Szavazz és vitázz! – történet vs. színészek

2011/01/24 at 11:00 Hozzászólás

Mai vitatémánk elég kényes és szubjektív területre tapint rá: a telenovella-választás fő szempontjára. Tudom, hogy elég sarkított (és talán bizonyos szemponból lerágott csont is) annak kettéválasztása, hogy egy új sorozatot az első olvasásra lebilincselő történet vagy az ismert és imádott szereplők miatt próbálunk-e be (hiszen a legtöbbször mindkettőre szükség van egy jó esetben hónapokon át tartó kellemes és szórakoztató novella-élményhez), ám a külföldi példákat is figyelembe véve úgy veszem észre, alapvetően erre a két típusra oszlik a rajongók jelentős hányada:

– az első, akinek mindene a következetes, jól megírt és hatásos sztori, így aztán gondosan és körültekintően megválogatja, mit néz, gyakori vendégek a képernyőjén a jobban sikerült televisás sorozatok mellett az avantgárdabb argentin, kolumbiai, chilei és brazil teleregények is, megtekintésük után pedig általában következik a másik csoport módszeres lesajnálása.

– a második, aki menthetetlenül ragaszkodik bevált kedvenceihez, és képes az illető filmográfiájának szégyenteljesebb darabjait is végigülni/szenvedni, még akkor is, ha csak egy harmadrangú szobalányt alakít benne a nagy kedvenc, sőt emberünk még a legótvarabb sorozatban is meglátja azt a bájt, amitől az még inkább bűnös élvezetté válhat (mintha maga a műfaj már önmagában nem lenne az).

Nyilván a legtöbben a két kategória összemixelésével keletkeztünk (pláne nincs szó ilyen kasztosodásról, ha adott egy ütős sztori a kedvenc színészünkkel – ettől most tekintsünk el), de tény, hogy van, akinek már elég egy jó történet, hogy felkapja a fejét, mások viszont csak az ismerős színészek által jól kitaposott úton mernek és akarnak járni, és lehet egy novella bármilyen jó, ha nincs benne ismerős arc. Mivel nem tisztem megítélni, hogy ki milyen alapelvek mentén választja ki hónapokig tartó szórakozása tárgyát, a szavazás inkább csak tájékoztató jellegű, de nagyon érdekel, hogy mit gondoltok a témáról! Szavazás és további kérdések a tovább után! (Figyelem, a triunfós kép csak illusztráció, véletlenül sem provokáció!)

//

Click Here for PollOnline Survey
Conjoint Analysis
| Polls
| Email Marketing

| Feedback Tab
View MicroPoll

Mai utolsó izgága kérdésem pedig: volt-e már olyan sorozat, amely elméletben az ízlésvilágodnak tökéletesen megfelelt volna mind a történet, mind a szereplők tekintetében, téged azonban valamiért mégsem fogott meg úgy, ahogy annak rendje és módja szerint történnie kellett volna? Ha igen, melyik és miért?

Entry filed under: Egyéb, Szavazás.

Kettős játszma – még egy hét! “Una Familia con Suerte” – a második promó

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum