Időtlen szerelem – ismerd meg a gonoszokat!

2011/03/18 at 00:05 Hozzászólás

A hétfőn kezdődő új sorozat, az Időtlen szerelem szerelmespárjának, Renatának és Jerónimónak életét elsősorban két firnyákos és mindenre elszánt némber, anya és lánya, Fina és Roberta igyekeznek majd tönkretenni. Rocío Banquells az Árva angyal miatt már nem ismeretlen a hazai nézőknek sem, ám a tavalyi év legjobb női negatív karaktere megérdemel még egy tiszteletkört itt a blogon is, mellette pedig Jessica Coch-ot is megismerhetitek, aki főgonosz-szempontból a legújabb kori Televisa egyik legnagyobb reménysége. A poszt a kép alatt, illetve az elolvasom mögött folytatódik.

ROCÍO BANQUELLS

Rocío sok pályatársához hasonlóan már kiskorától kezdve magába szívta a színészmesterség művészetét, apja ugyanis az elismert színházi direktor és színművész, Rafael Banquells, anyja pedig az Esmeralda házvezetőnőjeként, Crisantaként ismerős Dina de Marco volt. Testvérei között is találunk művészi ambíciójú utódokat, húga, Mary Paz szintén színésznő, Rafael apjukhoz hasonlóan rendező, és azt hiszem, Silvia Pasquel-t, Az ősforrás Pilarját sem kell bemutatni senkinek, aki Rocío féltestvére: Rafael Banquells balkézről való lánya Silvia Pinaltól (na igen, több itt az összefonódás, mint a klasszikus magyar irodalom költői és családjaik között).

Rocío első szerepét a Gutierritos című sorozatban kapta édesapja mellett, aki sokáig egyengette lánya karrierjét, Rocío a Cuando me enamoróig legkiemelkedőbb szerepét, a Los ricos también lloran Esther-jét is neki köszönheti, hiszen a Televisa első nemzetközi sikerű szuperprodukcióját is édesapja rendezte. Esther a történetben, melyet később a María la del Barrio képében gondoltak újra, az utóbbi Soraya Montenegrójának megfelelő karaktert játszotta, és Verónica Castro kezéről próbálta lecsapni Rogelio Guerrát. Már itt is nyilvánvaló volt, hogy Rocío elsősorban negatív szerepeivel arat majd sikert a tévéképernyőn.

Érdekes módon azonban a ’80-as évek végével kezdet eltűnedezni a tévéből, inkább zenei karrierjére koncentrált, hiszen úgy érezte, csengő mezzoszoprán hangját kár lenne kihasználatlanul hagyni: összesen tizennégy albumot adott ki a ’90-es évek végéig, amelyeken mindenféle stílusban énekel, 2007-ben pedig egy újabb nagylemezzel és egy válogatásalbummal egybekötött koncert-dvd-vel örvendeztette meg rajongóit. Elmondása szerint most, hogy a Cuando me enamoro véget ért, egy duettalbummal szeretne visszatérni a zenei térképre.

Számtalan színházi szerepe közül a legkiemelendőbbek musical-alakításai, játszotta Kanna mamát a Szépség és a Szörnyetegben, a Mamma Mia főhősnőjét, valamint a címszereplőt az Evitában, melynek sokan hosszabb távolmaradását is tulajdonítják a szórakoztatóipartól a 2004-2007 közti időszakban: a darab készítői ugyanis sikkasztással vádolták a színésznőt, aki emiatt ott is hagyta a produkciót. Később úgy nyilatkozott, egy csontozatában támadt betegség miatt kellett beiktatnia a kényszerpihenőt.

2007-ben ő volt az egyike a nagy visszatérőknek Carla Estrada Pasión c. telenovellájában, ahol kivételesen pozitív szereplő volt, egy évvel később pedig a Cuidado con el ángelben tett keresztbe lépten-nyomon Marichuynak. Igazán átütő sikert azonban csak a machiavellikus Pepa/Fina figurája hozott neki a Cuando me enamoróban, melyért a legjobb női főgonosznak járó TvyNovelas-díjat is bezsebelhette idén, teljesen megérdemelten.

“Nagyon erős karakter, egy iszonyatos nő, soha nem gondolnám, hogy létezik ilyen ember, aki ilyen betegesen szereti a saját lányát és ilyen betegesen gyűlöl egy olyan tüneményes teremtményt, mint Renata, azt a lányt, akit csecsemőként elrabolt. Finát rendkívül frusztrálja a kislány jelenléte, és az, hogy gyakorlatilag semmit nem ért el azzal, hogy annak idején elszakította az anyjától.”

A színésznő számára sokszor igencsak kimerítőnek bizonyult Fina megszemélyesítése: “Sok jelenetben elég kényelmetlenül éreztem magam, voltak börtönös jelenetek, ahol nagyon csúnya dolgokat vágok Silvia (Silvia Navarro) fejéhez, ő pedig olyan hihetetlen átéléssel reagálta le a dolgokat, hogy a jelenet végén könnyes szemmel kellett tőle bocsánatot kérnem, amiért ezt tettem vele. A helyzet az, hogy tényleg kötődni kezdesz egy idő után a karakterhez, még ha nem is szereted, sokszor ijesztő, hogy én magam közvetítek olyan szörnyű érzéseket, mint amik ebben a nőben lakoznak.”

Fina ördögi jelleme ellenére azonban Rocío saját elmondása szerint még sosem kapott annyi bókot és pozitív kritikát, mint most.

JESSICA COCH

Jessica Coch (teljes nevén Jessica Alejandra Coch Montes de Oca) argentin és mexikói szülők gyermekeként látta meg a napvilágot 1979-ben, 1996-ban kezdett el színészetet tanulni a Televisa központi színészképzőjében. Ő a hírhedt Código postal-generáció tagja (bővebben itt), ugyanis kisebb szerepek után – a Rebeldében és az Alboradában – itt, José Alberto Castro sorozatában kapta meg első igazi lehetőségét, mint a történet egyik főgonosza, Joana. Az irigy és csábos lány alapvető szerep volt a színésznő életében, és sokak szerint későbbi hasonló jellemű negatív karaktereire is predesztinálta.

Ezen az ugródeszkán kívül a sorozatnak köszönheti José Ron szerelmét is, akibe a történetben és a való életben is egyaránt belezúgott, és bár kapcsolatuk nem tartott sokáig, nem is sejtették, hogy évekkel később ismét összekerülnek a Cuando me enamoróban, mint mostohatestvérek.

José Alberto Castro 2007-es sorozatában, a Palabra de mujerben is gondolt rá, ahol szintén egy Cuando me enamoro-beli partnernője, Lidia Ávila (a fiatal Regina) esküdt ellenségét alakította. 2008-ban a Juro que te amóban dolgozik, hogy-hogy nem, ismét José Ron oldalán.

2009-ben aztán Juan Osorio megkeresésére elvállalja karrierje egyik legösszetettebb szerepét, a Mi pecado egyik gonosztevőjének képében, ez a szerep sem mentes a Cuando me enamorós áthallásoktól, ugyanis ezt az elég avantgárd megjelenésű, színes körmű és hajú, manipulatív lányt pont Renatának hívták, az irigysége és a kétszínűsége, valamint sok más egyéb miatt pedig alapvetően a későbbi Robertával is rokonítható.

A forgatásokon Jessica életreszóló barátságot kötött a főhősnőt játszó Maite Perronival, ennek bizonyítéka a számtalan közös bulin és fotón kívül az, hogy Maite volt Jessica egyik koszorúslánya későbbi esküvőjén, Jessica pedig a Triunfo del amor sajtótájékoztatójára és forgatására is elkísérte barátnőjét. Maite a közelmúltban egy nagyon aranyos ajándékkal lepte meg Jessicát a szülinapján, az öltözőjét ugyanis titokban telepakolta lufikkal és a barátságról szóló idézetekkel, a látvány pedig annyira meghatotta Jessyt, hogy egyből kiposztolta twitter-profilján, valahogy így nézett ki a parányi öltöző (a másik képen pedig Jessica és Maite pózolnak a Triunfo forgatási szünetében):

Ötödik negatív szerepe kapcsán Jessica a következőket nyilatkozta: “Az emberek szeretik, ha gonoszkodom, így egyelőre maradok is ezeknél a szerepeknél, amíg csak a közönség úgy akarja. Általában ha az ember minden áron szembe akar úszni az áramlattal, könnyebben hibázik, így én továbbra is inkább meg fogom keseríteni a főhősök életét.” Persze bármit is mond, Jessica álma is az, mint minden kezdő színésznőé, egy vérbeli, ütős főszerep, de amíg ennek nem érkezik el az ideje, remekül megvan a minden hájjal megkent gonosztevőkkel is.

Roberta karakterének lélektanát a színésznő az alábbiak szerint értelmezte: “A csajt rendkívüli mértékben manipulálja az anyja, ennek ellenére egész életében egy magányos lány volt, aki idővel halott apja iránti szeretetéhségét a férfiakon keresztül kezdte levezetni. Persze aztán tényleg egy igazi kis ribi lett belőle, de azt gondolom, mindez arra vezethető vissza, hogy sosem volt olyan apafigura mellette, aki igazán elfogadta volna, Sebastián Rullitól (Roberto) René Casadosig (Gonzalo) mindenki ellökte maga mellől, így nem csoda, hogy irigykedni kezdett a testvérére.”

Személy szerint nekem Jessica játéka és személyisége is nagyon szimpatikus, őszintén remélem, hogy ígéretes karrierje nem reked meg a Robertához hasonlóan tollafosztott főgonoszoknál (hiszen azért itt mégis Fina vitte a pálmát), és egy nap rámosolyog a szerencse egy igazi nehézsúlyú perszóna képében.

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

“La Fuerza del Destino” – a hivatalos trailer Hírek – 2011. március 18.

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum