A végzet hatalma: néhány érdekesség

2012/01/08 at 18:18 Hozzászólás

Rengeteget olvashattatok már a kezdetektől fogva a La fuerza del destinóról a blogon, mégis úgy gondoltam, jobb, ha összeszedem a sorozattal kapcsolatos legszaftosabb érdekességeket egy posztba, hogy ne kelljen visszalapozni, megspékelve néhány új forgatási titokkal.

 • Ezt a történetet María Zarattini eredetileg Carla Estradának szánta, eredeti munkacíme is más volt: El desquite (Az elégtétel), ezen kívül nem is a 19:00-s sávban mutatták volna be, hanem a délután ötösben, a Para volver a amar utódjaként. Rosy Ocampo valószínűleg az ütős szereposztásnak köszönhette, hogy végül előkelőbb slotban kapott helyet a novellája.
 • Hosszadalmas castingok után választották ki a sorozat főszereplőit, ha például az eredeti papírforma válik be, Iván-t Daniel Elbittar (Olvidarte jamás) vagy Cristian de la Fuente (Corazón salvaje) is játszhatta volna, Maripaz karakterét először Claudia Álvareznek (Dos hogares) szánták, Arcelia pedig kezdetben María Rojo lett volna.
 • Az első híreknek megfelelően még Alejandro Tommasi játszotta volna Juan Jaime szerepét, később cserélték le Juan Ferrarára (akit egyébként korábban a castingokon maga mögé utasított), ő pedig Gerardo szerepét kapta.
 • A legnagyobb botrány kétség kívül abból kerekedett, hogy Ocampo eredetileg Gabriel Sotót (Camilo) szerződtette le Iván szerepére, ugyanis mindenképp egy szőke főhőst szeretett volna, és David Zepeda ölébe hullt volna Camilo szerepe. Egy váratlan lépéssel azonban 2010 decemberében, pár héttel a forgatások megkezdése előtt Ocampo gondolt egyet, és megcserélte a két színészt, így lett Zepeda a főhős és Soto a legjobb barát. A pletykák szerint Zepeda csak azzal a feltétellel vállalta volna a novellát, ha ő lehet a főhős, Ocampo pedig letérdelt az akaratának, de az sem kizárt, hogy Zepedának komoly lobbi-hátszele van a Televisánál, fél év múlva ugyanis hasonlóan titokzatos körülmények között csapta le az Abismo de pasión főszerepét Sebastián Zurita kezéről. Ez azért is vicces, mert aki legelőször felmerült a La fuerza del destino főszerepére, nem más volt, mint Sebastián Zurita, őt azonban a felsővezetés túl fiatalnak ítélte meg Sandra Echeverría mellé. A sors fintora.
 • A legenda szerint Ocampo a facebook-on szerződtette le Sandra Echeverríát a sorozatba, miután Jacqueline Bracamontes magánéletére hivatkozva nemet mondott a szerepre.
 • Leticia Calderón úgy játssza David Zepeda édesanyját a történetben, hogy a két színész között mindössze hat év korkülönbség van.
 • David Zepedának azért is volt fontos, hogy eljátszhatta ezt a főszerepet, mert a történet Sonora államban játszódik, ahonnan ő maga is származik. A stáb egyébként büszkén hangoztatta, hogy korábban itt egy sorozatot sem forgattak még, noha az itthon is bemutatott Szeretni bolondulásignak szintén ez a környék volt a helyszíne. A sorozat egyébként komoly mértékben fellendítette Alamos városka turizmusát.
 • A szereplőket olyan neves rendezők instruálták, mint Benjamín Cann, illetve Mónica Miguel, akinek a fináléban egy epizódszerep is jutott.
 • David Zepedára állítólag olyan szűk nadrágokat adtak a forgatások során, hogy időről időre kiszakadtak, és a színész lyukas gatyában volt kénytelen folytatni a felvételeket.
 • Sandra Echeverría bevallotta, hogy bár imádott Marc Anthony-val énekelni, a főcímdal néhol kifogott rajta, és bizony voltak magas hangok, ahol csak a jó öreg autotune segíthetett, hogy ki tudja énekelni.
 • Természetesen itt sem maradhatott el a két főhős összeboronálása, miután Sandra Echeverría szakított kedvesével, Reylvel, ám idővel inkább Marc Anthony-val igyekezett összehozni a sajtó, pláne hogy David Zepedát is látták állítólagos barátnője társaságában a Televisa stúdiójában.
 • A sorozat viszonylag hitelesen és részletesen mutatja be az ún. mojadók (magyarul: átázottak), azaz az illegális határátkelők helyzetét Iván karakterén keresztül.
 • A készítők komoly hangsúlyt fektettek arra, hogy a díszletezés híven tükrözze a történet hangulatát és bizonyos elemeit, Gerardo Lomelí házában például az asztal körül különböző színű és típusú székek állnak, utalva ezzel arra, hogy a házban valójában vérkötelék nélkül élnek a lakók egy családként. A falon lévő szomorú női arc, mely egy vidám álarcot tart maga elé, szintén a házban lappangó titkokra hívja fel a figyelmet. Ilyen és ehhez hasonló easter egg-eket máshol is elrejtettek a történetben (például szimbólumok, melyek előrevetítették bizonyos szereplők halálát), melyekről külön kis blokkokat forgattak Carla Cardona (Berenice) műsorvezetésével.
 • Két színésznek sajnálatos módon a La fuerza del destino zárta a tévés karrierjét, tavaly ugyanis elhunyt Rosángela Balbó (Olga) és Pedro Armendáriz (Anthony) is.

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

A végzet hatalma: még egy nap! A végzet hatalma: holnap premier!

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum