“La Madrastra” – történet, szereposztás, érdekességek

2011/03/08 at 09:38 Hozzászólás

A TÖRTÉNET

María (Victoria Ruffo) tökéletesnek hitt élete drámai fordulatot vesz egy hajókiránduláson a Karib-tengeren: lövést hall és holtan találja barátnőjét, Patriciát (Montserrat Olivier). Meggondolatlan módon megfogja a gyilkos fegyvert, így őt tartóztatják le és ítélik életfogytig tartó börtönbüntetésre Aruba szigetén, bármennyire is bizonygatja ártatlanságát. Legnagyobb szívfájdalmára férje, Esteban San Román (César Évora) sem hisz neki, és sorsára hagyva a távoli országban, a barátaival visszatér Mexikóba. A meggyötört üzletember szégyenében úgy dönt, megvásárolja a hajókirándulás résztvevőinek hallgatását, hogy gyerekei, Héctor és Estrella soha ne tudhassák meg, hogy édesanyjukat gyilkosság miatt börtönbe zárták, inkább azt hazudja nekik, hogy meghalt és hogy Montserratnak hívták.

Húsz év elteltével Maríát jó magaviselete miatt szabadon engedik, a nőnek pedig nincs más célja, mint bosszút állni azokon, akiket a barátainak hitt, de elsősorban férjén, aki nem bízott benne. Legjobban azonban arra vágyik, hogy újra magához ölelhesse gyermekeit, ám Belisario atyától (Joaquín Cordero) megsemmisülten veszi tudomásul, hogy gyerekei halottnak hiszik, ráadásul Estebannak született még egy fia, Ángel, akiről a férfi nem hajlandó elárulni, ki is az anyja. María összehívja hajdani barátait, hogy tudassa: visszatért, és eltökélt célja megtalálni Patricia valódi gyilkosát, aki egész idő alatt köztük volt.

A nyomozás során María megtalálja Patricia naplóját, melyből rádöbben, hogy Patricia koránt sem volt az a feddhetetlen ember, akinek hitte, és a baráti társaság minden tagjának piszkos kis titkaival tisztában volt, így bárkinek lehetett indítéka eltávolítani az útból. A gyanúsítottak között van Alba (Jacqueline Andere), Esteban rideg nagynénje, aki Estebant igyekszik anyai “jótanácsokkal” támogatni, és aki mindig is gyűlölte Maríát, visszatérése után pedig minden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy átvegye az ő  megéremeltnek hitt helyét a San Román kúriában. Alba húga, Carmela (Margarita Isabel) egy szórakozott és manipulálható asszony, akinek bár nincs baja Maríával, Alba nyomására ő is ellene fordul.

Fabiola (Sabine Moussier) Esteban szeretője volt házassága előtt, és ki nem állhatja Maríát, amiért Esteban végül őt választotta. Bár a férfi iránti vágya nem csillapodott, azóta a nő férjhez ment Brunóhoz (René Casados), a gátlástalan üzletemberhez, akinek szintén sok rejtegetnivalója van, így María érkezésekor ő is ellenségét látja benne.

Demetrio (Guillermo García Cantú) a San Román cég ügyvédje, aki egész életében sikertelen volt, Maríát sem tudta megvédeni, mikor gyilkossággal vádolták. A férfinak régi ügyletei vannak Albával és Carmelával, hallgatásáért pedig pénzt kér cserébe a két asszonytól. Felesége, Daniela (Cecilia Gabriela) gyengének és sebezhetőnek tűnik, ám a csinos nő valójában okosan keveri a kártyáit: szeretné kiházasítani unokahúgát, Ana Rosát (Martha Julia) Estebannal, hogy ő és Demetrio rátehessék a kezüket a San Román család vagyonára, így egyáltalán nem örül, mikor María visszatér és felmerül a lehetősége, hogy ő és Esteban esetleg újra összeházasodjanak.

Servando (Lorenzo de Rodas) Esteban öreg üzlettársa, az egyedüli személy, aki ismeri Patricia gyilkosának valódi kilétét, ám húsz éven keresztül hallgatott erről, hogy így álljon bosszút Maríán, aki sosem viszonozta az érzelmeit. Egyedül néma szolgálójával, Venturinával (Patricia Reyes Spíndola) osztja meg az igazságot.

María igyekszik közeledni gyerekeihez, a lobbanékony Héctorhoz (Mauricio Aspe) és az elkényeztetett Estrellához (Ana Layevska), ám a két fiatal elutasítóan viselkedik vele, minekutána nem is sejtik, hogy istenített, halottnak hitt anyjuk áll velük szemben. Maríát egyedül Ángel (Miguel Ángel Biaggio) fogadja be a szívébe, az asszony pedig hamar megkedveli a fiút, olyannyira, hogy segít a beteges és visszahúzódó Ángelnek magabiztosabbá válni. Van még egy férfi, aki nem utasítja el Maríát: nem más, mint Leonel (Eduardo Capetillo), a meggyilkolt Patricia árván maradt fia, aki Estebannak dolgozik, és akit nem zavar María múltja, az erős asszony őszinte szerelmet ébreszt benne.

Idővel Héctor is megenyhül a nő irányába, mikor is María támogatja szerelmét Viviannal (Michelle Vieth), korábbi rabtársával, akit a San Román-család szintén nem fogad el. Maríának Estrellával van a legnagyobb gondja, a lány ugyanis két férfi szerelme között őrlődik, egyikük Greco (José Luis Reséndez), a tiszta szívű kertész, a másik Carlos (Sergio Mayer), aki szégyelli szegény származását, és aki a társadalmi felemelkedés lehetőségét látja Estrellában. A felszínes Estrella Maríának hála szép lassan levetkőzi szeszélyességét és felismeri az igaz szerelmet, az asszony azonban még mindig nem meri bevallani gyermekeinek, hogy ki is ő valójában.

María azonban a legtöbbet Esteban miatt szenved: rá kell ugyanis döbbennie, hogy bosszúszomja és férje árulása ellenére még mindig szerelmes belé. Az asszony válaszút elé érkezik: döntenie kell, hogy az igazságot vagy a megbocsátást választja-e.

SZEREPOSZTÁS

Victoria Ruffo – María – Esteban felesége, Héctor és Estrella anyja
César Évora – Esteban – María férje, Héctor és Estrella apja
Jacqueline Andere – Alba – Esteban nagynénje
Eduardo Capetillo – Leonel – Patricia fia, szerelmes Maríába
René Casados – Bruno – Esteban üzlettársa, Fabiola férje
Sabine Moussier – Fabiola – Bruno felesége, szerelmes Estebanba
Guillermo García Cantú – Demetrio – Esteban ügyvédje, Daniela férje
Cecilia Gabriela – Daniela – Demetrio felesége
Martha Julia – Ana Rosa – Daniela unokahúga, Esteban menyasszonya, Carlos szeretője
Margarita Isabel – Carmela – Esteban nagynénje, Alba húga
Lorenzo de Rodas – Servando – Esteban üzlettársa, szerelmes Maríába
Patricia Reyes Spíndola – Venturina – Servando néma szolgálója
Miguel Ángel Biaggio – Ángel – Esteban nevelt fia, szerelmes Almába
Mauricio Aspe – Héctor – Esteban és María fia, szerelmes Vivianba
Michelle Vieth – Vivian – María régi cellatársa, szerelmes Héctorba
Ana Layevska – Estrella – Esteban és María lánya, Greco és Carlos között őrlődik
José Luis Reséndez – Greco – szerelmes Estrellába
Mariana Rios – Lupita – szerelmes Leonelbe
Ana Martín – Socorro – Greco és Lupita anyja
Arturo García Tenorio – DaVinci – Greco és Lupita apja
Sergio Mayer – Carlos – Pulpo fia, szerelmes Estrellába, Ana Rosa szeretője
Carlos Bonavides – Pulpo – DaVinci barátja, Carlos apja
Irma Serrano – La Duquesa – DaVinci és Pulpo barátja
Ximena Herrera – Alma – Ángel szerelme
Rocío Cárdenas – Angélica – Héctor szeretője
Montserrat Olivier – Patricia – Leonel anyja, a történet elején meghal
Joaquín Cordero Belisario atya

ÉRDEKESSÉGEK

  • A 2005-ös sorozat Arturo Moya Grau chilei író történetének negyedik verziója, korábbi változatai között találhatók díjnyertes sorozatok (Vivir un poco, 1985- a főszerepben Angélica Aragón) és bukott próbálkozások is (Para toda la vida, 1996 – a főszerepben Ofelia Medina), valamint egy angol nyelvű verzió is (Forever, 1996).
  • 2007-ben a sorozatot megismételték a 18:00-s idősávban, ehhez az ismétléshez pedig Salvador Mejía producer újra összeverbuválta a szereplőgárdát, hogy egy új, alternatív finálét forgassanak a novellához, ahol Patricia gyilkosa nem ugyanaz, mint az eredeti változatban. Ezt a verziót azóta sehol sem mutatták be és a DVD-változatban sem szerepel.
  • A 2005-ös finálé után nem sokkal leforgatták La madrastra: anos después (A mostoha – évekkel később) címen a telenovella speciális, másfél órás folytatását, melyben fontos szerep jutott Alejandra Barrosnak.
  • A sorozat rendkívül népszerű volt vetítése idején, nem csak a mexikói La parodia forgatta le a sorozat kifigurázását Arath de la Torre és Gaby Ruffo főszereplésével, hanem az amerikai The Soup is sokszor felemlegette a novellát, általában negatív felhanggal, ám ez is a La madrastra hatalmas népszerűségének volt köszönhető.
  • A pletykák szerint a főszerepet eredetileg a nyolcvanas évek nagy dívájának, Verónica Castrónak szánta a producer, ám a színésznő kevesellte a gázsit. Sokak szerint az, hogy az öt év elteltével visszatérő Victoria Ruffo kapta a szerepet, sokat nyomott a latban a sorozat sikerét tekintve.
  • Michelle Vieth ezzel a telenovellával tért vissza hosszú szünet után a tévéképernyőkre, utolsó sorozata, az Amigas y rivales végén ugyanis csúnyán összebalhézott a főnökséggel.
  • Íme egy halom remek baki a sorozatból, remek minőségben.

Entry filed under: Egyéb, Novella-ismertetők. Tags: .

A mostoha – szombaton jön az első rész “La Fuerza del Destino” – két minitrailer

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum