Újabb Blanco-Peña remake készülhet

2011/04/05 at 12:28 Hozzászólás

Mi a közös a Julietában, az Angelában, Az ősforrásban, A szerelem nevében vagy a Mi pecadóban? Többek között az, hogy elkészültüknél ugyanaz a zseniális írótriász, Cuauhtémoc Blanco, María del Carmen Peña és Víctor Manuel Medina bábáskodott, bámulatos munkájuknak és firnyákos cselekményszövési képességüknek köszönhetően pedig csupa kiváló sorozat született, melyeket a közönség és a kritika is egy emberként éljenzett (elég csak a legjobb sorozatért és a legjobb történetért járó TvyNovelas-díjakra gondolni).

A 2008-as En nombre del amor volt az első olyan Blanco-Peña történet, melyet másodszor vittek képernyőre, az eredeti, a Cadenas de amargura után csaknem húsz évvel. A sorozat – ha lehet – még nagyobbat szólt, mint elődje (nem utolsó sorban Carlos Moreno körültekintő produceri működésének hála), így nem volt kérdés, hogy az írók többi hajdani sikersorozatát is új ruhába kell öltöztetni. Részletek az ugrás mögött!

Az 1996-os Cañaveral de pasiones (Szenvedélyek ültetvénye) újrája már időtlen idők óta a levegőben lóg, hiszen ez volt az a sorozat, mely az írók később oly sikeres vidéki-intrikus stílusát megalapozta, és bizonyos elemei vissza-visszaköszönnek a Julietában, Az ősforrásban és a Mi pecadóban is. A novella annak idején minden létező díjat bezsebelt, és nem kevés népszerűségre tettek szert neki köszönhetően a főhősök, Daniela Castro, Juan Soler és Francisco Gattorno is.

A történetben két szembenálló család gyermekei, Julia (Daniela Castro) és Pablo (Juan Soler) szeretnek egymásba, ám ezt a szüleik nem nézik jó szemmel, főleg, hogy Pablo édesanyja, Josefina (Angélica Aragón) mindennél jobban gyűlöli Juliát, mert annak idején azt hitte, hogy férje, Amador (César Évora) Julia anyjának, Margaritának (Felicia Mercado) a szeretője volt, és együtt próbáltak elszökni, amikor egy autóbalesetben mindketten meghaltak. Amador szeretője valójában az ördögi Dinorah (Azela Robinson) volt, Margarita húga, akinek kapóra jön a félreértés, hogy magát mentse, és később Faustóhoz (Leonardo Daniel), Julia apjához férjhez menve próbálja tovább rontani a levegőt…

Korábban Mapat szemezett a sztorival, most azonban úgy tűnik, Angelli Nesma ölébe hullhat a lehetőség, hogy felülmúlja az eredetit (és ezzel együtt úgy tűnik, a tervezett El padre Gallo-remake is ugrik, amelyre korábban készült). Angelli karrierjében fontos állomás lehetne ez a Cañaveral-verzió, hiszen 11 éve az első olyan sorozata lenne, melynek mexikói sztori az eredetije, nem valamilyen külföldi sikersorozat. Ha Carlos Morenóhoz hasonlóan egy kis ésszel és kreativitással közelítené meg az eredetit, a siker garantált lenne, amire pedig a producer régóta szomjazik, gyakorlatilag a 2003-as (szintén vidéki stílusú!) Niña amada mía óta nem volt oka mosolyogni a nézettségek láttán.

Az már nem kérdés, hogy ezeknek az íróknak a történetei általában működnek, és kerüljenek bármilyen producer kezébe is (Ernesto Alonso, Carla Estrada, José Alberto Castro, Juan Osorio, Carlos Moreno, Carlos Sotomayor), végül a sztori mindig önálló életre kel, és minden körülmények között diadalmaskodik.

Angelli Nesma valószínűleg a 20:00-s sávot kapja majd az Una familia con suerte kifutásával, a remake főszerepeire legesélyesebb színészek pedig Sebastián Zurita és a korábban az Amorcito corazón főhősnőjeként beharangozott Altair Jarabo, akik már az En nombre del amorban is meggyőző párost alkottak, arról nem is beszélve, hogy az eredetiben Sebastián Zurita játszotta a fiatal Juan Solert, így megmaradhatna a Blanco-Peña-univerzumban már megszokott színész-folyamatosság.

Bízom benne, hogy nem kacsa a hír, és tényleg kapunk egy modern változatot a mára már kissé idejétmúlt ’96-os helyett, akkor pedig még nagyobb lenne az örömöm, ha Carla Estrada is az A la sombra del ángel-lel térne vissza, melynek adaptációján szintén a fenti írók serénykednek. Ti mit szólnátok hozzá?

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

Vad szív – még két nap! Vad szív: Angelique Boyer és Sebastián Zurita

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum