A szerelem tengere – érdekességek a sorozatról

2011/03/02 at 08:30 Hozzászólás

A szerelem tengere-hét mai kiadásában a sorozathoz kapcsolódó érdekességek következnek, jó olvasást kívánok hozzájuk!

 • A történet alapjául szolgáló María del mar a kubai írónő, Delia Fiallo legkevésbé sikeres sztorijai közé tartozik, sok más sorozatával ellentétben ezt egyszer sem dolgozták fel 1978-as eredeti verziója óta. Nem is csoda, hogy a mexikói verzió hallatán sokan a hasonló tematika miatt a Marimarral keverték a novella történetét.
 • A telenovella sok tekintetben rokonítható a Gata salvajéval (Vadmacska): nem csak férfi főhősük azonos, de a történetben is jó pár hasonlóság felfedezhető, ami valószínűleg az azonos írónak, Alberto Gómeznek köszönhető.
 • A novella producere, Nathalie Lartilleux lóhalálában kezdett neki a produkció elkészítésének 2009 végén, eredetileg ugyanis úgy volt, nem ő, hanem a végül csak 2010 februárjában startoló Zacatillo következne a műsorrendben. A Zacatillo eredeti stábjából többen is “átigazoltak” Lartilleux sorozatához, így pl. María Sorté és Arturo Carmona is.
 • A főszerepre kezdetben a Mindörökké szerelem Aurorája, Ariadne Díaz volt a legesélyesebb, végül Zuria Vega és őközte az előbbi javára dőlt el a versengés a castingon, nem sokkal később Ariadne pedig megkapta a Llena de amor főszerepét. Érdekesség, hogy ottani partnere, Valentino Lanús szintén esélyes volt a Mar de amor férfi főszerepére, végül csak összekerültek. Estrella Marina szerepére korábban Anahí és Sandra Echeverría neve is felmerült, utóbbi a Marina után kísértetiesen hasonló szerepet játszhatott volna el itt is.
 • A férfi főhős Mario Cimarro kilenc év kihagyás után tért vissza ezzel a sorozattal a Televisához, ahol színészi karrierje a ’90-es évek közepén elindult.
 • A kezdeti időszakban rengeteg színészt meghallgattak a főbb szerepekben, többek között a következő fiktív szereposztás is megvalósulhatott volna, ha a producerek és a színészek is úgy akarják: Lucía – Nuria Bages (végleges: Patsy), Casilda – Leticia Calderón / Laura León (végleges: Erika Buenfil), Roberto/Ricardo – Abraham Ramos (végleges: Gerardo Albarrán), Hernán – Valentino Lanús / Erick Elías / Juan Soler (végleges: Marcelo Córdoba), Víctor Manuel – Valentino Lanús / Mark Tacher (végleges: Mario Cimarro), Coral – Gabriela Spanic (végleges: Ninel Conde).
 • Mario Cimarrónak nem volt szokatlan, hogy tengerészt alakít, rendelkezik ugyanis vízijármű-vezetési engedéllyel.
 • Zuria Vega is megtanult csónakázni és halászni is a forgatások alatt, többek között ezt is azok közé az élmények közé sorolta, melyekre szívesen fog visszaemlékezni.
 • A sorozatot nem kerülték el a folyamatos botrányok: főként Mario Cimarro munkatársaival és a stábbal szemben tanúsított viselkedése nyitotta ki sokak zsebében a bicskát. Cimarro olyannyira lazán vette a forgatási rendet, hogy az utolsó részekre egyszerűen kirúgták, erről itt olvashatsz bővebben. Akadt olyan eset is, mikor nem volt hajlandó megcsókolni partnernőjét, Zuriát, sőt idősebb színésztársaival, pl. Raquel Olmedóval is tiszteletlenül beszélt. Ninel Conde annyira nem bírta elviselni, hogy pár hétig ott is hagyta miatta a forgatásokat, máskor pedig maga Mario utazott el mindenféle bejelentés nélkül. Cimarrót egyedül Ignacio López Tarso védte meg, aki kiemelte, hogy ő volt az egyetlen, aki súgógép nélkül dolgozott, és egy veszélyes tűzesetes jelenetet is dublőr nélkül játszott el.
 • Állítólag sok színésznek nem tetszett, hogy Marcelo Córdoba karaktere az idő előrehaladtával a sorozat egyik legfontosabb szereplőjévé lépett elő, egyesek szerint túl nagy jelentőséggel és túl sok jelenettel.
 • Rengeteg probléma adódott az időjárással is. A campechei tengerparton, ahol a stáb forgatott, rapszodikus módon változik az idő, így nem egyszer a tökéletesre sminkelt színészeket és frizurájukat percek alatt mosta el az eső. Egy esetben pedig a Jimena nevű hurrikán szólt közbe, ami szintén hátráltatta a filmezést.
 • Zuria Vega a megterhelő munkakörülmények miatt a sorozat vége felé vastagbélhurutot kapott, és kórházba is kellett szállítani.
 • Mojarras (Ignacio López Tarso) különleges kalapját maga az idős színész tervezte.
 • Mariana Seoane (Oriana) és Ninel Conde (Coral), a sorozat két főgonosza között – annak ellenére, hogy mindketten énekesnők is, és a sajtó igyekezett összeugrasztani őket – nagy összhang volt a sorozatban, sőt még egy közös zenei projektet is elterveztek a jövőre nézve.
 • Mariana Seoane (Oriana) a forgatások idején a Lorenzót alakító Rodrigo Nehmével tartott fent szerelmi kapcsolatot.
 • Egyes jelenetekben Coral (Ninel Conde) sellőnek maszkírozva jelenik meg, ezekhez a részekhez a jelmezeseknek és a sminkeseknek három órán át kellett dolgozniuk a színésznővel a megfelelő hatás érdekében.
 • Estrella otthonának lángra kapását 13 órán keresztül forgatták.
 • Playa Escondida egy fiktív halászfalu, melyet a stáb épített fel a telenovella kedvéért a Campeche körzetében található San Lorenzo nevű, magánkézben lévő partszakaszon. A falucska mindössze nyolc házból állt, melyeket direkt úgy építettek fel, hogy ellenálljanak az időjárási viszontagságoknak, így akár lakni is lehetne bennük.
 • A sorozatot világszerte Magyarországon kívül 21 országban vetítették, főként Latin-Amerikában volt népszerű, itt volt, hogy egyszerre tizenkét helyen ment.

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

“Ni Contigo Ni Sin Ti” – a főcím A szerelem tengere – még két nap!

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum