Premios TvyNovelas 2011 – élőben ma éjszaka!

2011/03/06 at 12:16 Hozzászólás

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ma éjszaka is élőben kapcsolom nektek Acapulcót, hogy együtt lehessünk szemtanúi a Televisa egyik legfontosabb tévés eseményének, a TvyNovelas magazin díjátadójának, mely idén már a huszonkilencedik lesz a sorban. Bár a közvetítés maga csak éjjel 2-kor kezdődik (ezen a stream-en tudjátok majd követni, ha fennmaradtok velem), itt a blogon már most van bőven olvasnivaló a tovább mögött az idei jelöltekről, izgalmas találgatásokról és friss hírekről az este eseményeiről! Sok lesz a szöveg, készüljetek fel! Rajta!

ESÉLYLATOLGATÁS, ÉRDEKESSÉGEK

 • Idén a Televisa 2010-ben gyártott sorozatai versenyeznek a szobrokért (az egyedüli kivétel a Mar de amor), melyek közül már mindegyik vagy véget ért vagy napokon belül befejeződik, így nem érheti az a vád a szervezőket, mint tavaly, azaz hogy olyan sorozatok nyertek a legtöbb kategóriában, melyek még futottak, vagy viszonylag friss volt az emlékük (Hasta que el dinero nos separe, Sortilegio) – olyanokkal szemben, melyek addigra már majd egy éve véget értek (Manana es para siempre, En nombre del amor) és méltatlanul kevés díjat vihettek csak el.
 • Az idei díjátadón a két nagy favorit a Soy tu duena (A csábítás földjén), illetve a Para volver a amar, melyek a Televisa két merőben eltérő arcát képviselik – előbbi a nézettséghajhász, kiöregedett sztárokkal dolgozó, nagy sikernek örvendő copy-paste remake-ek, utóbbi az átgondolt, a színészi játékra és történetre nagy gondot fektető, ám kevésbé nézett telenovellák prototípusa. Mindkettő 11-11 jelölést kapott a legfontosabb kategóriákban, egyikük diadala pedig sokat elárul majd a Televisa által a jelenünkben helyesnek vélt csapásirányról. (Valószínűbb azonban, hogy egyenletesen oszlanak majd meg a díjak, csak hogy ne érje szó a ház elejét.)
 • Az est házigazdái a mexikói showman, Alan Tacher és a Kettős játszma főhősnője, Jacqueline Bracamontes lesznek. Ez már jó pont, tavaly az énekes Yuri rövid időn belül meglehetősen idegesítővé vált, kellett volna valaki mellé, aki néha jóindulatúan, de határozottan félrelöki pár percre.
 • Biztos sokan vannak, akik nem tudják, hogy az előzetesen jelölt színészekre a neten és a magazinon keresztül szavazhattak a nézők, a mai díjátadóra viszont csak a legtöbb szavazatot begyűjtött három/négy jelölt mehet el, akik közül szakmai zsűri választja ki a legjobbat – elméletileg élőben. A zsűriről már írtam, de íme még egyszer, kik is ülnek majd a nyomógombok mellett: Salvador Mejía, Carla Estrada, Ignacio Sada Madero, Andrea Legarreta, Eugenio Cobo, Flor Rubio, Cuauhtémoc Blanco, Mara Patricia Castaneda, Maxine Woodside, Aurora Valle. Csak utóbbi három volt itt legutóbb is, így az összesített vélemény bizonyosan egész más lesz, mint tavaly – nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy olyan szakértő-banda, ahol Mejíának, Estradának és Cuauhtémocnak is van belenyomása a végeredménybe, milyen konszenzusra fog jutni.
 • Mint mindig, most is lesznek fellépők, a tavalyi borzalmas Ninel Conde-műsor után, ami még egy falusi sztriptízbárban is vérciki lett volna, merem remélni, hogy idén több kellemesebb és több élő betétet kapunk. Ha minden igaz, itt lesz Maite Perroni és Marco di Mauro, Gloria Trevi, Alejandra Guzmán, Fanny Lu, Luis Fonsi és a Banda El Limón, felteszem mindannyian az adott sorozat főcímdalával, egész jónak ígérkezik a buli.
 • Érdekesség, hogy idén is sokan távol tartják magukat a komolyabb körökben elég kritikusan kezelt díjátadótól: Silvia Navarro már zsinórban másodjára mondja le a show-t színházi teendői miatt, pedig most is a legjobb színésznők között volt jelölve, de a végső hármasba épp ezért megint nem juttatták be a szervezők. Valószínű, hogy jelölés hiányában nem jelenik meg ma este a vörös szőnyegen Ariadne Díaz, Aarón Díaz és Juan Soler sem. Szintúgy nem jelölték a konkurenciához távozó Gaby Spanicot, így ő sem lesz jelen, noha korábban, mikor nem is dolgozott a Televisának, gyakran tiszteletét tette díjátadói minőségben a show-n.
 • Ami viszont fura, hogy sem Lucero, sem Fernando Colunga nem izgulnak majd ma este a nézőtéren, annak ellenére, hogy mindketten esélyesek a Soy tu duena okán a legjobb színésznőnek illetve színésznek járó szoborra. Lucerónak Miamiban akadtak halaszthatatlan teendői, míg Colunga egy elég röhejes indokra hivatkozott: épp színészórákat vesz külföldön, így nem tud hazamenni vasárnap este. Vajon előre sejtik a végeredményt vagy valóban jobb dolguk akadt, mint díjat átvenni? (Emlékezzünk, hogy Leticia Calderón sem tudta tavaly maga megköszönni a jól megérdemelt szobrot Carlota néni szerepéért).
 • És végül pár rögtönzött jóslat az izgibb kategóriákat illetően: a legjobb színésznők között Lucero, Angelique Boyer és Rebecca Jones versenyeznek, utóbbi kettő közül bármelyik megérdemelné, szívem szerint Boyernek adnám, mert tényleg lenyűgöző volt Teresaként, de ha Jones nyer, akkor sem követek el harakirit. Lucero tavaly nem nyert Bárbara Grecóért, így ha most Valentináért megkapná, mehet a levélbomba a zsűrinek.
 • A legjobb férfi főhősök mezőnyében Sebastián Rullí mellett eltörpül Colunga és Valentino Lanús, esetleg René Stricklerben találhat még ellenfélre.
 • A női negatív szereplők közül Rocío Banquells a favoritom, őt valószínűleg Azela Robinson, Jacqueline Andere és Margarita Magana sem mentheti meg attól, hogy ma díjjal menjen haza (de hékás, hiányolom Sophie Alexandert a PVAA-ból). A férfi gonosztevők esetében már jóval bizonytalanabb vagyok, Juan Carlos Barreto győzelmét értékelném a nem mindennapi karakter miatt.
 • Legjobb férfi mellékszereplő: Arath de la Torre, René Casados, Jesús Ochoa és David Zepeda a lehetőségek, utóbbit kizárnám, mivel tavaly nyert, Arathot úgyszintén, mivel jövőre valószínűleg nyer, így Casados és Ochoa közül az utóbbira szavaznék (igen, rájöhettetek, hogy b-közepes Para volver a amar- és Teresa-drukker vagyok).
 • A női mellékszereplők kategóriájával viszont abszolút tanácstalan helyzetbe kerültem, itt ugyanis színtiszta tehetséggel van dolgunk: emelkedő sorrendben talán Ana Brenda, Jessica Coch, Paty Navidad és Alejandra Barros érdemelné meg leginkább a szobrot – az tuti, hogy itt fogom a legidegesebben szorítani az egeret ma éjjel.
 • Legjobb főcímdal – tuti Enrique Iglesiasnak adják, de én jobb szerettem a Teresa és a Para volver a amar nótáját, mondanivalójuk és a novellához való illeszkedésük alapján is. Hajrá, Kany García.

ÉS A LEGJOBB TELENOVELLA?

Ez a legizgalmasabb kategória idén több szempontból is, az egyik a fentebb említett kétarcúság – a Soy tu duena és a Para volver a amar párharca ennél a kategóriánál dőlhet el, egyúttal a tét a Televisa komolyanvehetősége is (2009-ben nem merték a hasonló stílusú Alma de hierrót díjazni, muszáj volt a közönségsiker Fuego en la sangrénak nyernie, de idén közel sem ilyen kiélezett a helyzet). Lássuk, kinek mekkora esélye van hazavinni a 2010-es év legjobb telenovellájának járó díjat:

 • Soy tu duena (Nicandro Díaz): a legeladottabb, a legnézettebb, a legkommentáltabb, de egyúttal a legklisésebb és a legbárgyúbb is. Az ultimate biztonsági játék, amiért én fix, hogy nem adnám Nicandrónak a legjobbnak járó díjat, de könnyen lehet, hogy ezzel szúrják ki a szemét, ha a színészi díjakat mind a PVAA viszi el előle. A sorozat eredetije egyébként anno nem nyert, így ha a Soy tu duenát díjazzák, hivatalosan is a sokat megélt történet legsikeresebb verziójává avanzsál.
 • Para volver a amar (Roberto Gómez Fernández): az ő oldalán áll az, hogy 2007 óta csak kolumbiai történetek nyertek, a Para volver a amar szépen folytathatná a sort, csakhogy a világrengető nézettség itt hiányzik korábbi rokonaihoz képest. Ideális papírforma lenne, ha a PVAA diadalmaskodhatna itt és a színészek között is, de úgy érzem, erre igen kevés az esély.
 • Teresa (José Alberto Castro): sötét lóként sutyiban Teresa is felkapaszkodta magát az esélyesek közé, mesés fináléja még mindig nem csengett le a köztudatban, és talán az is szempont, hogy egy “év novellája” legyen társadalmi jelenség is, a Teresa pedig vitathatatlanul az volt. Ha nyer, az Amor real után ez lehetne a második novella, amelynek eredetije és remake-je is kiérdemelte a legjobbnak járó címet.
 • Cuando me enamoro (Carlos Moreno): ha két hónapja véget ért volna, azt mondom, teljes joggal kaphatná meg Moreno is a díjat a remek adaptációért, kivitelezésért és úgy en bloc a hozzáállásáért, de az, hogy letérdelt a Televisa akaratának és szanaszét húzta a sztorit, nagyon nem szimpi. Feketepont, nem szeretném, ha megverné a többieket és valószínűleg nem is fogja.
 • Llena de amor (Angelli Nesma): na ez meg végképp nem, kevés dologban vagyok ilyen biztos. Valószínűleg itt is a tavalyi Corazón salvaje-típusú szánalomjelöléssel van dolgunk, hogy mégse essen már ki egy 20:00-s sorozat a pixisből. Vicces, hogy Angelli tartja a rekordot a legtöbbször jelölt, de sosem nyerő producerként, az eddigi 6-os szám ma valószínűleg 7-re fog emelkedni.

Ennyi tehát egyelőre, lehet csámcsogni, éjszaka jövök élőben, remélem lesz, aki velem tart!

VÖRÖS SZŐNYEG

 • 01:10: Na emberek, üdv mindenkinek, úgy tűnik, kicsit elszámoltam magamat, vagy pedig a Televisa adott ki fals infókat, de a közvetítés baromira csak kettőkor kezdődik, addig is bámulhatjuk unalmunkban a streamen az El tigre de Santa Julia című kosztümös filmet 2002-ből, az igencsak szemrevaló Irán Castillóval.
 • 01:14: Azért aki itt van, kiabáljon, hogy tudjam, mennyire jártatom feleslegesen a billentyűzetemet. 🙂 Bújjatok elő!
 • 01:26: Üdv a bajtársaknak, ha gondoljátok, írjátok le, mit vártok a mai estétől, kinek a győzelmére számítotok? Ha véletlenül a poszt elején linkelt stream nem működne, vagy fél órán belül túlterhelődne (ami a tavalyiak alapján elég esélyes), itt egy másik.
 • 01:37: Na, le is dobott a justin-tv az országomból származó túl sok néző miatt (itt hadd kételkedjek egy cseppet), és mivel nem akarom eljátszani ismét a tavalyi percenkénti frissítgetést, irány az eduman (előző link). Még 23 perc.
 • 01:38: Ha valaki látta a leláncolt Mónica című részt a Mujeres asesinasból, felismerheti Miguel Rodardét az Irán Castillót ráncigáló borostás katona személyében, ott is együtt játszották, csak épp joghallgatókat, nem szabadságharcosokat. Az egyik ribiben pedig Ivonne Monterót vélem felfedezni, valahogy mindig ilyen szerepek találták meg a pályája kezdetén.
 • 01:58: na, amint Irán és Miguel félholtan ellovagolnak a naplementébe, jöhet a show.
 • 01:59: és valóban, a Canal de las Estrellas idén is óramű-pontossággal kezd. Sajnos a felkonfos nő ugyanaz, mint tavaly, már most idegesít a hangja.
 • 02:00: a helyszíni tudósítók Paty Navidad és Víctor Noriega, Paty szerint Lucero is itt lesz, máris itt az első meglepetés.
 • 02:01: Navidad Gucci-próbababának öltözött, és máris átadja a szót Ingrid Martznak, aki a Zacatillo 5 jelölését is kiemeli, de az is kiderült, hogy ő elsősorban a ruhákat fogja figyelni és kritizálni.
 • 02:03: valószínűleg csak engem hagy hidegen, hogy kin milyen márkás koktélbugyi lesz ma este, de ha a glamúr szó három perc alatt nem hangzott el tizenötször, akkor egyszer sem, és már most fogom a fejem.
 • 02:04: Megjött Osvaldo Rios, aki a legjobb színésznőnek járó díjat fogja ma átadni, van vele egy járulékos cicababa is, akit nem sikerült felismernem.
 • 02:05: Eric del Castillo arról beszél, hogy ezen a díjátadón mindig valójában a közönség kedvencei nyernek, hiszen ők azok, akik beszavazzák ide a későbbi nyerteseket.
 • 02:06: Dominika Paleta Maite Perronival együtt fog díjat átadni, ha minden igaz, de ő is kihasználja az alkalmat, hogy a Triunfo del amort reklámozza.
 • 02:08: Rebecca Jones is láthatóan remekül tartja magát, de nem csak ezért érdemelné meg, hogy ma nyerjen.
 • 02:09: és már megyünk is reklámokat nézni, hurrá!
 • 02:16: újra itt van velünk Paty és Víctor, akik most Alejandro Camachót kapták el, sajnos semmi értékelhetőt nem bírt nyilatkozni.
 • 02:17: Margarita Magana is jelölve van ma mint legjobb főgonosz, de most őt is a ruhája miatt vették elő, tényleg sikerült szépen felöltöznie.
 • 02:18: Valentino Lanús is elejt pár közhelyet arról, milyen jó itt lenni, de még abban sem teljesen biztos, hogy melyik kategóriában van jelölve.
 • 02:19: megjött Jacky Bracamontes, a ma esti műsorvezető, aki a gyűrűjén kívül vőlegényét, Martín Fuentest is megmutatja a nézőknek. Jacky megsúgja, hogy háromszor fog még ma átöltözni, szóval el is tipeg a messzeségbe.
 • 02:20: David Zepeda a La fuerza del destino promózására is szakít időt, ahogy tavaly is tette a Soy tu duenával, akkor nyert a Sortilegióért, kíváncsi vagyok, idén folytatódik-e a sorminta.
 • 02:22: Jacqueline Andere korához képest rendkívül csinos, bár szerinte csak a smink teszi.
 • 02:24: ajjaj, elment a stream-em, mázli, hogy pont reklám van.
 • 02:30: készüljetek fel a negyedóránkénti reklámdózisra, a végére már kívülről fújjuk majd az összes mexikói tamponmárkát.
 • 02:30: itt van Juan Ferrara is a Mar de amorból, sajnos hamar elzavarják, hogy Mane de la Parra és párja, Maite Perroni is elmondhassa, hogy főként azért jöttek, hogy a nyerteseket ünnepeljék. Maite énekelni is fog, mégpedig a Triunfo dalát, Ingrid Martz örömében sikersorozatnak hazudja a novellát, eddig ez az est vicce.
 • 02:33: Manuel Landeta a kategóriájához híven fehér öltönyös Al Caponénak öltözött, csak a puhakalap hiányzik. Az is kiderült, hogy parókát hordott a Teresában, kopaszon viszont valóban úgy néz ki, mint a sátán.
 • 02:34: megvan Laura Zapata is, egyem a zúzáját, ez a nő sem öregszik.
 • 02:35: René Strickler örül, hogy a Para volver a amar egy kicsit elrugaszkodott a többi sorozat stílusától, és bízik a közönség pozitív reakciójában.
 • 02:37: és ismét reklám, azt hiszem, magában most mindenki csendben hálát ad a hazai médiatörvényért.
 • 02:42: tavaly csak fél órányi rucimutogatós bevonulás volt, úgy tűnik, hosszú éjszakának nézünk elébe, ezt bizony elhúzzák háromig.
 • 02:44: megjöttünk, a hangmérnökök elég bénák, mert Ingrid Martz hangtalan tátogására csak a bevezető tuctuc-ritmusokat halljuk, előre várom a későbbi bakikat. Jut még egy kis reklám Acapulco városának is, minden szerénytelenség nélkül közlik, hogy a turizmus intézménye márpedig itt született.
 • 02:46: na, mégiscsak most indul a show. Lássuk, lássuk!

DÍJÁTADÓ

 • 02:47: az est sztárvendége Enrique Iglesias, aki határozottan nem élőben nyomatja a No me digas que no című dalát. Valószínűleg csak azért nem a Cuando me enamorót, mert ahhoz Juan Luis Guerra is kellett volna, ebben pedig van menőnek tűnő angol nyelvű betét.
 • 02:50: na mégiscsak átváltottunk a Cuando me enamoróra. Kapufa. Ez viszont élő, Enrique duettet énekel a fallal, ahova Juan Luis Guerrát vetítették.
 • 02:52: belibbent a színpadra Jacky és Alan, Jacky máris bele készül ájulni párja karjaiba, mert még mindig az előadás hatása alatt van, coming outol is egyet gyorsan, hogy ő bizony vérbeli Iglesias-fan.
 • 02:54: a szokásos papírforma, jön a TvyNovelas-magazin főszerkesztője, Juan José “Pepillo” Origel, hogy köszöntse, majd ünnepélyesen reklámszünetre bocsássa az egybegyűlteket és a nézőket.
 • 02:59: őrületesen jók a Televisa Tradición klipjei, most éppen Sonorában szeretnék élni, indiánostul-sivatagostul. Történetesen épp a La fuerza del destino promója elé sikerült ezt belőni, ami ugyebár szintén itt játszódik. Vajon véletlen?
 • 03:03: Tacher hergeli egy kicsit a közönséget, majd mesél a szavazás menetéről. Több, mint 25 millió szavazat jött a netről, kemény.
 • 03:04: és jöhet is a zsűri bemutatása, Cuauhtémoc Blancóról kiderült, hogy ő a Televisa íróiskolájának egyik vezetője, hoppá. Hol vannak hát akkor a jó írók és a jó történetek? Az előzetes hírekkel ellentétben Juan Osorio is a zsűriasztalnál székel, mellette kettővel pedig a szanaszét szolizott Mejía is ott csücsül.
 • 03:07: bele is csapunk a közepébe, Alejandra Barros és Jesús Ochoa jönnek díjat átadni a Para volver a amarból. Alejandra kicsit késik, Jesús megoldja a kínos szitut: “Minden nő ugyanolyan!” Lehet, hogy az egész csak a műsor része, én viszont nem fogom a poénokat. A legjobb kábelműsornak megy a díj, csupa zenés-beszélgetős baromkodást kell elképzelni itt. A mikrofon már most nem működik, vicces lesz így az este. A győztes: Miembros al aire, a készítők szerint már ideje volt a díjnak.
 • 03:13: A legjobb szórakoztató műsornak a Soy tu duena szarkeverői, Jacqueline Andere és Sergio Goyri adják át a díjat. A Desmadrugados és Hoy című reggeli műsorok és a Se vale című, hasonló színvonalú beszélgetős show csapnak össze.
 • 03:15: Az Hoy nyert, mint ahogy az várható is volt, öt percbe telik, amíg a díjazott producer felér a színpadra, Andere unatkozik, inkább énekelne Goyrival egy bolerót. Andrea Legarreta is felmászott a színpadra a zsűri soraiból, valamint Alan Tacher is gratulál, ugyanis ő is ebben a műsorban bohóckodik minden reggel.
 • 03:17: Alan a saját tesóját, Mark Tachert konferálja fel, aki partnernője, Marisol del Olmo nevével viccelődik: Marisol már akkor Acapulcóban volt, amikor még meg sem érkezett (Mar y sol ugyanis annyit tesz: tenger és napsütés). Mark utólag is szabadkozik, szerinte semmi köze a felkonf-szöveghez. A mikrofon továbbra sem működik. A díj a legjobb amerikai típusú szériának megy, a Los simuladores második évada, az Hermanos y detectives és a Gritos de muerte y libertad mezőnyéből én az utóbbinak jósolom.
 • 03:20: és igazam is volt, amellett, hogy tényleg a Gritos de muerte y libertad volt a legjobb a mezőnyben, vastag pofa kellett volna hozzá, hogy a függetlenség 200. évfordulójára készült sorozatot ne díjazzák.
 • 03:21: egy nem különösebben szép lány, Jacqueline Sauza jelenik meg a színpadon, akit Origel a Televisa legújabb tehetségeként konferál fel, ehhez képest én még sosem hallottam róla. Komoly lobbija lehet a hölgynek, ugyanis egy külön kis klipet is kapott, ahol arról beszél, hogy mindig is telenovella-sztár akart lenni, és meg is jelenik a Televisa leghíresebb főhősnőinek maszkírozva, azaz mint Ana del aire, Diana Salazar, Valentina Villalba és Teresa. Ki a fene lehet?
 • 03:27: a reklámszünet alatt igyekeztem utánanézni, de sehol semmi, csak egy levédett twitter-fiók. Rejtély.
 • 03:31: ismét Acapulco, Alan Tacher egyértelműsíti, hogy a zsűritag Andrea Legarreta nem szavazott az Hoy-ra, ahol ugyebár dolgozik, még mielőtt félreértés esne.
 • 03:33: Gloria Trevi jön fél-élőben énekelni (azaz hallani az eredeti dalt is), természetesen a Teresa főcímdaláról van szó, jól is hangzana, ha nem kapcsolna ki félpercenként a mikrofonja. És hoppá, megjött Angelique Boyer is, aki flamenco-táncos göncben vonaglik egy sort a férfitánckarral, nagyon jól néz ki. Még jut idő egy saját Trevi-dalra is, az hogy idén mindenki megerőltette magát az élő énekléssel, egészen szimpatikus.
 • 03:38: miután Trevi szó szerint eltűnt a süllyesztőben, jöhetnek a legjobb fiatal színésznők. África Zavala és Agustín Arana jönnek díjat átadni a Para volver a amarból. “Afri” megkérdezi, vajon meddig számít valaki fiatal színésznek, Agustín biztosítja, hogy ő még bőven, mire a másik rákérdez, Agustín mióta nem? A jelöltek tehát Gabriela Mellado (Zacatillo), Paulina Goto (Nina de mi corazón), Renata Notni (Mar de amor). Érzésem szerint Renata kapja, megelőlegezve ezzel neki a bizalmat a La fuerza del destino ill. a Miss XV sorozatokban.
 • 03:41: de nem, Paulina Goto nyert, aki tavaly ilyenkor a fiú-lány főhőst játszotta a Nina de mi corazónban, azt hittem, már nem is emlékeznek rá. Ő maga sem hiszi el, hogy nyert, de azért illedelmesen megköszöni mindenkinek a díjat, főként Pedro Damiánnak és Eugenio Cobónak. Tényleg nem volt olyan rossz a szerepben, de kétlem, hogy masszívan be tudná magát dolgozni a Televisába a jövőben.
 • 03:42: Angelique Boyer és Sebastián Rulli adják át a legjobb fiatal színész díját, a hangrobbanás akkora, amikor belépnek, hogy kiszakad az én dobhártyám is. Sebastián hárommilliós csekket ajánl Angelique-nek, ha ő olvashatja be a nyertest, Angelique azonban a Teresa tanulságával válaszol: a pénz nem minden. Alfonso Dosal (PVAA), Eleazar Gomez (CME) és Diego Amozurrutia (LLDA) a három ifjú titán. Remélem Diego nyer, de Dosalnak is örülnék.
 • 03:45: megvan a Para volver a amar első díja, Alfonso Dosal a nyertes, ő játszotta Nailea Norvind és Alejandro Camacho fiát. Látszik, hogy ez már egy új generáció, nem a mamának jár az első köszönet, hanem a twitter-rajongóknak.
 • 03:47: Erick Elias és Alessandra Rosaldo a Ni contigo ni sin tiből, az ide tartozó borzalmas szóvicc Alessandrától: nem akarom átadni a díjat se veled, se nélküled. A legjobb női felfedezettnek járó díj Cristina Mason (LLDA), Fátima Torre (STD) és Thelma Madrigal (PVAA) polcára kerülhet. Nekem Mason a legszimpibb.
 • 03:48: Fátima Torre nyert, 1:1 a STD-PVAA-párharcban. Ezt a csajszit is kedvelem, emlékszem még rá kislányként a Por tu amorból, hogy repül az idő, egyre jobban hasonlít a tesóihoz (Andrea és Josemaría Torre).
 • 03:50: a sportriporternő, Marisol González jön Ernesto Laguardia oldalán prezentálni a legjobb férfi felfedezett díját. Itt van Brandon Peniche (NDMC), José Carlos Femat (Zacatillo) és Paul Stanley (STD), a középsőnek lenne szerintem a legnagyobb jövője az iparban, mindjárt meglátjuk.
 • 03:52: a nyertes Paul Stanley a Soy tu duenából, eddig nem igazán jönnek be a tippjeim, vagy csak túl szemellenzős vagyok és nem vettem észre a kicsit szefós karakter elsöprő sikerét? A srác mondjuk szimpi, elhunyt apjának ajánlja a díjat.
 • 03:54: és most megyünk vissza az aranyér-reklámokhoz, szerencsére a díjátadó-részre nem jutott annyi, mint tavaly.
 • 04:00: bár egész tempósan haladunk, úgy érzem, itt leszünk legalább hatig, még rengeteg kategória és fellépő hátravan.
 • 04:01: ismét nóta jön, mégpedig Luis Fonsi a Llena de amor dalával, szintén élőben, de előbb a leghíresebb slágere, a No me doy por vencido első felét is elgitározza, Jessica Coch legnagyobb örömére, aki hangosan énekel. A show-elemek vitathatatlanul jobbak, mint tavaly, csak ne lenne a folyamatos technikai bénázás, meg ugráló vágások. A dal végére kiderül, hogy a felkonferálás ellenére nem a Llena de amor szólt, de ez úgy tűnik, senkit sem zavar. A füstgép okozta ködből horrorisztikus módon kibontakozó Lucía Méndez szétplasztikázott arcával ér véget ez a blokk.
 • 04:06: egy tizenhat éves zenei pálya elismerése lesz a következő díj, mégpedig Enrique Iglesiasé, melyet Alejandra Guzmán ad át. Enrique főleg az Universal Musicnak köszöni meg, hogy ma itt lehet, de jut a köszönetből Luis de Llano producernek és Marco Flavio Cruznak is. Alejandra meg, miután puszit kap tőle, úgy mórikálja magát, mint egy ovis kislány.
 • 04:10: Martha Julia és Mariana Echeverría a következő díjátadó páros, nagyon fárasztó poénokat nyomnak ők is a napszúrásról és arról, hogy elfelejtették a szövegüket. A legjobb showműsor nyertesét keressük, a szerencsés pedig az Iniciativa México.
 • 04:14: a legjobb vetélkedő következik, Lourdes Munguía és Lisardo jönnek a CME-ből, Lisardo panaszkodik egy sort, hogy itt kell lennie, miközben három különböző színű tangában is mutogathatná magát az acapulcói strandon, haláli a fazon. Megint a 100 mexicanos dijeron nyert, akárcsak tavaly.
 • 04:22: Pár perces megemlékezés a 2010-ben elhunyt színészekről és színésznőkről, Andrea Bocelli-aláfestéssel, sajnos ezt a hangulatot is sikerült kinyírni az azonnali reklámra váltással.
 • 04:24: Jó hír, hogy az érdektelenebb díjakat már kiosztották, már csak vegytiszta telenovella-kategóriák várhatók, gonoszok, seniorok, rendezők, főcímdalok.
 • 04:28: Fanny Lu, Kany García, Luis Fonsi, Marco di Mauro, Maite Perroni és a Banda el Limón elméletileg egy blokbban énekelnek most. Azt a mindenit. Érkezik is Fanny Lu a Mar de amor dalával és egy rakás artistával, mindjárt táncra perdülök. Gyors váltás Kany Garcíára, az összhatás lenyűgöző, egy gyönyörű nő, egy gyönyörű hang és egy még gyönyörűbb dal, meghaltam. A tánckar a végére ellepi Kanyt, aki egy másodperc alatt Luis Fonsivá változik és végtére is csak elénekli a Llena de amort. Maite és Marco di Mauro viszont sajnos playbackelnek, feketepont, de a Zacatillo-dal kárpótol a végén, a rezesbanda mind a tizensok tagja a színpadon. Jobb volt ez így, mint tavaly a béna remixek a dalokból, amiket nem is az eredeti előadóik énekeltek fel.
 • 04:37: Fernanda Castillo és David Zepeda díjazzák a legjobb senior színésznőt, előbbi a sors erejének tulajdonítja, hogy itt lehetnek (bah…). Ana Martín, Laura Zapata, Magda Guzmán, María Sorté és Silvia Pinal az esélyesek. A Soy tu duenának ugyebár 40% esélye van a győzelemre, de én csak azért is Magda Guzmánt akarom látni díjat átvenni.
 • 04:40: megadatott, tényleg Magda Guzmán nyert, éljen, éljen! A sok ölelés, fénykép és puszi miatt szegény még el sem tudott indulni a helyéről. Egy egyszerű, de szívből jövő köszönöm jár a közönségnek.
 • 04:42: Ingrid Martz és Jorge Aravena hirdetik ki a legjobb senior színész kategória nyertesét, bénázás itt is van, Martz még be sem fejezi a szövegelést, máris benyomnák a jelöltek videóit. Alejandro Camacho, Eric del Castillo, José Elias Moreno vagy Juan Ferrara? Camachót jósolom befutónak.
 • 04:44: igazam lett, Alejandro Camacho a nyertes, ebből a mezőnyből magasan kiemelkedett. Reméli, születnek még a Para volver a amarhoz hasonló sorozatok, hát még én. Gyűlnek a díjak a PVAA-nak, remek, remek, csak ne koppanjunk a végén.
 • 04:45: Silvia Pinal adja át a következő különleges elismerést, mégpedig egy életműdíjat a színészkedést életformaként űző Ignacio López Tarsónak, aki többek között az első Oscarra jelölt mexikói filmnek, a Macariónak is címszereplője volt. De ő volt Melesio az Esmeraldában, péntek óta pedig a Mar de amorban is láthatjuk. Hihetetlen, hogy micsoda figura ő is, tényleg a kevés megmaradt nagy színész egyike. Pinal még két szájrapuszit is kap az öregtől a díjért cserébe, az egész színház állva tapsol, nagyon szép pillanat.
 • 04:51: a legjobb főcímdal jön, Maribel Guardia és Patricio Borghetti mutatják be a jelölteket. A Teresa, a Llena de amor és a Para volver a amar dala egyforma sikítóátlaggal indul harcba.
 • 04:54: a nyertes mégis a nagy favorit, a Cuando me enamoro lett, Iglesias nem hiába jött el Mexikóba ma este. A dal valóban jó, de jobban örültem volna egy olyan nótának, amit nem csak azért választottak ki, mert a rádiók alapból is sz*arrá játszották, hanem mert valóban illeszkedik a sorozat tematikájához. A sorozat gyakorlatilag a szám miatt kapta a végleges címét.
 • 04:57: És most ismét reklámszünet, a viadal még abszolút nem dőlt el, a mostani állás 3:2 a PVAA javára, de a durvább kategóriák még hátravannak. Most vettem észre, hogy nincs is legjobb történet-kategória, hogy fognak így vigaszdíjat adni?
 • 05:04: a legizgibb kategória jön, a legjobb női mellékszereplőké, a díjat átadja Dominika Paleta és Maite Perroni. Alejandra Barros – zseniális. Ana Brenda – lenyűgöző. Jessica Coch – lehengerlő. Paty Navidad – elképesztő. Négyük közül Ana Brenda nincs itt, valószínűleg nem ő nyer. Barros kezébe adnám a díjat.
 • 05:06: és igen, a díj Alejandra Barrosé, aki a többi főhősnő-társának, Rebeccának, Zaide Silviának, Africának, Naileának és Sophie-nak is ajánlja a saját díját, valamint mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy a PVAA elkészülhessen.
 • 05:07: Lucía Méndez és Alexis Ayala párosa érkezik, hogy bemutassák a legjobb férfi mellékszereplőt. Arath de la Torre, David Zepeda, Jesús Ochoa, René Casados – ha követjük a ma esti logikát, most is a PVAA-hoz megy a díj.
 • 05:09: és lőn – Jesús Ochoa amúgy sem gyakran fordul meg telenovellákban, így várható volt, hogy elviszi a díjat. Az este már hivatalosan is a Para volver a amar tarolásáról szól, már a legjobb novella-díj sem oszt vagy szoroz.
 • 05:12: Laura Carmine és Eduardo Santamarina osztják ki a legjobb női negatív szereplőnek járó elismerést. A felkonf-szövegek íróját legszívesebben arra kárhoztatnám, hogy a saját poénjait kelljen hallgatnia Pancho Lópeztől 0-24-ben. Azela Robinson, Jacqueline Andere, Margarita Magana és Rocío Banquells közül nem tudok választani, mindegyiküket imádom, de talán mégis Rocíónál lenne a díj a legjobb helyen.
 • 05:13: na, egészen belejöttem, Rocío Banquells-é a díj, Fina zsinórban a második Moreno-főgonosz, aki elnyeri a legjobb főgonoszt, hurrá. Rocío szép sorban méltatja vetélytársait is, és külön kiemeli Margarita Maganát is, aki szintén Fina karakterét játszotta, csak éppen fiatalon, így ő is abszolút rászolgált Rocío díjára. Aranyos nő ez is, a sminkesektől kezdve a családjáig felsorol mindenkit, és külön kiemeli a férjét, aki bár megcsalta, ebben a pillanatban még őt is szereti.
 • 05:16: Raúl Magana és Fanny Lu ismertetik a legjobb férfi negatív szereplőket, Sergio Goyri, Manuel Landeta, Juan Carlos Barreto és Alexis Ayala közül fog kikerülni a győztes.
 • 05:18: bízhatunk még a TvyNovelas-díjakban, Juan Carlos Barreto kapta az elismerést, valószínűleg ő maga sem remélte, hogy ez bekövetkezik.
 • 05:19: még egy életműdíj jön, Eric del Castillo adja át. És hogy kinek? Alicia Rodrígueznek, aki még kislányként került Mexikóba, irodalmi doktorátusa van, és ő az első mexikói nő, akit még Nobel-békedíjra is jelöltek, hiszen annak idején bejárta a világot különböző karitatív és zöld szervezetekkel. Hatvan éves pályafutásáért és fantasztikus emberségéért járt most a díj. Édesanyja, édesapja és nagymamája emlékének, valamint örökös munkaadójának, a Televisának ajánlja az elismerést. Kicsit talán sokáig is beszél, ciki, a közönség is elkezd mozgolódni, meg zenével próbálják lekeverni, azért a minimális tiszteletet meg lehetne adni, pláne hogy azt is bejelenti, hogy az Una familia con suerte lesz az utolsó telenovellája.
 • És megyünk is reklámra, utána pedig jöhet a három főfogás, a három legfontosabb díj. Nem akarom elkiabálni, de a STD : PVAA arány jelenleg kettő a hathoz. Egy másik érdekes tény, hogy a Teresának még egy díja sincs, de mindhárom fennmaradó kategóriában esélyes.
 • 05:31: Jacky felkonferálja Alejandra Guzmánt, aki az Una familia con suerte dalát tátogja el, ettől nem lett szimpatikusabb, még ha a dal jó is. Ezen felül még úgy is néz ki, mint akit a színpadra lépés előtt megsimogatott a 220 volt.
 • 05:35: na, jöhet a legjobb színésznő. A díjátadók Paty Navidad és Osvaldo Ríos, akik tisztában vannak vele, hogy ez a kategória kemény dió lesz. Angelique Boyer, Lucero és Rebecca Jones szállnak ringbe. Rebeccának két díja van már, Lucerónak számtalan, Angelique megérdemelné ezt az ugródeszkát. Lucero még sincsen itt, talán jobb is.
 • 05:38: Angelique Boyer élete legszebb estéjének nevezi a mait, megköszöni sorban a rendezőknek, producereknek és íróknak, akik lehetőséget adtak neki, hogy valóra váltsa álmát. És persze ő is küld egy köszönömöt a twitterezőknek és a facebook-ozóknak.
 • 05:40: Luz Elena González, Mayrín Villanueva és Arath de la Torre, az UFCS főhősei hármasban adják át a legjobb színésznek járó díjat, sajnos nem civil énjüket, hanem a sorozatbelit hozzák, így rövid úton ki is borítanak. Fernando Colunga nincs ma itt, de Lanús és Strickler sem viheti el Rulli elől a díjat.
 • 05:42: Hm. Fernando Colunga nyert, az első nagyobb meglepetés ma este. A közönség hangosan Rulli nevét skandálja, ez nagyon bundaszagú, pláne hogy egy előre felvett köszönőbeszédet nyomnak be Colungától. A közönség nagyon dühös, még Jackynek is meg kell jegyeznie, hogy bár Rulli fantasztikus színész, azért Colunga is megérdemli az elismerést, szóval le lehet állni.
 • 05:45: Tavaly óta Ernesto Alonso-díjnak hívják a legjobb telenovella díját, ezzel zárjuk a mai éjszakát, Galilea Montijo és Raúl Araiza, az Hoy műsorvezetői fogják átadni. A Cuando me enamorót és a Llena de amort kizárnám, a Teresa, a Para volver a amar és a Soy tu duena közül kerül ki perceken belül a győztes. Vajon folytatódik a PVAA diadala, megkönyörülnek a Soy tu duenán vagy kompenzálják Colunga díját azzal, hogy a Teresának adják a legjobb sorozatot? Ideg a köbön.
 • 05:48: Galilea Montijo kikéri a közönség véleményét, melyik novella nyerjen: a válasz: Teresaaa!
 • 05:49: 2010 legjobb telenovellája a Para volver a amar lett. Az egész stáb felnyomul a színpadra, annak ellenére, hogy a közönség egy emberként skandálja a Teresa nevet, valami azt súgja, hogy ha Colunga nem kap díjat, nem lennének ilyen zabosak. A producerek, Roberto Gómez Fernández és Giselle González köszönik mindenkinek a bizalmat, a világ legjobb stábjának a fantasztikus színészi játékot, hogy létrejöhetett ez a rendkívüli telenovella. Végül mégis folytatódik a kolumbiai történetek egyeduralma, de az is biztos, hogy a Televisa felismeri, ha véletlenül valami minőségit sikerül leraknia az asztalra. Gratula!
 • Galilia Montijo még mindenkit meghív közelgő esküvőjére, kivéve Raúl Araizát, a Mar de amor dalával pedig ma éjszakára elköszön Acapulco, találkozunk jövőre, jó reggelt mindenkinek!

A nyertesek listája még egyszer:

Legjobb telenovella: Para volver a amar
Legjobb férfi főhős: Fernando Colunga (Soy tu duena)
Legjobb női főhős: Angelique Boyer (Teresa)
Legjobb férfi negatív szereplő: Juan Carlos Barreto (Para volver a amar)
Legjobb női negatív szereplő: Rocío Banquells (Cuando me enamoro)
Legjobb senior színész: Alejandro Camacho (Para volver a amar)
Legjobb senior színésznő: Magda Guzmán (Para volver a amar)
Legjobb férfi mellékszereplő: Jesús Ochoa (Para volver a amar)
Legjobb női mellékszereplő: Alejandra Barros (Para volver a amar)
Legjobb fiatal színész: Alfonso Dosal (Para volver a amar)
Legjobb fiatal színésznő: Paulina Goto (Nina de mi corazón)
Legjobb férfi felfedezett: Paul Stanley (Soy tu duena)
Legjobb női felfedezett: Fátima Torre (Soy tu duena)
Legjobb főcímdal: Enrique Iglesias – Cuando me enamoro (Cuando me enamoro)

Azért a TvyNovelas-díjátadó csak elérte, hogy ne írjuk le teljesen, a Para volver a amar abszolút sikeréről szólt ez az este, hiszen 11 jelöléséből 7-et díjra tudott váltani, míg a Soy tu duena három, a Cuando me enamoro kettő, a Teresa és a Nina de mi corazón pedig egy-egy díjjal térhet haza. A Para volver a amar holnap indul az Egyesült Államokban, így ennél jobb reklámot nem is kívánhatna magának, az azonban biztos, hogy sokkal hangosabbak lesznek a fórumok Fernando Colunga díjának megkérdőjelezésétől, mint a győztes ünneplésétől. A show a béna szóviccezéstől és a technikai bakiktól eltekintve egész jó volt, azért még belefért volna egy legjobb rendezés/történet díj, de összességében élveztem, remélem, hogy Ti is!

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

Időtlen szerelem – március 21-től a Story4-en! A mostoha – szombaton jön az első rész

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum