ADP – 1.

2012/01/24 at 13:30 Hozzászólás

Íme tehát az ígért Abismo de pasión-epizódismertető, ezentúl az oldalsávban, a Abismo-hogyvoltokhoz tartozó címke alatt találjátok majd meg az egyes részekhez tartozó friss posztokat. Egyelőre egy próbahétről van szó, ha bejön a dolog, és nektek is tetszik, rendszeresek lesznek a hogyvoltok. Igyekszem napi szinten publikálni az összefoglalókat, nyilván a sebesség attól is függ, mikor jut időm megnézni az adott epizódot, illetve az is elképzelhető, hogy bizonyos részeknek közös posztjuk lesz. Az írás végén mindig találtok egy linket, ahol ti is megnézhetitek a szóban forgó epizódot. Jó olvasást, és kellemes kibeszélést!

*A yucatán-i La Ermitában indítunk, ahol a statiszták rögtönzött néptáncfesztivállal és kirakodóvásárral adják tudtunkra, milyen boldog is ez a falu. Nem különben a gyerekek, Damián, Elisa és Gael, akik a csilipaprika-földön rosszalkodnak és kergetőznek a munkások nagy örömére, majd szembetalálkoznak Palomával, akinek a fejére a srácok látványosan tojnak, Elisa azonban megereszt felé egy harminckét fogas vigyort, majd ő is elrohan. Paloma az elmaradhatatlan Piroska-kosárkájával követi őket A Tóhoz, ahova a kölykök fürdeni járnak, ám csak annyit ér el, hogy a fiúk jól megdobálják kaviccsal, hogy elhúzzon a vérbe. Elisa bepipul, szerinte ezért cserébe a boszorkány-felmenőkkel rendelkező Paloma majd jól békává változtatja őket, a fiúk azonban nem sokáig agyalnak ezen a lehetőségen, inkább ugranak egy seggest.

*Az Arango-birtokon Alfonsina szenveleg szolgálójának, Antoniának a következő témákban: hol van a fia, Damián, illetve miért haverkodik Gaellel, aki lelencgyerek, és a testvére, Lupe atya miért nem abban éli ki a jótékonysági hajlamait, hogy a pártfogoltját távol tartja az ő fiától. Mindezek tetejében egy rongya sincs, amit felvegyen az esti vacsira, amit a Castanón-házaspár ad, és amire férjével együtt hivatalosak, noha Rosendo még haza sem ért, pedig már hányszor hívatta. Na és hol van Rosendo? Tanuljunk egy új szót, még sokszor hallani fogjuk valószínűleg: a procesadorában, azaz a feldolgozóüzemben, ami mellesleg az övék és a legnagyobb a régióban. Antonia Alfonsina fröcsögő hanglejtéséből brilliáns észjárással leszűri, hogy a nőnek semmi kedve este Castanón-éknél jópofizni, de Alfi csakazértis bevállalja, mert különben Rosendo egyedül megy, és arról szó sem lehet.

*A procesadorában mindeközben vizuális gyorstalpalót kapunk arról, hogy jut a csilipaprika a zsákokból az üvegbe, és kisvártatva megjelenik Gabino, Rosendo intézője, aki kigombolt ingben hajcsárkodik a gyárban, majd úgy dönt, inkább benéz a főnök irodájába. Rosendónál láthatóan nem meglepő látvány fogadja, a főnök két női lábat, illetve egy szép, fehér ruhába bújtatott feneket ölelget, az ezekhez tartozó arcot azonban nem látjuk, csak a hangokból sejthetjük, hogy azt meg csókolgatja. Gabino laza köhintésére a nőci kiriszál az irodából, akiről a vészjósló zenéből is sejthetjük, hogy nem Alfonsina volt, pláne hogy Gabino azért jött, hogy tudassa Rosendóval, a neje várja. Rosendo majd megy, ha végzett a munkával.

*Alfi otthon továbbra sem jut dűlőre a ruhakérdésben, pedig villogni akar Estefanía Bouvier előtt, mert annak a nőnek nem jó akármi. Antonia csevegni próbál, hogy Estefanía is milyen csini egyébként, mire Alfi sértődötten közli, hogy szerinte nem nagy szám, majd egy újabb estélyit csűr a sarokba.

*A Rosendónál látott fehér ruhához kísértetiesen hasonló göncben megjelenik az utcán Estefanía Bouvier, aki hogy-hogy nem, szintén a procesadorában sétálgat egy kosár paprikával, és gyorsan szagmintát is nyújt belőlük Lolitának, a házvezetőnőjének. Előkerül Gabino is, aki furcsállja, hogy Estefanía a feldolgozóüzemig eljött paprikáért, miközben az ő férje termeszti a cuccot a földjén. A válasz: mikor Stefi odaért a Cielo Abiertóra (a Nyitott égbolt, azaz a Castanón-birtok), a kamionok már eljöttek a terméssel, ő pedig nem akart az üvegházból feltankolni a zöldségből. Lolita is közbeszól, hogy a paprika a híres Estefanía-féle csiliszószhoz kell, amivel Alfinak akar este a vacsin kedveskedni. Gabino még mindig nem érti, miért kellett ehhez személyesen eljönnie, házhoz küldtek volna szívesen egy jómunkásembert, a jelek szerint viszont Stefi szereti maga kitapogatni, ami jó neki.

*Az üvegházban vagyunk, ami akár egy jól karbantartott marihuána-telepnek is elmenne, itt mítingel Augusto Castanón és Rosendo Arango, akik láthatóan országos cimborák. Rosendo szabadkozik a késésért, közbejött valami, pedig Augusto már alig várta, hogy Rosendo személyesen is láthassa, hogy nincs gond a terméssel, még ha Gabino az ellenkezőjét is állítja. Rosendo inkább a lelkizés felé tereli a témát: biztos jó ötlet az esti parti, ha Alfonsina olyan kiállhatatlan Estefaníával? De mindegy, lesz, ami lesz, ott lesznek este.

*Elisa hazaér a Castanón-házba, és a konyhában bevallja anyunak, azaz Estefaníának, hogy unaloműzési célzattal meghívta Damiánt és Gaelt is estére. Stefi belemegy, de azért megkéri Lolitát, hogy dugja be Elisát egy kád vízbe, mert az egész napos játékban olyan retkes lett, mint a bűn. Fontos megjegyezni, hogy Elisa hátsó része Stefi és Lolita által felváltva van kinyalva, a vegytiszta szeretet csak úgy folyik a képernyőről.

*Stefi is ruhát próbál estére a szobájában, amit Carmina, Stefi nővére a zuhany alól frissen előbújva, turbánba-köpenybe csavarva jól meg is mustrál, és kijelenti, hogy Rosendo Arango nem érdemelne ilyen felhajtást. Stefi érdeklődik, mit nem bír ennyire a fickón Carmina, mire kiderül, hogy utóbbi szerint túl nagy a pofája a semmire, Alfiról pedig inkább ne is beszéljenek, és hogy ugye Stefinek sem szimpi. Estefanía szerint az, hogy a férje legjobb barátnőjének a neje, elég ahhoz, hogy kedves legyen vele, akárcsak Carminával, akinek szintén vett egy ruhát estére. Carmina poénkodva hisztizik egy sort, hogy neki nincs férje, aki minden kívánságát lesi, de azért elfogadja az ajándékot, amitől az obligát testvéri ölelés közben a nézőknek bemutatott arckifejezése alapján legszívesebben elhányná magát.

*Leszáll az éj, Gael a sekrestyében könyörög Lupe atyának, hogy engedje el Elisához. Gael csak ne fusson a lányok után ilyen fiatalon, amúgy is ez a vacsora felnőtteknek való, pláne hogy az atya nővére, Alfi valószínűleg amúgy sem engedné meg. Gael szabadkozik, Elisa csak a barátja, mint Damián, Lupe atyát azonban nem lehet átverni, látja ám, hogy mindkettejüknek bejön a kiscsaj.

*Alfi otthon ráparancsol Damiánra, hogy lője fel a pizsit, de a gyerek erősködik, Elisa meghívta. Rosendo sem tartja rossznak az ötletet, amin jól összevesznek Alfival, utóbbi szerint nem kéne a gyereket pont abba a házba vinniük. Rosendónak már most felmegy az agyvize, de Alfi arra is kíváncsi, hogy egyébként hol és kivel  volt délután, miért nem jött haza. Rosendo ugyanazt csinálta, mint minden nap: dolgozott. Alfi célozgat rá, hogy Estefanía is a procesadorában járt, Rosendo azonban nem látta egész nap, és inkább fürdeni menekül az asszony elől.

*Augustót Carmina kapja el a folyosón, és nyakkendőkötés közben biztosítja róla, hogy az ő kedvéért még Rosendo képét is képes lesz elviselni este, valamint utalgat arra is, hogy Stefi hogy kicsípte magát Augusto legjobb barátja fogadására.

*Augusto, Stefi és Elisa a konyhában nyomják le az “idilli családban élünk”-jelenetet, amibe Stefinek sikerül belerondítania azzal az infóval, hogy a szószhoz a procesadorából hozta az alapanyagot, mert hogy Augusto azt mondta neki, hogy a saját földjükről már elmentek a kamionok. Augusto azonban ilyet nem mondott. Ó, de fura, akkor Stefi biztos egy munkástól hallotta, Augustónak azonban ez bogarat ültet a fülébe.

*Megjönnek a vendégek, mindenki puccba vágta magát, Augusto, Rosendo és Stefi vigyorognak egymásra, Alfi viszont előveszi a zavart kényelmetlenkedés mögé rejtett “you’re dead to me”-pillantását. Rosendo bókol Stefinek, Elisa tőle örökölte a szépségét, és Carmina is előkerül, aki szintén nincs túlzottan elragadtatva a kötelező jófejkedéstől.

*Lupe atya Gael hűlt helyét leli a szobájában, na megállj csak.

*Stefi kizavarja a purdékat játszani a kertbe, ahol csatlakozik hozzájuk Gael is, Elisa valami madárfészket óhajt az egyik fáról, a srácok egyből versenyezni kezdenek, melyikük találja meg előbb.

*Augusto kitalálja, hogy a gyerekek egyenek előbb, kimegy szólni nekik, Stefi meg addig kitölti a bort. Rosendo ajánlkozik, hogy segít, Alfi féltékenyen fészkelődik a kanapén Carmina mellett, majd inkább Augusto után siet.

*A kertben Augusto és Alfi leparancsolják a kölyköket a fáról, a madármentés amúgy sem sikerült, menjenek inkább enni a házba, igen, Gael is mehet. Alfi nem érti, Augusto hogy képes beengedni a házába ezt a kis mocskot. Augusto szerint Alfi ma mindenkire dühös, vallja csak be, hogy el sem akart jönni. Hát jó, Alfi most jól megmondja, miért. Szerinte Estefanía nem az a nő, akinek Augusto ismeri, hanem szeretőt tart, ráadásul pont az ő férjét, Rosendót, és Augusto ne mondja, hogy nem gyanakodott. Alfi biztos a dolgában, még ha nincs is bizonyíték. Augusto ellenben bízik Stefi hűségében, bár azért erősen az arcára fagyott az elképedés.

*Stefi és Rosendo odabent borozgatnak és csacsognak az idei paprikatermésről, Carmina pofákat vág. Sőt, Rosendónak a szemébe is mondja, hogy nem tudja elviselni, inkább lelép a konyhába. Rosendo kezet talál csókolni Stefinek, és hogy-hogy nem, Alfi és Augusto pont elkapják a pillanatot, és Alejandro Camacho egyből eltanulja Blanca Guerrától a vérben forgó tekintethez tartozó mimikát.

*Carmina beengedi Guadalupe atyát, aki nem marad kajálni, csak Gaelért jött. Alfi nehezményezi, hogy az öccse még csak nem is köszönt neki, csak a kölyök érdekli. Lupe előveszi a fenyítő nézését és összeszedi a konyhából Gaelt, és bár Elisa magára vállalja a meghívás bűnét, jól összeszidja, majd lelépnek a hátsó bejáraton. És Gaelnek eszébe ne jusson megint lenyúlni az atya bicaját.

*A szalonban is zajlanak az események, Alfi fake vérnyomás-leesést produkál, Rosendo, inkább menjünk haza, bocsi Stefi. Stefi marasztalná őket, de Augusto ráripakodik, hogy ha Alfi rosszul van, hadd menjenek. Köszi mindent, helló-helló. Milyen kár, hogy ez a sok készülődés szart sem ért, így Carmina.

*Lupe atya odahaza katekizmus-tanulásra kárhoztatja Gaelt az engedetlenségéért, aki szerint ha lennének szülei, azok biztos elengedték volna, innen jutunk el a “nekem miért nincsenek szüleim”-lemezig, amit Lupe atya már sokadszorra hallgat végig, de Gael csak ne keseredjen el, itt van neki ő, az Úr, meg a Szűzanya. És nem hatódott meg a gyerek könnyeitől és nem sír, csak influenzás, és taknya-nyála összefolyik ilyenkor.

*Stefi lefekteti Elisát, és közben elmagyarázza neki, hogy Dona Ramona, Paloma nagyanyja valójában nem boszorkány, csak egy javasasszony, aki mindenféle füvekkel seftel és gyógyítja az embereket, Elisa szerint akkor nem is lehet olyan rossz ember.

*Arangóék otthon Mundo de fieras-ba illő veszekedést produkálnak, Alfi miért nem vallja be, hogy csak ki akarta húzni magát a buliból, hát persze, mert Rosendo szívesen maradt volna az ő kis Stefijével, mert őt már nem szereti úgy, mint régen. Rosendo nem bírja a lelki strapát, inkább alszik a vendégszobában, de azért  a veszekedésre felriadó Damiánt megnyugtatja, hogy semmi gáz, sőt holnap elviszi lovagolni.

*Augusto rákérdez Stefinél, megbánta-e hogy hozzáment, de nem, Stefi a világ legboldogabb nője, még ha megismerkedésükkor jóval fiatalabb is volt nála. De sebaj, Agustót mindig is a fiatal nők érdekelték, Stefinek meg apakomplexusa volt. Augusto nyammog egy sort azon, hogy Rosendo sokkal gazdagabb, nem kellene-e mégis inkább ő Stefinek, de a nőt nem érdekli a lóvé, jobban szereti, mint valaha. Elisa is inszomniás, és átjön a szomszéd szobából, hogy bezsebelje a papától a kötelező jóéjt-puszit.

*Augusto zajt hall a dolgozószobában, és a tornácról látja is Rosendót ellovagolni az éjszakába. Körülnéz a házban, de csak a kombinéban egy gyertyatartóval éjjeli túrára induló Carminát találja ébren, aki bevallása szerint szintén a zaj miatt riadt fel. Na de te miért viselkedsz ilyen furán, sógor? Augusto bevallja neki, hogy Alfi szerint Rosendo és Stefi szeretők, és ez nyugtalanítja. Carmina zavartan heherészik, és biztosra veszi, hogy Augustót megőrjíti a féltékenység. Augusto még sosem gondolt arra a lehetőségre, hogy Stefi megcsalja, de azért az kiderül, ha ez megtörténne, kinyírná a liezon minden közreműködőjét, a nejét is beleértve.

*Reggel Gael egy cipősdobozban elhozza Elisának a tegnap esti madarakat fészkestül, mire Damián leoltja, hogy így majd jól megdöglenek, semmi értelme nem volt. Elisának eszébe jut Dona Ramona, menjenek el hozzá, majd ő meggyógyítja őket.

*Lupe atya Alfival vitatkozik, utóbbi szerint ideje, hogy az emberek rájöjjenek, milyen ledér nő Stefi, és az sem zavarja, hogy Lupe szerint a rágalom bűn, mert a nők tudják, mikor csalják meg őket, és most ez történik. Az atya szerint Alfi találta ki ezt az egészet, hogy mentséget találjon a szar házasságukra, és inkább törődjön azzal, hogy rendbehozza a kapcsolatát Rosendóval.

*Rosendo egy kékre festett falú házban találkozik a szeretőjével, akiről a fényre lépve kiderül, hogy még véletlenül sem Stefi, annál inkább Carmina, akivel vad smárolásba kezdenek.

http://zurimix.blogspot.com/2012/01/abismo-de-pasion-capitulo-1.html

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

Négy gondolat az “Abismo de Pasión”-ról ADP – 2.

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum