“Rafaela” – történet, szereposztás

2011/08/25 at 13:41 Hozzászólás

Rafaela Martínez (Scarlet Ortiz) egy magabiztos, komoly, fiatal doktornő, aki miután befejezi orvosi tanulmányait, úgy dönt, visszatér rég látott családjához a Popocatépetl vulkán tövébe. A kietlen vidéken a lány öt kisebb testvérét neveli nagy szeretetben, de ugyanolyan nagy szegénységben anyjuk, Caridad (Patricia Reyes Spíndola), akinek nem volt szerencséje a szerelemben: mind a hat gyermeke más apától származik. Anyja szörnyű tapasztalatai óhatatlanul megmérgezik Rafaela lelkét is: nem bízik egy férfiban sem, és feltett szándéka, hogy nőként boldogulni tudjon az orvosok sokszor nagyon is hímsoviniszta világában, hogy egy nap kiemelhesse családját a nyomorból.

Caridad részeges élettársa, Braulio (Manuel “El Loco” Valdés) léhűtő életmódjának hála az asszonynak alig van miből eltartania a családot, így Rafaela nővére, Rosalba (Tiaré Scanda) kénytelen egy rosszhírű bárban prostituáltként dolgozni, öccsük, Chucho (Juan Carlos Flores) pedig a kisstílű bűnözés útjára téved. A tinédzser Belén (Evelyn Cedeno) minden álma, hogy híres énekesnő legyen, ám vesztére Brauliónak és Rosalba főnökének, Porfiriónak (Jorge Alberto Bolanos) is megakad rajta a szeme. Caridad legkisebb gyermekei, a súlyos beteg Lulí (Saraí Meza) és a kis Goyito (Emmanuel Chikoto) pedig rendkívül sokat szenvednek Braulio embertelen bánásmódja miatt.

Rafaela úton hazafelé tanúja egy közlekedési balesetnek, melyben megsérül a híres autóversenyző, Víctor Acuna (Arturo Carmona), aki csak Rafaela gyors ellátásának és lélekjelenlétének köszönetően menekül meg. A lány bekíséri a beteget a kórházba, ott azonban szembetalálja magát az arrogáns és lekezelő sebésszel, José María Báezzel (Jorge Poza), aki pillanatokon belül eléri, hogy a sértett önérzetű Rafaela ugyanoda jelentkezzen gyakornoknak, hogy megmutassa, mennyit ér orvosként.

Más is közrejátszik ebben a döntésében, tudja ugyanis, hogy a Cumbres de San Rafael kórház igazgatója nem más, mint édesapja, a dúsgazdag Rafael de la Vega (Rogelio Guerra), aki annak idején felültette és magára hagyta édesanyját. Rafaela az elképedt Rafael szemébe mondja, hogy ha eddig nem érdekelte a sorsa, most sem kér rajta számon semmit, ám szeretné bebizonyítani, hogy apa nélkül is képes volt komoly és felelősségteljes orvossá válni, Rafael így a bűntudattól vezérelve alkalmazza.

A döntés nagyon nem tetszik Rafael felszínes és rosszindulatú feleségének, Moreliának (Diana Bracho), akinek rendkívül megalázó, hogy férjének zabigyereke van, dühe pedig még nagyobb lesz, mikor kiderül, hogy visszahúzódó lánya, Alicia (Ilean Almaguer) Rafaela öccsével, Chuchóval bonyolódik szerelmi kapcsolatba. Morelia feltett szándéka, hogy tönkretegye Rafaelát és családját, pláne, mikor kiderül, hogy Rafael még mindig vonzódik ifjúkori szerelméhez, Caridadhoz, így a gonosz asszony leromboltatja ellenlábasa nyomorúságos viskóját, ezzel azonban csak azt éri el, hogy Rafael befogadja Caridadot és gyermekeit fényűző házukba.

Rafaela hamar barátokra lel az ápolónők személyében, sőt hódolója is akad, Víctor Acuna ugyanis teljesen belehabarodik megmentőjébe. Ám Rafaelát más érdekli: amint munkatársakká válnak, José María és őközötte mindennapossá válik az acsarkodás és a versengés, noha valahol mélyen mindketten vonzódnak a másikhoz. Rafaela azonban nem enged szabad utat az érzelmeinek látva, hogy José María mekkora nőcsábász, aki jelenleg épp egy férjes asszonnyal, Ileanával (Arleth Terán) folytat viszonyt, amit Rafaela mélységesen elítél. A férfi aztán hosszas vívódás után szakít a szeretőjével, és beismeri Rafaelának, hogy belészeretett, ám pont mikor már semmi sem állna kapcsolatuk útjába, megjelenik Mireya Vival (Chantal Andere), José María felesége, akivel elhidegültek egymástól, de aki most egy eltitkolt gyermek létével próbálja visszacsalogatni magához férjét.

A megsebzett szívű Rafaela Chiapasba menekül egy orvosi misszóra, hogy feledje José María árulásának emlékét, pedig a férfi hamar rájön, hogy Mireya becsapta, és közös gyermekük már nem él, de egy szerencsétlen baleset folytán elveszíti az emlékezetét, és nem emlékszik Rafaelára sem. Időközben Rafaela megismeri a jóképű Ángelt (Rubén Zamora), és bár a szíve szakad meg José Maríáért, hagyja, hogy a férfi közeledjen hozzá. Vajon egymásra talál valaha a két lobbanékony orvos, és képesek lesznek dacolni a szerelmük útjába tornyosuló akadályokkal?

SZEREPOSZTÁS

Scarlet Ortiz – Rafaela
Jorge Poza – José María
Diana Bracho – Morelia
Rogelio Guerra – Rafael
Chantal Andere – Mireya
Patricia Reyes Spíndola – Caridad
Tiaré Scanda – Rosalba
Manuel El Loco Valdés – Braulio
Arturo Carmona – Víctor Acuna
Arleth Terán – Iliana
Rubén Zamora – Ángel
Sheyla – Amanda
Iliana Almaguer – Alicia
Evelyn Cedeno – Belén
Eduardo Shacklett – Alfredo
Theo Tapia – Ernesto
Juan Ángel Esparza – Carlos Luis
Jan – René
Michelle Ramaglia – Felipa
Isabel Martínez „La Tarabilla” – Rosario
Manuela Imaz – Areli
Arlette Pacheco – Amelia
Jorge Alberto Bolanos – Porfirio
Silvia Ramírez – Camila
Mario Sauret – Cosne
Silvia Suárez – Asunción
Arturo Laphan – Enrique
Sergio Jurado – Bruno
Nicolás Mena – Raúl
Oscar Ferreti – Canito
Juan Carlos Flores – Chucho
Isadora González – Elizabeth
Katherine Kellermann – Delia
Harding Junior – El Negro
Mayahuel del Monte – Ninón
Osvaldo Zarate – El Flaco
Saraí Meza – Lulí
Emmanuel Chikoto – Goyo
Ana Isabel Corral – Genoveva
Rosángela Balbó – Sara
María Sandoval – Bertha
Sofía Tejeda – Isabel

TRAILER

Entry filed under: Egyéb, Novella-ismertetők. Tags: .

Hősnők és fajtáik “Una Familia con Suerte” – történet, szereposztás

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum