összerakta magában a kirakóst. És? A papokat úgyis köti a gyónási titok, tart vallási félórát a gyakorló ateista Carmina. Persze, de ez nem gyónás volt, ráadásul Lupe történetesen Alfi öccse is egyben. Carmina magas ívben szarik erre is, szerinte Szendót szétveti a lelkifurdalás, és ha így van, akkor inkább kalap-kabát. Carmina, ne csináld ezt lécci-lécci. Carmina nem érti. Ha azt akarja, hogy a szeretője legyen a végítéletig, akkor nagyon is téved,  ő nem az a típusú nő (piha!). Viszont még mindig ott van az a lehetőség, hogy szökjenek el, legyenek szabadok és boldogok. Bravó, Carmina, érett, felnőttes, “nem olyan típusú” megoldás, pont egy “nem olyan típusú” nőtől. Szendó vacillál. Na mi van, nem úgy volt, hogy nem tudsz élni nélkülem? Szendó azonban nem akarja csak úgy elhagyni a fiát és a földjét, szóval minimum meg kell várni, hogy Campeón felnőjön, hogy igazagatni tudja helyette a céget. Carminának sok a potom tíz év várakozási idő, és választásra szólítja fel Szendót, vagy pedig búcsút inthet a szép kis testének. És nincs több halogatás, végleges válasz kell most. Szendó nem hagyja el a fiát. Oké, akkor Carmina keres egy tökösebb fickót magának, bájbáj, jó volt veled, ajtó durr.

*Carmina távozóban vérig sérti Károly bácsit, akinek bunkóci módon nem viszonozza a szívélyes köszönését.

*A csipetcsapat még mindig madaras fronton veszekszik egymással: Damián balfék módon elhagyta az apja lóvéját, jajaj, mi lesz most, nem tudnak fizetni, így Cafrinka halálba fogja segíteni a szerencsétlen kis szárnyasokat, sőt Damián amulettjei sem érnek majd szart sem. Nem is beszélve a rontásokról, majd én megszerzem a pénzt. Jaj, Gael, fogd már be, Lupe bácsi nem fog adni egy pesót sem. Majd Elisa kér Stefitől, haza is riszálja magát kiskirálylányosan. Campeón miért nem megy Szendó bácsihoz és kér egy újabb százast? Messze van, Gael, de van jobb ötletem!

*Stefi a frissen megszinglisedett, következésképp még mindig idegbeteg Carminát vallatja: miért tömi Elisa fejét a poklos szövegeivel? Elisa csak szeret pletykálkodni, ő ilyet nem mondott neki. Hajaj, sóhajtozik Stefi, eddig el tudtalak volna képzelni Elisa pótmamájaként, de most már nehezemre esik. Még jó, véli Carmina, így is megvannak a magam bajai, nem hiányzik még ezek mellé a kiscsaj is. Ugye ezek a bajok valami férfihoz köthetők, célozgat Stefi az elhasznált bűzvizekre. Miért nem mondja el azt is, hogy hol jár tegnap éjjel? Miért nem avatja be az életébe? Stefi azonban nem kap választ, kéretik a nappaliba, Carmina biggyeszti a száját és bámul maga elé, de azért megereszt egy kis átkozódást is Elisára gondolva.

*Stefihez a borzasztó negédes helyi Magdi anyus, Begona jött trécselni egy kicsit, természetesen a tegnapi kanasztás cucc ürügyén, és bocsi, de Stefit ki kell hagyni a szervezőbizottságból, Alfi Arango megtiltotta. Á – ejti ki kedvenc magánhangzóját Stefi nagy rezignáltan. És mivel indokolta? Begona szerint nem bírja a fejét, a szóbeszéd miatt, amiből persze ő egy fél szót sem hisz el. Pontosan mi is ez a szóbeszéd, Begona drága? Hát hogy te és Szendó, khm, tudod. Ezt maga Alfi mondta, vagy más csacsogta el neked, Beg? Hát Beg ezt szűrte le Alfi szavaiból. Stefi nem örül a dolognak.

*Elisa és Paloma egymásba botlanak a sarkon, Paloma még fel sem ocsúdott, máris tukmálná rá a kurva sütijeit, de Elisánál nincs kess. Hé, amúgy nem tudja, hogy vannak a madarai? Szóval a tieid? Azta! És ugye jól vannak? Majd jól lesznek. Elisa örömében meg is hívja Palomát magukhoz, hogy együtt kérjenek pénzt Stefiről a sütire és Cafrinka uzsorakamatainak kiegyenlítésére, Paloma nem is kéreti magát, kézenfogva el is ugrándoznak a sárga köves úton.

*Szendóhoz Guszti érkezik egy vaskos mappával, ami szerinte hibás szerződéseket tartalmaz. Szendó szabadkozik, majd kijavítja. Guszti nem érti, mi van a haverjával, tök kezdő hibákat vétett. Szendó begurul. Mi a tőgy van, mi ez a hangnem? Kiderül, hogy Guszti igazából Alfonsinát jött beárulni, nagyon nem menő, hogy bemocskolja a nejét a faluban. Ugyan már, hát persze, hogy Alfi baromságokat beszél Stefiről és róla, ezek rágalmak, Szendó szégyelli is magát rendesen. Guszti szerint Alfi nem ok nélkül féltékenykedik. Szendó erre megtörik, és bevallja: másik nőt szeret. Guszti szerint ez nem ok a megcsalásra, és a párválasztási preferenciáit legközelebb házasság és családalapítás előtt gondolja végig. Mégis ki az a nő? Tök mindegy, Guszti, úgyis már szakítottunk.

*Paloma állát úgy kell összesöpörni a földről, amint belép Castanónékhoz, pedig még csak az előszobáig jutottak. Lolita is megjelenik, aki bár kedvesen viselkedik, kábé olyan fejeket vág, miközben a teregetni tervezett ruhákról beszél, mintha közben a másodfokú egyenlet megoldóképletén agyalna. Palomát feszélyezi a nagy gazdagság, inkább visszajönne máskor, de Elisa erősködik, hogy megmutatja neki a szobáját.

*Alfihoz Stefi jön látogatóba, aki az álszent “micsoda kellemes meglepetésre” az adekvát “miért terjeszted rólam, hogy a férjed szeretője vagyok, ribanc?” kérdéssel kontrázik rá. Alfi biztos lehet felőle, hogy ha Szendó félre is kúr, azt nem vele teszi, neki nincs szüksége idegen péniszre a házasságában. Alfi nem úgy gondolta. De igen, mindig is alá akarta ásni Stefi jó hírét, de utóbbi nem tudja felfogni, miért. Alfi szégyellősen tátogatja a száját, de Stefi mindig belefojtja a szót, jó kis jelenet. Stefi nem tudja, hogy fogja lemosni magáról ezt a pletyit, ismerve az ermitaiak szentfazék magatartását. De nem is maga miatt aggódik, hanem Elisa miatt, mindig a gyerekek szívnak a szülők hibái miatt, idézi Stefi a “Blanco-Pena bölcsességek könyve” első passzusát, majd szomorú arccal távozik.

*Damián és Gael Alfi és Szendó szobájában kutakodnak a mama pénztárcája után, Gael fosik, hogy mi lesz, ha Alfi rájuk nyit, inkább kint várna. Campeón viszont marasztalja, talán jobban tetszene Cafrinka szemmelverése? Gael a kisebbik rosszat választja és rá is veti magát Alfi táskájára. Hatalmas forgatókönyvírói bravúr: megjelenik Alfi, aki vérben forgó szemekkel riasztja is Tonnyát, és Lupéért küldet, hogy eltakarítsa a házából ezt a kis tolvajt.

*A kényszermozgásos Lolita a konyhában hatvanezerszerszer vág el ugyanott egy szál répát, mikor is megjelenik a háta mögött a hadirokkantnak öltöztetett Braulio, aki a kocsi tegnapi felrobbanását megúszta egy törött karral és betörött fejjel, ehhez képest valószínűtlenül hamar felépült. Ha azonban Lolitán múlna, a sérülések száma növekedne pár serpenyőütés kék-zöld nyomával, hát hogy képzeli, hogy felültette tegnap éjjel? De hát balesetem volt. Hiszi a piszi. Nézz már rám, te nagyon hülye. Vagy kérdezd meg Károly bácsit, ha nem egyértelmű. Lolita a részletekre kíváncsi, Brau elő is adja a felettébb unalmas történetet. Viszont nem robbant fel a motor, csak szimplán nekicsapódott a kocsi egy fának. Lolita ennek ellenére máris hihetetlenül szexinek találja a sebhelyeket, és azonnal megbocsát, ha Brau is neki, cserébe húslevest kínál jobb híján.

*Alfi Lupénak fröcsög Gael bűnözési hajlamairól, és nem hajlandó Damiánnak se hinni, mert tudja, hogy ő a barátját fogja védeni. Alfi csak ne legyen ilyen szigorú, ők még csak gyerekek. Alfi érzékeny pontra tapint, ne hasonlítsa Damiánhoz Gaelt, mégis milyen anyja lehetett ennek. Gael bőg.

*Damián be akarja vallani az anyjának az igazat, de Tonnya a szolgálati helyiségben tartja, mert azzal csak rontana a helyzeten, ha most a büntiből is megszökne.

*Lupe visszaküldi Gaelt a templomba, majd drámaian elcsukló hangon közli, hogy csak azért nem bassza le látványosabban Alfonsinát, mert pap és mert az öccse. Mégis milyen katolikus Alfi, hogy így alázza az embereket fel-alá? Alfi nem nyit hitvitát, itt csak arról van szó, hogy ez a kis szaros rossz hatással van az ő kölykére, és csak meg akarja védeni. Lupe látja, hogy hiába tépi a száját, hát jó, Gael nem jön többet ide, de arra készüljön fel, hogy Gael és Campeón barátsága ellen nem sok fegyvere lesz, hahaha.

*Stefi hazaér, Lolita máris ellelkendezik a nagy kibékülésről Braulióval, de látja Stefi arcán, hogy valami nem oké. De, jól vagyok, Lolita, hol a lányom? Elisa Palomával játszik, Stefi meg is nézi őket.

*Elisa és Paloma kislányokhoz méltóan épp babaügyben tárgyalnak, na kinek van több, persze, hogy Elisának, Palomának csak egyet varrt a nagyanyja, de az is ocsmány ezekhez képest. Elisa arra kéri Palomát, hogy mondja meg Cafrinkának, hogy holnap majd kiegyenlítik a tartozást. Betoppan Stefi is, mire Paloma felugrik és elszalad, Elisa szerint az anyja ijesztette el.

*Ugye Lupe atya hisz Gaelnek? Hát hogyne, de attól függetlenül nem kellett volna engedély nélkül pénzt elvenni Alfitól, mert az bizony lopás, szóval jogosan borult ki a mostohanagynénje, persze ez még nem ok arra, amit és ahogy mondott. És Lupe atya szerint tényleg azért hagyta el az anyja, mert nem akart eltartani egy olyan gyereket, mint ő? Hát persze, hogy nem. Alfi nehéz ember, sok problémával, szóval okosabb lenne nem otthon találkozni Damiánnal, hanem máshol, oks? Atyai kacsintás, majd Lupe balra el, már alig várja a mai fincsi kis gyónásokat, mely bejelentést perverz örömről árulkodó vigyor is kíséri, nem is beszélve az utcai harcosokat is megszégyenítő bemelegítő bokszolásról Gaellel. A slusszpoén: a templomba a másik kijáraton kell kimenni, Lupe jobbra el. Kész, az atya hivatalosan is a novella humor heroldja.

*A gyóntatófülke előtt tömött sorban állnak a falu nőnemű lakói, vajon Lupe férfias kisugárzása vagy a bűneik súlya hozta őket ide? Mindenesetre Lupe olyan elszántsággal húzza magára az ajtót, mintha csak a budira ülne be reggel. Első kliense ma a meglehetősen karakteridegenül festő, lefátylazott, rózsafüzért szorongató Carmina, aki bevallja, bizony ő volt a szexmániás támadó tegnap este Szendó irodájában. Gyengébbek kedvéért: Rosendo és ő szeretők. Lupe ettől függetlenül őszintén meglepődik: mi van? Miért jött ide, hogy ezt elmondja? Carmina meg akart könnyebbülni, és mivel Lupénak úgyis kötelező foglalkozáskörileg kussolni, ez pont kapóra jött neki. De hát mit akar Carmina kezdeni ezzel a kapcsolattal? Carmina Szendótól mindent megkap, amit mástól nem. Szóval nem csak érzelmi alapja van a dolognak? Még szép, hogy nem, Szendó semmit nem jelent neki. De ha már itt vannak, talán érdemes bevallania, hogy akit Carmina minden erejével és belsőségével szeret, az nem más, mint Guszti Castanón. Bizony, a jó öreg sógor.

http://zurimix.blogspot.com/2012/01/abismo-de-pasion-capitulo-3.html

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

Hírek – 2011. január 26. “Un Refugio para el Amor” – még egy videó

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum