Évértékelés – 2010

2010/12/31 at 09:09 Hozzászólás

2010

Megint visszatekintünk a szilveszteri magas lóról és megmondjuk a tutit az idei Televisa-teljesítményről, akit a korábbi évek miatt furdal a kíváncsiság, az ennél a címkénél kutakodjon. Nézettség, fogadtatás, megvásárlási esélyek és egy kis kritika, mindez a tovább mögött! Köszi, hogy itt voltatok idén is, mindenkinek jó olvasgatást és persze boldog új évet kíván a Televisa Hírblog!

A poszt végén pedig mindenki szavazzon, melyik idei novellát látná szívesen a hazai képernyőkön!

Elöljáróban pár általános tény: a Televisa nyolc új sorozatot mutatott be idén, ami eggyel kevesebb az utóbbi években állandósult kilences etalonnál, de vegyük hozzá, hogy a Los exitosos Pérez felsülése után megszüntették a nem túl hosszú életű 22:00-s sávot (pedig a függetlenség megünneplésére készülő Gritos de muerte y libertad szépen muzsikált ugyanitt a nyáron), és nem egy idei indításra készülő sorozat (pl. az Una familia con suerte vagy a Miss XV) premierje is átcsúszott a jövő évre a hosszabbítgatások miatt. Rengeteg debütálást láthattunk Ingrid Martztól kezdve Paulina Gotón és Ariadne Díazon át egészen Angelique Boyerig, és volt pár kellemetlen visszatérés is. A producerek idén elsősorban a klasszikus mexikói sztorik remake-elésének fő sodorvonalán haladtak, ehhez képest az eddigi évekkel ellentétben 2010-ben egy novella sem csapta a falhoz a mexikóiakat, nézettséget és minőséget tekintve is se íze-se bűze évet zártunk. (Ehhez képest mégis vajszívű voltam, és az eddigiekhez képest szokatlanul magas számokat osztogattam, de ne szaladjunk előre!)

Íme a 2010-es novellák időrendben, adatostul és elemzésestül, a címre kattintva pedig trailerestül! (A hiányzó nézettségek és epizódszámok idővel kiegészülnek majd!)

2010zuletcZACATILLO, UN LUGAR EN TU CORAZÓN (Zacatillo – egy hely a szívedben)
Premier
: 2010. február 1.
Finálé: 2010. július 30.
Részek száma: 130
Idősáv: 18:00
Átlagnézettség: 16.6
Producer: Lucero Suárez
Szereplők: Ingrid Martz, Jorge Aravena, Carmen Becerra, Patricia Navidad

Történet: eredeti

Noha kicsit érződött Pedro Pablo Quintanilla történetén, hogy inkább illeszkedett volna a ’90-es évek korstílusába (amikor is íródott), mint 2010-be, a producer és csapata elérte, hogy az eldugott faluba bújdosó celeb és a helyi erők már-már cseh börleszkfilmekbe illő ténykedése épp csak a komédiához szükséges mértékben legyen nevetséges, de ne röhejes. Hosszú ideje az első olyan komikusnak kikiáltott Televisa-novella, amin itt-ott én is elmosolyodtam, ez pedig nagy dolog ismerve az európai és latin-amerikai humor híres összeférhetetlenségét, köszönet érte a remek karaktereknek.

Fogadtatás: a történet bájosságát a mexikóiak is felismerték, és hamar a szívükbe zárták a főhősnőként kezdő Ingrid Martzot, valamint a teljes jogú főszereplőként most bemutatkozó Jorge Aravenát is. A szereposztás többi része is nagyszerűre sikerült: kariktatúra-szerű szerepeikben talán Patricia Navidad, Carmen Becerra, Arath de la Torre, Laura Zapata és Beatriz Moreno csillogtathatta meg leginkább a tehetségét, utóbbi a sztriptíztáncosra izguló vénlány szerepében igazán emlékezetes maradt, de Navidad is jól uralta a novellát mint az extrovertált polgármesterasszony. Bár az eredeti terveknél hosszabb lett végül a sorozat, összességében Suárez gólt lőtt: szórakoztató és szerethető novellát készített, mint mindig. Levonás max. a cím miatt jár (még a netes szavazáson is az eredeti Sucedió en Zacatillo – Zacatillóban történt – nyert, de sajnos közbejött a Televisa nyállal töltött címgeneráló automatája).

Nézettség: a kezdetben még a 20-as határt is átlépő sorozatnak nem volt túl sok hullámvölgye, kitartó rajongói végig a 16-17 pont közelében tartották, amivel abszolút nincs szégyenkeznivalója, kitörölte rosszemlékű elődje, a Camaleones béna adatait, és hozta a Querida enemiga és a Mi pecado számait.

Megvásárlási esélyek: 30% (sajnos ismert arcok hiányában nem túl eladható, de a Romanticára becsúszhat)

Értékelés: 10/8 (egy kicsit hosszúra sikerült, de az eredetiségért jár a pont, és egyébként is az év legszívmelengetőbb novellája)

2010ndmcNIÑA DE MI CORAZÓN (A szívem csücske)
Premier
: 2010. március 8.
Finálé: 2010. június 9.
Részek száma: 90
Idősáv: 16:00, június 14-től 16:30
Átlagnézettség: 11.9
Producer: Pedro Damián
Szereplők: Paulina Goto, Erick Elías, Lissette Morelos, Julio Camejo
Történet: remake (eredeti: Mi pequeña traviesa – Televisa, Mexikó, 1997)

Pedro Damián úgy döntött, két bukás után magát remake-eli, abból csak nem lesz gond, kiválasztotta hát a novellát, amivel annak idején felcsapott juvenilnovella-szakértőnek, a fiúnak öltöző lány – ma már inkább elcsépelt – sztorijával. Az igazi gond mégis inkább az volt, hogy nem volt teljesen tiszta, kinek is szól valójában ez a sorozat. Az előd, az Atrévete a sonar prepubertás fruskáinak? A Cuidado con el ángel-en és Al diablo con los guapos-on edződött álmodozó tinilányoknak? A Sonadoras-vonalról érkező drogos-terhes sztorira vágyóknak? A lightosabb szerelmi történeteket kereső háziasszonyoknak? Sajnos erre a kérdésre a novella sem tudta a választ, mert a cselekmény ide-oda hintázott a gyerekszerelmek, tizenéves-házasságok, megcsalt feleségek, irodai konfliktusok és angyalszárnyas megmentők játszóterén.

Fogadtatás: ennek tükrében érthető, hogy Damián zsinórban harmadszorra is megbukott. Pedig a CEA-ból szalasztott főhősnője, Paulina Goto egyáltalán nem volt rossz, én még tehetségesnek is nevezném, de talán nem volt még annyira karizmatikus ahhoz, hogy a dupla szerepben Michelle Vieth-hez hasonlóan ki tudjon emelkedni. Egyébként a szereposztás kulcsszerepeiben sajnos sikerült néhol nagyon melléfogni, a B-szerető Osvaldo de León például jóképű, de elég a játéka elég láma, Lissette Morelos is egy kicsit megmosolyogtató volt egy tizenéves ellenfeleként, és nem a jó értelemben, Alberto Estrellát pedig a csöves-angyal szintén eléggé lealacsonyította, nem is beszélve a szilikonversenyt rendező Maribel Guardiáról és Lorena Herreráról. De örültem Isela Vegának, Rafael Inclánnak, Penichének, Erick Elías sem volt rossz, de nem volt kimagasló ő sem. Azt mondjuk nem tagadom, hogy Damián mindent megtett: twitter-account, Paulina zenei debütálása, pofás kivitelezés, egy tényleg fülbemászóan aranyos dal – csak sajnos ez a közönségnek most nem kellett.

Nézettség: és épp ezért nem is csoda, hogy egy hónappal a tervezett előtt levették a műsorról, sebtiben összecsapott fináléval, ráadásul az utolsó részek már csak fél órásak voltak anyaghiány miatt. Az Atrévete a sonar számaihoz képest mindenképp lejtmenetnek indult a négy órás sáv.

Megvásárlási esélyek: 0% (kétlem, hogy bárki is szemet vetne rá)

Értékelés: 10/4 (ha ma megkérdeznénk egy mexikóit, emlékszik-e rá, a többség valószínűleg nemet mondana, de azért talán a fiatalok körében “szódával elment”, még mindig jobb volt, mintha realista megerőszakolós-narkós juvenilt kaptak volna a gyerekek délután 4-kor)

2010stdSOY TU DUEÑA (A csábítás földjén)
Premier
: 2010. április 19.
Finálé: 2010. november 7.
Részek száma: 146
Idősáv: 21:00
Átlagnézettség: 25.8
Producer: Nicandro Díaz González
Szereplők: Lucero, Fernando Colunga, Gabriela Spanic, David Zepeda
Történet: remake (eredeti: La dueña – Televisa, Mexikó, 1995)

Nicandro Díaz büszkén vállalja, hogy pofátlanul remake-el valamit, ha a közönségnek az kell, és valljuk be, eddig bejött neki (ebben feltűnő ellentéteket mutat Mejíával). Idén egy ’95-ös klasszikus sztorira vetette ki a hálóját a jól ismert keménykedő nőci és csibész lovászfiú szerelmével, amivel önmagában még nincs probléma, az ilyen történetek mindig kelendőek. Sajnos azonban az írónő a remake-elésnél már sajnos sztenderd beállításnak számító copy+paste megoldást választotta, melynek köszönhetően a szereplők ugyanolyan egydimenziósak maradtak, mint az eredetiben (sőt ha lehet, még elvett, mint hozzátett, sajnálom például a veszni hagyott szaxofont), így nem volt sok értelme 2010-es bútorok, kocsik és mobilok közé helyezni egy klasszikust.

Fogadtatás: ehhez még hozzájött, hogy a karakterek is huszonévesek maradtak, a főszerepeket pedig olyanok kapták, akik az eredeti történet forgatásakor voltak ennyi idősek, ez az eltolódás pedig néhol elég kiütköző volt, lévén a tökösnek mondott Valentina ebben a változatban negyvenéves szűzként olvadozott Colunga kockáitól (még nagyobb baj, hogy a személyiségük sem lett érettebb a korukhoz képest elvárható módon – a személyiségfejlődés szempontjából legkiemelkedőbb tizenötödik részről itt írtam pár optimistább sort). Nicandro szerencséjére sem Lucero, sem Colunga nem olyan vállalhatatlanul rozogák még, de a mérsékelt siker felkiáltójelként lebeghet a főműsoridős producerek szeme előtt, ha az életkorokról van szó. Ebben az esetben a sztárok elvitték a hátukon a sztorit, habár Gaby Spanic kicsit túljátszotta Ivanát, de a ribis karakterbe ez még belefért. Goyri, Andere, Ana Martín és Zepeda hozták a formájukat, és úgy általában a színészek többsége nem volt rossz. Az is tagadhatatlan, hogy a novella nemzetközi téren mégis kiemelkedik a többi sorozat alkotta egységes masszából, és hála a sztárfaktornak az év legeladottabb novellájává vált, az USA-ban pedig számos elődjéhez hasonlóan több alkalommal leverte az országos adókat. Összegezve egy olyan sorozatról van szó, ami bátran vállalható, ha az ember egy tévés vásáron a klasszikus telenovella standjára keres kiállítandó példányt – a Soy tu duena se több, se kevesebb.

Nézettség: a főműsoridős 30 pluszos adatokhoz képest középszerű számokkal evickélgetett Díaz novellája, érdekes módon pont annyi lett a végső átlaga, mint a főhősök előző közös sorozatának, az Alboradának. Egy biztos, a nézők jobb szerették a gonoszkodó Lucerót nézni a Manana es para siemprében.

Megvásárlási esélyek: ha nem vették volna meg korábban, akkor is 100% járna a nevek miatt, sőt a Romantica rendhagyó módú gyorsasággal lecsapott rá. Nem is járt rosszul, eddigi legnézettebb sorozata A csábítás földjén, és az sem lepne meg, ha a novellát hamarosan viszontlátnánk egy országos adón is.

Értékelés: 10/7 (ha az adaptációt izgisebben oldják meg, egy közepesen jó sorozatból nagyon jó is születhetett volna)

2010lldaLLENA DE AMOR (Telis-tele szerelemmel)
Premier
: 2011. május 3.
Finálé: 2011. február 13.
Részek száma: 205
Idősáv: 20:00
Átlagnézettség: 19.4
Producer: Angelli Nesma Medina
Szereplők: Ariadne Díaz, Valentino Lanús, Altair Jarabo, Armando Araiza
Történet: remake (eredeti: Mi gorda bella – RCTV, Venezuela, 2002)

Mi már ismertük a kövér lányos történetet korábbról,  melyet bevallottan a Betty-láz ihletett Venezuelában, és amelyben meglehetősen képmutató módon a fináléra mindenki modell-alkatúvá vált és semmivé foszlott a kövér emberekkel szolidarító sztori. A jól eltalált mellékszálak, a kedves karakterek és a humor mégis jó novellává tették a Mi gorda bellát, a mexikói verzió azonban az eredeti ismeretében sajnos csalódást okozott, Angelli Nesma kicsit beletunyult a külföldi sztorik futószalagon történő mexikanizálásába.

Fogadtatás: Nem is a kilométeres hosszabbítással van a gond, hanem azzal, hogy nem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy a stáb nem tette bele a szívét is a munkába, mint más sorozatoknál. Fáradtnak látom a színészeket, kényszeresnek a játékukat és sehol az a karaktermegformálás, amit máshol tapasztalhattunk akár Laura Florestől, Azela Robinsontól, Altair Jarabótól vagy César Évorától. Pedig kezdetben bíztam benne, hogy ugyanolyan élénk és sugárzó karaktereket kapunk, mint a venezuelaiaktól, de lassacskán nekem is szertefoszlottak az illúzióim, pedig a szereposztás jobb talán nem is lehetett volna. Ariadne Díazt kár volt ellőni ebben a szerepben, még ha az előnytelen jelmezen kívül nem érheti rossz szó a teljesítményét, remélem lesz elég lobbi-érzéke ezek után is főszerephez jutni. A történet egyébként a 20:00-s sáv megszokottan “veszettül” humoros alkotásaihoz képest túl rózsaszín, talán máshol jobban tudott volna szerepelni. Az év legkreatívabb főcímét ellenben díjaztam.

Nézettség: úgy tűnik, Mexikóban rühellik a kövéreket, mert Marianela fogyásáig rá sem bagóztak a novellára, azóta viszont megnövekedett az érdeklődés, így az érdektelen töltelékjeleneteket és a rétestészta rágósabb végét már 20-22 százalék követheti naponta.

Megvásárlási esélyek: 10% (talán figyelmetlenségből becsúszik valami kábelre, ahol még nem hallottak az édes, dundi Valentináról)

Értékelés: 10/5 (sajnos ez csak egy félvállról vett remake lett, Angelli Nesma tud ennél jobbat is)

2010cmeCUANDO ME ENAMORO… SE DETIENE EL TIEMPO (Mikor szerelmes vagyok, megáll az idő)
Premier
: 2010. július 5.
Finálé: 2011. március 11.
Részek száma: 182
Idősáv: 19:00
Átlagnézettség: 18.9
Producer: Carlos Moreno Laguillo
Szereplők: Silvia Navarro, Juan Soler, Jessica Coch, Rocío Banquells
Történet: remake (eredeti: La mentira – Televisa, Mexikó, 1998)

Szőlőbirtokra transzportálni a sivatagos-tequilás La mentirát bátor és dicsérendő változtatás volt Martha Carrillóék részéről, egyáltalán az, hogy nem agymosott debilnek tekinti a közönségét, Carlos Moreno producer egyik nagyon szimpatikus tulajdonsága. A dalhoz idomítani a címet, ami így köszönőviszonyban sincs a sztorival, már nem volt olyan jó ötlet, de megbocsátható. A kreatív remake-elés előnyeiről már itt ömlengtem eleget, szóval azt képzeljétek ide.

Fogadtatás: Hangulatban vitte a prímet az idei termésből a sorozat, és erre rásegített az is, hogy az adott szerepekbe nagyon jó színészek kerültek. Silvia Navarro és Juan Soler egymásnak lettek teremtve, örülök, hogy a Televisa megszerezte Navarrót, hogy összekerülhessenek. A többiekkel is maximálisan elégedett vagyok, a szereplők összhangban vannak egymással és a saját szerepükkel is. Két hibája van a sorozatnak: úgy érzem, a mellékszálak túlságosan is elnyomják a központi párt, ami inkább zavaró, nem úgy, mint a Para volver a amarban, ahol épp hogy kiegészítik egymást, hiszen ez egy klasszikus történet, ahol azért a főhősök szálának meg kellene adni a maga súlyát. A másik hiba a szokásos hosszabbítgatás, ami a pont a novella erősségeit ássa alá: butulnak a karakterek, mondvacsináltabbakká válnak a bonyodalmak, és a központi főgonosz, Fina ki tudja még hány gyilkosságot követhet el úgy, hogy a szereplők fele már tisztában van az előéletével. Mindezek ellenére az egyik legjobb novella idén, Moreno ismét átment a vizsgán.

Nézettség: Sajnos a Cuando me enamoro is aggodalomra okot adó adatokkal indított, de aztán idővel sikerült beérnie, és 2010 végére gyakran a csatorna legnézettebb sorozataként vezeti a listákat – teljesen megérdemelten.

Megvásárlási esélyek: 60% (bízom benne, hogy valamelyik adó felfigyel rá, sokkal jobb renomét adna a műfajnak itthon, mint az Árva angyal jelenleg, persze valószínűbb az is, hogy nem néznék annyian)

Értékelés: 10/8 (egy “remek remake”, imádnám ha a Televisa minden feldolgozáshoz így állna hozzá)

2010pvaaPARA VOLVER A AMAR (Hogy újra szerethessek)
Premier
: 2010. július 12.
Finálé: 2011. január 31.
Részek száma:146
Idősáv: 17:00
Átlagnézettség: 14.6
Producer: Roberto Gómez Fernández & Giselle González
Szereplők: Rebecca Jones, Alejandra Barros, René Strickler, Alejandro Camacho
Történet: remake (eredeti: El último matrimonio feliz – RCN, Kolumbia, 2008)

Végre egy valóban hétköznapi történet, ami Mexikóban meglehetősen szokatlan, inkább a brazil Globo meg a Venevisión gyárt ehhez hasonló realista novellákat, így valóban úgy érzi az ember, mintha nem is Televisa-sorozattal lenne dolga. Egyszerűen öröm nézni: végre nem kiszámítható előre, hogy a hat házaspárból melyik marad együtt, melyik vészeli át sikerrel a válságokat és melyik megy végleg tönkre.

Fogadtatás: Sajnos a Televisa megpecsételte a sorozat sorsát azzal, hogy a premier előtt kiiktatott 22:00-s sáv helyett egy eldugott délutáni slotban küldte harcba. Meggyőződésem, hogy ha a novella késő este kerül bemutatásra, ahova valóban való és ahol valóban megtalálja a célcsoport (jelesül a házassága romjai felett bánkódó, az egész napi házimunka után csak ilyenkor kikapcsolódni tudó feleség), akkor az egész idei műsorrendet a sárba döngölte volna úrnőstül-ducilányostul-María Desamparadástul-mindenestül. Minőségben így is megtette, kezdve a brilliáns színészi alakításokkal. Rebecca Jones-t erre a karakterre találták ki, ezek után más szerepben el sem tudnám képzelni. Sophie Alexandert szintén a szívembe zártam, az év legjobb főgonosza ő a szememben, még ha a fogalmat nem is meríti ki teljesen, hiszen ő is van olyan hús-vér, mint a többiek, csak épp a motivációi terelik rossz irányba. René Strickler isteni, Nailea Norvindot imádom, Alejandra Barros ezzel a szereppel végleg feloldozta magát nálam eddigi bűnei alól, nem is beszélve egy halom tehetséges fiatalról, akikre még nagy jövő várhat. A részek a hétköznapiság ellenére nem unalmasak, a dialógusok életszerűek, a dal miatt Kany García-függő lettem, kell ennél több?

Nézettség: az előnytelen sáv ellenére a novella derekasan helytáll, de mostani nézettsége dupláját is megérdemelné. Szerencsére a fejesek rájöttek, mit szalasztottak el, de a vasárnapi finálé sovány vigasz, a legjobb lenne megismételni az egészet valami elérhetőbb sávban.

Megvásárlási esélyek: 50% (sajnos a fentiek ellenére nem tudom, hogy a nagyközönség mit kezdhetne egy ilyen rétegsorozattal, habár latinos Szomszédok-jellege lehet, hogy sokakat megfogna)

Értékelés: 10/9 (csak mert nem akarok 10-est adni, de pár apróbb hibától eltekintve nekem a kedvencem a mezőnyből)

2010teresaTERESA
Premier
: 2010. augusztus 2.
Finálé: 2011. február 27.
Részek száma: 152
Idősáv: 18:00
Átlagnézettség: 18.5
Producer: José Alberto Castro
Szereplők: Angelique Boyer, Aarón Díaz, Sebastián Rullí, Ana Brenda Contreras
Történet: remake (eredeti: Teresa – Televisa, Mexikó, 1959)

Szerencsére a nyáron csak jó novellákat kaptunk a Televisától, itt van például ez a potom ötvenéves némber (nyilván a történet korára célozva): Teresa. Mi akkut Rubí-függésünkben sajnos nem tudunk eléggé elvonatkoztatni a ténytől, hogy egy arányaiban viszonylag komplex személyiséget megtenni egy sorozat főhősnőjének igenis nagy dolog, a báránybőrbe bújt farkas, Teresa pedig kellően vonzó némber ahhoz, hogy ezt azonnal be is ismerjük. Rubí ide vagy oda, a szegénységét szégyellő és a szépségét a felemelkedéshez gátlástalanul felhasználó Teresa legalább olyan izgalmas, ha nem izgalmasabb egy olyan korban, ahol ez a mentalitás uralkodik a fiatal lányok jó részénél. Nagy bánatomra erre a megfeleltetésre nem történik elég reflexió a sorozatban, de azt sem mondhatom, hogy Teresa története nem jár jó példával elöl a mai lányok előtt: állj ki magadért, használd ki, amid van, de közben ne dobd el a valóban fontos dolgokat.

Fogadtatás: a legnagyobb baj talán az, hogy ezt a történetet is José Alberto Castro kapta meg, aki túlságosan is biztonsági játékra megy: egyszerűen mindent ugyanúgy csinál, mint 2004-ben (a visszatérő szereplők mint Rullí vagy Manuel Landeta csak a hab a tortán). Ebben nyilván az írónőnek, Ximena Suáreznek is benne van a része, a cselekményszerkezet például kísértetiesen hasonló, de a karakterek is ugyanúgy jönnek-mennek, mint a rokonsorozatban, alig akad olyan mellékszereplő a főbb alakokon kívül, aki végig tanúja lenne Teresa mesterkedéseinek. A mellékalakok egyébként kivételesen jók: Cynthia Klitbo szokatlan ugyan jóként, de nem rossz, Ana Brenda a karakter szürkeségén túl is cuki, Margarita Magana istenkirály, az eddigi legjobb szerepe, amiben láttam, Raquel Olmedo firnyákos anyósfigurája előtt pedig le a kalappal, talán csak Aarón Díaz sótlan egy kicsit. A ’89-es verzióhoz képest összehasonlíthatatlanul jobbak és életszagúbbak a dialógusok, a balesetek filmes megoldásai egyszerűen profik (a SPOILERektől nem ódzkodók vessenek egy pillantást erre a jelenetre), Angelique Boyerre pedig Salma Hayek is büszke lenne.

Nézettség: a pörgős, jó kezdést a nézők is díjazták, aztán jött egy kis lejtő, de mostanra megint a topon van a sorozat, számai pedig a 18:00-s sávban remekek, néha-néha a 20 pontot is átlépi, amivel az En nombre del amor trónfosztásában is reménykedhetnek a készítők a finálénál, hacsak addig a hosszabbítások nem nyírják ki ezt a sztorit is.

Megvásárlási esélyek: 80% (itt is a Rubí-val való rokonsága a kétélű fegyver, ha nem láttuk volna az elbűvölő szörnyet, tuti tarolna, de így is megszerethetik azok, akik nem rettennek meg egy gonosz főhősnőtől)

Értékelés: 10/8 (hálás vagyok, hogy nézhető verzióban is elhozott nekünk a Televisa egy klasszikust, és nincs is miért szégyenkeznie, a Teresa egy jól sikerült darab)

2010tdaTRIUNFO DEL AMOR (A szerelem diadala)
Premier
: 2010. október 25.
Finálé: 2011. június 26.
Részek száma: 176
Idősáv: 21:00
Átlagnézettség: 22.2
Producer: Salvador Mejía
Szereplők: Maite Perroni, William Levy, Victoria Ruffo, Osvaldo Ríos
Történet: remake (eredeti: Cristal – RCTV, Venezuela, 1985-86)

Szerencsétlen Mejía nem tanult a hibáiból. Miután a Corazón salvajéból kiderült, hogy nem tud kosztümös novellát készíteni, most az is bizonyságot nyert, hogy a nagy riválisától, Carla Estradától lopott alapanyag (a Fiallo-történet) és a saját nejétől lopott főhőspáros sem segíti hozzá egy olyan, a Fuego en la sangréhoz hasonló sikerhez, amiben ismét kedvére fürdőzhetne. Attól most tekintsünk el, hogy Mejía meghátrált eredeti terveitől, hogy más történetekkel mossa össze a Cristal-Privilegiót, a blőd szövegek, az önmaguk karikatúrájaként szenvedő színészek és az eredeti sztori rózsaszín realizmusából viccet csináló cselekményvezetés így is meghozta a hatását. Mégis miért olyan nagy dolog eltitkolni a család elől, hogy évekkel korábban Victoria véletlenül elhagyta a kislányát? Erre nem lehet telenovellát építeni.

Fogadtatás: szerencsére a mexikóiakat sem lehet bármivel megvezetni, és még az ortodox Maite/Ruffo/Romo/Levy-fanok is beismerik, hogy ez a sorozat bizony vállalhatatlanul rossz. Kár, hogy ez csak a premier után derült ki, mert a jelei már korábban is mutatkoztak (ötvenes színészek a saját húszéves énjükként, María Desamparada neve, Maite mint modell és a többi), ha Mejía nem ment volna olyan veszettül biztosra, akkor talán egy romhalmazzá változtatott klasszikussal “szegényebbek” lennénk. A szomorúbb az, hogy nem is próbál látható változtatásokat eszközölni a novelláján, Dominika Paleta és Pablo Montero korábbi behozatala nem sokat segített, itt már leírtam, mit tehetne, de a legjobb lenne tényleg rövid úton abbahagyni az egészet. A főműsoridőben debütáló Maite és a szereposztás tehetségesebbik fele miatt sajnálom, hogy így alakult, de főleg azt, hogy valószínűleg nem ez volt az utolsó ilyen húzás Mejíától.

Nézettség: a premier magas számaihoz képest drámai csökkenés szemtanúi vagyunk, rendre elverik a koraesti sorozatok, a karácsonyi eredmények szintén siralmasak voltak, a sorozat eddigi szereplése analóg a Corazón salvajé-éval, a kérdés az, hogy itt lesz-e felemelkedés a végjátékban (őszintén kétlem).

Megvásárlási esélyek: 80% (sajnos Levy és Maite miatt nagy a veszély, de az ég óvja meg attól Magyarországot, hogy ez váltsa az Árva angyalt)

Értékelés: 10/3 (ami egyedül tetszett, az a párhuzamos történetmesélés volt, de ezen kívül Mejía nem sok újat tudott felmutatni, saját céljait tekintve ez egy csúfos bukta)

Végezetül a 2010-es mérleg:

Új sorozatok 2010-ben: 8
Eredeti-remake arány: 1:7
Külföldi-hazai feldolgozás aránya: 5:2
Az év sikersorozata: Soy tu duena
Az év bukása: Triunfo del amor
Az év leghosszabb sorozata: Llena de amor
Az év legrövidebb sorozata: Nina de mi corazón
Az év meglepetése: Para volver a amar
Az év csalódása: Triunfo del amor
Legnézettebb premier: Triunfo del amor (28.6)
Legnézettebb finálé: Soy tu duena (30.4)
A legnézettebb Magyarországon: Cuidado con el ángel

És egy kis bulvár:
A legfelkapottabb női sztár: Lucero
A legfelkapottabb férfi sztár: William Levy
Az év botránya: Gabriela Spanic megmérgezése
Az év szerelmespárja: Angelique Boyer és Sebastián Zurita
Legjobb kémia a főhősök között: Cuando me enamoro

És most szavazásra fel!

PollPub.com VoteMelyik idei premiert néznéd meg szívesen itthon?Zacatillo
Nina de mi corazón
Llena de amor
Cuando me enamoro
Para volver a amar
Teresa
Triunfo del amor

Eredmények

Poll powered by PollPub.com Free Polls

Entry filed under: Évértékelés, Egyéb. Tags: , , , , , , , , .

Gyilkos nők – folytatódik a feltöltés! Lezárult a kvízjáték – ismerd meg a nyertest!

És te mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kérdezz-felelek

Jelenleg Mexikóban

17:00: Despertar contigo
19:00: Vino el amor
20:00: Tres veces Ana
21:00: Mujeres de negro
22:00: Yago

Hamarosan Mexikóban

október 31. Sin rastro de ti (21:00)
november 21. La candidata (21:00)

Archívum