“Amorcito Corazón” – amit eddig tudunk

2011/04/26 at 14:47 Hozzászólás

Már biztos, hogy Lucero Suárez a 2002-es, venezuelai Trapos íntimos feldolgozását készíti el idén nyárra, a tovább mögött mindent megtalálsz a sorozatról, amit eddig tudni lehet!

A 2002-es év volt a venezuelai RCTV-társaság újabb kori történetének legsikeresebb időszaka, ekkor készült ugyanis négy legnagyobb népszerűségnek örvendő sorozatuk: a legtöbb országba eladott venezuelai teleregények listáját a Kassandra mellett vezető Mi gorda bella és Juana la virgen, az itthon is nagy sikerrel vetített La mujer de Judas, valamint a Trapos íntimos, mely szintén rendkívül jól szerepelt hazájában és nemzetközi szinten is. Mind a négy sorozat feldolgozásának joga jelenleg a Televisánál van, így sorra várhatók a mexikanizált változatok: a Mi gorda bellából már kaptunk egy remake-et tavaly (Llena de amor), a soron következő “áldozat” a Trapos íntimos (Intim göncök), melyből Lucero Suárez producer (Querida enemiga) forgatja le a mexikói verziót, a felvételek május 9-én indulnak, így két héten belül lehull a lepel a teljes szereposztásról is. A munkacím Amorcito corazón (magyarul kb. Drága szívecském), aminél gázabbat keresve sem találhattak volna, remélem munkacím is marad.

A TÖRTÉNETRŐL

A történet főhőse a frissen megözvegyült Fernando Lobo, aki három zűrös lány édesapja, és gyerekeihez hasonlóan szörnyen megviseli felesége halála. Anyósa,  Federica, aki a Caricia fehérneműgyár tulajdonosa, felajánlja Fernandónak a cég vezérigazgatói posztját, aki igent mond, bármennyire is idegenül forog ebben a világban. Isabel Cordero egy fiatal és céltudatos ruhatervező, akinek minden vágya bekerülni a Caricia csapatába, még ha Fernandóval sok is a nézeteltérése, mivel lányai iskolájában tanít rajzot. Viharos munkakapcsolatuk egy idő után szerelembe fordul, hiszen Isabel az első nő, aki képes feledtetni a komoly és magát elérhetetlennek tettető Fernandóval felesége emlékét, noha sokan vannak, akik szeretnék maguknak megszerezni a jóképű özvegyet. Közéjük tartozik Manuela is, Fernando sógornője, pontosabban néhai nejének egypetéjű ikertestvére, akinek személyiségzavarai és függősége viszont beárnyékolják ezt a külsőbeli előnyét.

A másik központi szerelmi szál Fernando húga, Lucía és a nőcsábász Willy között bonyolódik. Willy egy konditeremben edzősködik, ő a környék legnagyobb nőcsábásza, megrögzött hazudozó és  agglegény, aki idősebb nők ágyasaként tartja el magát. Ám amikor megismeri Lucíát, aki matematikatanárként dolgozik, és nem mellesleg apáca,  nagyképűségét sérti, hogy nem kaphatja meg, ráadásul a nő láthatóan fittyet sem hány rá.

A sorozatot eredeti vetítésekor kendőzetlen erotikája és fekete humora miatt a kezdeti 21:00-s sávból 22:00-ra csúsztatták, ahol ha lehet, még népszerűbbnek bizonyult. Ez viszont felveti az első problémát a mexikói verzióval kapcsolatban, melyet a 16:00-s sávba szánnak: vagy nagyon meg kell nyirbálni a sztorit, amitől minden pikantériája és egyúttal minden egyedisége elvész, vagy elhumorizálják a dolgokat, ami a mexikóiaknak sajnos ritkán jön be.

Az RCTV sorozataiban a legjobb az a figyelem, amivel az írók a mellékszereplők és az ő személyes történetük iránt viseltetnek. Ebben a sztoriban is saját, a nézőnek részletesen bemutatott utat jár be Fernandón kívül lánya, anyósa, húga, legjobb barátja és sorolhatnánk. Remélhetőleg a producer átveszi ezt a Televisára abszolút nem jellemző szemléletmódot, és nem csinál a sorozatból a főhősök körül forgó rózsanovellát. Bár ha ezt nézzük, jobb producert nem is találhattunk volna a Trapos íntimosnak, hiszen Suáreznek egész jól ment az egyensúlyteremtés a karakterek között a Kedves ellenségben és a Zacatillóban is.

Nézzünk is bele az eredeti trailerébe, hogy barátkozzunk a novella hangulatával:

A SZEREPOSZTÁSRÓL

A sztori jó alapanyagát nagyon haza lehet vágni egy rossz castinggal, és én úgy érzem, ez a veszély most sajnos nagyon is fenyeget, pedig Lucero Suárezt általában nem féltem. De az eddigi hírek alapján úgy néz ki, nagyon maga alatt vágja a fát.

A női főszerepre a legesélyesebb Elizabeth Alvarez (A szerelem ösvényei, Lety, a csúnya lány), akinek ez lenne a debütálása, ám szerintem főgonoszként sokkal hitelesebb, mint naivaként, engem legalábbis rendkívül irritált a Fuego en la sangréban. A másik, bár jóval kevésbé esélyes jelölt, Adriana Fonseca egy fokkal jobb, bár ő eddig csak bukásoknak játszotta a főszerepét, ellenben a Mujeres asesinas-beli epizódjában kiderült, hogy tud ő, ha akar. A karakter párjának kikiáltott Raúl Araiza korban mondjuk stimmelne (tinédzser lányok apja), ám kötve hiszem, hogy ő lenne az ideális, ha egy olyan férfiról van szó, aki után futnak a nők. Komikus vénája elhiszem, hogy van, de ez a karakter inkább a megkeseredettség és az új élet reménysugarainak harcáról szól, Araizának pedig ezt túl komoly kihívásnak érzem.

Az apáca-macsó kettősre már ígéretesebb párost kaphatunk, África Zavala (Árva angyal) a Para volver a amarban igencsak kitett magáért, ez az izgalmas szerep pedig jól állna neki, párja Daniel Arenas (Teresa) lehet, aki bármennyire is jóképű, elég műanyag a játéka, de bízom benne, hogy Suárez nem véletlenül szavazott neki bizalmat, és már kinőtte a zöldfülűségét. Egyszóval a sorozat meglepetését én ettől a duótól várom, az eredetiben is ők voltak a legjobbak, ezen a jeleneten például mindig megpusztulok, akárhányszor megnézem: a némasági fogadalmat tett Lucía próbálja kirángatni Willy-t a piranháktól hemzsegő folyóból.

A sztori szerint Isabelnek (Elizabeth A.) van egy szobatársa, a szintén tervezőként dolgozó Zoe, ezt a karaktert Grettell Valdeznek szánják, aki szinte már bele van betonozva a legjobb barátnő-szerepekbe, de talán ezt az energikus és titokzatos lányt játszva többet is megmutathat magából. Az ő párja Alejandro Ibarra (Candy) lesz a tervek szerint, akivel ugyanaz a gondom, mint Raúl Araizával: nem tudom komolyan venni, illetve elvonatkoztatni a komikus énjétől és idegesítő hangjától. Itt mondjuk ki kell várni, milyen lesz a rá vonatkozó karakter személyisége, de az is tuti, hogy a sorozat népszerűségét nem rá akarják alapozni.

Az is valószínűnek tűnik, hogy Fernando (Raúl A.) legidősebb és legrebellisebb lányát a Mar de amorból ismerős Renata Notni játssza majd, akiért Diego Amozurrutia és Eleazar Gómez vívnak majd harcot, ez a trió például kifejezetten tetszik.

Sajnos az izgalmasabb karakterek még nem keltek el, de az előzetes híresztelések alapján elképzelhetőnek tartom, hogy a bugyigyár-tulajdonos anyós szerepét Laura Zapata kaparintja majd meg, személyiségzavaros lánya pedig Paty Navidad lehet, ezzel a verzióval én is abszolút ki lennék békülve. Ha viszont René Strickler és Agustín Arana is a sorozatban lesz, ahogy pletykálják, azt javaslom, golyózzák ki Araizát és Ibarrát, és a helyükre küldjék a két fenti figurát, és ezzel a döntéssel azt hiszem, nem csak én rokonszenveznék.

Napokon belül már okosabbak leszünk, személy szerint remélem, hogy Lucero Suárez ezúttal sem okoz csalódást, és ha a sorozat ne adj isten nem is éri el a kívánt nézettségi sikereket a Rafaela helyén júliusban, akkor is egy nézhető és szerethető novella kerekedik ki ebből az egészből. Csak a címet cseréljék le mihamarabb.

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

Hírek – 2011. április 26. Ilyen lesz az “El Equipo” főcíme

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum