Időtlen szerelem – kulisszatitkok

2011/03/20 at 17:56 Hozzászólás

Sajnos elfeledkeztem róla, hogy Tibi oldalán tavaly már megjelent az a Silvia Navarro-interjú, mellyel mára készültem, így ma ehelyett inkább hoztam még pár kulisszatitkot az Időtlen szerelemről, többek között a forgatások helyszíneiről, a sorozat névszimbolikájáról és a jelmezekről! Jó szórakozást és ne feledjétek, holnap 14:30-kor már jön az első epizód!

Carlos Moreno körültekintő produceri munkájának része az is, hogy más klisés rózsanovellákkal ellentében ő a történeteiben igyekszik jól körülhatárolható szimbólumokkal, egyedi, a karakterekhez szorosan kapcsolódó színekkel, látvánnyal és helyszínekkel teljesebbé a novella parányi univerzumát. Az Időtlen szerelem legfontosabb, központi szimbóluma a szőlő, mely többek között a női princípium és a termékenység jelképe, a verejtékes munka gyümölcse, melyért a férfinak meg kell küzdenie, és aki akár ölni is képes, ha ezt a kegyet elveszik tőle. Ennek megfelelően a nő meghódítása és megtartása fontos cselekményszál lesz a történetben is.

HELYSZÍNEK

A producer a mexikói borkultúra és az ehhez kapcsolódó hagyományok ábrázolásának is nagy figyelmet akart szentelni, így a történet helyszínéül az egyik legnagyobb múltra visszatekintő mexikói borvidéket, a dél-kaliforniai Ensenadától nem messze fekvő Guadalupe-völgyet választotta, ahol elsősorban vörösborokat (merlot, cabernet sauvignon) készítenek nagy odaadással. A produkció San Antonio de las Minas falu két legpatinásabb udvarházát, a La Lomitát és az Adobe Guadalupét szállta meg és tette a történet vidéki helyszíneivé.

A La Lomita jelenik meg a történetben Rafael birtokaként, a La Bonitaként, érdekesség, hogy központi épületét a régi nagy mexikói haciendák inspirálták, ma hotelként is működik, sőt az elszántabbak még esküvőjüket is tarthatják ebben a lenyűgöző környezetben. A stábtagoknak az első forgatási napon kóstolót is tartottak a helyi ínyencségekből.

Az Adobe Guadalupe a történetben a Cruz de Amor birtokként látható, melyet könnyű felismerni keleties stílusú udvarházáról. Ezen a birtokon 1998 óta termesztenek szőlőt, ám a környékbeli hagyományok, melyeket követnek, több mint száz évre nyúlnak vissza. Ez az hacienda is egyben hotel, valamint bormúzeumokba, indián őslakosokkal foglalkozó tárlatokra is szerveznek kirándulásokat, emellett lovas programokra is van náluk lehetőség. Érdekesség, hogy itt termesztik a Rafael fantázianevű bort is, ami az Időtlen szerelem történetében meg is jelenik. Az alábbi reklámvideó egy kis ízelítőt ad a birtok hangulatából:

A történet bizonyos jelenetei Baja California állam harmadik legnagyobb városában, Ensenadában játszódnak, a város kikötőjének képe még a főcím első snittjében is megjelenik a hatalmas zászlóval. Az alábbi videóban szemügyre vehetitek, hogyan is folyik egy jelenet forgatása egy külső helyszínen, jelen esetben egy ensenadai utcán Lisardóval és Odiseo Bichirrel.

NEVEK

Az Időtlen szerelem karaktereinek névválasztása sem véletlen, a főbb szereplők keresztneve ugyanis remekül igazodik a történethez vagy jellemükhöz is. A Regina név (jelentése ‘királynő‘) például a keresztény névadásban a Szűzanyára, Máriára utal, aki kultúránk legszimboliksabb anyafigurája, így hát a lányát kereső asszonyhoz remekül passzol. Ezzel szemben Josefina héber eredetű neve azt jelenti ‘Isten gyarapítsa, újítsa meg a családot‘, Pepa pedig ugye ezt szó szerint értelmezi, és elrabolja Regina kislányát. A sorozat második etapjában használt beceneve, a Fina pedig spanyolul ‘finom, kellemes‘ jelentéssel bír, amit bár ugyan a külvilág felé a nő valóban mutat, valódi jellemével szöges ellentétben áll. Az elrabolt kislányt Renatának nevezi el, ami ‘újjászületettet‘ jelent, nem véletlenül, hiszen a gyerek számára Fina mellett gyakorlatilag egy új élet kezdődik. A másik lány, Roberta neve mindössze az apára, Robertóra utal, hogy anyja ezzel is egyértelműsítse az apaság kérdését, mint ahogyan az a sorozatban el is hangzik.

KARAKTEREK ÉS SZÍNEK

Ileana Pensado jelmeztervező (aki többek között a Titkok és szerelmek ruháiért is felelős volt) és Jerry Funes látványtervező úgy alkotta meg a színészek ruhatárát, hogy a jelmezek színe és stílusa passzoljon a karakterek temperamentumához. Renatát (Silvia Navarro) például legtöbbször narancssárgás, fekete vagy fehér ruhákban látjuk, vidám jelleméhez a meleg színek passzolnak. Jerónimo (Juan Soler), mikor a birtokon van, általában világos vagy égkék színű lenvászon ruhákat visel, a városban viszont sötét öltönyt és kék vagy rózsaszín inget húz. Roberta (Jessica Coch) színei a fukszia illetve az elektromos kék, melyek modern, liberális karakterét emelik ki. Josefina (Rocío Banquells) ha teheti tengerészkéket visel, ezzel erős és agresszív ember benyomását kelti. Gonzalo (René Casados) mindig elegáns, kizárólag fehér inget hord, csak a nyakkendői színét váltogatja. Constanza (Lourdes Mungía) rózsaszín ruhákba bújik a legszívesebben, nyugodt és békés természetét is kifejezve ezzel.

A ruhákon kívül a fodrászok is egyértelműsítik az eltitkolt családi viszonyokat, míg Josefina és Roberta frizurája is egyenes, Renata hullámos fürtjeit anyjától, Reginától “örökölte”.

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

Időtlen szerelem – holnap premier! “Para Volver a Amar” – történet, szereposztás

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum