Vad szív: érdekességek

2011/04/02 at 12:52 Hozzászólás

Bár a blogon kimerítő részletességgel követhettétek nyomon a Vad szív viszontagságos történetét onnantól kezdve, hogy a producer, Salvador Mejía agyában megfogant az ötlet, hogy összeereszti a korai ’90-es évek két legkedveltebb kosztümös történetét, egészen addig, amíg a záróképben a röhejes Paint-hajón el nem tűnnek a főhősök a szemünk elől, azért még így is maradtak bőven olyan izgalmas kulisszatitkok, melyek valakinek újak lehetnek, persze azért a listán helyet kapott pár köztudomású tény is a teljesség kedvéért.

 • A 2009-es novella a fúziós történeten túl is ezer szállal kötődik elődjeihez, az 1993-as Corazón salvajéhoz és az 1990-es Yo compro esa mujerhez, a két eredetiről egy elkövetkező összeállításban olvashatsz majd bővebben!
 • Aracely Arámbula kettős szerepével kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy sokkal közelebbinek érzi magához Aimée karakterét, mint Reginát, mert a vörös kavarógéphez hasonlóan ő is szenvedélyesen éli az életet, ám tisztában van azzal is, hogy a túlzott hév sokszor az önpusztításba torkollik. Ezen túl Aimée-nak anyai ösztönei sincsenek, míg Aracely számára két kisfia a legfontosabb az életében (a sorozat forgatása alatt ráadásul még gyermeknevelési műsort is vezetett).
 • Helena Rojo egy 40 ezer dolláros szépészeti műtéttel fiatalíttatta meg az arcbőrét, hogy a sorozat első részeiben a lehető legélethűbb lehessen mint a huszonéves Leonarda, az időugrás utáni etapban viszont már sminkkel öregítettek rajta.
 • Laura Floresre (María del Rosario) szintén több centi sminket kellett kenni, hogy hihetően mutasson Eduardo Yanez (Juan del Diablo) mellett, aki a sorozatban a fiát játszotta, pedig a színésznő három évvel fiatalabb nála. Valószínűleg emiatt a megalázó helyzet miatt nem vállalta el a karaktert a szerepre eredetileg kinézett Victoria Ruffo, aki egyébként “csak” két évvel született később majdnem-fiánál.
 • César Évora egy sérv miatt nem tudta vállalni Rodrigo szerepét, Enrique Rocha az utolsó pillanatban ugrott be helyette.
 • Eduardo Yanez sorozatbeli játékát a legendás ’93-as Corazón salvaje főhősének, a 2003-ban elhunyt Eduardo Palomónak ajánlotta, akivel nem mellesleg pont a Megveszem ezt a nőt! forgatásán találkozott először. Yanez Juan del Diablo szerepét karrierje legnagyobb kihívásának tartja a mai napig.
 • Mindazon szóbeszédek ellenére, miszerint Eduardo imidzsének árthat a hozzá nem passzoló szerep, a sorozat premierje után nem sokkal mégis Mexikó legszexibb férfijának választották.
 • Aracely Arámbula nem először játszott kosztümös szerepet, az 1997-es Pueblo chico infierno grandéban is bújt már abroncsos szoknyába, ráadásul ott is Enrique Rocha játszotta az édesapját.
 • Cristian de la Fuente (Renato) szintén nem első alkalommal játssza Eduardo Yanez szerelmi riválisát, a Fuego en la Sangréban (2008) Adela Noriegát igyekezett lecsapni a kezéről.
 • Angelique Boyer (Jimena) nem csak a Vad szívben söpörte le karakterével Aracely Arámbulát a színről, hanem egy évvel később, a Teresa castingján is diadalmaskodott vele szemben.
 • Angelique Boyer és Sebastián Zurita a sorozaton kívül, a való életben is egymásba szerettek, noha a sajtó elől sokáig igyekeztek eltitkolni, hogy járnak (Angelique például a 2010-es Valentin-napot is egyedül ünnepelte, egymagában elutazott a romvárosba, Chichén-Itzába, mivel elmondása szerint nem szereti a nagy ajándékozási felhajtást). A pár csaknem nyolc hónapig együtt volt, a Teresa premierje előtt nem sokkal váltak el újtaik.
 • Aracely és exférje, Luis Miguel házassága nem sokkal a forgatások előtt ért véget, így a sorozat forgatása alatt a sajtó többször is próbálta összehozni partnereivel, hol Eduardo Yanezzel, hogy Cristian de la Fuentével.
 • Ezzel párhuzamosan utóbbi két színész állítólagos konfliktusairól is cikkeztek, ezt azonban de la Fuente cáfolta, sőt egy közös projektet is kilátásba helyezett a jó munkakapcsolat okán Los Angelesben. Mejía már óvatosabban fogalmazott: szerinte valóban voltak összezördüléseik, összeszólalkozá-
  saik, főleg ha nem értettek egyet egy-egy jelenet kivitelezésének mikéntjében. Végül aztán csak sikerült kibékülni, a novella vége felé azt is bevallották, hogy a forgatásokon egymást poénból Renacónak (naco=proli) és Juan del Barriónak (=Juan a szegénynegyedből) szólították.
 • A chilei származású Cristiant eléggé megviselte a 2010-es földrengés hazájában, a színész minden lehetséges módon igyekezett segíteni, hogy bajbajutott honfitársai mihamarabb segélyadományokhoz jussanak, például több jótékonysági rendezvényt is rendezett, melyeket Luis Fonsi és Ricky Martín is támogatott.
 • Elizabeth Gutiérrez (Rosenda) a tervezettnél hamarabb hagyta ott a sorozatot, mivel kiderült, hogy William Levy második gyermekével terhes, hosszas győzködés után Mejía is belement, hogy szülési szabadságra engedje a forgatásról: “Azt mondtam Chavának (=Mejía, a szerk.): ha most nem lépek ki, a stúdióban fogok megszülni és azt kell majd videóra vennetek” – így Elizabeth.
 • Isabel Madow (Brigitte) elmesélte, hogy bár a bordélyos jelenetekben vágva láthatjuk a prostituáltak táncát, valójában egész kánkán-koreográfiákat kellett betanulniuk, ami sokszor olyan megterhelő volt a számára, hogy le kellett feküdnie jelmezestül a földre, mert alig kapott levegőt.
 • A sorozat hajós jeleneteihez felépítettek a stúdióban egy egész hajódíszletet, melyhez hasonlóra a Televisa telenovelláinak történetében még nem volt példa. Ehhez az is hozzátartozik, hogy Mejía előzőleg egy valódi, korhű hajón akart forgatni, ám amint a tulajdonos megtudta, mihez kell, egyből visszakozott, így a stáb vészmegoldásként az építkezést választotta.
 • A forgatások balesetektől sem voltak mentesek: egy alkalommal Salvador Pineda (Arcadio) törte össze a bordáját, amikor egy verekedős jelenetben belehasalt Eduardo Yanez térdébe, másszor Sebastián Zurita (Gabriel) lábába állt bele egy elszabadult tőr, ráadásul éppen akkor, amikor a nyílt tengeren forgattak sötétben, így a hajóorvosnak meglehetősen extrém körülmények között kellett összevarrnia a színész sebhelyét.
 • Mejía a sorozat befejezésekor a következő tanulságokat könyvelte el a sorozattal kapcsolatban: nem szabadott volna egy olyan sérthetetlen területre merészkedni, mint amilyen a ’93-as verzió igen élénk emléke, de ő úgy gondolta, 16 év elteltével már felnőtt egy olyan generáció, akinek tudott az új sztori újat mondani. Sok gondjuk volt azzal is, hogy a közönségigénnyel ellentétben Juan del Diablót valóban egy misztikus és nyers férfinak mutassák be. Aracely-vel viszont a pletykákkal ellentétben semmilyen problémája nem akadt, pedig annak idején sokat cikkeztek Aracely horribilis fizetéséről és sztárallűrjeiről.

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

Vad szív – még öt nap! Szeretni bolondulásig – április 18-tól a Story4-en!

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum