Kettős játszma: tudtad?

2011/01/27 at 17:13 Hozzászólás

A mai napra egy vagon érdekességet szedtem nektek össze a Kettős játszmáról, lehet bogarászni, reményeim szerint még a leginformáltabbaknak is fogok tudni újat mondani!

 • A sorozat producere Carla Estrada, aki három kosztümös telenovella után fordult a Kettős játszma által kijelölt új irányba, esélyt adva fiatal színészeknek, ám korábbi produkcióival ellentétben egész más történettel és felszínesebbnek ható színészi játékkal próbált meg befutni. Erről a sorozat kezdete előtt itt dühöngtem ki magam.
 • A Kettős játszma az 1985-ös Tú o nadie című telenovella feldolgozása, melyben Lucía Méndez és Salvador Pineda játszották a főszerepeket. Utóbbi később látva az új változatot erősen bírálta William Levy játékát, bár ebben közrejátszott a mexikói színész nyíltan vállalt xenofóbiája is.
 • Ugyanennek a történetnek a Sortilegio előtt több változata is született már, többek között az 1995-ös Acapulco, cuerpo y alma (Acapulco, test és lélek). Érdekesség, hogy Chantal Andere ebben a verzióban is játszott, csak éppen a Maurának (Ana Brenda) megfelelő karaktert. Ugyanebben az évben készült a történetnek a Fox és a Televisa akkori együttműködésének köszönhetően egy angol nyelvű remake-je is, amerikai színészekkel (Acapulco bay), melyet itthon is láthattak a tv2 nézői 1998-ban Acapulco-öböl címen.
 • A telenovella kezdetben számos munkacímen futott, melyek közül az internetezők választhatták ki a kedvencüket (noha ekkor a végső változat még nem játszott): a sztori címe ezek alapján lehetett volna Sacrilegio (Szentségtörtés), Quiero amarte (Szeretnélek szeretni) és Corazón herido (Sebzett szív) is. A Sortilegio cím eredeti jelentése: Igézet.
 • A forgatások megkezdésekor – ahogyan az Carla sorozataiban már hagyomány – a stáb és a színészek felkeresték a teotihuacán-i ill. xochimilcói ősi romvárosok piramisait, hogy talpig fehérbe öltözve pozitív energiákat gyűjtsenek az előttük álló feladathoz (ld. a képen).
 • A telenovellában különös figyelmet szenteltek a sztori helyszínéül szolgáló Yucatán állam őslakóinak és a maja kultúrának, María José és Bruno például egy autentikus maja esküvőn kel egybe az őserdőben, de pl. táncbemutatók és hasonló kulturális illusztrációk is megjelennek a sorozatban.
 • Bruno (David Zepeda) ikertestvére, Raquel volt az utolsó, aki testet öltött a szereposztásból. Kezdetben Yolanda Andrade és Ludwika Paleta neve is felmerült a szóban forgó szerepre, sőt utóbbi még pár jelenetet le is forgatott a novellából. Végül a sorozatba Chantal Andere került, aki alig pár héttel kislánya, Natalia születése után állt munkába.
 • Daniela Romo (Victoria) filmbeli frizurája nem a sajátja, a színész-énekesnőnek ugyanis összetéveszthetetlen megkülönböztető jegye hosszú hajzuhataga, melytől semmi pénzért nem válna meg.
 • Jacqueline Bracamontes karakterét a forgatókönyv szerint eredetileg Ivanának hívták, Chantal Anderéét Camilának, David Zepedáét pedig Maximilianónak.
 • Gabriel Sotót (Fernando) eredetileg a főgonosz, Bruno szerepére akarták szerződtetni, melyet kezdetben Mauricio Islasnak szánt a producer.
 • Sokáig titok volt, ki kapja a telenovella női főszerepét, Jacqueline Bracamontes előtt szó volt Ana Brendáról, Manuela Imazról (ők végül mindketten belekerültek a produkcióba mint Maura ill. Katia), Irán Castillóról, Marlene Faveláról és Alicia Machadóról is. Az egyik legerősebb jelölt Anahí volt, ám őt azon kívül, hogy akkoriban igyekezett beindítani szólóénekesi karrierjét, elriasztotta a sok merész erotikus jelenet.
 • A sorozat három jóképű színésze, William Levy, David Zepeda és Julián Gil már játszottak együtt a 2007-es venezuelai Acorralada című novellában, ráadásul William és David ott is testvéreket játszanak. Az idei La fuerza del destinóban pedig szintén három sortilegiós férfi színész tér vissza együtt: Marcelo Córdoba, David Zepeda és Gabriel Soto.
 • A pletykák sem kerülték el a produkciót: a sajtó számtalanszor összehozta William Levy-t és Jacqueline Bracamontest, hiszen előbbinek akkoriban igencsak gyenge lábakon állt a kapcsolata Elizabeth Gutiérrezzel, ezen felül azon is csámcsogtak, hogy Jacqueline gyanúsan sovány volt a forgatások alatt, de a színésznő többször is cáfolta, hogy anorexiás lenne.
 • A Kettős játszma szereplői gyakran megjelentek jótékonysági rendezvényeken, mivel a produkció támogatta az Un kilo de ayuda (Egy kiló segítség) nevű jótékonysági szervezetet, többek között pont az alultápláltság és az anorexia ellen küzd.
 • A sorozat vége felé a forgatókönyvben megjelent egy ikertestvéres szál, melyet Salvador Mejía személyes sértésnek vett, hiszen saját készülő sorozatában, a Corazón salvajéban ő is ikres tematikát készült ellőni. Ez tovább mérgesítette a két producer amúgy sem rózsás viszonyát.
 • A telenovella egy vágóképből álló főcíme az El privilegio de amar és a Pasión bevezető képsorai után a harmadik ilyen típusú videó Estrada munkásságában. Ezen a videón meg tudjátok nézni, mennyi körültekintés szükséges egy ilyen videó elkészítéséhez, a próbafelvételeken pl. maga Estrada látható María José bőrébe bújva. Itt pedig egy korábbi, még nem végleges változatát nézhetitek meg az entradának.
 • A Yucatán állam fővárosában, Méridában zajló forgatások akkora tömegeket vonzottak, hogy közlekedési dugó alakult ki a településen, mindenki Williamre és Jacqueline-ra volt kíváncsi.
 • Mikor William Levy megkeresztelkedett, sok sortilegiós kollégája elkísérte az eseményre, kevesen tudják például, hogy keresztanyja maga Carla Estrada, a producer lett.
 • David Zepeda egy interjúban metroszexuálisnak vallotta magát.
 • Estrada a merész ágyjeleneteket és a homoszexuális szál bevezetését a globalizálódó világgal való lépéstartásként értelmezte, noha utóbbiból a cenzúra miatt vajmi kevés valóban bátor anyagot forgattak.
 • A telenovellához a produkció stúdió helyett egy egész házat felépített, melyet a vállalkozó szellemű és kreatív nézők által készített műtárgyakkal rendeztek be.
 • A sorozat végeztével Carla Estrada pár előadás erejéig színpadra is állította a történetet Sortilegio – el show címmel, melyben Jacqueline Bracamontes, David Zepeda és Gabriel Soto is vállalt szerepet.

Entry filed under: Egyéb. Tags: .

“Rafaela” – kedvcsináló trailer “Rafaela” – négy nap múlva premier!

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum