ADP – 2.

2012/01/25 at 11:03 Hozzászólás

*Rosendo és Carmina az első rész vége óta smaciznak a Kék Házban, a nyálcserét a következő napirendi témák szakítják meg: Carmina milyen kis genyó volt Rosendóval tegnap a vacsin, hujuj, rosszkislány, de Rosendo értse meg, hogy őrizni kell a látszatot. Carmina napi sztorija az, hogy Stefi tegnap szüretelni ment a procesadorába, milyen muris lett volna, ha ő kapja rajta őket smárolni és nem Gabino, mi? Rosendo nem rötyög ezen olyan felhőtlenül, légyszi, ha egy mód van rá, ezentúl csak erre az ingatlanra járjanak izélgetni, ne a hivatalba. Carmina arról is update-eli Szendót, hogy Alfi szerint nem őt kúrogatja bőszen, hanem Stefit, és ez kapóra is jöhet nekik, mert így Carmina minden gyanú alól mentesül. Szendóban ennek ellenére kicsapódik a biztosíték, ismeri ugyanis Alfi spéci botránykeltési módszereit, és félti Stefit a pletyihullám következményeitől. Carmina szerint ez csak Augusót érintené érdemben, ő meg amúgy sem hiszi el, szóval inkább szexeljenek szaxofonszólós muzsikára, mert azért van itt. És lőn.

*A procesadorában Brauliót, az egyik munkást látjuk, aki valami tragacsot bütyköl, és közben Don Lucíónak, a vén rangidős munkásnak panaszkodik (aki nem mellesleg másodállásban Elisa keresztapja), szerinte a kocsit használtan vették és jól átfestették a gonoszok, hogy újnak tűnjön. Lucío helyesel, és Gabino Mendozát ekézi, aki mindezért felelős. Brauliónak azonban valami isteni csoda folytán mégis sikerült az alvázon keresztül megjavítani egy motorhibát, szóval leléphet Méridába a repülőtérre. Befut Gabino is, és egyből kiakad, ez egy új kocsi, Braulio azonnal taposson a gázba, mert a ládák nem várhatnak. Lucío azonban a jövőbe lát, nem kockáztathatják, hogy baja legyen Brauliónak, amíg ilyen egészségtelen zajok jönnek elő a motorháztető alól. Gabino erre szókratészi kérdezz-feleleket kezdeményez “Szendó úr távollétében én vagyok itt a főnök” és “a fiatalok előbb-utóbb leváltják a vénembereket” témában, mire Lucío azt javasolja, pakolják csak át a szállítmányt egy másik kocsira, az lesz a tuti.

*A kölykök a félhalott madarakat tartalmazó doboz fölött tanakodnak, Gael szerint mégsem kéne a boszorkányhoz menni velük ügyfélfogadásra, de Damián Elisával tart,  ha Gael ilyen betoji, akkor vessen magára. Utóbbi aztán pár szkeptikus sóhaj után mégis a többiek után ered az egyik imádnivaló, oroszlánkirályos betétdal kíséretében.

*Gabino ráparancsol Braulióra, hogy magasan szarjon Don Lucío véleményére illetve a motorból előtörő köhécselésre, húzzon Méridába, mert különben a fizetése fogja bánni. Salvador Zerboni Sergio Sendel-i szigorral figyeli, ahogy Braulio elhajt a francba.

*Augusto nyűgösen kel, Stefi nem rugdalta ki reggel az ágyból, és nem akar rossz példát mutatni a munkásainak. Elisa sincs itthon, és Carmina is lelépett már? Bizony, mind korábban keltünk, mint te, Guszti. Guszti szerint hallatlan, hogy Carmina ki-be kolbászol a házból, és erről Stefi nem is tud.  Guszti csak ne túlozzon, úgy beszél, mintha Carmina valami rosszat tenne, a férfiember azonban a család fejének érzi magát, amibe a Carmina iránt érzett felelősségtudat is vastagon beletartozik.

*A Kék Házban Szendó már öltözködne, de Carmina még tüzel és eközben párhuzamosan rinyál az együtt töltött idő mennyiségének csökkenése miatt. Hát de Szendó, szeretsz te engem egyáltalán? Megőrjítesz, tudod jól, sőt, különbözöl minden eddigi nőmtől. Carmina is így érez, más idióta nem ment volna bele a bújócskás kapcsolatba. Szendó előbb-utóbb Alfi elé állna vallomást tenni, a jó öreg asszonypajtás említésére azonban bekapcsolnak Carmina tartalék hajtóművei is, inkább kuss legyen és dugjunk még egyet.

*Gabino épp Marúra, a procesadora középkorú titkárnőjére zúdít egy halom papírmunkát, mikor Lucío számonkérően becsörtet, hogy hogy az istenbe engedhette el Brauliót azzal a nyomoronc járgánnyal, ugyanis a motor félúton felrobbant, Braulio pedig balesetet szenvedett, mely eseményt költséghatékonysági megfontolásokból minekünk ugyan nem mutattak be, ez azonban a lényegen nem változat, Brau eszméletlenül fekszik valamelyik kórházban. Gabino szerint ez nem az ő baja, ő úgy látta, hogy a kocsinak nincs baja, Lucío azonban kőkemény árulkodást helyez kilátásba, és utasítja is Marút, hogy kerítse elő neki a bosszt minél hamarabb.

*Arangóéknál épp Begona, a helyi pletykabizottság elnöke hesszel, és igyekszik beszervezni Alfit egy nagyszabású, puccos, sznob kanaszta-parti szervező-kommitéjébe, aminek a bevételeit jótékony célra szánják, és Alfi ugyebár híresen és kellően álszent az ilyesmihez. Begona már be is célozta a környék legillusztrisabb, jótékony hajlamú buláit, többek közt Stefit is. Alfi nem tudja egyből kiokádni magából a Stefiről alkotott véleményét, ugyanis telefonon keresik Rosendót, de Alfi úgy tudta, Szendó már korán lelépett a munkahelyére. Fura, majd szól, ha előkerült. Visszatérve Stefire, Alfi azt javasolja, hívják fel most rögtön, hogy benne van-e a buliban, de sajnos ő sincs odahaza. Az Alfi agyában Szendó és Stefi főszereplésével megjelenő szadómazós-korbácsolós képet Begona oszlatja el: majd később beszél Stefivel. Alfi azonban ultimátumot ad: ha Stefinek a szagát is megérzi a bizottság környékén, ővele ne is számoljon.

*A gyerekek újabb akadályhoz érnek, de nem is az áthatolhatatlannak tűnő lagúnáról van szó, hanem hogy Gael már előre iszonyat módon fosik a Lupe atyától esedékes büntetéstől, Damián szerint azonban a boszival való találkozás gondolata van a háttérben. Végülis tökmindegy, mert ugyanúgy mennek tovább.

*Kiderül, hogy Stefi hova tűnt olyan hirtelen: Lupe atyánál van jelenése, akit a másnapra esedékes, hagyományos mise miatt keresett fel, amit az apja emlékének szentelnének. Lupe atya hitvitába száll: hogy lehet, hogy Stefi misét akar az ateista apjának, csak nem Gusztinál akart bevágódni azzal, hogy ő maga katolikus lett? Ó, nem, Guszti, a nagy katolizáló a szeretetével változtatta Stefit katolikussá. Lupe szerint jó lenne, ha Carmina is találna egy ilyen katolizátort maga mellé, Stefi szerint attól még nem egy szar szemét szar a nővére, hogy nem hisz semmilyen istenben. És Bouvier papa is csak azért volt ateista, mert egy európai, katolikus-mentes övezetből érkezett. Lupe fényezi még egy kicsit Stefi boldog családi életét, az meg helyesel, haladjunk. Még abban is megegyeznek, hogy Alfi véleményére nem kell adni, beteg nő, aki a saját maga által kreált kísértetei miatt szenved.

*Mivel Marú nem tudta előbányászni sehonnan Szendót, Lucío Gabinót küldi érte, aki tudja, hol a főnök, de inkább egyedül menne érte. Oké, de ne higgye Gabino, hogy az igazság nem jut el Szendóhoz, szóval kár négyszemközt kamuznia neki. Csak hogy tudja.

*Elisa, Damián és Gael mostanra valahogy átteleportáltak a lagúna túlsó oldalára, így már testközelből tudják becserkészni Dona Ramonát. A banya portája és az egész miliő meggyőző hasonlóságot mutat a Szaffi című rajzfilmből megismert Cafrinka néni természetes élőhelyével. Ki kopogjon? Nyilván Damián. De amúgy is nyitva van az ajtó, ne szarjatok be, fiúk. Bent aztán a menetrendszerű körbeszaglászást megtöri  a morcos Cafrinka érkezése, aki a jöttük okára kíváncsi. Elisa felszólalásából kiderül, hogy a cipősdoboz tartalmát akarják megmenteni, plusz Damián előhozakodik a top secret egyéni céljával: ő amulettet szeretne. Na és Gael mit akar? Ő csak a kísérő személyzet. Ez esetben kint szabad várakozni, ott az ajtó. Cafrinka szerint Elisa madarainak csak úgy van esélyük, ha nála maradnak és ő felhízlalja őket, ehhez pedig száz pesóval húzná le a kiskorúakat, ami mai árfolyamon közel kétezer magyar forint, de írjuk a dolgot Cafrinka üzleti érzékének számlájára, illetve azéra, hogy a sztorinak ez a szakasza még elvileg a kilencvenes években játszódik. Damián gálánsan virítja a lóvét, de csak ne olyan hevesen, az ő amulettje is pénzbe kerül majd. A gyerek előadja, hogy olyasmi kell neki, amitől két ember jobban szereti egymást. Cafrinka szabványszerű andalúz akcentussal megjegyzéseket tesz, miszerint ilyen fiatalon már a nőkön jár az esze, Damián az amulettet azonban felnőtteknek szánja. Szuper, adja oda mindkettejüknek és tegyék a nyakukba. Ez is száz peso, és Cafrinka egyből megragadja a kínálkozó üzleti lehetőséget: ha holnapig nem hozzák a hiányzó összeget, vagy lemond a madarak bébiszitteléséről, vagy az amulettek nem fognak rendesen működni. Holnap fizetünk, ugye hogy ugye, Damián?

*Gabino a Kék Házba siet, hogy Szendót értesítse Braulio balesetéről. Szendó nincs jó kedvében, ráadásul Carmina is hisztizni kezd, hogy baromira nem jön be neki, hogy Gabino tud kettejükről. Szendó azonban láthatóan bízik Gabinóban, és Carminától is kikönyörög egy csókot, majd lelép ügyeket intézni.

*Szendó épp akkor lép ki a szexvilla ajtaján, mikor a három kölyök hazafelé tart, Damián meg is látja, és éktelen orbákolásba kezd, elvégre a fater megígérte, hogy ma lovagolni mennek. Ám Szendó nem hallja meg, sőt Elisa és Gael sem kapható arra, hogy megnézzék, mi van a házon belül, sietniük kell haza, hogy jól kikaphassanak, így Damián magára marad.

*Katolizáló Guszti épp a termésen élvezkedik az üvegházban, mikor kiderül, hogy látogatója van, bizony, az egyedüli épp szabadidővel rendelkező szereplő az, Alfi. Gusztinak nincs kedve újra végighallgatni a nő faszságait, de Alfi bocsánatot kérni jött. Hát akkor menjen inkább Stefihez. No igen, de ő nincs sehol, Guszti nem tudja, hol van? Vagy hogy Szendó merre jár? Mert őt is elnyelte a paprikaföld. Alfi meg sem várja a választ, inkább egy velős és kéjes “ugye te is arra gondolsz, amire én”-nézés keretében kifarol az irodából.

*Damián a Kék Ház kapujában Carminába botlik, aki magyarázkodni kényszerül, mégis mit csinált itt a néni a bácsival, aki amúgy az apámnak nézett ki?

*Lucío helyzetjelent Szendónak, Braulió szerencsére jól van, de Szendó nem érti, hogy hogy a magasságos lódarázsba romolhatott így el egy frissen beújított verda. Kérdezze csak Gabinót. De nem, Szendó Lucío verzióját akarja. Lucío nem szeretne rosszmájú lenni, de minden Gabino hibája, mert a kocsi bizony használt volt, és ennek tudatában az az árja genyóláda mégis elküldte Brauliót a városba, Szendónak jó lenne, ha kicsit megfékezné Gabinót mindük érdekében.

*Damián csak ne kérdezősködjön Carminától, akit látott, az egy idegen volt, akiről pedig nem kötelező részletes személyleírást nyújtania, a barátja és kész, még ha Damián fel is ismerte a ló márkáját, hát hány ugyanolyan paci szaladgál itt, ugye, husi? Néha bizony kitalálunk dolgokat, és ha ezt el is mondjuk másnak, akkor pletykásak és rossz emberek vagyunk, amit meg pláne nem akarunk, ugye?

*Stefi megint leszidja Elisát, amiért az összemocskolta magát (csak én látom ugyanolyan tisztának, mint tegnap?), és ha továbbra is engedetlenkedik, el lesz tiltva a két haverjától is. Az ekkor berontó és gondolatolvasói előképzettséggel és/vagy rendkívül kifinomult hallással rendelkező Guszti seperc alatt átlátja a szituációt, következésképpen Stefire keni a dolgot, ha ő otthon lett volna, a gyerek nem kószál el. Amúgy is hol volt? Hát a templomban, az apja miséjét megrendelni az atyától, mer’? Carmina jótékonyan segít a konfliktus előrehaladásában: mondd csak el neki, Guszti, hogy Alfi szerint ő és Szendó szeretők, és ez azóta is bassza a csőröd. Stefi hülyén néz az új infók birtokában.

*Az utcán Gaelt szíven találja egy sárgolyó, Paloma a feladó, aki így hajtja be a tegnapi kavicsokat. Jó, kvittek vagyunk, csak be ne árulj a nagyanyádnál. Á, sajnos már késő, Cafrinka már begurult, és rontást küldött a szemedre, így jár, aki velem packázik.

*Stefi több szempontból is ki van akadva Gusztira: elhitte Alfi rágalmait és a gyerek előtt kérte rajta őket számon. Nem is bírja tovább elviselni. A veszekedésben húgát Carmina váltja fel, aki szerint Guszti várjon egy kicsit, Stefi majd lecsillapodik. Guszti jogosan fennakad azon, hogy miért kötelezte Carmina arra, hogy vallja be, miről is van szó, ha pont ő volt az, aki szerint le kellene szarnia Alfi véleményét. Ja, bocs, csak azt akartam, hogy mindenki tisztán lásson. Hát Carmina csak ne pofázzon bele. De ő csak segíteni akart, bűnbánó bociszemek bekapcs.

*Gabino is meghunyászkodó pózba vágja magát Szendó előtt, aki a Don Lucío irányába érzett szakmai féltékenység és a hányaveti, felelőtlen munkavégzés miatt irodistává minősíti vissza Kockásinget. De Gabino sem hülye, ha Szendó le akarja fokozni, csak tegye, de akkor ő sem fogja tartani a száját bizonyos magánéleti titkokról, még ha Szendó továbbra is fizet neki ezért.

*Guszti megpróbálja visszaédesgetni magát Stefihez, nehari, sosem kételkedtem benned, minden Alfi hibája. Stefi szerint Alfi egy beteg nő, de erről nem ő tehet és arról sem, hogy a férje barátai miatti jópofizás ilyen helyzetekbe sodorja. Most viszont megy, mert Elisával dolguk van, de ha kívánja, Guszti folytathatja a lelkizést Carminával, ha már úgyis vele konferenciázott erről a kurvára nem rá tartozó problémáról.

*Carmina odalent ezalatt épp Elisa lelkecskéjét mérgezi azzal, hogy a szülei azért veszekednek, mert Stefi valami rossz dolgot tett. Stefinek is azt javasolja, ne kerekítsen nagy feneket a dolgonak, az azonban nem kér a tanácsokból, és néha úgy gondolja, jobb lett volna, ha Guszti inkább Carminát veszi el, ha már ilyen jól megértik egymást. Stefinek is látó-képességei vannak, de erről majd később.

*Dona Blanca, Don Lucío felesége a következő jelenetben épp egy szaddamkendőből varr bűbájos kis rucit Elisára, és eszükbe ne jusson fizetni érte. Stefi szerint ha Blanca pénzt kérne érte, ő lehetne La Ermita divatguruja, á nem, ő ezt szeretetből csinálja. Négyszemközt aztán megbeszélik, hogy Stefi ne idegeskedjen a veszekedések miatt, Elisának nyálas, boldog, meleg családi fészekre van szüksége, és ha Guszti idegbeteg, azt is csak szerelemből teszi.

*Gael nem tud szabadulni a szemére küldött rontás gondolatától, és Lupénak is előadja, hogy Cafrinka megvakította, ezért ejti el folyton az áldozókellékeket. Lupe kiborul, Cafrinka nem boszorkány, hányszormondjam, szerinte is füvesasszony, ld. Stefi. De csak nem valami rosszat tettél, hogy ki akart veled tolni? Mindegy, szedjük össze, mi kell a sulihoz ősztől. Gael nem érti, honnan van pénze Lupénak őt taníttatni, csak nem az adományokat csórja el? Lupe erre egy atyai tarkónbaszással beleküldi Gael fejét az íróasztalba, de az sem rest, ő is lenyom visszkézből egy tockost Lupénak, a hangeffektek fenomenálisak, a jelenet kölcsönös bunyózással ér véget, én meg szétröhögöm a fejem.

*Stefi Elisát is biztosítja róla, hogy nincs gáz anya és apa között, és ennek örömére vesznek is az arra sétafikáló Paloma kosarából valami édes péksüteményt, a két kiscsaj láthatóan jól ki fog jönni ettől a pillanattól fogva.

*Alfi a franciaágyban haldoklik valami migrén miatt, miközben Damián a napját meséli neki. Alfi továbbra sem rajong az ötletért, hogy Gaellel nulla-huszonnégyben egymásra vannak gyógyulva, de Damián bírja, szóval anya ne ugasson bele, amúgy is inkább vegye fel az amulettet, amit hozott neki. Alfi nem hisz az ilyesmiben, és a faternek sem fog kelleni, mert sok a munkája és már nincs ideje ránk, hüpphüpp, és bocs, de lovagolni sem fog menni veled, fiacskám. De hát Damián látta a Kék Házból kijönni, Alfi nem tudja, kié az a kégli? Alfinak fogalma sincs, de fura a szitu.

*Carmina besunnyog Stefi szobájába és magára fújja a hugi teljes piperekészletét, hogy majd Alfi Stefi illatanyagait szagolja ki Szendón. Ma azonban már másodjára csesz ki vele az egyik kölyök, most Elisa a soros, akit miért nem tanítottak meg arra, hogy kopogni kell, illetve leskelődni a felnőttek után bűn? Majd jól megrohad a pokolban, készüljön fel rá.

*Lupe atya valamilyen ismeretlen okból magára öltötte a kimenős, fehér reverendáját és bebocsátást kér a procesadorába, ahol Szendót keresi, akivel irtó fontos beszélnivalója van. Nincs bent, de Marú szerint várja csak meg nyugodtan az irodájában. Az említett helyre belépve az atya nem bírja megállni, hogy ne barmolja szét egyazon lendülettel a berendezést, sikerül többek között különös kegyetlenséggel feldöntenie egy földgömböt, illetve porolgatni kezd valami piros könyvet is, amit Szendó székébe huppanva vesz tüzetesebben szemügyre.

*Az istállóban Damián szívja magába a lószagot, Antonia talál rá, aki tűvé tette érte az haciendát, de a gyerek ott akar várni, amíg Szendó be nem tartja az ígéretét, és el nem mennek lovagolni, még ha egész este is ott kell ülnie.

*Lupe épp kezdene kényelmesen bekumni Rosendo hivatali trónjába, mikor megérkezik Carmina, aki összetéveszti Szendóval és egyből kufircolós félhomályt kapcsol a lámpán, majd Lupe mögé lopózik, és befogja a szemeit, na találd ki, ki vagyok. Lupe részéről őszinte a meglepetés: Carmina?! A nő riadtan távozik, Lupe pedig bakugró-lépésekben utána, de az majd csak a következő részben derül ki, hogy az “Asszony, asszony, várj!” mondatot pontosan milyen kontextusban kell értelmezni.

http://zurimix.blogspot.com/2012/01/abismo-de-pasion-capitulo-2.html

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

ADP – 1. “Abismo de Pasión” – a végleges főcím

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum