“Ángela” – tudtad?

2011/06/27 at 11:05 Hozzászólás

Íme egy csokor érdekesség a ma startoló Ángelával kapcsolatban, reménykedem benne, hogy lesz, akinek fogok tudni újat mondani:

  • A sorozat 1998 novemberében startolt a Canal de las estrellas 17:00-s sávjában, és tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy ez az év a Televisa egyik legszebb virágkora lehessen. Noha nézettsége nem múlta felül elődje, a rekordernek számító La mentira számait, az örökös toplistán az Ángela azóta is tartja ebben a sávban a dobogós harmadik helyet a maga 22.3 pontos átlagával.
  • Kevesen tudják, de a forgatások megkezdése előtt szabályos pankráció ment ennek a délutáni novellának a főszerepéért, hiszen az írók előző sorozata, a Canaveral de pasiones tarolt az 1997-es TvyNovelas-díjátadón. Victoria Ruffo és Edith González is az esélyesek között voltak, ám azon kívül, hogy korban nem igazán passzoltak a férfi főszereplőhöz, mindkettejüknek más teendője akadt: Victoria nem sokkal azelőtt fejezte be a Vivo por Elena c. sorozatát, Edith pedig már elígérkezett Juan Osorióhoz a Nunca te olvidaré-ba.
  • Így aztán a producerek választása Yadhira Carrillóra esett, aki akkoriban már túl volt három kisebb mellékszerepen Carla Estrada három sorozatában (Te sigo amando, María Isabel, El privilegio de amar), de zöldfülűsége ellenére rá merték volna bízni ennek a délutáni novellának a hősnőjét. Húsz epizódot le is forgattak vele, ám az eredmény valamiért mégsem győzhette meg az alkotókat, mert nem sokkal a premier előtt a novella főszereplőt cserélt: így került végül az Ángela szövegkönyve Angélica Rivera kezébe, a rosszmájú, de nem feltétlenül alaptalan pletykák szerint azért, mert akkoriban ő volt a producer, José Alberto Castro felesége…
  • Yadhirának kárpótlásképpen szerepet kínáltak Mapat készülő gyereknovellájában, egy évvel később pedig már Ernesto Alonso sorozatában, az El precio de tu amorban gonoszkodott, akinek hála 2002-ben aztán mégiscsak összekerült Ángela-beli partnerével, Juan Solerrel a La otrában, és ez a sorozat jóval sikeresebb bemutatkozásnak is bizonyult.
  • Angélica Riverával nem ért véget a rokoni szálak bevonása a produkcióba, José Alberto Castro ugyanis nővére, Verónica Castro fiát, Cristian Castrót kérte meg, hogy énekelje el a novella betétdalát.
  • Érdekesség, hogy ebben a novellában még rendezőként és segédproducerként tevékenykedett Castro mellett az a Roberto Gómez Fernández, aki két évvel később, 2000-ben már első saját novellájával rukkolt elő: ez volt a Locura de amor (Barátok és szerelmek), amelyben szintén Juan Soler játszotta a főszerepet, de több Ángela-beli színész is feltűnt benne, pl. Juan Peláez vagy Olivia Bucio.
  • Ana Martín kilenc évvel az Ángela után a Destilando amorban ismét Angélica Rivera édesanyjának bőrébe bújhatott, ezúttal az egész sorozat idejére.
  • Joana Benedeknek, a romániai magyar származású színésznőnek Catalina szerepe jelentette a belépőt a Televisához, ahol azóta is keresett színésznő (korábban a Venevisiónnál dolgozott). Idő előtti távozását a sorozatból sokan annak tudták be, hogy Angélica Rivera merő féltékenységből fúrta őt a férjénél, ám ez valószínűleg alaptalan, tekintve, hogy amikor 2007-ben ismét összekerültek a Destilando amorban, remekül kijöttek.
  • Juan Soler annak idején egy interjúban elmondta, hogy Ángela és Mariano között merészebb szerelmi jeleneteket is leforgattak, ám ezek a délutáni idősáv családbarát jellegéből adódóan végül nem kerültek adásba.
  • Az 1999-es TvyNovelas-díjátadón díjra jelölték a két főszereplőn túl a főgonoszt játszó Patricia Navidadot is, ám abban az évben minden fontosabb díjat az El privilegio de amar sepert be, így az Ángelának nem sok esélye volt diadalmaskodni.

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

“Ángela” – történet, szereposztás “Dos Hogares” – öt kérdés a premier előtt

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum